HEDE/VEMDALEN - HÄGGENÅS SK 2-1 (1-1)
av Myggan Handler
Publicerad 21 Sep 2019 - 16:53

Säsongens sista match, förlust för tigrarna men vi föll med flaggan i topp.

Innan match idag fick vi göra en deal och lösa målvaktsfrågan. Efter samtal med berörda bestämde vi att Line Björk skulle stå första halvlek och Myggan Handler andra.

Matchen börjar bra för vår del och vi tar ledningen på en kontring genom Rut Lindvall. Därefter är det Hede/Vemdalen som håller i taktpinnen och vi får koncentrera oss på försvarsspel. Men detta gör vi riktigt bra, alla håller sina positioner bra och våra motståndare har svårt att komma till avslut.

Hede/Vemdalen har hög press på oss i stora delar av första halvlek, men de har inte rätta fokus när de skall avsluta.

De lyckas till slut få in en boll och lagen går in i paus med 1-1.

I pausen pratar vi om att fortsätta göra jobbet, ta ansvar och våga. Vi byter målvakt som vi planerar och ändrar om lite i positionerna.

I andra lyfter vi oss och Hede/Vemdalen lyckas inte hålla samma press på oss. Vi får igång spelet bättre och vi ligger rätt i våra positioner. Vi pressar deras bollhållaren hårdare, vilket vi får utdelning av.

Tempot i matchen blir lägre i andra halvlek, vilket ger oss mer tid med bollen. Även om vi inte alltid får bollen dit vi vill så har vi flera bra spelsekvenser. Tanken är bra med bollen och det finns mycket att bygga vidare på.

Hede/Vemdalen tar ledningen i andra genom ett skott utifrån där bollen tar i ribban och strutsar ner och då innanför linjen. 2-1 till våra motståndare och denna ledning står sig till domaren blåser av matchen. Vi gör ett försök sista tio minuterna genom att flytta upp lite mer folk och prova slår längre bollar. Vi har några försök där vi är uppe och får bra press men vi lyckas inte förvalta chanserna.

Vi är så stolt och nöjd över detta tigergäng och deras insats under säsongen. Målet i år har varit att få ihop ett lag och en vinst var också ett mål vi satt upp. Vi tar 16 poäng och det är vi väldigt glada över, fler poäng än vad vi ens vågat hoppats på. Större delen av detta gäng hade aldrig tidigare spelat en 11-manna match inför premiären. Vi har utvecklats både som lag men alla spelare har tagit ett stort kliv individuellt.

Idag ger vi ett extra beröm till Moa Jönsson och Johanna Boström för en väldigt bra genomförd match.

Moa Jönsson: Gör sin bästa match i tigertröjan. Läser spelet, utmanar sin motståndare, vinner närkamper och framförallt snackat med sina medspelare och driver laget framåt.

Johanna Broström: Har tagit stora kliv i sin utveckling under denna säsong. Orädd och framåt, gör ett jättejobb på kanten och stoppar sina motståndare. Sen har vi upptäkt hennes skott nu i höst som hon lyckats mörka för oss.

Rut Lindvall: Använder sin fart i benen rätt idag, inga problem att hantera både mittback och forwards positionerna. Dagens målskytt.

Lina Björk: Trots lite tid i målet i år kliver hon in orädd i målet idag och spelar 45 minuter. Visar bra inställning och laganda.

Agnes Werme: Trygg och lugn, hon söker sig till bollen och är spelbar. Grymma mottag och vändningar på spelet idag.

Carolina ”Carra” Cipriani: Visar idag att hon är vass även i närkamperna. Stark och håller unda spelare och har flera bra framspel idag.

Fanny Moen Kjellin: Löper många meter denna match, kommer ofta ur sina närkamper med bollen och levererar flera bra pass till sina medspelare.

Sara Lindman: Fantastisk att ha med i truppen är lojal och trygg. Spelar idag på ovan position men gör även det utan konstigheter.

Karolina ”Karro” Olsson: Fantastisk inställning, både på plan och på sidan. Ovan att spela yttermittfältare men tar uppgiften på fullaste allvar och håller din position utan problem.

Kristina Aronsson: Klok i sina beslut läser av varje situation på ett mycket bra sätt. Spelar idag både yttermittfält och ytterback utan konstigheter.

Erica Öhlin: Ger rutin till laget som behövs. Spelar idag lugnt och kontrollerat vilket gör att vi kommer upp med laget. Erica bär lagkaptensbindeln på ett väldigt bra sätt.

Ella Handler: Styr sina medspelare och ger trygghet. Finns alltid spelbar framåt i dagens match men gör även det hemjobb som krävs.

Maja Lindvall: Kommer in med rutin och lugn i matchen, detta smittar av sig på resten av laget. Gör flera fina avgörande brytningar sista delen mot mål.

Annie Olsson: Visar kämparanda i varje match så även idag. Utnyttjar sin iver att hjälpa till på ett bättre sätt idag och läser av spelet. Annie gör bra värderingar i dagens match.

Vi tackar för denna säsong, Myggan Handler och Lina Lindman.