meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

NU VET VI - SÄMRE KAN DET FAKTISKT INTE BLI
av Agne Svärd
Publicerad 30 Mar 2024 - 21:25 Uppdaterad 30 Mar 2024 - 21:42

Det var en premiär med två lag som var så dåliga att det inte borde ha delats ut några poäng. Nu tog Gif Sundsvall alla tre sedan inhoppande André Nader på övertid slagit en hål-i-huvudet-passning som ställde den egna försvarslinjen och gav Pontus Engblom chansen att avgöra ensam med ÖFK-keepern Arnold Otieno (målvaktstränaren, ja, ni läste rätt).

Och det gjorde han, Sundsvall-Östersund 1-0.

***

Egentligen skulle man kunna stanna där. Det här var en match där i stort sett ingenting hände, där alla kunde försvara sig men var usla att anfalla och som skulle ha slutat 0-0.

Låt vara att det handlade om en premiär, man brukar ju kunna skylla på det. Men efter det här vet vi att det kan faktiskt inte bli sämre för varken vinnare eller förlorare.

Om inte? Då blir det en tung sommar i såväl Sundsvall som Östersund!

***

Med det här resultatet och den här prestationen blir jag oerhört provocerad när jag läser (op.se) och hör (ÖFK:s hemsida) vad tränaren Magnus Powell säger efter matchen, att ÖFK var så mycket bättre än Giffarna och att han även hade varit missnöjd med ett kryss.

Visst, jag kan hålla med Powell att man hade bollen mer än hemmalaget.

Men det spelar ju ingen roll när man inte vet vad man ska göra med den?

När jag kollar noteringarna på Fotbollförbundets hemsida (svenskfotboll.se) hittar jag bara en enda farlighet, Simon Kroons möjlighet redan i den första minuten som han brände utanför. Sedan spelade ÖFK 101 minuter (tolv minuters extratid) utan att hota på allvar en enda gång. Efter pausfikat; fem hörnor i början av halvleken och ett skott utanför (Erick Brendon, 57:e min). Sedan är det soprent i protokollet.

Då ska man inte, som Powell, säga att mycket var bra och att man var bättre än motståndarna.

Men framförallt; då är det jäkligt svårt att vinna fotbollsmatcher!

***

Några noteringar;

# Powell valde att ställa målvaktstränaren Otieno i buren medan Aly Keita fick sitta på bänken. Vad skickar det för signaler? Eller är det bara så enkelt att Keita inte är helt OK (men såvitt jag förstår av rapporterna har han tränat för fullt i veckan).

# Den observante kunde för övrigt (i direktrapporten på op.se) se startelvan redan vid tisdagsträningen ("Rosa laget"...).

# Försvarslinjen Hedenquist - Suljic - Jablinski - Adjoumani kom från premiären med hedern i behåll, man bjöd inte hemmalaget på speciellt många möjligheter.

# Huvudvärk #3 (#1 och #2, se förra krönikan); vem ska kampera med Erick Brendon på mitten. Albin Sporrong fick, som väntat, första chansen men visade på nytt att han är en alibispelare. Luckan efter skadade Mansour Sinyan blir svår att fylla.

# Vi är många som hoppas på Nebiyoy Perry och visst bjöd han på några riktiga läckerbitar. Dom applåderar jag mer än gärna. Men tyvärr, Perry idag var samma Perry som vi såg för några år sedan. Han har så svårt att värdera när han ska sluta dribbla; en lurad gubbe vill gärna blir både två och tre och kanske även en fjärde - och då skiter det sig. Alltför ofta. Dessutom var hans passningsspel onödigt slarvigt!

# Perry och Adjoumani på samma sida är ingen bra lösning. Nu hamnade dom, åtminstone första 45, i samma yta och både prövade gärna samma saker... Flytta över Perry till höger (som i cupmatchen mot Häcken för en dryg månad sedan). Men det kanske gör sig själv när Musolitin nu gick sönder?

# Simon Kroon fick chansen att sätta matchbilden redan i den första minuten men valde fel fot och bollen gick utanför. Kroon reste sig inte efter den missen och det blev 77 tunga minuter den här eftermiddagen, de pigga benen mot Skövde förra helgen försvann på en vecka.

