Pontus Karlsson
Fjärdedomare

Temperatur 23 grader, vind, 3m/sek, luftfuktighet 75%, tidvis regn och sol

Onödig förlust igen i slutet av matchen

Öster - ÖFK 2-1 (1-1) Nu med referat av Johan Dillner och krönika av Per Lagerbäck, matchens överraskning av Lars Larsson och matchens prestation av Göte Murén

ÖFK:s elegante målskytt Malcolm Stolt intervjuas av Discovery

Matchdag på Visma mot formstarka Öster IF. På förhand var var det en tuff match som stod på spel, trots att ÖFK spelat bra sista matcherna är ändå tunga tappet sist något som gnager lite.. Ytterligare en match där man tappar spelet totalt och ser orolig ut sista 20 nog om det.

Matchen är igång och inget av lagen spelar bra, men Öster är vassare då ÖFK slarvar väldigt mycket. Några halvchanser är det i det inledande spelet av första halvleken innan Adam Bergmark Wiberg stänker dit 1-0 målet i 20:e minuten.

Efter målet är det mycket krigande på mitten och spelet böljer även om som tidigare Öster är det bättre laget. Men inga chanser skapas egentligen innan en för dagen väldigt formstark Malcolm Stolt gör sin gubbe på ett väldigt fint sätt nere vid kortlinjen och kan då raka in 1-1 kvitteringen i den 43:e minuten.

Andra halvlek startar ÖFK ganska starkt och Brendon får fast bollen allt oftare även om det inte resulterar i solklara målchanser.

I den 78:e minuten tar Öster återigen ledningen via ett mål av Adam Bergmark Wiberg igen, finns frågetecken av vissa spelare som är väldigt passiva i denna situationen.

i den 83:e minuten byts 3 spelare ut och där tappar vi matchen totalt. Tyvärr i dagsläget har inte ÖFK råd att byta ut sina start spelare (inte minst offensiva) då kvalitén oftast sjunker väldigt mycket samt att man tenderar att backa hem in i målområdet och ger motståndarna alldeles för mycket initiativ samt mod att satsa allt framåt.

ÖFK har under matchen minst en straff man "ska" få, men vid det här laget borde alla supportrar till laget veta att vid minsta tvivel så kommer vi inte få med oss sånt som andra lag får, men det är inte något att skylla på tycker jag. ÖFK (Hela föreningen måste få mer blodad tand och ge allt som går för att vi ska ha en minsta chans att hålla oss kvar) ser ängslig och rädda ut istället för att vi bröstar upp oss och tar för oss vad som finns i truppen.

Återigen så känns det som att vi ger bort matchen genom att sista 20 försöka backa hem och slå huvudlösa långbollar som bara ger motständarna energi när de vinner bollen åter och kan gå på igen.

Nu krävs det minst 6 vinster sista matcherna är min egna bedömning för att vi ska hålla oss kvar. Måtte alla stötta spelarna till 150% och att ÖFK är mer tydlig med vad man vill samt pratar med supportarna.