Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Dålig tippare?
5 Augusti 2010 klockan 23:18 av Per Lagerbäck
 

Det visade sig att jag hade rätt i att jag hade för dålig koll på flera av lagen inför omstarten av tvåan. Matfors utan sina tre ex-allsvenska nyförvärv håller inte division2-klass, därför storförlust mot Remsle. Två av dom dock tillbaka inom kort. Själevad utan tre av sina bästa spelare visade sig inte vara bättre än ett förstärkt Ope. Sundsvalls FK, med flera duktiga spelare från SDFF:s trupp på väg tillbaka från skador, var överlägsna Hudik.

Frösön rider dock vidare på sin framgångsvåg och avfärdade lätt Bollnäs trots bortaplan. KD tog en säker trepoängare mot Selånger, där tydligen duktige tränaren Mats Kankainen plötsligt tackat för sig.

Spänningen stiger i såväl topp som botten. Frösö IF har ett härligt läge att ta över ledningen då de möter Själevad hemma till helgen. Här är jag dock inte riktigt säker på vad förening, lagledning och tjejer vill. Har de som målsättning att vinna serien och kvala upp till ettan? Eller är de nöjda med att spela i tvåan? Just nu är det svårt att undvika en intrikat fråga; Vilka av Frösön och ÖDFF har störst chans att spela i Norrettan nästa år? Omöjligt att svara på idag, och hur läget kommer att vara i slutet av september månad kan då inte jag sia om idag.

Jag tror fortfarande inte att något annat lag än Själevad och Frösön blandar sig i toppstriden, och även om Sundsvalls FK skulle göra det, så får de ju ändå inte kliva upp i ettan. Selånger kommer att få mer problem i höst än de hade i våras och KD har inte möjlighet att nå hela vägen upp till toppen. De båda senare lagen får rikta in sig på att ta tillräckligt många poäng för att undvika nedflyttningsstriden och sedan försöka att utmana om tredjeplatsen.

I bottenstriden tror jag Matfors får väldigt svårt att hänga kvar, trots att de i sina bästa stunder håller tillräckligt bra klass. Remsle har en handfull riktigt bra spelare, och spelar de hela hösten tror jag att laget har alla chanser att hänga kvar. Men om Sohlberg, Jokiaho och/eller Ribbefors faller ifrån så faller nog oxå Remsle. Bollnäs har jag hela tiden tippat ska åka ur, och jag ändrar nog inte det nu heller. Men de har oxå tre riktigt bra spelare, men där finns skador redan med i bilden. Vad gäller Ope är istället trenden en annan. Tidigare skadade Maria Bäckman och Martina Amrén kliver mot Själevad in och gör en oerhörd nytta. Lisa Landin visade vilken toppspelare hon egentligen är och därutöver spelade för första gången Malin Lundkvist från start. Det är en spelare som jag verkligen gillar. Hon har en bollsäkerhet och blick för spelet som skulle kunna bära henne väldigt långt, om hon bara valde fotbollen före innebandyn. Kanske, kanske kommer det beslutet någon gång. Jag håller tummarna. Om alla spelare i Opes trupp får vara hela, och om de visar samma beslutsamhet som mot Själevad, så kommer Opes anhängare att få en trevlig höstsäsong. Team Hudik har varit väldigt konsekventa i sina matcher. De vinner mot bottenkollegorna och förlorar mot topplagen. Håller de den stilen klarar de sig naturligtvis kvar, men börjar de att tappa mot bottenlagen så befinner de sig snabbt i farozonen.

Jag måste oxå skriva några rader om Opes heroiska match mot Själevad (med två ganska nöjda Frösötränare på läktaren). Ope gör en kanonstart och skapar direkt några lägen, men efter en kvart händer det som brukar hända i matcher mellan topp och botten. På ett för enkelt sätt får Själevads målspruta Veronica Lundholm rinna förbi backlinjen och sätter säkert bollen vid ena stolpen. De närmsta tio minuterna följer mallen och Själevad tar över matchen, men sedan ändras bilden långsamt och efter en dryg halvtimma får Ope frispark vid sidlinjen. Den slås perfekt av Lena Lindström mot framstörtande Fanny Haeggblom som sätter en snygg nick i mål. Därefter böljar matchen fram och tillbaka under perioder och Ope skapar lika många tillfällen som Själevad. Under andra halvlek får Ope bud på ett par straffar, en hands och en dragning i armen. Vid det första tillfället skriker jag (med flera) kanske för mkt av frustration över den uteblivna straffen, vilket jag oförbehållsamt ber domartrion om ursäkt för. Själevad har dock kanske de två bästa chanserna, men 1-1 står sig, trots att Ope till slut får sin straff. Båda lagen uttrycker sig nöjda med sin poäng.

Mina tips gällande kommande omgångs matcher blir att Frösön kniper en poäng mot Själevad i seriefinalen och håller spänningen vid liv. Ope har oxå chans till poäng i sitt möte med Team Hudik. Tyvärr tvingas de troligen tyvärr spela utan tre av sina viktigaste spelare, Lena Lindström och Maria Bäckman för skadekänningar samt Malin Lundkvist som är bortrest. KD förlorar nog borta mot Sundsvall, men har naturligtvis chans på poäng. Remsle bör slå Bollnäs och Selånger bör slå Matfors. men här varnar jag lite för dödsryckningar från Matfors, om de har tillbaka Rehn och Viktorsson på plan. Så återigen har ni alltså chansen att se två mycket viktiga och gissningsvis spännande matcher i helgen. På lördag kl 14.00 tar Ope emot Team Hudik på Torvallen, och sedan på söndag spelas seriefinalen Frösön- Själevad kl 16.00 på Lövsta. Passa på!


 
2 kommentarer till “Dålig tippare?” av Per Lagerbäck
 

Ulf Olsson säger:
6 Aug 2010 - 08:54
O)m Frösön skulle gå upp så är det givetvis föreningens sak att se till att vi får de ekonomiska resurser som fordras för att vi ska klara detta. Styrelsens uppdrag måste alltid vara att stötta lagen.
Detta är min personliga kommetar men jag hoppas och trfor att alla i föreningen stöttar den.

Ulf
Marknadsansvarig Frösö IF fotboll
 

FIF säger:
8 Aug 2010 - 18:50
Om FIF damer skall spela i div 1 och FIF herrar i div 2 kommer säkert de fixa de ekonomiska resuser som krävs.

Och alla föreningar kommer gladeligen skicka sina spelare till FIF som förstärkningar, om de platsar...
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook