av Myggan Handler
Publicerad 13 Aug 2019 - 23:19

Tung kväll för tigrarna fotbollsmässigt men positivt att alla visade inställning och kämpade hårt för laget.

Ikväll var det dags för hemmamatch på fina Tigervallen och motståndet var IFK Strömsund. Vi visste sedan tidigare möte att de slår gärna och ofta längre bollar som vi pratade om innan match. Vi ville försöka hålla bra press på dem så de inte skulle få tid att slå de längre bollarna.

Matchen börjar stressig från båda lagen, inget av lagen tar något initiativ utan bollen ser ut att brinna. Den slås åt alla håll från båda lagen och det stirras mycket på boll.

Ju mer matchen går ju bättre får våra motståndare ordning på spelet och de börjar vinna första bollarna. Strömsund fyller på med sina spelare och vi har problem med att få tag på bollen. Vi får jaga boll och Strömsund radar upp sina målchanser med bla två i stolpen och en i ribban och detta innan klockan hunnit gå 30 minuter. Vårt första och jag tror nästan det enda avslut på mål är efter just 30 minuter.

Innan paus hinner Strömsund skapa ytterligare två farliga chanser men vår målvakt Åsa Hallqvist står rätt i mål och gör flera bra räddningar under hela matchen.

I paus pratade vi bla om att börja vinna första bollarna, våga rulla bollen på varandra som vi kan och spela runt mer. Hålla i bollen mer istället för att slå ifrån sig den på en gång. Värdera situationerna, hjälpa varandra och fortsätta med inställningen som finns.

Andra börjar ungefär som den första slutade, Strömsund har bra press på oss. Efter 50 minuter kommer då målet som varit så nära. En hörna som de gör mål på.

Nu har vi ändå en bättre period och vi lyckas flytta upp spelet mer på deras planhalva. Vi får en frispark på deras planhalva som slås av Ella Handler in mot straffområdet. Bollen är nära att nå en Häggenåsare men en motståndare lyckas hinna före och bollen går ut till hörna. Agnes Werme slår en bra hörna som vi tyvärr inte lyckas förvalta.

Därefter är Strömsund det bättre laget tills domaren blåser av matchen. Vi kämpar och krigar men vi får inte utdelning på vårt jobb.

Vi har en tung period när vår rutinerade mittback Emilia “Millan” Svedberg måste kliva av planen pga kramp. Då får Strömsund utdelning på alla sina anfall fem mål på ca 15 minuter, riktigt tuffa minuter för oss.

Idag lyfter vi på kepsen och tackar Strömsund för en bra genomförd match, de är det bättre laget idag och inget snack om det. Vi får det inte riktigt att stämma på plan ikväll och så kan det bli ibland. Men jag vill ge hela laget beröm för sin inställning och kämpainsats, alla gör allt de kan och ingen viker ner sig. Alla fightas men bollen rullar inte vår väg idag.

Berömmer hela lagets inställning med ett extra plus till matchenslirare i den svart/gula tröjan Emilia “Millan” Svedberg och vår målvakt Åsa Hallqvist.

I motståndarlaget skall unga Moa Persson Elverum ha beröm för dagens match och två mål, även plus till matchenslirare i Strömsund Tina Forssén. Målskyttar i Strömsund: 2 Moa Persson Elverum, 2 Kristin Persson Elverum, Tilde Eriksson och Jessica Espvall.

Nu bryter vi ihop ikväll men redan i morgon blickar vi framåt, på torsdag är det dags för oss att äntra Tigervallen igen. Då möter vi Järpen klockan 19.00. Välkomna!

Vill även passa på att tacka publiken som kom till Tigervallen denna kalla sensommarkväll, TACK!

/Myggan Handler

Hall of fame - namn och bilder
  av Haldo Jonsson | Igår - 22:18

Östersunds FK Hall of Fame är en samling av personer som uttryckligen gjort stora avtryck inom Östersunds Fotbollsklubb. För att erhålla en plats inom Östersunds FK Hall of Fame.

IFK Östersund gjorde sitt första mål och tog en poäng lite överraskande borta mot Brage. Ger lite råg i ryggen till mötet med en av seriefavorieterna.

25 Apr 2024 - 14:58 Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget visar.
24 Apr 2024 - 17:02 Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av Superetta
22 Apr 2024 - 13:40 Referat: Selånger SK - Ope IF
22 Apr 2024 - 13:38 Han kom, han sågs och han blev Trissvinnare - Arquimidec 'Qu
22 Apr 2024 - 13:29 Hur ska ÖFK kunna skapa ett bättre tryck framåt?
21 Apr 2024 - 17:32 IFK Östersund-IFK Luleå 2-2 (2-2)
20 Apr 2024 - 22:39 Ytterhogdal IK-Gottne IF (3-1) 4-1
20 Apr 2024 - 22:26 Anundsjö IF - Ope IF 6-0 Bilder
20 Apr 2024 - 22:12 Bildspel ÖFK - Örgryte 1-1
20 Apr 2024 - 19:11 Sett till hela matchbilden så var ett oavgjort resultat rätt
20 Apr 2024 - 18:46 Matchens prestation
20 Apr 2024 - 17:18 Matchens överraskning
20 Apr 2024 - 17:07 Till slut rättvis poäng
20 Apr 2024 - 14:02 Startelvan