Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Tillbaka till Värnamo!
2 November 2009 klockan 13:11 av
 

Hej hej!

Efter en veckas välförtjönt höstlov är jag nu äntligen tillbaka med mina sylvassa analyser och inlägg från tiden nere i Värnamo. Vi kommer att vara kvar i Värnamo endast en vecka till nu innan det drar ihop sig för resan till Spanien. Men som jag utlovade för två inlägg sen så skulle jag komma med en summering av våran första match och det har jag ju såklart inte gjort, jag ber om ursäkt för det. Men här kommer den nu istället.

Vi mötte alltså ett nyblivet division 3 lag från trakten, Snöstorp IK. Vi ställde upp med startelva som följer: I mål: Driton Ademi som kommer att bli våran förste målvakt i Spanien i och med att Viktor nu är skadad. Backlinjen från höger: Christoffer Svensson, Gustav Källberg, Viktor Roos och Albin Jansson. Det här är den backlinje som de har jobbat med sedan tre veckor tillbaka. På vårat tremannamittfält fanns: Loret Sadiku i den defensiva Rollen och precis framför honom bildade Johan Gunnarsson och Tobias Rosenlind mittfältspar. Detta är ett bra mittfält som kommer att göra bra ifrån sig i Spanien, tro mig. Så till våra forwards: På vänsterflanken lirade för dagen Jonathan Ring och till höger Albin Carlsson medans toppforwarden var för dagen Daniel Andersson.

För att summera matchen så åkte vi på snöplig förlust med 6-5. Resultatet visar tydligt att vi har en bit kvar att jobba på i backlinjen. Men det är också därför vi har dessa två matcher innan vi åker till Spanien, så vi inte kommer oförberedda när vi ska matcha där nere. Samma sak var det ifjol när fjolårets Rudolphklass åkte på brakförlust mot Falkenberg FF trots att de hade nästan hela matchen spelmässigt. Framåt däremot så var vi snäppet bättre med två mål av Daniel, riktigt roligt för han att komma in bra såhär i första matchen och man kan se att hans självförtroende växer mer och mer. Men jag vill även plussa på att två av målskyttarna var även våra innermittar (Tobias och Johan). Tyder på att vi inte ligger defensivt med mittfältet utan har med oss hela laget när vi anfaller och det är viktigt för att vi ska få in bollarna i Spanien också, tror jag. Den tredje målskytten var Ahmed Yasin som vart inbytt istället för Albin Carlsson på högermittfältet.

För er som har missat hur våran startuppställning ser ut så ska jag ta den igen:
Vi kör alltså precis som Barcelona spelar. Med en fyrbackslinje där vi vill få med ytterbackarna i det offensiva spelet på överlappsspel och övertagsspel på kanterna i form av 2 mot 1. Sen spelar vi som en triangel med tre centrala mittfältare. Där Loret liknar Yaya Toure och hjälper till defensivt när ytterbackar kommer uppåt i banan men är även tillsammans med de två andra centrala mittfältarna spelfördelare och ska alltid vara spelbara. Sen så ligger vi med 3 forwards där ytterforwards ligger väldigt brett fast snäppet nedanför toppforwarden. Som ett 4-3-3.

Imorgon möter vi Falkenbergs FF och jag hoppas vi ska kunna prestera bättre än vad fjolårets grabbar gjorde. Som vanligt så vet ni att det alltid är uppskattat med frågor.

Ha det bra så hörs vi imorgon!

/ Lankan


 
0 kommentar till “Tillbaka till Värnamo!” av
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook