meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Degerfors IF
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Västerås SK Östersunds FK

2022-02-05 13:00
Iver Arena
 

 SPORTCHEFEN ADIL KIZIL HAR SAGT UPP SIG
av Haldo Jonsson
Publicerad 1 Dec 2021 - 18:02 Uppdaterad 1 Dec 2021 - 18:58

Det är många rykten i svang om spelare och tränare inför nästa säsong.

ÖFK jobbar med tillförsikt inför nystarten i Superettan nästa år. Det gäller först att klara problem när det gäller ekonom. Sedan ligger fältet öppet för att skapa en delvist nytt lag inför nästa säsong. Det är en inspirerande uppgift, ungefär den som Graham Potter hade när han kom till klubben. Då var ÖFK i div 2. Norrland. Nu är man ett lag i Superettan. Då är det lättare att få spelare att komma till ÖFK.

Nu söker ÖFK en ny tränare och har nått en ganska långt med det. Det är viktigt för spelarna att veta vilka tränare som kan vara aktuella för nästa år. Jag skulle bli överraskad om inte Amir Azrafshan är tillbaka i någon roll.

Enligt flera oberoende källor som hört av sig till fotbollz.se där alla påståenden går åt samma håll, så kan fotbollz.se med stor säkerhet dra den slutsatsen att sportchefen Adil Kizil har sagt upp sig efter denna säsong. Det kan vara överraskande för många, men för de mera initierade i klubben så är det antagligen inte så.

Detta bör inte förorsaka ÖFK några stora problem. Graham Potter var både sportchef och tränare länge innan kan fick hjälp av scoutaren Kyle och han klarade det med glans. Under sin tid i ÖFK hade Potter aldrig någon sportchef. Potter byggde upp ett lag som fungerade även ute i Europa.

Det är många som inte tillhör klubbens styre som hört av sig till fotbollz.se och undrat över hur ÖFK kan ha råd med en kostsam sportchef.

Nu blir det förmodligen tränarna och folk inom klubben som har bra fotbollskontakter, för sådana finns, som kommer att sköta scoutingen. Det är en svår och mycket inspirerande syssla, men man har några månader på sig att klara det. 
 
46 Kommentarer:
Gäst: Ojämte skrev | 4 Dec 2021 - 10:24
@Sanningen

Du sammanfattar det precis.
2
Gäst: Alltså skrev | 3 Dec 2021 - 23:32
@IFK :Känns som IFK står o stampar i 2:an
0
Gäst: IFK - folkets lag skrev | 3 Dec 2021 - 21:34
Det var inte ÖFK heller i Div 2, populära alltså,
och mötte Graningealliansen
Men sen började klättringen
Alla är vi barn i början
2
Gäst: Alltså skrev | 3 Dec 2021 - 15:52
@IFK-Folkets lag:Hur många är det på IFK:s matcher,tror inte att de är ett speciellt populärt lag
1
Gäst: Sanningen skrev | 3 Dec 2021 - 15:27
Är att detta är en mörk dag för det svenska rättsväsendet. Att det är svårt att döma någon gör ekonomisk brottslighet är vida känt men det här tror jag ingen väntade sig.

