meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 ÖFK Nyheter
 
Välkommen till ÖFK Nyheter. Detta är en webbplats speciellt för alla som gillar ÖFK men även för andra intresserade. Avsikten med sidan är att den skall ha ett lättillgängligt och aktivt debattforum samt att Du bl a skall kunna läsa matchreferat, spelarinformation och intervjuer.
 
Senaste Matchen   Nästa Match
Västerås SK Östersunds FK
0 2

Läs mer... Läs mer...
  Vi återkommer när vi vet mer...  

 POSITIV ANDA I ÖSTERSUNDS FK MEN OROSMOLNEN FINNS KVAR
av Thord-Eric Nilsson
Publicerad 15 Mar 2023 - 17:12 

Artikelforfattaren Thord-Eric Nilsson

Trots orosmoln i form av ny licensgranskning och kontrollbalansräkning var det en mycket optimistisk stämning vid Östersunds Fotbollsklubbs årsmöte. Alla minns att förra säsongen var nästan bragdmässig. Rent sportligt med att från en säker jumboplats gå upp till kval och klara kvalet. Större bragd var det måhända att skaka fram de tio miljoner som man måste ha fram på bara drygt en vecka.

Trots allt gav året elitbolaget ett underskott på cirka 20 miljoner. Själva föreningens överskott på 4,7 miljoner kapade ned förlustsiffrorna. Anledningen till överskottet var UEFA:s solidaritetspengar (5,7 milj) som är destinerade till ungdomsfotbollen och inte får gå till elitbolaget. Av underskottet ligger ungefär hälften på händelser som skett tidigare. T ex har den så kallade barackens totala värde på över tre miljoner avskrivits.

Bästa bilden av det ekonomiska läget är att redovisa hela koncernen, alltså föreningen plus elitbolaget. Där finns ett kapitalunderskott på 12,4 milj som måste balanseras i kontrollbalansräkningen 14 juni Eftersom spelarvärden får räknas in i den avstämningen är det målet lättare att nå. Mera kinkigt är att klara licensnämndens kav till 31 augusti , då klubben skall återställt det egna aktiekapitalet.

Revisorn konstaterar att det krävs kapitaltillskott utifrån.

Investerarna, som redan lagt 40 miljoner, måste göra en insats. Klubbens budget ger nämligen inget överskott.

I kapitalunderskottet ligger, enligt vad som sas vid årsmötet, numera inga leverantörsskulder. Däremot skatteskulder och återkrav från Tillväxtverket. Skatteskuldernas återkravstakt är just nu oklar och ja eller nej till kravet från tillväxverket (också från coronatiden) är oklart

Nog förefaller uppgiften vara i närheten av vad som behövdes vid räddningsaktionen i höstas.

Bara en person hade invändningar mot en ekonomiska redogörelsen, nämligen ÖFKs ordförandeunder glansåren, Daniel Kindberg.

Han upprepade i sina monologer den kritik han fört fram även på Facebook mot både det som varit och kommande budget. Enbart kritik utan konstruktiva lösningar. Jo möjligen hjälp genom sin egen person, en ”hjälp” som nog av realistiska bedömare skulle bli att hjälpa utan stjälpa.

Kindbergs kraftigaste anklagelse var att styrelsen lurat investerarna att satsa pengar, som de aldrig får tillbaka.

Men investerarna har nog hängt med bättre än så och sett miljonerna mer vara en investering för länet och fotbollen än möjligheter till egen vinst.

Kindbergs kritik mot resultaten har naturligtvis grund. Han menad att klubben gått med ett par miljoner i förlust varje månad de senaste åren, men i vanlig ordning förtränger han att månadsförlusterna 2019 låg på 4,5 miljoner kronor (totalt 53 milj) – Själv hade han då avgått, men satt kostnadsnivån och även påverkat det styrelsevalet 2019.

Men man kan också säga att gamla kostnadsnivåer och ”bad will” påverkat resultatet. Publikinkomsterna har varit beroende av resultat och om man kritiserar sponsorbeloppen skall man notera att lägger ma till ”investeringar” som i praktiken blir sponsring, når man vissa år högre en de stora åren.

Frågetecknen för budgeten kommande år (kostnader och intäkter krig 21 milj kr) delas nog av alla, kanske även budgetmarkarna. Den är tuff, men enda alternativt för att gå vidare.

