meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Västerås SK Östersunds FK
0 2

Läs mer... Läs mer...
  Vi återkommer när vi vet mer...  

 SISTA TRÄNINGEN FÖRE AVRESAN TILL TURKIET - DIVERSE HÄNDELSER ATT RAPPORTERA
av Haldo Jonsson
Publicerad 21 Jan 2023 - 22:54 Uppdaterad 2 Feb 2023 - 09:47

.Det fanns mycket positivt att rapportera sista dagen före Turkiet.

I går var det sista träningen före den efterlängtade dagen A, lika med avresa till Turkiet på träningsläger. Tankarna hos spelarna var nog redan nu i Turkiet, men ändå frapperades man av det höga tempot på träningen.

Det även något av förberedelsedag för resan. Efter träningen bar det iväg till arenan för att tvätta alla träningskläder och sedan packa resväskan.

I dag går det nog lite lättare än i fjol då det nya manskapet gav sig ut tillsamman på en träningsresa. Då kände man inte varandra. Nu har man dessutom en viss vana.

ÖFK är i avsaknad av fullstor fotbollshallhall som många konkurrenter i Superettan har tillgång till.

För ÖFK finns det knappast något annat val, än att fara utomlands för att få fullödig träning inför säsongen. Det är lätt att förstå det, när man betänker att första träningsmatchen spelas inom c:a tre veckor och då är troligen Jämtkraft Arena stängd för träning. Giffarna har antagligen haft hallträning i Sundsvall under lång tid. Det är skillnad.

Om man ska bedriva elitfotboll är det mycket viktigt med en fullstor hall.

När vi ska få se en fullstorhall i Östersund, det är det nog ingen som han svara på? Krokoms kommun kanske blir först, men kapital i den omfattning som krävs har de svårt att skaffa fram. Vi avvaktar och ser vad som händer.

Nu glömmer vi detta och ser framåt vad som kommer att hända med ÖFK. Vi återkommer till verkligheten genom att ägna oss åt träningen i går. Fotbollz.se var där och iakttog.

Det är två spelare i dagens trupp som spelat i allsvenskan och Europa League. Det är Aly Keita och Sam Mensiro. Fotbollz.se träffade båda i går.

Vilka fantastiska ambassadörer ÖFK har i dessa personligheter. Det strålade båda av glädje i går i deras ansikten.

Aly Keita betyder mer än man tror för ÖFK, inte bara som målvakt utan även som lagledare, trygghetsfaktor och lagkamrat. Detsamma är det med Sam Mensiro, men han är mindre framträdande. Han är ett föredöme. Han har funnit sig väl tillrätta i Östersund med familj och barn och är tacksam för det.

Vi hoppas att Keita får vara frisk hela säsongen. Fjolåret var lite hackigt för honom beroende på skador. En Keita i form har ovärderlig betydelse för ÖFK för att nå ett bra resultat. Han är den reaktionssnabbaste målvakten i hela Superettan. Han blev vald till veckans lag i Europa League. Det var en stor prestation.

En nytagen bild av Sam Mensiro. Foto. Haldo Jonsson

Sam Mensiro kan man inte annat än gilla. Han är en helyllekille. Det är en person som har haft motgångar i livet, men han har övervunnit detta med hjälp av sin kristna tro. Fortfarande har han kvalité för att spela i Superettan.

I går fick han behändig för lättare känning i en ljumske, men han kommer snart igen. Han bekräftade att han i framtiden satsar på att bli tränare.

Manager Magnus Powell agerar med pondus på träningarna. Framgångar i höst har givetvis stärkt honom. Han ska ha beröm för sin vilja att skapa något bra för fotbollen i Östersund. Han tvekade inte en sekund för att förtsätta i ÖFK en säsong till. Det var bra för ÖFK behöver i detta läge kontinuitet. Det är ytterst viktigt.

Jag fick uppfattningen att Endreas Tesafi.ska med på träningslägret. Han är defensiv mittfältare och är troligen fotbollsuppfostrad i Brommapojkarna. I fjol lämnade han BP och gick till Täby i div 1.

Troligtvis även högermittfältaren André Nader frånTäby blir med. Han har gjort mål i de senaste matcherna, bland annat gjorde han två mål i träningsmatchen mot Sandviken. Nader har tränat med ÖFK en tid.

Powell ville inte prata så mycket om Oliver Stajanovic Fredin, som har, förutom i ÖFK, provtränat med Helsingborgs IF. Powell sa så här; - "Det kan komma någon spelare senare som ansluter till lägret. Det är svårt att tyda om han räknar in Fredin där.

Det verkar som ÖFK har närkontakt med flera tänkbara spelare. Jag fick den uppfattningen i går att Powell inte ser förstärkning av forwards som mest angeläget. Att förstärka mittfältet på kanten går före.

Ulloa har brutit kontraktet med ÖFK, skriver mittmedia. Det är förståeligt. Det måste vara svårt för honom att träna på dagen som ÖFK gör.

Nu finns det ännu större anledning än tidigare att värva en bollsäker och passningsskicklig inre mittfältare.

Ett par frågor till Powell:
Det är väl skillnad att starta upp i år jämfört med i fjol? Du hade fullt upp med att värva spelare då och gjorde det bra på kort tid.

- Det är stor skillnad. Det blev korta nätter och lite sömn för Stefan och mig då.

Vad beror det på att det inte gick bra i under vårsäsongen?

- Vi förlorade på övertid mot Skövde. Så blev det i någon match till. Det styrde hela säsongen. Hade vi haft lite tur från början och istället vunnit har det sett annorlunda ut.

Du började väl att misströsta?

-Nej, faktiskt inte, jag trodde på att vi skulle klara det. Jag trodde på spelarna

Nye Joakob Hedenquist. Foto: Haldo Jonsson

 
 
14 Kommentarer:
Gäst: Fotbollgenomåren skrev | 24 Jan 2023 - 06:22
@fotbollshall

Under de åren ÖFK vann utan en fullstor hall, tränade de många gånger på andra ställen, både i Sverige och utomlands.
Kom inte dragandes med att man inte önskat en fullstor hall I Östersund i många många år, för det har man

Men inställningen till ÖFK var positivare då, det gick bra för laget …så nu minns många inte riktigt hur det pratades på den tiden, nu ska det höjas till skyarna hur fantastiskt och enkelt det var.
Medans man nu hittar på allt möjligt, drar en massa felaktiga slutsatser, överdriver och gör allt man kan för försöka samla på sig några poäng genom att låtsas veta, genom att svartmåla ÖFK
9
Gäst: Koll skrev | 23 Jan 2023 - 21:48
Förlåt @koll men vad babblar du i? Jag har endast talat fakta och inte pratat om någon fotbollshall, orättvisa förutsättningar eller något liknande.

Sen får du kritisera dagens ledarstab det står inte jag bakom.
0
Gäst: Koll skrev | 23 Jan 2023 - 15:31
Vart har jag sagt att det var bättre förr? Jag gav bara ren fakta på hur det var förr och hur det är idag.
Mitt erbjudande står kvar att du kan skriva din e-post adress så ska jag skicka dig schemat från 2016-2018 och schemat för 2022-2023, med dagens öppenhet i klubben är det garanterat inga problem att få det :-)
3
Gäst: Koll skrev | 23 Jan 2023 - 15:31
Vart har jag sagt att det var bättre förr? Jag gav bara ren fakta på hur det var förr och hur det är idag.
Mitt erbjudande står kvar att du kan skriva din e-post adress så ska jag skicka dig schemat från 2016-2018 och schemat för 2022-2023, med dagens öppenhet i klubben är det garanterat inga problem att få det :-)
5
Gäst: @koll skrev | 23 Jan 2023 - 13:45
du pratar om hur DU upplever och tror att det är idag, inte HUR DET ÄR idag.

Det var många utlandsresor förr också, det var en ganska stor blame culture,eller kanske inte blame culture, men en-mans styre, och ingen vågade tycka annorlunda...

Bättre förr? knappast... Annorlunda Ja...
0
Gäst: Koll skrev | 23 Jan 2023 - 12:29
@koll.
Berätta gärna vad jag svartmålat? Jag förklarar hur det var tidigare och hur det är idag, finns ingen svartmålning i detta. Har du uppfattat det så, iså fall ber jag om ursäkt då jag inte vill svartmåla klubben
6
Gäst: @koll skrev | 23 Jan 2023 - 11:47
jag tycker på riktigt uppriktigt synd om dig! Du verkar ha ett stort behov av att svartmåla ÖFK idag, För såna som dig spelar det ingen roll vad de gör, du väljer att se det negativt i alla fall.