I fotbollsvärlden har han garanterat bränt sitt förtroendekapital helt och hållet oavsett så där kommer han aldrig kunna komma tillbaka men tråkigt för de som drabbats på något personligt plan.
15
Gäst: Maria* skrev | 3 Dec 2021 - 15:01
Min spontana tanke är att alla ÖFK:s problem, vartenda ett, är resultatet av bristfälligt ledarskap och oskäligt revirpissande av olika alfahanne-wannabes. De yttre förutsättningarna är inte optimala, det finns många försvårande omständigheter, men utan ett starkt och tydligt ledarskap så är den här klubben dömd att gå under. Tyvärr. Men drömmen var vacker så länge den varade.
3
Gäst: Rolle Kriffa skrev | 3 Dec 2021 - 14:46
En glädjens dag för länsfotbollen. Kindberg med sitt osannolika kontaktnät inom och utanför fotbollen är en förutsättning för att Jämtland i längden ska kunna ha ett elitlag! Grattis och välkommen tillbaka så fort som möjligt 🎂
6
Gäst: Rolle Kriffa skrev | 3 Dec 2021 - 14:45
En glädjens dag för länsfotbollen. Kindberg med sitt osannolika kontaktnät inom och utanför fotbollen är en förutsättning för att Jämtland i längden ska kunna ha ett elitlag! Grattis och välkommen tillbaka så fort som möjligt 🎂
5
Gäst: "OLLE KULLINGER" skrev | 3 Dec 2021 - 14:42
Fy fan så bra!
6
Gäst: Olle skrev | 3 Dec 2021 - 14:30
Fy fan så illa.
4
Gäst: Ojämte skrev | 3 Dec 2021 - 14:11
En sorglig dag som tar ÖFK flera steg åt fel håll.
Kommer han sedan tillbaka i klubben så är det god natt. Då har sekten tagit över
15
Gäst: Joe Labero skrev | 3 Dec 2021 - 11:59
Kan rädda klubben?
Ja, trolla bort skulderna 🙂
5
Gäst: Glenn skrev | 3 Dec 2021 - 11:42
Ja, den friande domen kommer nog ställa till med en hel del turbulens inom föreningen.
11
Gäst: PP skrev | 3 Dec 2021 - 11:40
Suck och stön.
7
Gäst: Sc skrev | 3 Dec 2021 - 11:27
Välkommen tillbaka DK!!! Jämtland behöver dig!
18
Gäst: Rolle Kriffa skrev | 3 Dec 2021 - 11:25
Kindberg fri🏆Den enda som kan rädda ÖFK! Grattis å kom igen med en snabb comeback nu.
19
Gäst: IFK - folkets lag skrev | 3 Dec 2021 - 10:44
Hur ska laget kunna värva? Skulderna bara växer. Det kanske är bäst att naturen har sin gång? Spela med de som finns. Ja, då blir det troligtvis ut ur Superettan också.
Kanske satsa på IFK, som inte har ett berg av skulder och som klarade sig kvar i Div II
Ett lag som bör kunna slåss om serieseger nästa år
6
Gäst: Påståendet skrev | 3 Dec 2021 - 07:03
Jo, en alltför vanlig kommentar på detta forum. Varför avvika från trenden, Potter är en svikare, Amir och Adil klart odugliga m.m. Så blir det lätt när människor med intet kunnande uttalar sig. Trodde väl resultatet av tränarbytet skulle göra dom mer ödmjuka, men här går man på i ullstrumporna och visar gång på gång sin okunnighet.
0
Gäst: @påstående skrev | 3 Dec 2021 - 06:42
Då kanske det blir någon som kan något iaf.
1
Gäst: Haldo skrev | 2 Dec 2021 - 20:03
@Tapas Det finns en anledningen till att jag skrev denna rubrik utan frågetecken.
5
Gäst: Colkett skrev | 2 Dec 2021 - 18:39
Någon nämnde Colkett, känslan är att där har inte hela sanningen kommit fram. Han har aldrig nåmnt från vilket håll det utlovade kontraktet i England kom. Finns ju människor som gjort allt för att det ska gå åt helvete för sittande styrelse.
0
Gäst: @@pengar och ÖFk skrev | 2 Dec 2021 - 16:35
Det bästa är om du vänder dig till den som skrev den kommentaren. Jag är endast en som vänder mig mot totalt intelligensbefriade kommentarer. Idag ligger du i topp i den listan.
0
Gäst: @Tapas skrev | 2 Dec 2021 - 16:28
Haldo är en fd polis... :-)
1
Gäst: @@@pengar och ÖFK skrev | 2 Dec 2021 - 16:27
tack för dagens skratt, din kommentar är spännande.

Jag har kommenterat det som Sonko själv sagt offentligt,, i intervjuer. Jag upplever hans agerande i det offentliga rummet som riktigt omoget, det är inte så att jag hittar på att han sagt det han sagt, att han ville säljas för ett år sen är heller ingen hemlighet, inte heller det faktum att han gjort väldigt många självmål i år.

Du däremot pratar om icke namngivna personer som inte själva gjort några uttalanden om det du nu påstår, det är ganska stor skillnad.

jag är inte ute efter vem du är, det är ointressanta, däremot så borde du namnge de personer du skriver om...och hänvisa till dokumenterade bevis (likt Sonkos senaste intervju)
0
Gäst: Tapas skrev | 2 Dec 2021 - 16:22
Varför är rubriken skriver sådär när det inte är bekräftat än? Ska inte Haldo vara en gammal journalist? Bör man inte följa några etiska regler då?
0
Gäst: @@pengar och ÖFk skrev | 2 Dec 2021 - 15:59
Angående intelligensbefriande kommentarer så skrev du nyss en. Tror inte Sonko beskrivit sig själv som en barnrumpa som gör avsiktliga självmål. Va nu en stor människa och lev som du lär, presentera dig innan du presenterar dyngan om Sonko.
0
Gäst: @@@pengar och ÖFK skrev | 2 Dec 2021 - 15:52
Heder och ära? Hans intervju finns ju dokumenterad, så han kan knappast neka till att han pratar väldigt illa om ÖFK, det är inget som jag bara hittar på…

Vad har du för dokumenterade bevis för det du påstår?
4
Gäst: @@pengar och ÖFk skrev | 2 Dec 2021 - 15:10
Lev som du lär. Ska du ta heder och ära av Sonko borde du väl på något sätt stå för det med ditt eget namn. Man blir rätt trött på alla intelligensbefriade kommentarer.
0
Gäst: Klart skrev | 2 Dec 2021 - 14:41
Om nu inte sportchefen ljög, fanns det enligt honom endast en med klausul att lämna vid degradering.
0
Gäst: Robert skrev | 2 Dec 2021 - 14:33
Till personen som skrev: " Viktigt att veta Ssewankambo var den ende med klausul, ingen kontraktsbunden lämnar utan rätt prislapp."

Jobbar du på ÖFK/sitter i styrelsen och vet att ingen kommer lämna? :)

ÖFK har ju tidigare släppt spelare med kontrakt kvar och var ju nära göra det med Colkett men ingen klubb ville ha han i sommar.
0
Gäst: Stämmer detta skrev | 2 Dec 2021 - 14:27
Harmonerar inte alls logiskt med dom stora problem med elitlicensen klubben haft.
0
Gäst: @pengar och ÖFk skrev | 2 Dec 2021 - 14:03
Antingen så snackar man öppet om vilka det handlar om , eller så håller man käften.
Du behöver inte bidra till skitsnack, om det nu är så viktigt för dig att skriva det du skriver, att kritisera klubben, stå då för det och våga namnge de personer du påstår kräver vissa saker, Stå upp för det du påstår istället för att prata bakom ryggen på folk!!

Att Sonko snackar en massa skit om ÖFK, säger ju en hel del om honom, jämför man honom med den superproffessionella Keita, så framstår Sonko som en liten barnrumpa som inte fått som han velat ( bla att inte bli såld i januari) Kanske därför han gjort så enormt många självmål i år!

3
Gäst: Pengar och ÖFK skrev | 2 Dec 2021 - 13:35
ÖFK behöver inga pengar, allt är täckt av investorer. Tror ni klubben annars varit så lugn, när det är 2a december?
En vidare konkret gissning är att vissa investorer, som är nära vän med en äldre man som just nu säljer för ÖFK, krävt Adils avgång på inrådan av nära vännen.
Det är väl ingen hemlighet att en viss person haft enormt direkt och indirekt inflytande i väldigt många processer inom ÖFK sedan två nya personer valdes in i styrelsen våren 2018.
Sedermera blev inflytandet också direkt i och med nyckelpositioner i styrelse, ledning och sport.

