meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Degerfors IF
0 1

Läs mer... Läs mer...
 
Västerås SK Östersunds FK

2022-02-05 13:00
Iver Arena
 

 EN KÄNSLA AV NYSTART - DET FINNS MYCKET ATT FUNDERA ÖVER.
av Haldo Jonsson
Publicerad 5 Jan 2022 - 16:51 Uppdaterad 5 Jan 2022 - 23:12

Bilden: Magnus Powell. Foto David Hultén Lidström

Nu är det slut på diskussionerna om att ÖFK inte har någon tränare. Det har varit ett genomgående debattämne den senaste tiden. Många har hävdat att ÖFK är sena med att presentera den nye tränaren, men det har även varit lika många som förstått ÖFK:s belägenhet, att uppgiften inte har varit lätt.

Nu behöver ingen bekymra sig. Den nye tränaren presenterades i går och vi tror på att det är en bra lösning. Valet föll på en norrlänning med det skönt klingande namnet Magnus Powell. Han har varit tränare för flera lag såväl i Sverige, Norge och nu senast på fotbollstokiga Färöarna. Kanske kan Powell hitta någon bra spelare på Färöarna eller i Norge som kan tänka sig att komma till ÖFK?

I går natt kunde nog Stefan Lundin sova godare än han gjort på länge. En ny arbetsvillig tränare fanns på plats. Det var mycket viktig inte minst för Lundin själv. Arbetsbelastningen för honom blir nu mindre. Nu kan han få hjälp av nye tränare Magnus Powell och Amir Azrafshan med många av sina normala göromål. Det var en nödvändighet, annars hade det funnits skäl att tro, att Lundins arbetsbelastning hade blivit för stor.

Det var dessutom ett klokt beslut att Amir Azrafshan skulle vara kvar. Det gäller nu bara att hitta rätt arbetsfördelning och en samarbetsplan mellan honom och Powell som kommer att fungera. Det bör inte vara speciellt svårt. Ingen som Amir känner spelarna i ÖFK. Det är en viktig faktor. Han har mycket att tillföra och han åtnjuter, såvitt jag vet, ett stort förtroende hos spelarna.

Nu har vi folk i ÖFK som har stort fotbollskunnande. Fystränaren Oskar Ljungblom inte att förglömma, men som vi inte hör så mycket om.

ÖFK har dessutom en styrelse och en vd som har ansvar för bland annat ekonomin. Det känns då tryggt att ÖFK skall ta sig ut denna vågdal, som de trots allt befinner sig i, med högburet huvud och bygga upp en ny plattform som ska bestå i framtiden. Det är sedan viktigt att återigen börja drömma och satsa högt.

Det gäller nu först att stoppa hissen neråt och glömma det gamla och satsa på nytt, som Powell sa. Visst kan vi alla hålla med på det. ÖFK är inne i en period av nyskapande som ska hålla i både med och motgång och som vi hoppas ska bli ett föredöme inom fotbollen.

Stefan Lundin pratar mycket om att samarbete är viktigt. Alla måste hjälpa till och alla måste hjälpa varandra. Det ger styrka åt klubben. Alla inblandade i ÖFK måste skapa den miljön. Den känslan skvätter sedan över på spelarna. Powell har krav på hårt arbete under match och träning och vill att spelarna ska samarbeta i matchsituationer. Att skapa en miljö för detta är viktigt både för Amir och Powell. Amir kallar denna sammanhållning för en familj.

Låt samarbete bli ett ledord för ÖFK. Fråga vad du kan göra för ÖFK och inte vad ÖFK kan göra för dig. Det är tänkvärda ord. Med den devisen kan ÖFK gå långt!

Nye tränaren Magnus Powell gav ett starkt intryck i den utmärkta intervjun gjord av David Lidström Hultén som presenterades på ÖFK:s hemsida. Det var många kloka och logiska ord som kom från Powells mun som jag gillade att höra. Han ägnar sig inte åt några fantasier utan rätt och slätt en kärv sanning. Han verkar vara en tränare med båda fötterna på jorden som kommer att ställa krav på spelarna att i alla situationer göra sitt bästa.

