meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Västerås SK Östersunds FK
0 2

Läs mer... Läs mer...
  Vi återkommer när vi vet mer...  

 MEDLEMSMÖTE I KVÄLL - 18 MILJONER MÅSTE IN
av Haldo Jonsson
Publicerad 29 Sep 2022 - 22:29 Uppdaterad 29 Sep 2022 - 23:22

Mer info kommer senare ...

Thord-Eric Nilsson på plats för fotbollz.se

Uppgjord budget höll inte. Ny mycket kärvt läge för vårt ÖFK. Nu måste alla ställa upp för ÖFK annars har vi ingen elitfotboll i Östersund nästa år. Hemska tanke! Det minsta man kan göra är att gå på matcherna. 
 
16 Kommentarer:
Gäst: Elitlicens skrev | 2 Okt 2022 - 11:52
Om man klarar av elitlicensen och hamnat på nedflyttning, blir det div 1.

Klarar man sig kvar men inte klarar elitlicensen så blir det div 1.

Skulle det där emot bli nedflyttning och missad elitlicens, då blir det div 2.

Finns ingen möjlighet att det blir div 3.
0
Gäst: HSS skrev | 2 Okt 2022 - 02:25
Som jag förstod det sist tvångsdegradering var på tapeten så är det aldrig aktuellt med mer än en division så hur skulle det bli Div. 3? Blir det inte Superettan så blir det konken, det är min tolkning och förståelse av läget. Hur ska klubben kunna dra in miljoner ens i Div. 1? Degradering och 18 miljoner in tror jag helt enkelt inte de styrande har kapacitet till. Har jag fel så vore det en positiv överraskning men då ska också finnas medel att klara sig i Div. 1. På vilket sätt skulle en degradering till Div. 1 skilja sig från degraderingen till Superettan?
Många frågor men ingen kommunikation från de styrande….
2
Gäst: ME skrev | 1 Okt 2022 - 19:09
Skulle vara oerhört tråkigt om man blir tvångsdegraderade.
Div 3 mot Dvärsätts bok nästa år skulle vara tufft, men det kanske är det som behövs.
0
Gäst: Tvivlande skrev | 1 Okt 2022 - 08:41
Den negativa kritik som framkommer här är i högsta grad befogad. Det är en fruktansvärd besvikelse att inte styrelsen förstår värdet med en bra kommunikation med medlemmar och supportrar. Säga vad ni vill om Daniel Kindberg men det fungerade bättre då än nu, sökte man honom och inte han svarade så ringde han upp.

Nu hör föreningen av sig när de behöver pengar akut! Ingen framförhållning ingen långsiktighet i planering framåt! Det är dåligt, det tär på intresset , Föreningstyrelsen och bolagsstyrelsen borde gå en kurs i hur man bygger upp en bra relation till medlemmar och supportrar.
6
Gäst: HSS skrev | 30 Sep 2022 - 19:40
Slutkommentar på ämnet:
Jag har följt laget utomlands, jag har haft säsongskort sedan andra säsongen i Superettan (den första gick jag också varje match) och jag har varit, på bekostnad av relationer, nördig bortom mitt eget bästa. Kort sagt, en betydande del av min skattade inkomst har gått till föreningen. På senare år har jag varit tvungen att skära en del i detta (jag tänker inte bränna ytterligare ett förhållande) men nu är det upp till föreningen att visa hur de tänker förvalta mina kvarvarande ”investeringar”. Jag tror på truppen och den sportsliga staben men jag tror INTE på den styrande ledningen, varken på föreningsnivå eller elitbolagsnivå. Min röst faller på årsmötet på nytt blod i styrelsen nästa verksamhetsår oavsett om Hallström tar sin pengapåse och går eller ej!
7
Gäst: HSS skrev | 30 Sep 2022 - 19:27
Kanske en Jag tror på det här- halsduk räddar situationen? Eller isskrapa?
Det som förvånar mig är att vi har en ordförande som varit helt osynlig men dyker upp som en gubbe ur lådan nu när det uppenbarligen behövs pengar. Jag säger inte att jag vet allt om hur en förening ska skötas men vore det inte en god idé åtminstone om ordförande syntes, hördes och sågs i andra sammanhang längs vägen än just när man inser att budgeten inte håller? En signal för övrigt som borde kommit för länge sedan!
Dessa personer är ändå våra förtroendevalda att sköta föreningen som vi stöttar och följer. Eller är de Hallströmsvalda?