I dagens ÖFK befinner sig inte många människor/individer som inte är godkända av den sfären. Den sfären innefattar ju också väldigt många i den sponsorgrupp som krävde avgångar för att därefter tillträda själva.
Man får tycka vad man vill men så är det. En inte alltför vild gissning är som sagt att Adil inte "gillats" därifrån och därför "säger" han nu upp sig.
Kan tyckas tufft, men om investorerna återigen går in med 7-10 miljoner så kanske det kravet var tvunget att mötas.
1
Gäst: Rätt Robert skrev | 2 Dec 2021 - 13:33
Sonko har också tydligt angett tränarbytet som en viktig orsak. Viktigt att veta Ssewankambo var den ende med klausul, ingen kontraktsbunden lämnar utan rätt prislapp. OM det inte väntar en konkurs.
1
Gäst: Robert skrev | 2 Dec 2021 - 13:25
Med tanke på att ÖFK behöver få in 10 miljoner och sänka lönekostnader (om de inte vill gå i KK) så tror jag inte ÖFK har råd att tvinga kvar någon som vill lämna.

Så det behövs inga stora bud direkt för att ÖFK ska tvingas sälja. Hörbergär den enda i truppen som är värde minsta pengar som har kontrakt som inte går ut vid nyår eller sommaren. Turgott, Sonko, Haugan, Perry och Kpozo har utgående kontrakt och kommer lämna gratis eller nästan helt gratis.

Bellman, Dosis, Colkett, K-G och Stolt har haft svårt att sätta avtryck under säsongen och har nog inte så hög prislapp. Någon av dessa vill kanske stanna om rätt tränare kommer in men kan också ha i kontraktet att de får lämna gratis vid degradering som Sonko och Ssewankambo.

Sonko har ju idag också uttalat sig negativt om ÖFK och hur dom har skött kommunikationen, "det är skönt att lämmna, det är något som gått sjuk fel". Han sa också att allt klubben sa om varför dom inte skötte kommunikaitonen ordentligt "var skitsnack" i en intervju på sveriges radio.

Jag tror inte Sonko är den enda spelaren i truppen som vill lämna till varje pris.
0
Gäst: Men Robert skrev | 2 Dec 2021 - 08:23
Vad är det som säger att det kommer ett bud på t.ex. Bellman som lockar styrelsen att sälja. Tycker du utgår från värsta scenariot.
0
Gäst: Robert skrev | 2 Dec 2021 - 08:14
Om ryktet stämmer att han ska sluta så kan man verkligen hoppas han jobbar tills kommande transferfönster är slut.

För en ny tränare (eller Amir) kommer nog inte hinna värva ca 15 spelare innan säsongen ska börja. Som minst lär det behöva värvas 10 spelare om alla som har kontrakt till sommaren stannar och då 5-10 st i sommar.
2
Gäst: säsongen 2019 skrev | 2 Dec 2021 - 06:39
Har ett jävla högt pris. Ingen underdrift att säga att aldrig har så många röstat så fel som inför 2019. Ett flertal av dessa är dom största kritikerna idag. Förmågan att skämmas varierar stort.
4
Gäst: Dum, dummare skrev | 2 Dec 2021 - 06:25
Likväl som experterna såg Potter som en svikare när han lämnade. Likväl är det en självklarhet att bristen nu ligger hos Adil. Ett tips är att lyfta blicken och se på klubbens ekonomiska situation, finns inte en sportchef född som kan uträtta ett redigt arbete i detta. Inte svårt att se att valet av tränare blir det viktigaste som hänt sen Potter lämnade.
7
Gäst: Rubriken skrev | 1 Dec 2021 - 21:35
Om man skriver en rubrik som säger ” Sportchefen Adil Kizil har sagt upp sig” då bör man veta att det är så och inte bara rykten, så då kan vi säkra på att det är så…Varför kan man ju alltid spekulera i, kanske på grund av han inte lyckats med sitt jobb,
1
Gäst: PP skrev | 1 Dec 2021 - 21:27
Till Robert vill jag säga att det kanske är hur den som säger upp sig tänker som är det intressanta. Han kanske insåg sina begränsningar. Eller fick inte sin vilja igenom vad gäller tränare och/eller mindre intressanta spelare.
Vi får dock vänta på ngt officiellt från ngn. Känns lite olustigt att bara spekulera, och där tillhör jag dom skyldiga.
1
Gäst: Det efterfrågade tränarbytet skrev | 1 Dec 2021 - 19:32
Det ska väl betalas. Att vara sportchef och kunna värva för noll kronor är tydligen seriöst.
0
Gäst: Martin Nylander skrev | 1 Dec 2021 - 19:20
Tufft läge för ÖFK, ja men det visste han om när han tog jobbet. Känns oseriöst tycker jag utan djupare insyn i detta.
11
Gäst: Fritt fall skrev | 1 Dec 2021 - 18:28
Men allt enligt krönikörns önskemål. Det måste vara illa mycket illa ställt med klubben. En nedmontering, tydligen utan gränser. Är konkursen nära ?
6
Gäst: PP skrev | 1 Dec 2021 - 18:26
Med risk att ryktena inte stämmer, så kommenterar jag ändå.
Förutom att det kan sprida en undergångskänsla utåt, så är nog detta bra för ÖFK. Det behövs trots allt ett engagemang och en förmåga att kommunicera för att vara sportsligt ansvarig.
6
Gäst: Robert skrev | 1 Dec 2021 - 18:24
Så medan vi inte kunnat värva har vi betalt för sportchef, men när vi kan börja värva så ska han sluta!?

Det känns verkligen genomtänkt!!!!!
22
 
Sök på fotbollz.se
   
  Har ÖFK fått en ny stor och stark mittback a la Isherwood? - ja, mycket tyder på det  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:53  
 

ÖFK:s träning startade idag

Kevin Jablinski. Foto: Per-Ola Hedlund

 
  Läs mer...  
 


 
  Charlie Colkett till ny klubb  
  av Martin Nylander - Haldo Jonsson | Igår - 10:44  
 


Colkett visar upp sin nya tröja

 
  Läs mer...  
 


 
  'Har jobbat till halv tre på nätterna'  
  av Haldo Jonsson | 17 Jan 2022 - 23:00  
 


- Det säger ÖFK:s nye manager Magnus Powell. Foto: David Lidström Hultén

 
  Läs mer...  
 


 
  Inget spel i ÖFK för Patrick Kpozo denna säsong  
  av Haldo Jonsson | 17 Jan 2022 - 14:42  
 


Det är nu officiellt klart att Kpozo går till den Moldaviska klubben FC Sheriff

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Jan 2022 - 16:45 ÖFK - gå inte över ån efter vatten - ni har ju Linton Ulloa
16 Jan 2022 - 11:30 Lars Larssons Tankar
15 Jan 2022 - 10:00 ÖFK startar Superettan hemma
14 Jan 2022 - 17:23 ÖFK presenterar sitt andra nyförvärv - mittbacken Kevin Jabl
14 Jan 2022 - 15:52 ÖFK har gjort sin första värvning.- backen CESAR WEILID
11 Jan 2022 - 20:02 Träningsupptakt för ÖFK är framflyttad till 17 januari
10 Jan 2022 - 22:26 Toppmatch av Aly Keita i Afrikanska mästerskapen
10 Jan 2022 - 15:57 Nye tränaren Magnus Powell har 16 eller 17 spelare klara för
9 Jan 2022 - 15:58 Redan nu går det att spela på superettan 2022
9 Jan 2022 - 14:38 Varumärket ÖFK och dess betydelse
8 Jan 2022 - 20:28 Magnus Powell är en fantastisk tränare
8 Jan 2022 - 11:29 ÖFK::s spelare högt värderade i Superettan
8 Jan 2022 - 10:49 Korta Nyheter
7 Jan 2022 - 18:55 ÖFK - Skynda långsamt gällande nyförvärv!
7 Jan 2022 - 15:08 Korta Nyheter
6 Jan 2022 - 14:32 Flera konstgräsplaner än gräs i årets Superetta
5 Jan 2022 - 16:51 En känsla av nystart - Det finns mycket att fundera över.
4 Jan 2022 - 16:44 Tredje träningsmatchen inbokad
4 Jan 2022 - 13:15 Studera Bodö, Sundsvall och Värnamo
4 Jan 2022 - 13:07 Magnus Powell ny tränare i ÖFK - Amir Azrafshan återkommer
 
 
 
Herrar
av: News | 14 Jan 2022 - 14:40
Roligt med alla medlemsmail nu. Det