Publicerad 4 Maj 2024 - 21:07

Tillslut blev det en sockerkaka

IFK: 30. Gustav Norin ? 5. Ville Söderlund, 4. Robin Wikberg, 14. Peter Tegnhed (9. Ian Muley 77), 21. Erik Gustavsson (13. Alvin Westin 66) ? 23. Axel Bodén (17. Rasmus Essebrink 66), 26. Yonis Shino , 22. Mohamed Amin (8. Karl Wikman 80), 11 Sami Talsi - 77. Grace Tanda (25. Chidi Omeje 66), 12. Frank Ahrin
Ersättare: 49. William Espell, 10. Edvin Werme

Mål: 1-0 Sami Talsi (42), 1-1 Abdulie Turay (45+1, straff), 2-1 Sami Talsi (75, straff)

Publik: 132

Ska väl inte börja med att gnälla när både IFK Östersund och Nottingham Forest idag avgår med segrar, men då allt jag skrev uppe i speakerrummet på arenan upptäckte jag nyss hade försvunnit från minnesstickan. Således får jag här försöka minnas och rapa upp det igen.

Bataljen inleddes med femton minuters ställningskrig där Lucksta hade några skott mot IFK:s mål och Gustav Norin fick sträcka ut sej vid åtminstone ett tillfälle och rädda. Men från matchminut 16, då Axel Bodén skruvade ett skott strax över och utanför målets högra kryss, och framåt var det IFK Östersund för hela slanten. I en halvtimme malde dom på och chanser var det gott om. Yonis Shino (som jag tycker är en fröjd att se med bollen) hade en chans och spelade sedan också fram till Frank Ahrin som tyvärr blåstes av för en mycket hårfin offside. Ahrin hade tidigare också varit millimeter från att nå bollen och styra in den i öppet mål efter sagolik framspelning av Axel Bodén som också hann gjorde en bra match.

I 27:e minuten fälldes Sami Talsi i straffområdet men då ingen signal kom från domaren fortsatte spelet där bollen slutligen, via ett Luckstaben, hamnade i målramen. Sami kom senare fri på kanten men sköt lite väl enkelt så att Luckstas målvakt kunde rädda till hörna och Grace Tanda borde nog ha gjort lite bättre av en passning som han fick när han stod ensam med burväktaren. Visserligen kom bollen lite bakom honom men att tappa den helt renderade ett lågt betyg i den situationen. Nä, IFK hade alla ingredienser utom sockret, så kakan dom bakade var inte godkänd...än så länge..

Nu spräckte dom nollan genom Sami Talsi som åter gjorde sej fri på sin högerkant och denna gång placerade bollen i nätmaskorna, men tyvärr blev glädjen kort då Lucksta tre minuter senare fick straff efter en hands på en IFK-försvarare så efter 45 minuter var ställningen 1-1.

I den andra halvleken tycker jag Lucksta kom ut starkast. Peter Tegnhed nickade en hörna strax över mål och Grace Tanda avslutade lamt så Zacharias Svenlin i Luckstas mål räddade enkelt men så mycket mer hade rödvitt inte inledningsvis av den andra halvan. Efter ett tag slätades spelet ut och inte mycket hände. Rasmus Essebrink kom in i 66:e minuten och hans löpning knappa tio minuter senare och kampviljan han visade slutade med att han behandlades bryskt och fälldes och också IFK tilldömdes en straff som Sami Talsi säkert satte i mål.

Lucksta var ju därefter tvungna att satsa allt framåt vilket gjorde att IFK sedan hade ett par kontringar, en gång tre mot en, men några fler mål blev det inte. Viktiga poäng för rödvitt och fortsatt bra spel på hemmaplan. Dock gäller det att träna på avslut och nöta så att chanserna framöver hamnar i mål och inte utanför eller på målvakterna. Även en blytung trepoängare för Sherwoodlaget i England, något jag inte kunde följa då nätet som sagt var nedlagt på arenan men där jag fick fortlöpande rapporter från folk som följde matchen hemifrån.

Inför matchen: Skövde AIK - ÖFK
  av Kim Sunding | Idag - 07:29

Tabellen börjar sätta sig mer och mer, men ÖFK har samtidigt endast två förluster upp till den övre tabellhalvan. Match mot Skövde på lördagen!

Fem matcher denna kväll där matchen Cosmos FK mot Ås IF är uppskjuten. I serieledning Myssjö-Oviken på samma poäng som ÖFK.

Fyra lag i botten på samma poäng.

Många mål denna omgång

Fotbollsfolkets egen sajt fotbollz.se ger alla läsare info genom referat, bilder, matchens prestation och överraskning, statistik och krönika från matchen. Du kan skriva och läsa i forumet och om vad andra tycker om matchen.

Fotbollz.se har två medarbetare på Södermalms IP

Glöm inte Hos Andreas tipset. Vinn luncher!

16 Maj 2024 - 19:48 Det blir nog vissa ommöbleringar i startelvan mot Skövde- Ra
16 Maj 2024 - 06:48 Seger med 4-1 mot Ås
15 Maj 2024 - 20:49 Ska vi kalla det måstematch?
15 Maj 2024 - 10:44 Referat: Stuguns BK - Tandsbyns FK 0-3 (0-1)
15 Maj 2024 - 09:45 Poängbedömningen av spelarna Brage - ÖFK klar. Två från ÖFK
14 Maj 2024 - 22:28 Spelomgång 3 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
14 Maj 2024 - 18:57 Sista anmälningsdag 15/5 ICA MAXI Fotbollscamp
14 Maj 2024 - 17:40 VD Peja Lindholm - en person med lidelse lämnar ÖFK
14 Maj 2024 - 11:28 Div 5 norra och södra har startat