Ursäkta om formuleringarna och uttrycken sviktar men besvikelsen är monumental!
6
Gäst: Tvivlande skrev | 30 Sep 2022 - 12:36
HSS du har helt rätt,informationen till medlemmar och supportrar är och har varit obefintlig, samma grova fel med förra styrelsen, när det krisar hör de av sig till medlemmarna och supportrarna. Den här styrelsen har ju om jag inte har fel tillsatt en person som ska jobba mot medlemmar och supportrar, har någon sett och hört av henne? Nej det här är så misskött så det är inte klokt, oduglingar. Ingen verkar hört talas om medlemsvård.

Ringer man till Öfk är det ingen som svarar, skriver man ett mejl är det ingen som svarar! Kommunikation kan man inte heller trots att det aldrig funnits så många sätt att kommunicera på. Den här styrelsen och förra håller fullständigt på att rasera Östersunds fotbollsklubb. Kommunikationen fungerade bättre på femtio talet fast det inte fanns varken mobiltelefoner, data eller att inte ens alla hade fast telefoni! Men det fungerade bättre än nu.
18
Gäst: HSS skrev | 30 Sep 2022 - 12:03
18 millar back lär inte ha skett de senaste två månaderna. Varför informeras först nu? För det kan väl aldrig vara så att detta uppdagas först nu? Det hade möjligen varit enklare att dra igång en räddningsaktion med, säg, 15 omgångar kvar än i nuläget. Men vad vet man som staketexpert. Nä, det är nog lugnt ändå för det var ju ett gäng företagare som tog över och skulle räta upp ett och annat så jag utgår från att de har stenkoll på läget. Annars kanske Hallström kan nöja sig med 700 lägenheter i Nälden istället för 800 så kanske mellanskillnaden i investering räddar vår klubb.

Vill minnas att jag skrivit det förut men det tåls väl att sägas igen även om det är väl sent att försöka lösa något nu. Ni måste jobba med arrangemanget och varumärket för att få dit massorna. Släpp in kidsen gratis, bjud hembygdsföreningar på biljetter, bussa folk från byarna i länet etc. Få folk till matcherna, ta några matcher med lägre marginalprocent / stol men få volymen istället.
Se till att det händer grejer på arenan, företag som ställer ut, tävlingar, lotterier (var tog förresten 50/50-lotten vägen?). Se till att upplevelsen blir mer än bara kiosk- och toaköer. Vad är det för huvudlöst beslut att stänga restaurangen innan säsongen är över? Slutar folk dricka bärs i oktober eller vad grundar sig det beslutet i?
Slutligen, jättekul med musik men gubbarna vid entrén skapar inte fotbollsstämning för mig. Det är möjligen ett inslag jag hade uppskattat på en hembygdsförening eller Jamtli. Men det kanske bara är min upplevelse och då får det vara så, men nog ökar möjligheten att få barnfamiljerna att komma om något lite mer modernt musikaliskt inslag hade funnits, bland mycket annat naturligtvis.
19
Gäst: Brio skrev | 30 Sep 2022 - 11:40
Hate to say I told . DK.Jag känner igen din negativa och lögnaktiga kritik av Öfk som du länge hållit på med att skriva I facebook. Nu skriver du anonymt i fotbollz. Det är du som förorsakat den negativa ekonomin i ÖFK. Har du ingen skam i kroppen?

13
Gäst: Tvivlande skrev | 30 Sep 2022 - 09:16
Östersundshem??? Har jag missat nåt? Om du tänker på Kindberg så blev han frikänd, dom kunde inte styrka brott. Däremot så lånade Kindberg ut var det sex millioner för att Öfk inte skulle gå i konkurs. Så var det med det.
15
Gäst: Andra tider skrev | 30 Sep 2022 - 07:53
Är det för mycket att hoppas på att Östersundshem ånyo räddar klubben tro?
2
Gäst: Tvivlande skrev | 30 Sep 2022 - 07:17
Nu måste alla ställa upp!!! Vi har hört det förut, folk har ställt upp men inget har hjälpt Öfk ur den ekonomiska knipa. Styrelsen har varit tyst länge och väl men nu får vi medlemmar höra att18 mille måste in på fyra månader!

Anledningen till att det inte kommer publik till matcherna är ju de dåliga resultaten, Öfk har inte presterat, har man en bra produkt kommer publiken. Avslutningsvis, inga mer pengar från mig.
19
Gäst: Tvivlande skrev | 30 Sep 2022 - 04:56
Som sagt, vart tog sunt förnuft vägen?
9
Gäst: Berätta mer skrev | 30 Sep 2022 - 04:45
Vad är DITT ödmjuka alternativ, är det mannen som lämnade med ett underskott på sextio miljoner?
8
Gäst: Hate to say I told so skrev | 30 Sep 2022 - 00:21
Inte för att vara den, men är inte precis detta exakt vad en viss person förutspådde skulle ske när årets budget presenterades? Dåvarande styrelse med tf VD Törngren, Törnqvist eller vad kvinnan nu heter hävdade motsatsen och att allt var under kontroll. Tyvärr är detta ett resultat av de senaste årens inkompetens från styrelse och ledande personer. Jag är oooootroligt nyfiken på att höra vad en person som Nils-Åke Hallström har att säga om fiaskot. Enligt egen utsago skulle han ordna upp ekonomin i klubben och föra in lite sunt förnuft. Det verkar ha gått så där med den biten när man ser dessa dystra siffror......

På lördag kommer jag sitta på läktaren och sörja hur dessa inkompetenta personer inom klubben har fått rasera klubben och dessutom gjort det utan något ifrågasättande från media. Det är dags för vissa sponsorer och "storkarlar" att visa lite ödmjukhet. Att bedriva verksamhet inom elitidrott är något helt annat än att bedriva ett vanligt företag. Media kanske kan börja ställa lite frågor till exempelvis Törngren, Hallström mfl hur de kunde göra ett sån otroligt felaktig budget inför säsongen? Och då inte heller acceptera ett svar där de ansvariga personerna bakom fiaskot skyller ifrån sig på Kindberg vilket tyvärr varit den vanliga melodin under de senaste åren sen Kindberg klev av.
35
Gäst: Intökter skrev | 29 Sep 2022 - 22:55
Om man medvetet inte jobbar med intäkter är detta resultatet, lägg till fullständig inkompetens på samtliga plan i klubben så är det en bra bild av dagsläget.
Vad tur att sponsorerna tog kontroll över klubben med hjälp av folk inom klubben, härligt bra jobbat
17
 
Sök på fotbollz.se
   
  Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

Ravel Morrison

 
  Läs mer...  
 


 
  Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetränare i Linköping FC  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2023 - 22:45  
 

Rafael Roldán Bermúdez. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?  
  av Nickname [Hiawatha] | 2 Dec 2023 - 11:30  
 

Detta är ett inlägg från forumet. Fotbollz.se gör ibland en artikel av något inlägg. Detta är ett en sådant

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar  
  av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58  
 

Försäljningen av säsongskort har dragit igång samt försäljningen gentemot sponsorer, och klubben laddar nu om inför en ny fantastiskt säsong i Sveriges näst högsta liga.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
20 Nov 2023 - 11:24 Lista på alla 280 spelare som har medverkat i ÖFK genom alla
18 Nov 2023 - 16:14 Nu har avsparkstiderna för kvalen till Allsvenskan, Superett
17 Nov 2023 - 14:07 Unibets publikstöd för 2023 - Ger klirr i ÖFK:s kassa
16 Nov 2023 - 21:13 Myroslav Mazur blev årets vinnare av Trissen
16 Nov 2023 - 17:08 I bra form varande Ken Sema startar i Svenska landslaget i k
16 Nov 2023 - 09:53 -'Jag skulle indirekt legitimera dårskapen'
14 Nov 2023 - 20:50 Örebro SK tappar åtta spelare
14 Nov 2023 - 13:43 Erick Brendon har det mesta som fotbollsspelare - blev Triss
 
 
 
Herrar
av: Jimmy K | 20 Nov 2023 - 01:24
"Är de inte tillräck