- Allsvenskan  Tabell

NÄRA, MEN ÄNDÅ INGEN BONUSPOÄNG
av Per Lagerbäck
Publicerad 9 Maj 2022 - 21:59

Trots två riktigt bra halva halvlekar, så räckte inte ÖFK alls till totalt. Men oerhört tråkigt med ett ytterligare sent baklängesmål, och allra mest för Andrew Mills.

ÖFK gör det väldigt bra första 25 minuterna i första halvlek, särskilt i pressspelet, men sedan ramlar man tillbaka på planen och Örebro ges tillfälle att skapa mer och mer. Men Andrew Mills gör sin absolut bästa match jag har sett, och måste bli matchens lirare totalt. Jag räknar till sju- åtta kvalificerade räddningar i matchen. Däremot gör Mazur sin sämsta halvlek hittills och Jablinski sin bästa i den första halvleken. Däremot omvända roller i andra dem emellan. Kadiri gjorde heller ingen glad i första halvlek, och han fick rimligt nog lämna planen till andra halvlek, med eller utan ryggont. Jag kan däremot säga att jag förundrades lite när både Mazur och Karlsson Grach fick stanna på planen med minst en och en halv varning var.

Andra halvlek har ungefär samma ansikte, men nu tar det bara 20 minuter innan ÖFK faller tillbaka. Men, kan det verkligen handla om orken? Det borde inte vara så. Trots allt så kämpade man väl, och jag började faktiskt tro att man skulle kunna hålla ut hela vägen, men icke. Duktiga Vincent Thill fick lite för enkelt vandra in med bollen till perfekt skottläge för hans läckra vänsterfot, och där var Mills chanslös. Någon riktig satsning framåt blev det inte, eftersom alla byten var gjorda, och man fick avsluta med endast tio man på planen efter Jablinskis skada. Avsluten 14- 8 till Örebro, varav 10- 4 på mål enligt SvFF.

Jag tycker inte att förlusterna mot Halmstad och Örebro varit några katastrofer, och ikväll visade man under matchens halva speltid att man utan tvekan höll Örebro stången. Jag hoppas att man tar med sig det positiva, och naturligtvis att man funderar över varför hela laget backar tillbaka som vid en given signal i båda halvlekarna. Och jag återkommer till att man vid åtminstone ett tiotal frisparkar ska kunna ta någon snabb framåt. Men det kanske kommer i kommande matcher.

Nu ska väl ändå pestperioden med en rad riktigt svåra bortamatcher lägga sig, och nu snäppar vi upp förväntningarna lite. Detta trots att nästa motståndare Brage faktiskt ligger tvåa i tabellen. Jag tror dock att ÖFK nu ska ha större chans till poäng både där och i efterföljande matcher mot BP borta och Örgryte hemma. Men lika lite som man är chanslös i någon match, lika lite går det att ta någon poäng för given.

Betygen (som säkert en del tycker är för positiva, men liksom vid Skövdeförlusten tycker jag att en hel del såg ganska bra ut):

Mills 5 (Vilken match han gör. Ett uns mer pondus hade gett en sexa)

Mazur 3 (Andra halvlek räddar trean, men lugna för sjutton ner spelet efter en varning)

Jablinski 3 (Jag hade en solklar fyra i första halvlek)

Ghanoum 3 (Gör en bättre match än förra gången han startade)

Hörberg 3 (En av mina favoritspelare, som dock alldeles för sällan kommer fram för att slå inlägg)

Issah 2 (Nja, för många missade passningar denna gång. Men ett sparkapital)

Weilid 4 (Åter riktigt stabil)

Amatkarijo 4 (Väger för lätt ibland och lite vilse defensivt, men oerhört bra blick offensivt, teknisk och riktigt snabb)

Karlsson Grach 2 (Beredd att ge honom fler chanser från start, men varit mkt vassare som inhoppare. Han ska inte heller riskera utvisning)

Fritzon 4 (Han gör nästan inga misstag, vilket ger fyran, trots att det inte hände så mycket framåt)

Kadiri 2 (Syntes inte annat än i presspelet inledningsvis)

Dosis 3 (OK)

Österholm 3 (OK)

Jag anser fortfarande att det finns mer att hämta ur många av spelarna. Och avslutningsvis hoppas jag på mer folk på Arenan kommande helg, nu när vinteridrotterna går i sommaride. Och precis som andra skrivit så tror jag det vore bra med något sänkta biljettpriser och en öppen servering.

Två nya i anfallet kan sätta fart på ÖFK mot Örgryte.
  av Haldo Jonsson | Igår - 18:41

Rapport från senaste öppna träningen

13 Apr 2024 - 19:12 Matchreferat Seg första halvlek och bra andra men målen uteblev
13 Apr 2024 - 19:04 Matchens överraskning
13 Apr 2024 - 16:51 Från uruselt till halvdant
13 Apr 2024 - 14:06 Startelvan
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se
10 Apr 2024 - 11:41 ÖFK har löst anpassningen till gräs på ett utmärkt sätt
8 Apr 2024 - 21:26 En trevlig stund vid Västra Station och en hälsning till läs
8 Apr 2024 - 21:22 Han bidrog starkt till vinsten mot Trelleborg - Yannick Adjo
8 Apr 2024 - 21:21 Korta nyheter - Om före detta ÖFK-aren Henrik Bellman
8 Apr 2024 - 20:54 Albin Sporrong skadad.
7 Apr 2024 - 17:05 ÖFK - Trelleborg 1-0 (0-0)
6 Apr 2024 - 23:07 Första trepoängaren efter en helt annan prestation!
6 Apr 2024 - 18:36 Matchreferat ÖFK - Trelleborg 1-0 (0-0)