Av Kindbergs hejaklack på Facebook fans väl ingen på plats och stödet var nästa obefintligt, men ÖFK-representanternas svar fick kraftiga applåder. Nästan lika kraftiga som då mångårige trotjänaren Bengt Uno Nilsson utsågs till hedersmedlem.

Årsmötet drog ut på tiden. Avgående ordföranden Richard Persson höll en intressant introduktion och både verksamhet och planer redovisades sedan av ansvarig för olika områden, inklusive nya vd Peja Lindholm.

Valen klarade av helt enligt valberedningens förslag och så hedrades många avgående med blommor. Men nog borde man hunnit med att visuellt presenterat nya styrelsen inklusive haft ett klubböverlämnande mellan avgående Richard Persson och nya Bengt Olofsson. Tycker en gammal räv som själv fick överta en ordförandeklubba för 66 år sedan.

Thord Eric Nilson

¨Valen

Ordförande: : Bengt Olofsson
Styrelseledamöter: Tomas Falkensson, (ett år) Ulf Ringdahl, Johan Lidenmark och Joakim Castberg (två år)
Valda sedan tidigare (2022) är Åsa Gunnarsson Bromée och Åsa Trolle
Revisor. Helen Salomonsson, Atracta

Valberedning: Bert Ove Svande, Lars Molander och Lars Stolt

Alla foton: Thord-Eric Nilsson

Nye verkställande direktören Peja Lindholm skall ge föreningen kontinuitet och en annorlunda profil


Tränarna Magnus Powell och Stefan Lundin berättar att läget är helt annorlunda än för ett år sedanAvgående ordföranden Richard Persson gratulerar Bengt Uno Nilsson till ständigt hedersmedlemskap

 
 
45 Kommentarer:
Gäst: Faktafel skrev | 18 Mar 2023 - 18:45
Ja du @faktafel…du måste nog ändå få en poäng för dagens mest irrelevanta och svamliga inlägg. Grattis:-)
9
Gäst: Hmm skrev | 18 Mar 2023 - 18:27
Såg inte Kindberg spela en enda match…
I och med hans anhållande drog spelare och tränare så fort de kunde från ÖFK
Efter det var kostnaderna dessutom sjukt höga..…
Men hans fanclub vill fortfarande hylla honom…
Helt obegripligt…
16
Gäst: @faktafel skrev | 18 Mar 2023 - 16:59
Och Kindberg förde ÖFK till Europa League med en klubb som klarade SVFF licens och UEFa licens med ett stort eget kapital med noll skulder till externa intressenter.

Men du har säkert uträttat stordåd under dina 30 år då du jobbat med ekonom, eftersom du väljer att lyfta det som någon större merit.
7
Gäst: Faktafel skrev | 18 Mar 2023 - 12:56
Ja vad ska man säga… Kindberg har helt fel i sina påståenden. Om han medvetet far med osanning eller bara är korkad är ju omöjligt att veta. Men jag har ju svårt att tro att en person som suttit som VD i stora koncerner som t ex Östersundshem inte begriper bättre. Men det är ju omöjligt att veta. Jag har jobbat med ekonomifrågor i näringslivet i ett 30-tal år och Kindberg är den första jag stött på som inte begriper hur en koncernårsredovisning ser ut:-)

Att han sedan, som vanligt, försöker dribbla bort alla genom osammanhängande och konstiga påståenden är ju bara löjligt. Men inget annat att vänta, det har ju varit så här i flera år.
15
Gäst: Tapas skrev | 18 Mar 2023 - 11:24
DK tror att man ska slå ihop koncercens och moderföreningens poster. Faktafel har rätt i att koncernens siffror är totalen. Sen försöker DK slingra sig ur det genom att anmärka på en skillnad på några tiotals tusen. Svårare än så är det inte.
3
Gäst: @farligt skrev | 18 Mar 2023 - 07:43
Skulle säga tvärtom, DK verkar kunna säga vad han vill och dribbla med siffror och gud nåde den som vågar säga emot honom.
. Tydligt är att med talets gåva är det lätt att manipulera människor.
13
Gäst: Farligt skrev | 17 Mar 2023 - 22:03
Ingen får kritisera ÖFK, de gör inget fel utan det är alla andra som gör fel.
2
Gäst: @PP skrev | 17 Mar 2023 - 19:56
Det är mycket viktigt att vi går till botten med detta
3
Gäst: PP skrev | 17 Mar 2023 - 14:44
Att ni orkar....
5
Gäst: Daniel kindberg skrev | 17 Mar 2023 - 12:29
Hej faktafel, ja nu vet vi inte om jag har sagt och skrivit något felaktigt, inte heller huruvida du har skrivit något felaktigt. Det enda jag vet och uppenbarligen du vet är att vi inte får ihop siffrorna, när siffrorna (om de redovisats fel) inte stämmer är min slutsats om 1.3 miljoner fel. Din jämförelse är inte jämförbar! Men om siffrorna varit olika avseende solidaritet ersättning på de två ställena de redovisas då skulle jag addera ihop dem i tron att det var två olika.

Med vänlig hälsning, Daniel
9
Gäst: Faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 12:00
Ja du Daniel…. Du blir påkommen med att sprida osanningar och du vänder det ändå till att det är annans fel. Liksom inte första gången det händer.

Titta gärna igenom exempel med spelarersättning från UEFA igen och återkom sedan med dina tankar runt om det trots allt kan vara så att ditt påstående om 1,3 Mkr till revisorn är helt fel. Du har ju suttit som VD i Östersundshem-koncernen med en massa dotterbolag. Gjorde du samma tankevurpa även så och summerade fel?!

Ha en fin dag:-)
17
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 17 Mar 2023 - 11:53
Hej faktafel, det vore som du kanske förstår en fullständig katastrof om de underskrivna årsredovisningarna i posten, ersättning till revisorerna vore fel om det så månne vara 2 kr.

Siffrorna som redovisas går inte ihop, därför förutsatte jag att min beskrivning om ca 1.3 miljoner är korrekt. Det ska inte vara möjligt för ett sådant fel i reviderade årsredovisningarna!

Men vi får avvakta ÖFKs redogörelse för detta dilemma, årsredovisningarna måste då göras om, årsmötet också, vi får se.

Med vänlig hälsning, Daniel
6
Gäst: Faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 11:32
Vad du säger och ser ut att vara fallet är att det finns ett eventuellt fel i not 7 som uppgår till 36 137 kr i koncernen.

Det är en ganska stor skillnad mot de 327 500 kronor som du vart väldigt duktig på att kommunicera ut.
7
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 17 Mar 2023 - 11:27
Hej faktafel, jag ser inte att jämförelsen du gör är lika med problemet med ersättningen till revisor.

I not 7 ersättning till revisorer i årsredovisning för elitbolaget redovisas tydligt att ersättningen är 627 689kr.

Om jag förstår ditt resonemang rätt så är denna ersättning 627 689 + ersättningen till revisor för moderförening i not 6, 327 500= 955 189kr den korrekta summa som revisor erhållit i ersättning för sitt arbete i ÖFK?

I not 6 årsredovisningen för föreningen (och koncernredovisning) framgår att ersättning till revisorer är 991 326.

Som du ser ovan så stämmer inte siffrorna enligt ditt resonemang eller har du någon förklaring till ovanstående?

Vi får vänta på att ÖFK reder ut detta, det är mycket förvirrande, åtminstone för mig.

Med vänlig hälsning, Daniel
7
Gäst: Faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 11:02
Som sagt, det är bra att ÖFK och revisorn får förtydliga siffrorna så framgår det väl om revisionsarvodet är knappt 1 Mkr som jag påstår eller 1,3 Mkr som du påstår.

Jag är fortsatt väldigt förbryllad över att du fortfarande inte förstår siffrorna i en koncernårsredovisning men det kan ju jag inte göra något åt. En sak du skulle kunna göra är att t ex titta på not 3 och se vad ÖFK fått i ersättning från UEFA. Där står att föreningen fått 5,6 Mkr och koncernen fått 5,6 Mkr. Antar att du därmed anser att man totalt då fått ca 11,2 Mkr eftersom siffrorna ska summeras? Eller?
4
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 17 Mar 2023 - 10:38
Hej Faktafel, Revisor för ÖFK har reviderat två delar, det är två revisioner, två revisionsberättelser. Så långt bedömer jag att vi kan vara överens.

I not 6 ersättning till revisorer. I föreningens årsredovisning framgår att det utgått ersättning för 1. Moderföreningen 327 500. 2. Koncernen 991 326.

Jag har adderat dessa och påstår att det utgått ersättning till revisorer om 1.3 miljoner(1 318 826).

Jag har ingen prestige överhuvudtaget om jag skulle ha fel, vilket jag har ibland, som alla människor.

Men när jag räknar ihop de olika posterna utifrån ditt påstående så då stämmer inte siffrorna. Och siffrorna i årsredovisningarna måste stämma på kronan. därför är det för mig logiskt att räkna som jag gör.

Jag har bland annat ställt frågor om detta till ÖFK och de har lovat att återkomma med svar. Jag hoppas innerligt att det finns förklaringar till detta, eftersom det vore ytterst allvarligt om årsredovisningarna redovisar fel. Idag redovisas det på kronan exakt.

Med vänlig hälsning, Daniel
8
Gäst: Faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 07:26
Det är två helt olika frågor som du blandar ihop.

Återigen, mitt påstående är att enligt årsredovisningen är arvodet till revisorerna 960 Kkr medan Kindberg påstår att det är 1,3 Mkr. Jag anser att hans siffra är felaktig och hans förklaring till hur han kommer fram till siffran visar ju att han inte förstår.

Huruvida årsredovisningen är rätt eller fel kan endast besvaras av byrån som gjort årsredovisningen tillsammans med revisorn som granskat och ÖFK.
5
Gäst: @faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 07:14
Så årsredovisningen stämmer alltså? Den är korrekt?
2
Gäst: Faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 00:58
Om du läser igenom mina inlägg igen i lugn och ro så kanske det klarnar även för dig.

Som sagt, revisionsarvodet är 960 Kkr och inte 1,3 Mkr som Kindberg osant påstår. Punkt.

Kindberg är väldigt kategorisk i sin kritik mot alla och då borde han nog också vara såväl bättre påläst samt kunna erkänna felaktigheter.

Eller tycker du att Kindbergs påstående om revisionsarvodet är korrekt?
4
Gäst: @faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 00:42
Du kan själv läsa årsredovisning för föreningen och sen för elitbolaget, slå ihop revisorsarvodet och inte en siffra stämmer.

Men det kanske är okej för dig att ÖFK som förening gör fel, men en person som påpekar felet är den som felar.

Fullständigt barock, men en god förklaring till varför klubben är där den är idag.

Fel i en årsredovisning är ganska grova formella fel, speciellt med tanke på det revisorsarvode och de höga hästar Pripp med flera sätter sig på.
4
Gäst: Faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 00:39
Det jag påstår är att det totala revisionsarvodet är 960 Kkr enligt årsredovisningen och har förklarar att summan kommer från bolaget plus föreningens respektive andel. Siffran 1,3 Mkr som Kindberg påstår är fel.

Att Kindberg inte själv inser det utan tror man ska summera ihop koncernens och föreningens siffror tycker jag är anmärkningsvärt och det får en ju också att fundera på hur trovärdiga de andra påståendena om siffror är.

Har för övrigt ingen som helst koppling till ÖFK men kan läsa och förstå en årsredovisning och tycker det är olyckligt att Kindbergs osanningar ska stå oemotsagda.
6
Gäst: @faktafel skrev | 17 Mar 2023 - 00:18
”Cirka” siffror är inget som skall avhandlas i en årsredovisning.
Det ska gå ihop, alla beräkningar. Det gör det inte, och det beskyller du läsarna för?

Klassisk ÖFK manér, någon annans fel. Istället för att ta ansvar för en ofullständig årsredosving med missvisande siffror.

Men… det är säkert någon annan fel, det brukar ju låta så.
Hoppas femtusen kommer på första matchen och stöttar denna fantastiska kultur.
5
Gäst: Faktafel skrev | 16 Mar 2023 - 23:08
Koncernen består av föreningen och bolaget.

Av bolagets årsredovisning framgår att arvode till revisor är ca 600 Kkr. Av föreningens årsredovisning framgår att arvode till revisor för föreningen är ca 300 Kkr. Summan blir ca 900 Kkr vilket är det som framgår i koncernsiffrorna i årsredovisningen. D.v.s. att det totala arvodet till revisorer är ca 900 Kkr, inte 1,3 Mkr.

Det är ungefär som att man i en familj är 5 personer som vardera har 100 kr. Då har familjen totalt 500 kr. Inte 1000 kr som det skulle bli om man tror att man ska summera beloppen för varje person med familjens belopp en gång till.