# Jag förstår fortfarande inte (och kommer aldrig att göra) varför Powell så ofta plockar Erick Brendon av banan innan slutsignal. Förra säsongen gjorde han det vid 15 tillfällen (av 28 som startspelare) och nu fick han lämna först av alla (tillsammans med Kroon) i den 77:e minuten. Och precis som nästan alla andra gånger; ÖFK-organisationen faller ihop som ett korthus!

I mina ögon ska Brendon spela så länge han orkar står upp, på bänken gör han ingen nytta. Och dessutom - ge tillbaka vänsterhörnorna till den brasilianske eleganten. Det är ju Brendons inåtskruvade som är de vassaste, inte de utåtskruvade från höger även om de är bra.

***

Till sist; Som ni förstår är det många som måste prestera bättre både på och utanför planen när Trelleborg kommer till Jämtkraft arena kommande lördag. Det här var en trist eftermiddag, inte ens den utlovade solen visade sig över Östersund!

 
 
11 Kommentarer:
Gäst: Hoppfull skrev | 2 Apr 2024 - 16:24
@Hmm

Läs öP
0
Gäst: @Robert skrev | 2 Apr 2024 - 13:44
"förmodligen skadekänning" jag kollade med Keita och physio och han var spelbar, ingen skadekänning alls...
5
Gäst: Hm skrev | 1 Apr 2024 - 21:57
Var är anfallaren som skulle komma in sista 1-2 veckorna på transferfönstret?

Helt otroligt.

Stolt må friskna nu och bli startklar.
0
Gäst: Kral skrev | 1 Apr 2024 - 13:18
Vi minns att Agne var lika negativ i fjol när ÖFK blev femma i serien och ett tag var nära kval till allsvenskan
3
Gäst: Hiawatha skrev | 1 Apr 2024 - 12:57
Tack för den analysen, Agne. Du behövs, som kontrast till alla medhårsstrykare. Hoppas du återkommer oftare än förra säsongen.
Särskilt mycket rätt har du i detta med utbytena av Eric Brendon. Helt obegripligt att Powell fortsätter med detta, match efter match. Brassen är ju praktiskt taget den ende som på egen hand kan avgöra en match, med en välriktad frispark – eller med hjälp av någon nickskalle på välriktad hörna. Jag har ännu inte sett i någon match där han bytts ut, att den som bytts in gjort något större avtryck än vad en trött Brendon skulle ha gjort.
Sen kan jag väl tycka (för att nu stryka lite medhårs) att vi får ge Powell/Lundin och laget chansen några matcher till, innan vi dömer så mycket. Det är trots allt skillnad på försäsong och seriematcher. Det är många faktorer som ska justeras ihop, till en fungerande lagmaskin.
Och kanske, kanske – om nu Sundsvalls fina försäsongsresultat mot allsvenska lag nu ska tillmätas värde – då kanske ÖFKs insats ändå inte var så tokig på en punkt, för bortsett från målet så gjorde man i alla fall giffarna till ett idéfattigt och tandlöst lag. Det skriver ju du också, faktiskt, Agne. Försvaret var bra. Och snart är flaggstången Stolt åter på banan.

2
Gäst: ? skrev | 31 Mar 2024 - 18:03
Står att det ska finns 5 kommentarer till Agnes krönika.
0
Gäst: ÖFK Fan skrev | 31 Mar 2024 - 13:23
Jag håller Lagerbäcks artiklar ganska mycket högre än det som Svärd producerar.
Denna känns bitter, inte påläst, och inte genomtänkt.
11
Gäst: Robert skrev | 31 Mar 2024 - 12:49
Keita hade förmodligen en skadekänning vilket gör att de inte vågade riskera honom.

Jag tyckte det var mera konstigt att Stolt var med på uppvärmning men inte på bänken. Även om han bara hade orkat 10 minuter på slutet hade jag haft med han på bänken för att få med en anfallare i truppen. Bonnah och sedan Hopcutt visade att dom inte passar som central anfallare.

Vi får verkligen hoppas att Stolt är tillbaka till nästa match.
Sen var det verkligen synd Musolitin skadade sig i slutet eftersom han erbjöd löpningar utan boll medan Kroon, Perry, Bonnah, Hopcutt och Marklund hellre möter boll. Ofta stod dessa spelare på kanten tillsammans vilket gjorde att det var ont om spelare i straffområdet. Där saknas verkligen Stolt.
0
Gäst: Korrekt Analys skrev | 31 Mar 2024 - 11:38
av Agne. Powells uttalande är i det närmaste pinsamt. Han ådrog sig dessutom ett gult kort för snack... vilken förebild. Att sätta Keita på bänken till förmån för MV-coachen då Keita är spelbar är demoraliserande
9
Gäst: Realist1 skrev | 30 Mar 2024 - 23:29
Blir lite förvånad över de hårda orden. Att ÖFK, som haft en väldigt strulig tid bakom sig och dessutom inte fått in någon spets framåt, både hade mer boll och fler avslut borta mot ett Giffarna som imponerat klart mer på försäsongen (spelat jämnt mot flera allsvenska lag) var faktiskt en väldigt positiv överraskning för mig. Så även om man inte skapade mycket så får man i sammanhanget betänka motståndet och det faktum att nämnda motstånd skapade ännu mindre. Tror Agne, förmodligen i "supporteraffekt", gör en ganska grov felbedömning när han skriver att båda lagen får svårt att hävda sig i den här serien.
14
Gäst: Mendiola skrev | 30 Mar 2024 - 22:58
Som vanligt rätt analys,riktigt dålig fotboll från 2 lag,ett kletande på boll och inget skapande framåt från ÖFK,det största misstaget är ock kommer så förbli att ingen värvning på anfallssidan kommer att bli lagets öde denna säsong ,tyvärr,trots att Lundin o Powell har sagt att det är prioriterat att värva innan fönstret stänger,vad blev resultatet,en vänsterback???
13
 
Sök på fotbollz.se
   
  Före detta ÖFK- forwarden Dino Islamovic allsvensk igen  
  av Haldo Jonsson | Igår - 21:55  
 

Dino Islamovic. Foto: Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Här vann ÖFK  
  av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 21:35  
 

Foto: Thord Eric Nilsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Matchens prestation  
  av Göte Murén  | 13 Apr 2024 - 21:13  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Seg första halvlek och bra andra men målen uteblev  
  av Haldo Jonsson | 13 Apr 2024 - 19:12  
 

VS

Varbeg - ÖFK 2-0 (1-0)

 
  Läs matchreferat  
     
 
Nyhetsarkiv
13 Apr 2024 - 19:04 Matchens överraskning
13 Apr 2024 - 16:51 Från uruselt till halvdant
13 Apr 2024 - 14:06 Startelvan
13 Apr 2024 - 07:03 Inför matchen: Varbergs BOIS - ÖFK
12 Apr 2024 - 18:36 Vi har bra förberedda spelare med gott sinnelag som ser fram
12 Apr 2024 - 10:20 Följ Varbergs BoIS - ÖFK via fotbollz.se
10 Apr 2024 - 11:41 ÖFK har löst anpassningen till gräs på ett utmärkt sätt
8 Apr 2024 - 21:26 En trevlig stund vid Västra Station och en hälsning till läs
8 Apr 2024 - 21:22 Han bidrog starkt till vinsten mot Trelleborg - Yannick Adjo
8 Apr 2024 - 21:21 Korta nyheter - Om före detta ÖFK-aren Henrik Bellman
8 Apr 2024 - 20:54 Albin Sporrong skadad.
7 Apr 2024 - 17:05 ÖFK - Trelleborg 1-0 (0-0)
6 Apr 2024 - 23:07 Första trepoängaren efter en helt annan prestation!
6 Apr 2024 - 18:36 Matchreferat ÖFK - Trelleborg 1-0 (0-0)
6 Apr 2024 - 17:04 Matchens prestation
6 Apr 2024 - 16:58 Matchens överraskning
6 Apr 2024 - 14:53 Oj, så viktigt
6 Apr 2024 - 00:16 Inför matchen: ÖFK - Trelleborgs FF
5 Apr 2024 - 10:43 Följ ÖFK - Trelleborgs FF via fotbollz.se
4 Apr 2024 - 22:14 Efter många om och men - nu är han här amerikanen - Arquímid
 
 
 
Herrar
av: Clement | Igår - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn