HÄGGENÅS-KOVLAND 1-11 (1-6)
av Myggan Handler
Publicerad 13 Aug 2017 - 20:35

Tungt, trist och jobbigt på fotbollsplan idag.

Efter en bra träningsvecka var det då dags för match hemma mot Kovland. Mötet senast blev det förlust och vi hade det jobbigt hela matchen.

Inför dagens match gjorde vi en del ändringar på positioner och pratade om att våga ligga högre upp i press. Jobba tillsammans och hålla ihop laget, visa inställning och vilja. Hjälpa varandra genom bättre snack över hela banan.
Ett tigergäng som ville ha revansch sen senast, glatt och positivt på uppvärmningen. När matchen drar igång så försöker vi ligga rätt i våra positioner, viktigt för oss att vi kommer rätt från början.
Kovland får ändå ett tidigt mål efter sex minuter. Vår målvakt Åsa Hallqvist gör en fin benparadsräddning som går ut ur straffområdet. Men bollen når Kovland och deras Jonna Wistrand som skjuter långt utifrån och bollen seglar in i mål.
Ingen rolig start för oss men tigergänget taggar till efter detta mål. Vi sätter press högre upp på Kovland, börjar vinna närkamper och har flera fina spelsekvenser. Vi vinner våra dueller och gör det jobb som krävs.
När matchuret står på 16 minuter så kommer reduceringen. Ett fint anfall från back ända fram till forward. Spelet börjar på vår vänsterkant, bollen spelas genom mittfältet som vänder på spelet ut till vår högerkant. Vi flyttar upp laget högt och sätter press på Kovlands ytterback som är nära att lösa situationen. Men genom vår starka press vinner vi bollen och vår forward är kylig i sitt avslut och sätter bollen i mål. 1-1 och vi har kommit in i matchen bra.
Kovlands tränare är inte så nöjd och tycker de slarvar för mycket. Efter detta mål höjer Kovland tempot och vi får jobba hårt för att hänga med i deras spelvändningar och löpningar.
Kovland är det lag som för spelet och vi får koncentrera oss på försvarsjobbet. Vårt hopp är att försöka ta oss igenom på en kontring.
Efter 20 minuter får de en dubbelhörna, den första nickas undan av en Häggenåsspelare. Den andra lyckas vi inte få undan och det blir struligt framför mål. Tillslut är en Kovlandsspelare sist på bollen och den slås i mål. Trist för oss efter en bra start på matchen.
Bara minuter efter är Helena Jakobsson framme igen och skjuter ett skott som deras målvakt räddar. Ett fint uppspel från vår sida.
Efter denna målchans är det spel mest på vår planhalva. De har ett högt bolltempo och vi har det vi gör för att ligga rätt i försvars jobbet.
Innan paus hinner de göra fyra mål till, 1-6 i paus.
Ingen är nöjd i omklädningsrummet, men vi kan inte hänga med huvudet eller hojta och skrika. Vi pratar om att jobba vidare i andra. Vi peppar varandra och säger att vi ska fortsätta jobba hårt. Inställningen är bra på alla håll och det är något som vi tar med oss in i andra.
Vi startar bra i andra och har direkt ett farligt anfall. En frispark slagen från mittplan som når Rebecka Kämpe som är nära att göra ett mål men Kovlands målvakt räddar precis innan mållinjen.
När det gått 55 minuter av matchen gör Kovland sitt sjunde mål och på sju minuter till har de satt 8:an och även 9:an. Sista kvarten är det jobbigt för oss. Vi gör allt vi kan för att hålla bollen på andra sidan men Kovland kommer på anfall på anfall. Vi har några bra sekvenser men de blir för korta. Kovland är starkare över hela banan och de får med sig bollen i närkamperna.
Självklart är det lätt för Kovland att spela när bollarna rullar in. Vi visar en bra inställning hela matchen igenom. Trots att bollarna rullar in bakom oss så är det ingen som viker ner sig. Alla ger allt, så länge vi orkar. Det är tröttheten som visar sig för oss. Kovland är det bästa lag vi mött, de spelar en fin fotboll med många olika spelsekvenser och de är ett mycket spelskickligt lag. Våra små misstag blir stora när vi möter lag som kan ta till vara på dem. Det blir några allt för enkla mål men så blir det när bollen inte studsar vår väg.
Vill berömda Ida Jacobsson för sin fina inställning när laguppställningen presenteras. Hon står utanför startelvan men säger högt: -Den här tror jag på, den blir bra! Hur många avbytare säger så? Det visar på en stark lagkänsla och ger positiv energi till laget.
Vill ge hela laget beröm för att det inte gnälls och blir grinigt när bollarna rullar in. Även om det är många som helst skulle vilja kuta av plan så knyter vi näven och fortsätter. Rebecka Kämpes positiva ord hela matchen igenom ger stryka, viktigt att det finns spelare som tar ansvaret att peppa.
Vi startade med två nya ytterbackar denna match Erica Öhlin och Rebecka Lilja. Båda dessa är väldigt snabba och är stark i sina närkamper. De gjorde ett mycket bra jobb idag. Även Madde Norman ska ha beröm för sitt jobb på mittfältet.
I Kovland skall hela laget ha beröm med ett extra plus till fyramålsskytten Veronica Söderström.
Målskyttar:
7 min Jonna Wistrand
15 min Helena Jakobsson Häggenås
19 min Veronica Söderström
24 min Jenny Nordenberg
26 min Jenny Nordenberg
27 min Jonna Wistrand
31 min Veronica Söderström
55 min Petra Bluckert
60 min Veronica Söderström
62 min Lina Candell
83 min Veronica Söderström
86 min Jenny Nordenberg
Nu är det för oss att ladda om med träning på tisdag för att på torsdag spela mot K/D hemma på Tigervallen klockan 19.00. Välkomna!

Sök på fotbollz.se

Hall of fame - namn och bilder
  av Haldo Jonsson | Idag - 22:18

Östersunds FK Hall of Fame är en samling av personer som uttryckligen gjort stora avtryck inom Östersunds Fotbollsklubb. För att erhålla en plats inom Östersunds FK Hall of Fame.

IFK Östersund gjorde sitt första mål och tog en poäng lite överraskande borta mot Brage. Ger lite råg i ryggen till mötet med en av seriefavorieterna.

Igår - 14:58 Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget visar.
24 Apr 2024 - 17:02 Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superetta
22 Apr 2024 - 13:40 Referat: Selånger SK - Ope IF
22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
20 Apr 2024 - 18:46 Matchens prestation
20 Apr 2024 - 17:18 Matchens överraskning
20 Apr 2024 - 17:07 Till slut rättvis poäng
20 Apr 2024 - 14:02 Startelvan