meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Östersunds FK Landskrona BoIS
3 1

Läs mer... Läs mer...
 
Skövde AIK Östersunds FK

2022-08-14 15:00
Södermalms IP
 

 ETT YTTERLIGARE I RADEN
av Per Lagerbäck
Publicerad 30 Jul 2022 - 15:00 

Detta baklängesmål känns mer onödigt än alla andra hittills, och det skulle lätt ha kunnat förhindras. Återigen är det något i kommunikationen som fallerar och det känns som att fingertoppskänslan inte finns hos Powell denna gång. Det händer nästan aldrig att jag för fram funderingar runt matchcoachningen, men det gör jag denna gång.

ÖFK gör en riktigt, riktigt bra första halvlek, med många fina insatser. Sedan följs den upp av en märkligt okonstruktiv och seg andra halvlek. Jag gör under matchen positiva och negativa individuella noteringar gällande ÖFK-spelarnas aktioner på planen. Första halvlek var det 32 positiva och endast 10 negativa. I andra var det 19- 19, trots numerärt överläge längre tid.

Adjoumani gör en fantastiskt bra första halvek, av Allsvensk klass, men hinner falla något i andra även han, innan hans skada. Mazur var åter riktigt bra, och det hände även mycket positivt runt Bellman, även om han blandade och gav.

I andra halvlek är det en spelare som höjer sig, men kanske mest beroende på målet, och det är alltså Brendon. Men det var någon form av lagkollaps som skedde, trots det snygga ledningsmålet. Det skapades väldigt lite och misstagen blev fler. Men jag hoppas att det går att ta med sig insatsen i första halvlek och bygga vidare på den.

Jag är också oerhört kritisk mot Stolt, som i en väldigt avgörande match ställer till det så att han borde ha blivit utvisad. Dessutom i ett läge där ÖFK är en mer. Det spelar ingen roll om motståndarna snackar skit. Att han fick starta andra halvlek anser jag vara ett allvarligt misstag av Powell. Han hade dessutom inte skapat särskilt mycket i jämförelse med dom flesta andra i laget. Sedan börjar jag undra om Powell har något emot Amoran, då han byter in honom mot Mazur (istället för Jablinski) när det bara återstår enstaka minuter, och laget är i rejäl gungning. Möjligen var Mazur skadad, men jag upptäckte inte något sådant. Dessutom att i ytterligare en jämn match göra alla byten med fortfarande runt tio minuter kvar och med en utvisad tycker jag tyder på just dålig fingertoppskänsla.

Som sagt, bara att ta med sig det positiva från första halvlek, och börja att titta mer på insatser under matcherna än på träningarna.

Dagens betyg:

Keita 3 (Inte solklar då han borde ha lyckats kommunicera till Novak hur läget var innan straffen)

Jablinski 2 (Tja, han använde i alla fall sin storlek på ett bra sätt ett par gånger)

Mazur 4 (Tillbaka med större säkerhet och en del fina uppspel)

Novak 1 (Hyfsad i första, men riktigt svag i andra, med agerandet vid straffen som det absoluta bottennappet)

Adjoumani 5 (En fantastisk första halvlek, både offensivt och defensivt)

Brendon 3 (En av de svagaste i första halvlek, men visade ibland upp sitt spelsinne och bollkänsla, samt ett mkt snyggt mål)

Fritzson 4 (Jobbade bra och skapade en hel del)

Kroon 3 (Ganska anonym, men godkänd)

Österholm 3 (Första halvlek hans bästa hittills, och ändå först utbytt)

Stolt 2 (Den tvåan är dessutom snäll. Hans sista nick tillsammans med agerandet på slutet där han borde fått straff, fixar den)

Amatkarijo 3 (Fel typ av matchläge för honom, där han inte får riktig nytta av sin speed. Borde startats)

Zekovic 3 (Svår att bedöma på så kort tid, men kan bli en tydlig förstärkning framåt)

Denna match gav mycket hopp och en del bekymmer. Skriver igen att det finns chans till tre poäng i varje match, men jag hoppas att tränarduon ser till i vilken utsträckning spelarna bidrar till lagets framgångar i matcherna, och vilka risker som tas, i samband med uttagningarna. Och jag är inte så dum så att jag tror att dom inte gör det, men jag har en absolut känsla av att det finns en del andra saker som också spelar in.

 
 
9 Kommentarer:
Gäst: Mätbara saker skrev | 31 Jul 2022 - 07:11
Den enda mätbara saken, d.v.s. serietabellen ger krönikörn helt rätt. Stolt lade som vanligt ner ett stort arbete på löpningar men stack i övrigt inte ut överhuvudtaget. Tror att fler än tränarduon kan ta till sig avslutningen i krönikan. Fem nya spelare under detta fönster, totalt 20 nya måste vara något av ett rekord i elitfotbollen vittnar om en viss ambivalens någonstans i hierarkin. Kör hårt Lagerbäck.
4
Gäst: Håkan Hjälm skrev | 31 Jul 2022 - 06:00
Vad exakt skapade inte Stolt? 2-3 nickar som kunde avgjort matchen, snygg dragning som kunde resulterat i en superchans, utan hans nedtagning blir det inget mål för Ö.F.K, såg till att deras spelare fick sitt andra gula, 2 OK skott. Märklig analys
4
Gäst: Niklas Eklöf skrev | 31 Jul 2022 - 05:55
Vet inte om du såg samma match?
Svagt av ÖFK att inte vinna trots en man mer! Bellman pigg matchen igenom, kul debut för Brendon dessutom tycker jag Stolt gör det bra som ensam anfallare. Onödig stämpling o visst kunder han åkt ut men förstärkning utan dess like ska tilläggas. Så mycket skit han får ta mot försvarare utan någon åtgärd från domare. Han bidrog till deras utvisning och skapade mycket på egen hand och är en bra uppspelspunkt öfk använder bra men kan användas ännu mer. Horribel kritik, Rosenberg i Malmö är älskad av sina fans men i Östersund skakar man på huvudet när någon gör minsta lilla och dessutom har han hjärta för klubben.
Mvh Arg supporter som fortfarande undrar om vi sett samma match..
2
Gäst: oerhört svag domarinsats skrev | 30 Jul 2022 - 18:12
Det finns domare som har dåliga dagar och så finns det domare som inte håller måttet och idag fick vi se den senare, De första 20 minuterna släppte han allt och kapningen på kron var en av de fulare tacklingar jag sett. Inkonsekvent domare där gula kort utdelades i situationer där samma företeelse släpptes i nästa sekvens. Jönköping gnällde hela matchen och försökte påverka dommarna vid och efter deras utvisning och detta lyckades de med . Det var ett antal situationer där man trodde att dt var Vm final i brottning där flera ggr i andra halvlek ÖFk skulle ha haft straffar. Tyckte mycket var bra idag med många ljuspunkter om det nu blir möjlighet att spela ihop sig för gruppen samt sätta positionerna när de får trana ihop sig Att sedan domaren inte håller måttet är så oerhört irriterande.
7
Gäst: Kung Lagerbäck skrev | 30 Jul 2022 - 18:02
Helt rätt ute.
2
Gäst: Alrik8 skrev | 30 Jul 2022 - 17:29
Jag tycker att Jablinski var bästa försvarare.
1
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 30 Jul 2022 - 17:22
Konstruktiv kritik tar jag alltid på allvar, så jag har just sett om första halvlek. Jag står absolut fast vid bedömningarna av Mazur och Adjoumani. Såg inget riskfyllt spel av den förstnämnda, och vad gäller Adjoumani vill jag hävda att det tvärtom var han som borde fått fler passningar. Däremot var jag kanske lite orättvis mot Jablinski, men icke har han varit bäste försvarare. Tveksamt om jag orkar se om andra halvlek.
6
Gäst: SP skrev | 30 Jul 2022 - 16:32
två på Jablinski? Han har varit den bästa försvararen sedan semestern. Aldrig inblandad i några mål. Vi har inte sett samma match. Han förlorade ingen duell idag
5
Gäst: Förundrad skrev | 30 Jul 2022 - 16:01
Har vi sett samma match?

Novak gjorde en väldigt bra första halvlek
Brendon inte lika bra, fram till målet
Adjoumani missade så många möjlighet att passa Bellman som sprang sig fri, spelade istället bakåt
Mazur ger en hjärtat i halsgropen varje gång han får bollen
Österholm svårt med markering
Kroon spelade bra
Jag förstår Stolt, som Jönköping bokstavligen hängde i hans tröja hela tiden

Domaren tappade matchen fler bara några minuter, att han tillät Jönköping hänga i ÖFKskläder i 20 minuter innan han tog upp det gula kortet, han skulle ha visat mer pondus direkt så kanske vi sluppit detta fulspelande från Jönköping. Jag vet inte om någonsin sett en så svag domarinsats.

Sen är det synd att de inte fick utdelning på det spelet de hade i första halvlek, men som vi alla vet så ÖFK aldrig turen på sin sida utan måste slita för allt
7
 
Sök på fotbollz.se
   
  Så skolas framtidens elit - Podden Svensk Fotboll!  
  av Johan Lidenmark | Idag - 11:31  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Detta är enda vägen för att vi ska kunna få se elitfotboll i Östersund nästa år  
  av Haldo Jonsson | Igår - 16:54  
 

Det var en glädjeupplevelse att se matchen mot Landskrona

Bilden: En glad Erick Brendon efter segermatchen, en av senaste kämparna i ÖFK. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Chovanie Amatkarijo imponerade - blev trissvinnare  
  av Haldo Jonsson | 9 Aug 2022 - 21:58  
 

Bild:Chovanie Amatkarijo


Felix Hörberg
leder fortfarande Trissen och Peter Amoran är tvåa.

Clara Hippe Runsten och Roger J leder O `Learys tipset

 
  Läs mer...  
 


 
  Behåll vinnarkänslan i kommande matcher.  
  9 Aug 2022 - 13:13  
   
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
8 Aug 2022 - 16:18 En brasse leder ÖFK i jakten på nytt kontrakt
8 Aug 2022 - 10:29 Utbyte med Levanger, Norge - Akademin!
7 Aug 2022 - 17:56 Matchens prestation
7 Aug 2022 - 17:47 Matchreferat ÖFK - Landskrona BoIS 3-1 (1-0)
7 Aug 2022 - 16:19 Äntligen
7 Aug 2022 - 16:09 Matchens överraskning
7 Aug 2022 - 12:05 Startelvan idag
7 Aug 2022 - 09:19 Skribenten i fotbollz.se Agne Svärd uttalar sig inför matche
7 Aug 2022 - 08:50 Följ ÖFK - Landskrona Bois via fotbollz.se
7 Aug 2022 - 08:49 ÖFK är laddade mot ett formsvagt Landskrona - på söndag möts
7 Aug 2022 - 08:49 Mentala coachen Mattias Elg
6 Aug 2022 - 21:10 Jamie Hopcutt glänste i sitt nya lag i Finland
6 Aug 2022 - 20:49 Graham Potter - 'min roll är relativt liten '
5 Aug 2022 - 18:37 Var det en ny Brwa Nouri och Hosam Aiesh jag såg skönjas?
4 Aug 2022 - 20:43 Kom nyligen till ÖFK och redan trissvinnare - Erick Brendon
4 Aug 2022 - 19:26 'Stötta Östersunds FK - just nu 400 000 SEK!'
3 Aug 2022 - 22:02 Matchreferat Sent mål igen igen och ingen poäng till ÖFK
3 Aug 2022 - 21:45 Matchens överraskning
3 Aug 2022 - 21:41 Matchens prestation
3 Aug 2022 - 20:56 ... och igen...
 
 
 
Herrar
av: *Rolighetsministern | 30 Jul 2022 - 22:30
Att bara skylla resultaten på träna