Inte undra på att det gått åt skogen med ekonomin om man inte har koll på en sådan elementär sak.

Men lyft gärna frågan till ÖFK och revisorn så får de tydliggöra detta.
3
Gäst: @faktafel skrev | 16 Mar 2023 - 22:51
Slår du ihop de två årsredovisningar så matchas ingen summa det som står under koncernen

Så du jobbar uppenbarligen med ÖFK som är så tvärsäker. Men eftersom siffrorna inte stämmer vid summering så kanske man först borde få det att stämma innan man anklagar läsaren för att komma med faktafel.

5
Gäst: Faktafel skrev | 16 Mar 2023 - 22:41
Jisses Daniel. Du måste väl nästan skämta. Förstår du inte att koncernen är en summering av posterna som ingår i bolagen som ingår i koncernen. D.v.s. att de totala intäkterna och kostnaderna för ÖFK-koncernen går att utläsa ur koncernens resultat- och balansräkning. Men det är jättebra att du lyfter från till ÖFKs kansli och dess revisor så får de svara.
7
Gäst: Daniel kindberg skrev | 16 Mar 2023 - 22:36
Hej faktafel, summeringen enligt din modell stämmer inte med siffrorna i årsredovisningarna, men jag ställer en fråga till ÖFKs kansli. Hur mycket har bolaget som ÖFKs revisor arbetar i fakturerat ÖFKs olika enheter för 2022 års revisionsarbete? Då stämmer vi av svaret mot årsredovisningarna och simsalabim så vet vi hur de menar i not 6 i de två årsredovisningarna.

Med vänlig hälsning,
Daniel
7
Gäst: Faktafel skrev | 16 Mar 2023 - 22:05
Siffrorna för moderföreningen ingår i koncernens siffror, så man kan inte lägga ihop dem. ÖFKs totala ekonomi framgår av siffrorna för koncernen. Anmärkningsvärt att du som företagare inte har koll på en sådan sak kan man tycka. Men det kanske ger en signal om hur trovärdiga dina andra påståenden om siffror är också. Kolla siffrorna en gång till så förstår du säkert att du har fel.
4
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 16 Mar 2023 - 21:53
Hej faktafel, vad tråkigt att du måste vara anonym. Not 6 ersättning till revisor, moderförening 327 500, koncernen 991 326, jag får det till ca 1,3 miljoner! Det är två olika resultat och balansräkningar såvitt jag kan se. Så också om du tittar längre tillbaka såsom 2018 eller 2019, mycket lägre men ändå. Jag förstår inte vad du vill komma någonstans med ditt anonyma påhopp. Jag vet inte var siffran 960’ kommer ifrån heller. Men skulle jag ha fel, läst fel eller förstått fel, vänligen upplys mig då om detta.

Med vänlig hälsning, Daniel
8
Gäst: Faktafel skrev | 16 Mar 2023 - 17:21
DKs dribblande med siffror och påståenden är ju inget nytt. Vore ju dock roligare om han undersökte saker noggrannare innan han slänger ur sig saker. Bara ett exempel på hans felaktigheter är påståendet om att revisorn kostade 1,3 Mkr för förra året. Läser man koncernårsredovisningen framgår att siffran är 960 Kkr, inte 1,3 Mkr. DK lägger tydligen ihop koncernens siffror med moderbolagets (som ingår i koncernen). Bara ett väldigt enkelt exempel på DKs felaktigheter och osanningar.
23
Gäst: Martin Nylander skrev | 16 Mar 2023 - 13:24
Kan vi inte bara släppa detta med DK någon gång, det är så mycket tragiskt förknippat med honom som man inte vill bli påmind om ”om och om igen”.
24
Gäst: Tapas skrev | 16 Mar 2023 - 13:17
Såklart att den orimliga kostymen man drog på sig 2017 och 2018 ger ringar på vatten långt senare. Tror man någonting annat kan man ingenting om ekonomi eller fotboll.
27
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 16 Mar 2023 - 12:52
Thord-Eric, det vore klädsamt om du rättar alla andra sifferfel och övriga felaktigheter i dina två artiklar. Felen och osanningarna är flertaliga. Och de förefaller inte vara endast felskrivningar.

Med vänlig hälsning,
Daniel

16
Gäst: Medlem skrev | 16 Mar 2023 - 12:34
Hur kan man tro att de kostnader man drar på sig under glansdagarna inte har effekt efter april-18? finns det ens någon som är så naiv att man verkligen tror det?

Lite självrannsakan om hur man uttrycker sig och vad man anklagar andra för borde finnas hos var och en.

Ödmjukhet är en väldigt bra egenskap som jag skulle önska fans hos innan man ser sig själv som den enda som sitter inne med sanningen.

efter april -18 flyr både tränare och spelare ÖFK,ÖFK blev svartmålad överallt, men äntligen börjar konsekvenserna av april -18 försvinna. Låt oss aldrig gå tillbaka till det som var., låt oss äntligen kunna börja om på nytt när alla gamla problem är borta
25
Gäst: Thord Eric skrev | 16 Mar 2023 - 12:28
Ser att jag i all hast då Fotboll Z ville jag skulle skriva om årsmötet skrev en siffra fel på budgeten som omsluter i runda tal 31 miljoner (inte 21) i inkomster och utgifter. En tuff budget tycker nog alla. Men en målsättning som nog måste klaras.
När det gäller Kindbergs kritik blev den på sätt och visa föremål för omröstning. Nämligen då han och ett par andra inte ville ge styrelsen ansvarsfrihet.. Inställningen visades genom handuppräckning.
7
Gäst: Daniel Kindberg skrev | 16 Mar 2023 - 11:35
Hej alla, jag bemöter de två felaktiga och osanna artiklarna på min Facebook, det får inte plats här i kommentarerna och jag får aldrig bemöta påhopp i artikel form på fotbollz.

Med vänlig hälsning, Daniel Kindberg
16
Gäst: medlem skrev | 16 Mar 2023 - 08:18
@medlem
om du var där borde du hört hur en viss person uttryckte sig, om det är mobbing att inte hålla med honom, då är hans sätt att vara också mobbing
3
Gäst: @medlem skrev | 16 Mar 2023 - 08:06
Vad var elakt och mobbing av det som sades på årsmötet?
7
Gäst: Medlem skrev | 16 Mar 2023 - 06:48
Om man var på årsmötet borde man upptäckt vem som konstant kritiserar andra, som alltid vill få det att låta som hen är den enda som kan något, som har ett uttryckssätt som rent krasst är så översittaraktigt att det blir pinsamt.
Bristen på ödmjukhet är total, inget lyssnande på någon annan, ingen reflektion över sitt eget beteende, bara skylla på andra.


Man kan fundera över vad som är mobbing, är det mobbing att tycka att han beter sig illa? Är det mobbing när han säger elaka saker om andra? Eller är det bara mobbing när han får svar på tal på sina påståenden?
20
Gäst: Nisse skrev | 15 Mar 2023 - 21:24
Märks att du tar Linda i försvar och att du jobbat med henne, bättre att du analyserar ekonomin bättre!
14
Gäst: Andreas skrev | 15 Mar 2023 - 21:11
Bra och korekt skrivet
Thord Erik är och har alltid varit en av de bästa vi haft i detta län..
24
Gäst: Curva Middle skrev | 15 Mar 2023 - 21:00
Det var tur att Belgiens landslagstränare Roberto Martínez sa nej till ÖFK 2018. Med hans lön hade ÖFK varit i konkurs redan då.
3
Gäst: Mobbningen skrev | 15 Mar 2023 - 20:57
Vuxenmobbningen av Kindberg av Thord Eric med flera får fortgå, vuxet av Herr Nilsson.
22
Gäst: Kick skrev | 15 Mar 2023 - 20:55
Är inte ofta inne och läser på Fotbollz men tänkte efter årsmötet kanske det står något roligt och trevligt att läsa. Men helt seriös blir jag väldigt förbryllad över vad det är för skribenter på denna sida? Tillåter verkligen fotbollz att man hänger ut en person och skriver på ett sådant sätt helt öppet på denna sida? Jag själv var på årsmötet, och jag tycker det är väldigt bra att någon faktiskt vågar ifrågasätta. För hur man än vänder och vrider på det så har den ekonomiska delen i ÖFK varit under all kritik. Någon form av rannsakan ska man ha som styrelse också, och inte bara skylla på andra händelser sen tidigare. Det funkar inte i vanliga företag och funkar heller inte i en fotbollsklubb. Likväl som jag tycker det var riktigt i att ifrågasätta tycker jag det är lika kul att höra om ÖFKs framtidsplaner. Men att påstå att ingen på årsmötet tyckte det Daniel sa var bra är inte sant. Flera där inne tycker det var bra att någon ifrågasatte, och fler borde faktiskt göra det, kanske är det jag nästa gång ?.. Men Fotbollzs skribenter borde verkligen tänka över vad dom skriver och skriva på ett professionellt sätt med värdighet. Annars kan vi lägga denna sida i sopkorgen.

30
Gäst: Nisse skrev | 15 Mar 2023 - 20:33
Tror nog att du får analysera Kindberg siffror mera, inte bara skylla på han för ÖFKs förfall, tråkigt att du har den inställningen😩
14
Gäst: Surjämte skrev | 15 Mar 2023 - 20:30
Klart 2022 års ekonomiska resultat beror på det som gjordes i 2018.

Precis som att årets kommande minusresultat beror på 2018 och DK.

DK är så enorm att ingen styrelsemedlem sedan 2019 ens kan påverka något som helst.

Man undrar ju om nån kan påverka nått i någon framtid då det alltid låter så positivt på årsmöten, men så slutar det med att det är 2018 och DK's fel oavsett...
18
 
Sök på fotbollz.se
   
  Onödig fadäs av förre ÖFK- spelaren Ravel Morrison  
  av Haldo Jonsson | Igår - 15:55  
 

Ravel Morrison

 
  Läs mer...  
 


 
  Förre analytikern i ÖFK Rafael Roldán Bermúdez blir förstetränare i Linköping FC  
  av Haldo Jonsson | 2 Dec 2023 - 22:45  
 

Rafael Roldán Bermúdez. Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Annat ljud i skällan - har experterna omvärderat ÖFK?  
  av Nickname [Hiawatha] | 2 Dec 2023 - 11:30  
 

Detta är ett inlägg från forumet. Fotbollz.se gör ibland en artikel av något inlägg. Detta är ett en sådant

 
  Läs mer...  
 


 
  Glad julklapp till ÖFK - Elitlicensen för 2024 klar  
  av Haldo Jonsson | 1 Dec 2023 - 16:58  
 

Försäljningen av säsongskort har dragit igång samt försäljningen gentemot sponsorer, och klubben laddar nu om inför en ny fantastiskt säsong i Sveriges näst högsta liga.

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
30 Nov 2023 - 22:12 Tre spelare som lämnar ÖFK
29 Nov 2023 - 14:47 Vi har den äran att presentera årets mästartippare i Hos And
28 Nov 2023 - 10:24 Chock och besvikelse i GIF Sundsvall
28 Nov 2023 - 09:50 Målvakten och Vemdalssonen Oscar Jonsson nu klubblös
27 Nov 2023 - 15:05 ÖFK i topp av Superettans undersökning av publikupplevelse
25 Nov 2023 - 17:57 Svenska Cupen 2024 lottad
24 Nov 2023 - 17:09 Trissvinnaren Myroslav Mazur celebrerades i går
24 Nov 2023 - 17:08 Målvaktstränaren Arnold Origi är klar för ytterligare tre år
23 Nov 2023 - 20:01 '- Ifjol fick vi söka upp spelare - i år hör de av sig för a
22 Nov 2023 - 19:10 Korta nyheter om GIF Sundsvall
22 Nov 2023 - 19:07 Före detta ÖFK- spelare på landskampsuppdrag
21 Nov 2023 - 18:10 Svensk elitfotboll: - Det blir skärpta regler på läktarna nä
20 Nov 2023 - 11:24 Lista på alla 280 spelare som har medverkat i ÖFK genom alla
18 Nov 2023 - 16:14 Nu har avsparkstiderna för kvalen till Allsvenskan, Superett
17 Nov 2023 - 14:07 Unibets publikstöd för 2023 - Ger klirr i ÖFK:s kassa
16 Nov 2023 - 21:13 Myroslav Mazur blev årets vinnare av Trissen
16 Nov 2023 - 17:08 I bra form varande Ken Sema startar i Svenska landslaget i k
16 Nov 2023 - 09:53 -'Jag skulle indirekt legitimera dårskapen'
14 Nov 2023 - 20:50 Örebro SK tappar åtta spelare
14 Nov 2023 - 13:43 Erick Brendon har det mesta som fotbollsspelare - blev Triss
 
 
 
Herrar
av: Jimmy K | 20 Nov 2023 - 01:24
"Är de inte tillräck