Vad gäller No blame culturen så finns det idag bara en enda person som ägnar sig åt det, som konstant skyller allt som hänt på alla andra.

2
Gäst: Tvivlande skrev | 23 Jan 2023 - 11:26
Falkarna ska ordna en bussresa till träningsmatchen mot GIF Sundsvall den 11 februari 2023, sista anmälningsdag är 14 oktober! Bra jobbat! Ha ha ha.
3
Gäst: Koll skrev | 22 Jan 2023 - 23:05
@koll. Skriv din e-post adress så ska jag skicka dig schemat från 2016-2018 så kan du få se att man var i Sundsvall ofta samt hade dubbla läger i Spanien på vintrarna innan Jämtkraft Arena var i tillgänglig för träning.

Du har helt rätt i att det var No blame culture däremot, men det har ingenting att göra med var man tränade och inte.
8
Gäst: @koll skrev | 22 Jan 2023 - 22:16
Där har du tyvärr fel, det gjordes mer sällan än ofta.

Men det som gjordes var en planering och en ”No blame” culture.
Dagens kultur i ÖFK är ”blame everything” culture.

Där är skillnaden.
1
Gäst: Koll skrev | 22 Jan 2023 - 16:07
Under Graham Potters tid i klubben åkte man däremot på dubbla träningsläger till Spanien samt tränade väldigt ofta i Sundsvall för att få tillgång till fullstor plan.
11
Gäst: Roy i FC Rovers skrev | 22 Jan 2023 - 15:58
@Fotbollshall: Det ska vara lätt att fylla på glaset med det innehåll man önskar just för tillfället oavsett vad som varit tidigare. Har vi inte en fullstor hall har vi inte heller alla de förutsättningar vi bör ha som ett elitfotbollslag förr att säkra kvalitet i våra förberedelser under offer season. Ej heller har lag iså lägre nivåer i vårt område det vilket dom är värda.
3
Gäst: Tvivlande skrev | 22 Jan 2023 - 09:30
Håller helt med, har gjort samma iakttagelse.
3
Gäst: Fotbollshall skrev | 22 Jan 2023 - 07:22
ÖFK hade samma avsaknad av fullstor hall tidigare men lyckades ändå vinna svenska cupen och spela i Europa - som många som har fullstor hall, aldrig gjort.
Men det är spännande att antingen är glaset halvfullt eller så är det halvtomt.
Har sällan speglats på ett så tydligt sätt som nu.
3
 
Sök på fotbollz.se
   
  Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

Ravel Morrison

 
  Läs mer...  
 


 
  Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetränare i Linköping FC  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2023 - 22:45  
 

Rafael Roldán Bermúdez. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?  
  av Nickname [Hiawatha] | 2 Dec 2023 - 11:30  
 

Detta är ett inlägg från forumet. Fotbollz.se gör ibland en artikel av något inlägg. Detta är ett en sådant

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar  
  av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58  
 

Försäljningen av säsongskort har dragit igång samt försäljningen gentemot sponsorer, och klubben laddar nu om inför en ny fantastiskt säsong i Sveriges näst högsta liga.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
20 Nov 2023 - 11:24 Lista på alla 280 spelare som har medverkat i ÖFK genom alla
18 Nov 2023 - 16:14 Nu har avsparkstiderna för kvalen till Allsvenskan, Superett
17 Nov 2023 - 14:07 Unibets publikstöd för 2023 - Ger klirr i ÖFK:s kassa
16 Nov 2023 - 21:13 Myroslav Mazur blev årets vinnare av Trissen
16 Nov 2023 - 17:08 I bra form varande Ken Sema startar i Svenska landslaget i k
16 Nov 2023 - 09:53 -'Jag skulle indirekt legitimera dårskapen'
14 Nov 2023 - 20:50 Örebro SK tappar åtta spelare
14 Nov 2023 - 13:43 Erick Brendon har det mesta som fotbollsspelare - blev Triss
 
 
 
Herrar
av: Jimmy K | 20 Nov 2023 - 01:24
"Är de inte tillräck