Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
  debattkrönika med kommentarer  
 
Nedflyttningskampen går vidare
8 September 2010 klockan 22:20 av Per Lagerbäck
 

Skriver dessa rader just hemkommen från JuniorDM-finalen där Ope ganska bekvämt slog Brunflo med 7-2. Det känns skönt att ingen ytterligare Opespelare drabbades av skador inför de viktiga matcher som är kvar i tvåan. Det är tillräckligt många skador i truppen ändå. Tyvärr råkade däremot Brunflo ut för en knäskada.

Den gångna helgen säkrade i praktiken Själevad seriesegern då Frösön för andra matchen i rad tappade poäng. Nu mot Team Hudik i en 2-2-match, och tidigare i veckan 1-1 mot Ope. Opematchen blev kanske lite extra ödesdiger för Frösön då båda tränarna tydligen sa för mkt efteråt till domarna, och därmed drog de på sig avstängningar. Ope i sin tur orkade inte riktigt ladda om till helgens bortamatch mot selånger. Trots bitvis riktigt bra spel var det ibland lite för passivt försvarsspel som renderade flera baklängesmål. Totalt 4-0 till Selånger. Dagen efter åkte Sundsvalls FK upp till Sollefteå med ett lag som saknade många spelare, och trots jämnt spel och mållöst till det var drygt 20 min kvar så ramlade det in tre Remslemål till slut. Oerhört frustrerande för Ope.

KD gjorde en bra match mot Själevad men förlorade ändå med 0-3. Frösön måste nu jobba för att hålla sin andraplats och KD kämpar för att nå en placering på övre halvan av tabellen. Men det mest spännande är alltså nedflyttningsstriden mellan Remsle, Ope (båda med 14 poäng) och Bollnäs (12 poäng). Två av dessa lag kommer att tvingas spela i division 3 nästa säsong. Remsle har trumf på hand med en mkt bättre målskillnad än konkurrenterna och hemmamatch mot Ope i näst sista omgången. Men Ope har dock fortfarande allt i egna händer och fötter.

Till helgen möter Team Hudik Själevad och kan mkt väl snuva övikstjejerna på en poäng, men troligen vinner Själevad. Selånger tar emot Remsle och jag hoppas att Selånger till skillnad från Sundsvalls FK ställer upp med bästa tänkbara lag och satsar på en så bra placering som möjligt. Då ska det bli hemmaseger. Frösön möter just Sundsvall på bortaplan och bör vinna, om inte motivationen tagit slut. På lördag kl 14 tar KD emot Bollnäs och bör vinna med säkra siffror. Till sist spelar Ope på söndag kl 14 hemma mot Matfors, och då hoppas jag att alla med Opeengagemang kommer och stöttar tjejerna. Det skulle sporra dom till att göra sitt yttersta. Matfors är nog det lag som haft mest oflyt i årets serie. Ofta har dom presterat en fin fotboll och skapat många chanser, men inte lyckats knipa många poäng. De kommer säkert att bereda Ope problem, men utgångstipset måste nog ändå bli hemmaseger.


 
0 kommentar till “Nedflyttningskampen går vidare” av Per Lagerbäck
 

 
Lämna en kommentar
(* =Obligatoriskt fält)
 
* Namn:
 
E-post: (visas ej)
 
* Kommentar (max 750 tecken):
 
Pga en massa skräpinlägg inför vi tyvärr nu att man måste skriva en kod för att posta.

Kodbild - Kontakta info@fotbollz.se om du har problem att se denna kod.
Tryck här för att se en ny kod om den är svår att se.
Powered by Web Wiz CAPTCHA version 4.0 Copyright ©2005-2008 Web Wiz

 
 
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook