REFERAT: OPE IF - IFK ÖSTERSUND 2
av Ope IF
Publicerad 1 Jul 2024 - 15:18

Vi hade chansen att skaffa oss ett riktigt bra läge i tabellen inför sommaruppehållet, men idag ville det sig inte riktigt. Förlust med 2-4 efter en rätt svag insats mot ett piggt IFK Östersund 2.

Vi fick en riktig mardrömsstart när vi åker på 0-1 efter en dryg minut. Ett bolltapp, följt av en bra stickre i djupet och ett säkert avslut av IFK-spelaren.

Målet gav dock ingen större stress utan vi har en bra period i matchen där tjejerna är aggressiva i pressen och vinner boll på offensiv planhalva gång på gång.

1-1 kom efter 10 minuter och kändes då helt logiskt. Clara Amrén slog en fin stickare till Nadia Andersson som passade in till Nova Hägred som var kylig när hon lurade bort en försvarare och tryckte in bollen i mål.

Målet gav bra energi och vi var fortsatt bra i det defensiva spelet på offensiv planhalva. Däremot så lyckades vi inte hitta ut med bollen till fria ytor tillräckligt ofta utan slarvade en hel del i passningarna och besluten.

Efter 23 minuter fick vi ett gyllene tillfälle att ta ledningen då Nova Hägred blev upphakad i straffområdet. Ingen solklar straff, men tillräckligt för att domaren skulle blåsa.

Fram stegade Elin Bergqvist, som missade sin förra straff, men nu var hon säkerheten själv igen och placerade in 2-1.

Tyvärr gav inte det här målet någon direkt energi utan det kändes lite som att vi slappnade av. Vi var inte alls lika lyckosamma i pressen och nu kunde IFK utnyttja det numerära överläget centralt när vi inte hjälpte varandra tillräckligt bra. Fortfarande hade vi också väldigt svårt att se de fria ytor som fanns på annat håll och spelade för mycket på chans.

2-2 kom 10 minuter före paus. IFK 2 vann bollen och en bra individuell prestation senare var det kvitterat.

Vi ändrade formation för att försöka få till någon förändring, men vi fick inget riktigt flyt på spelet. Några bra lägen hade vi, men det fanns ingen riktig tro på det i avgörande lägen. Säkert spelade det in att IFK:s målvakt var av det mer välväxta slaget och ingav respekt.

I paus var det inga nöjda miner utan alla vara överens om att vi behövde göra det bättre i andra halvlek.

Ingen synbar förändring i andra halvlek. Det är kanske lite fler försök till ordnat spel, men rent generellt så höll vi bollen lite för länge. Oftast är det en kombination av osäkerhet hos bollhållaren och otydlighet hos den som vill ha den.

ågra lägen dök ändå upp, men vi var inte tillräckligt skarpa.

Istället tog IFK ledningen efter en tilltrasslad situation på hörna där vi borde ha kunnat lösa det bättre. Då hade det gått 63 minuter.

Vi gjorde några byten (sammanlagt 5) för att få in pigga ben och fick en viss effekt på det, men fortfarande fanns det inte den där rätta tajmingen. Vi hade väl ändå gott hopp om att kunna vända, men med 14 minuter kvar kom 2-4. En lång utspark studsade över våra mittbackar och ledde till ett friläge och avslut stolpe in. Marginalerna mot oss i det läget.

Under den sista kvarten har vi några lägen, men precis som tidgare under matchen fick vi inte riktigt till skärpan i de avgörande momenten. En del kan säkert förklaras av respekten för deras målvakt.

Vi förlorar med 2-4 och gör ingen bra insats spelmässigt förutom en period på 20 minuter i första halvlek och vissa moment i andra.. Surt att förlora, men idag mötte vi en motståndare som utnyttjade att vi inte var på topp. Så blir det ibland och det är ingen jättekatastrof. Man får räkna med att det kan bli nåt bakslag och förhoppningsvis lär vi oss nåt av det. Vi kommer fortfarande att ha en position högt upp i tabellen när vi går på uppehåll. Om vi är etta eller tvåa beror på Selångers resultat mot ÖFK på lördag.

I dagens match så är det svårt att hitta någon som stack ut på det sätt som hade behövts. Emma Henriksson visade dock upp flera bra saker i sitt inhopp nu när hon var åter efter ett ha missat förra matchen.

Vi får bita ihop och gå vidare. Vi har fortfarande allt i egna händer. Nu väntar några veckors välbehövlig vila från gemensam träning. Det märks att några spelare är rätt trötta både mentalt och även fysiskt så uppehållet kommer lägligt.

Nästa match vi spelar är DM-final för damer seniorer mot IFK Östersund på Jämtkraft Arena tisdag den 30 juli. Då siktar vi på revansch mot deras förstalag. Kanske till och med är en uppgift som passar oss bättre att få slå ur underläge. I vilket fall som helst blir det en bra genomkörare inför höstpremiären i serien mot Härnösand borta den 3 augus

Fest och glädje - Storsjöcupen har startat
  Igår - 17:07

Senaste resultat här

Alla anmälda lag här

Alla klasser här

30 Jun 2024 - 17:47 Så nära poäng. Trots allt.
30 Jun 2024 - 08:24 Inför matchen: Landskrona BOIS - ÖFK
29 Jun 2024 - 20:23 Ytterhogdal IK-Skellefteå FF (0-0) 2-1. YIK är på gång igen.
29 Jun 2024 - 18:36 Seger med 1-0 mot Cosmos
29 Jun 2024 - 17:48 Följ Landskrona BOIS - ÖFK via fotbollz.se
29 Jun 2024 - 17:43 Ope IF - IFK Östersund 2-4 Bilder från matchen
29 Jun 2024 - 12:23 Rapport från träningen - Det måste på något sätt finnas plat
28 Jun 2024 - 22:29 Nytt fint tränarjobb för Björn Hamberg
28 Jun 2024 - 22:02 Resultat spelomgång 11 div.4 Jämtland 2023
28 Jun 2024 - 20:03 Tips div 3 mellersta Norrland
28 Jun 2024 - 14:09 Helgens matcher
27 Jun 2024 - 21:30 Landskrona har bara vunnit en match mot ÖFK på tio möten

av: Hogdal | 3 Apr 2008 - 08:36