Powells arbetsiver och att göra något bra med ÖFK genomströmmade hans ansikte under hela intervjun.

Att en ny tränare är klar för ÖFK, det är ett mycket viktigt beslut som berör många. Se här:

1. Det kommer att göra det lättare för de spelare som finns i ÖFK att besluta om de vill vara kvar i ÖFK satsa på ÖFK eller inte.

2. Det gör det lättare för nya spelare att ta ställning till om de vill komma till ÖFK.

3. Det var viktigt för Falkarna och alla andra fans att ÖFK kom till en uppgörelse i tränarfrågan inte minst för trovärdighetens skull.

4. Det styrker ÖFK:s image i fotbollsvärlden.

5. Det är av betyelse för ÖFK:s trovärdighet inför sina sponsorer.

6. Det är viktigt att spelarna möts av tränarna vid uppstarten i ÖP- hallen senare i januari. Om så inte har varit fallet hade det varit genant och något som helst inte får hända. ÖFK var i trängt läge men lyckades. Tack för det!

Det känns tryggt även för alla ledare i ÖFK att tränafrågan är löst. Ja, för oss alla som gillar ÖFK.

Mycket återstår men ÖFK är på väg!

Nu kan ÖFK börja ange en färdriktning för framtiden och vi kan börja se fram emot nästa säsong.

ÖFK ger sig aldrig!


Nu är det upp till storklubbarna Hammarby och Malmö FF att följa ÖFK:s exempel att skaffa en ny tränare. :)

 
 
29 Kommentarer:
Gäst: Per Rectum skrev | 12 Jan 2022 - 19:14
Jag har börjat inse att det på ett ställe finns jävligt mycket odrucket kaffe.
2
Gäst: Sensmoralen skrev | 7 Jan 2022 - 16:34
Får jag inte se lagets träningar, då ska fan tränarn väck.
0
Gäst: Det luktar skrev | 7 Jan 2022 - 16:19
Fakerapporter lång väg här, nån vill verka ha insyn. Tappade omklädningsrum tillhörde ryktesspridningen. Sanningen ligger väl i att Amir höll den store facebooksentertainern på långt mer än armlängds avstånd, en av dom största anledningarna att behålla Amir. Som sagt, visa ditt eget C.V. innan du ger dig på att avkräva tränares avgång. Jag gissar att du hamnar i ett annat läge när du själv avkrävs kunskap.
2
Gäst: Hoppfull skrev | 7 Jan 2022 - 15:38
Och det tror du på? Att Amir skulle gjort stängda träningar för att förhindra att någon fick veta att det fanns Corona i laget?
Nu vet jag inte vem som gett dig den informationen, men tror du på det själv?

Alla lag har emellanåt stängda träningar, vad är problemet med det?

Det du ”vet” känns inte så trovärdigt, då spelarna i laget säger andra saker

Men lycka till i din kamp att svartmåla Amir, det gynnar garanterat ÖFK
4
Gäst: Jag minns skrev | 7 Jan 2022 - 15:33
När Potter hänvisade alltför familjära gubbar på läktarn, vilket hallå det blev. Var det inte en av dom som höll på att elda upp hela arenan.
0
Gäst: @Träning och ledning skrev | 7 Jan 2022 - 15:26
Men hallå we got a problem.'
Stängda träningar ska alltså vara ett stort problem, något alla klubbar har.
Låter som jättestora brister i Amirs sätt att vara, skämtare där.
0
Gäst: Träning och ledning skrev | 7 Jan 2022 - 14:31
Det försvann en viktig sak i mitt inlägg. Rätt text ska vara att Amir försökte stoppa att informationen om att ÖFK drabbats av Corona skulle komma ut till allmänheten.
Rätt ska vara rätt.
0
Gäst: Träning och ledning skrev | 7 Jan 2022 - 14:27
@Hoppfull
Bevis är ju svårt att peka på, däremot vet jag att Jenny Larsson i stort sett bara fick jobba med att hantera skador och inte kunde/fick vara inblandad i uppbyggnad och upplägg på träning. Den delen skulle Amir ha kontroll över.

Men Fredrik Sjölund på ÖP beskriver ett annat problem och det var Amirs sätt att vara. Amir försökte exempelvis stoppa att ÖFK som en av de första klubbarna i Allsvenskan, hade drabbats av Corona. Han stängde träningar och uteslöt fans från träningarna. Allt för att ha kontroll över allt och alla. Detta i direkt motsats till ÖFK:s ledord om öppenhet mm.

2
Gäst: @Barca skrev | 7 Jan 2022 - 05:03
Du vore en gudagåva till klubben, om ord kunde fylla tomma konton.
10
Gäst: Barca skrev | 7 Jan 2022 - 03:30
Uttrycket att en spelare är för bra för en viss division använder en del.

Men det är ju de spelarna ett lag som vill uppåt vill och måste ha om de nu ska uppåt. Precis som vilken resa som helst så måste du packa för den typen av resa du ska på och inte för där du är. Annars minimerar du chansen att komma fram.

Om ÖFK ska nå uppåt så måste man ha spelare som är för bra för den nivån de spelar på. Då kommer de troligen även att få ett lag som är för bra för den nivån som det spelar på och då även ta steget uppåt tills de når den nivå som laget och spelarna håller för.

Antingen hitta de som missats av andra eller behålla så många det bara går av de som nu finns klubben men som även skulle kunna spela i högre serie. Om lag på högre nivå tar in spelare, ledare mm från "lägre" nivå så innebär det även att det ofta "frigörs" folk från den nivån till lägre nivå.

Sist men inte minst så gäller att skapa rätt miljö så att man får ut max av alla, alla blommar ut (som de inte gjort på andra ställen), fungerar optimalt som grupp och att alla mår bra som människor.

Vi är ju medmänniskor som råkar spela fotboll och inte fotbollsspelare som råkar vara människor. Se holistiskt på allt och alla i alla lägen

Uppåt, uppåt, uppåt!!!
2
Gäst: Haldo skrev | 6 Jan 2022 - 22:19
Hej alla ni sim skriver på fotbollz.se:s forum. Ni tillför en intressant debatt om fotboll. Men kan vi inte vara överens om att sluta debattera personen Daniel Kindberg och hans åsikter. Det ger inget positivt utan föder bara hat emellan två grupper.
Ju längre diskussionen tillåts ju bredare klyfta kommer att skapas och det skadar jämtländsk fotboll. Ingen är betjänt av det. Låt oss enas för fotbollens bästa. Nu följer vi med intresse den nystart som ÖFK är i färd att göra.
37
Gäst: Framåt skrev | 6 Jan 2022 - 21:46
Det är bara sorgligt att du själv, Daniel, inte märker när du skriver raljerande och nedlåtande, sån brist på självinsikt trodde jag var omöjligt att uppbåda.
Jag förstår att du, med talets gåva, vill inbilla dig att bara du bjuder hem nån på kaffe så kommer de över på din sida.. sorry, det fungerar inte så!
Om du verkligen tycker att du inte skrivit elaka saker om de i dagens styrelse är det skrämmande, sån enorm brist på insikt, tyvärr är det väl så att de som sprider mest skit är de som får mest utrymme, övriga står det…

Anonym..ja, om jag skulle skriva med mitt namn, skulle det inte säga dig nånting , ,
Anders Andersson
18
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 6 Jan 2022 - 21:28
Nylander, Det var inget elakt eller nedsättande alls, det är precis så jag beskriver oss maktmänniskor som bestämmer i fotbollen, det är samma i hela världen och jag är en av dem! Jag kommer aldrig att vara tyst när jag ser en ledarskapsmässig, ekonomisk och sportslig nedmontering av ÖFK! Den har pågått i tre år och resultatet ser vi delar av nu! Detta kan väl inte ifrågasättas att nedmonteringen av ÖFK är historiskt dåligt gjort! Vi är i superettan, vi har skulder till Skatteverket om 15 miljoner, vi ska betala investerarna 23 miljoner, vi har en spelartrupp som inte värderas över 20 miljoner! 2021 var budgeten 56 miljoner i år blir det spännande att höra vad den är, vi kommer väl inte upp i intäkter om ca 22 miljoner, och det ska räcka till 10-15 nya spelare och en organisation som ska vinna fotbollsmatcher, tillåt mig tvivla. Under tre år har ÖFKs styrelser konstant misslyckas med intäktsarbetet! Det går inte att skylla på mig i detta!

Med vänlig hälsning,
Daniel
6
Gäst: Det allra bästa skrev | 6 Jan 2022 - 21:14
Är att inte alls låta facebooksyttringar hoppa över till fotbollzs kommentarsfält. Allt som tenderar till att splittra klubben borde mötas med tystnad.
5
Gäst: Martin Nylander skrev | 6 Jan 2022 - 20:51
Jag står inte bakom tidigare inlägg (om nu någon trodde det). Daniel Kindberg, här följer ett exempel på text som du skrivit och som är olämpligt formulerad och som definitivt inte främjar samarbete, samarbete som så väl krävs för att ÖFK ska bli framgångsrikt.

”Jag förstår den bakomliggande anledningen till varför nuvarande VD och styrelse gör som de gör. Det är gamla maktkamps fasoner skapade av, Män, lätt överviktiga, vita, heterosexuella, maktgalna, välbeställda, i åldern 50 - 70 år!”
”Däremot kommer jag skriva och beskriva om alla era galenskaper och tillkortakommanden, jag har inte ens börjat!”

Jag, Martin Nylander, tror att alla som jobbar i ÖFK (VD styrelse spelare ledare ….) är stolta för att få göra det. Ingen är ju perfekt och alla har potential till förbättring och därför borde vi alla stödja istället för att söndra.
22
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 6 Jan 2022 - 20:28
Någon med nickname framåt, denne har skrivit med samma tema flera gånger här på fotbollz nu skriver denna person enligt nedan.

Alla har självklart rätt att uttrycka sin åsikt, det betyder inte att det är sant för det!
Däremot HUR man framför sin åsikt, är en annan sak och där har DK mycket att träna på,
personer som har de minsta lilla beteende/självinsikt/ kompetens/ förstånd/ skriver inte så nedlåtande och elakt om andra människor,
Har man behov av att hävda sig själv genom att skriva skit om andra, då är man ingen kompetent ledare, då är man alldeles för egoistisk och uppblåst.

Vänligen, eftersom du läser mina inlägg på Facebook ge exempel på när jag skrivit nedlåtande och elakt om andra människor! Jag tror inte att mina utvecklingsområden ligger i hur jag framför mina åsikter. Jag ser med glädje fram emot dina exempel på när jag är elak och nedsättande mot någon annan människa! Jag är inte anonym som du eftersom jag alltid tar ansvar och alltid vågar möta människor öga mot öga precis som en riktig ledare gör. Hoppas fotbollz börjar moderera bort sådana som bara skriver illasinnade påståenden utan fakta och sanning bakom. Fotbollz vet väl vem det är eftersom ip nummer gör detta enkelt.

Sen är du varmt välkommen till mig på kaffe och utvecklar dina illasinnade påståenden, jag är alltid öppen för utveckling, det var därför ÖFK kunde göra sin resa, det och ljust det fenomen att jag behandlar människor bra!

Kram Daniel
3
Gäst: Tvivlande skrev | 6 Jan 2022 - 20:09
Gäst presspel, håller med dig till 100 % när Amir var tränare kunde man få se det i en del matcher. Med Per Joar var hela laget på egen planhalva, det var noll presspel. Vad man såg då var en eller spelare som försökte men dom blev ju enkelt bortspelade av motståndarna, nej, upp med laget och stör dem på deras egen planhalva.
3
Gäst: Presspel skrev | 6 Jan 2022 - 18:44
Ett av Potters adelsmärken, ett fungerande offensivt presspel har inte jag sett sen Potters utträde. En grund för ett fungerande anfallsspel och bra possession. Vill se spelare som orkar ett fungerande presspel 2022.
6
Gäst: Kyle skrev | 6 Jan 2022 - 18:33
Intressanta Div 1 Spelare.
Amar Muhin 24 Assyriska Ik.
Robert Lipovac 25 Lindome GIF.
Karl Bohm 26 Utsikten BK.
Pashang Abdulla 27 Piteå IF.
Naeem Mohammed 25 Sandvikens IF.
Robin Deprem 23 BP.
Marijan Cosic 25 BP.
Ahmed Bonnah 21 Sandvikens IF.
Chovanie Amatkarijo 22 IF Karlstad.

1
Gäst: Tvivlande skrev | 6 Jan 2022 - 18:25
Nu hoppas vi att det blir en offensiv prägel på spelartruppen, att det pratas anfallsspel mer än försvarsspel.
8
Gäst: Kyle skrev | 6 Jan 2022 - 17:46
Heta kontraktslösa?
Kevin Wright 26, Jonathan Tamimi 27, Ferhad Ayaz 27, Henrik Lövkvist 26, Ismet Lushaku 21,Bödvar Bödvarsson 26, Niclas Bergmark 19,Amin Affane 27,Adam Stål 27,Douglas Berqvist 28,Filtson Mawana 21,Eric Omondi 27, Edin Hamidivic 28,Kizito 25,Gero 28
2
Gäst: @Träning och ledning skrev | 6 Jan 2022 - 15:58
Du belyser brister i kunnandet, Sjölund belyser sättet att vara. Två vitt skilda saker i min värld, samtidigt som jag måste fråga efter belackarnas egna c.v..
Man måste själv besitta viss kunskap för att kritisera någon annans.
2
Gäst: Positivt skrev | 6 Jan 2022 - 15:50
Jag ser absolut inget positivt i att vissa facebooksidor kommenteras här. Den intelligente bemöter skitsnack med tystnad, gör Kindberg till en ickefråga på fotbollz.
9
Gäst: Framåt skrev | 6 Jan 2022 - 12:03
Alla har självklart rätt att uttrycka sin åsikt, det betyder inte att det är sant för det!
Däremot HUR man framför sin åsikt, är en annan sak och där har DK mycket att träna på,
personer som har de minsta lilla beteende/självinsikt/ kompetens/ förstånd/ skriver inte så nedlåtande och elakt om andra människor,
Har man behov av att hävda sig själv genom att skriva skit om andra, då är man ingen kompetent ledare, då är man alldeles för egoistisk och uppblåst.
26
Gäst: Framåt.. skrev | 6 Jan 2022 - 11:03
Har DK inte rätt att uttrycka sina åsikter, som andra människor har?
Eller är det att han har rätt som gör det jobbigt?
6
Gäst: Hoppfull skrev | 6 Jan 2022 - 09:36
@Träning och ledning

Har du några bevis för det du säger?
Tror du på fullaste allvar att tex Jenny Larsson inte hade koll på detta ? Eller tror du att de inte vågade säga något?

Flera av de skadade har ju varit skadade i stor omfattning långt innan Amir kom till ÖFK, vems var felet då?

5
Gäst: Träning och ledning skrev | 6 Jan 2022 - 08:33
Det har varit rätt uppenbart länge att kvalitén på träningen under Amirs tid var alldeles för dåligt. Träningen höll inte allsvensk klass och det innebar till slut att spelarna blev skadade när de inte fått rätt träning. Spelare och folk runt laget såg detta rätt snart men eftersom styrelse och vd inte hade kunskap att se detta fick det fortgå alldeles för lång tid.
Amir har inte kunskapen att leda ett allsvenskt lag eller ett lag i Superettan.
13
Gäst: Framåt skrev | 5 Jan 2022 - 23:16
Det känns verkligen bra…d
men Så fort man läser DKs inlägg på facebook får man ju liksom lite kräks i munnen…finns det överhuvudtaget någon som kan var så mycket jag, jag, jag? Det är så sorgset att läsa, ÖFK har alla möjligheter framåt, och då måste han vara där och försöka framhäva sig själv…så desperat… jag trodde verkligen inte att någon kunde sjunka så lågt!
24
Gäst: Enligt Sjölund på lokalpressen skrev | 5 Jan 2022 - 20:07
Finns det tydligen fläckar i Amirs sätt att vara. Stora antydningar om missnöje av journalisten. Kan någon uttrycka i klartext vad det handlar om, eftersom inte Sjölund själv vågar ange annat än dessa antydningar.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Har ÖFK fått en ny stor och stark mittback a la Isherwood? - ja, mycket tyder på det  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:53  
 

ÖFK:s träning startade idag

Kevin Jablinski. Foto: Per-Ola Hedlund

 
  Läs mer...  
 


 
  Charlie Colkett till ny klubb  
  av Martin Nylander - Haldo Jonsson | Igår - 10:44  
 


Colkett visar upp sin nya tröja

 
  Läs mer...  
 


 
  'Har jobbat till halv tre på nätterna'  
  av Haldo Jonsson | 17 Jan 2022 - 23:00  
 


- Det säger ÖFK:s nye manager Magnus Powell. Foto: David Lidström Hultén

 
  Läs mer...  
 


 
  Inget spel i ÖFK för Patrick Kpozo denna säsong  
  av Haldo Jonsson | 17 Jan 2022 - 14:42  
 


Det är nu officiellt klart att Kpozo går till den Moldaviska klubben FC Sheriff

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
16 Jan 2022 - 16:45 ÖFK - gå inte över ån efter vatten - ni har ju Linton Ulloa
16 Jan 2022 - 11:30 Lars Larssons Tankar
15 Jan 2022 - 10:00 ÖFK startar Superettan hemma
14 Jan 2022 - 17:23 ÖFK presenterar sitt andra nyförvärv - mittbacken Kevin Jabl
14 Jan 2022 - 15:52 ÖFK har gjort sin första värvning.- backen CESAR WEILID
11 Jan 2022 - 20:02 Träningsupptakt för ÖFK är framflyttad till 17 januari
10 Jan 2022 - 22:26 Toppmatch av Aly Keita i Afrikanska mästerskapen
10 Jan 2022 - 15:57 Nye tränaren Magnus Powell har 16 eller 17 spelare klara för
9 Jan 2022 - 15:58 Redan nu går det att spela på superettan 2022
9 Jan 2022 - 14:38 Varumärket ÖFK och dess betydelse
8 Jan 2022 - 20:28 Magnus Powell är en fantastisk tränare
8 Jan 2022 - 11:29 ÖFK::s spelare högt värderade i Superettan
8 Jan 2022 - 10:49 Korta Nyheter
7 Jan 2022 - 18:55 ÖFK - Skynda långsamt gällande nyförvärv!
7 Jan 2022 - 15:08 Korta Nyheter
6 Jan 2022 - 14:32 Flera konstgräsplaner än gräs i årets Superetta
4 Jan 2022 - 16:44 Tredje träningsmatchen inbokad
4 Jan 2022 - 13:15 Studera Bodö, Sundsvall och Värnamo
4 Jan 2022 - 13:07 Magnus Powell ny tränare i ÖFK - Amir Azrafshan återkommer
3 Jan 2022 - 19:04 Rewan Amin åter till Dalkurd i Superettan --jag har utveckla
 
 
 
Herrar
av: News | 14 Jan 2022 - 14:40
Roligt med alla medlemsmail nu. Det