Nu med refearat av Lasse Granbacka och krönika av Per Lagerbäck. Bilder av Thord-Eric Nilsson kommer

Sam Mensiro. 200 matcher i ÖFK. Grtattis! Foto: Thord-Eric Nilsson

ÖFK – AFC Eskilstuna
ÖFK har många ”måste” matcher och idag är det inte annorlunda då AFC Eskilstuna kommer på besök. Kommer inte att räcka med oavgjorda matcher framöver utan tre poäng måste in på kontot för att man ska ha en rimlig chans att i alla fall kunna ta en kvalplats och kunna hålla sig kvar. Fem matcher kvar och tre av dem på hemmaplan och kan man vinna dem och även ta några poäng mot Dalkurd och Utsikten borta så borde det räcka till att få kvala. ÖFK har Ludvig Fritszon avstängd och ersätts av Mansour Sinyan och Simon Kroon och Kevin Jablinski bekräftat skadade.

Första halvlek
ÖFK började matchen med piggt spel och flera målchanser och ägde spelet första 5 minuterna och borde gjort både 1–0 och 2–0. Bl.a. Karlsson Grach hade flera chanser men endera gick bollen över mål eller på AFC spelare. ÖFK hade ett bra läge i minut 4 som Brendon tog men Novaks nick över. Borde ha fått den på mål.

7 minuter in i matchen så har ÖFK:s anstormningen lugnat ned sig och AFC kan komma och starta anfall och har nu mer boll och fått lite andrum.

10 minuter har gått och jämnare när det gäller bollinnehavet. Några hörnor och frisparkar åt båda lagen.

I minut 14 kommer Amatkarijo sånär igenom efter fint spel innan men målvakten hinner före. I minut 15 tar Brendon en frispark från höger som Mazur når men nicken går över AFC målet.

Hudu i AFC blir liggande i minut 16 men kommer upp på bena efter ett tag.

Missförstånd mellan Adjoumani och Bellman i uppspelet som annars hade blivit farligt och han hade kommit helt fri i minut 21.

Mensiro i en tuff närkamp och ska nog vara glad att han inte blev varnad i den situationen.
Huvud mot huvud men ingen blev skadad halvvägs in i första halvlek.

Bra frisparksläge från höger då Bellman blev nedriven. Mensiro sånär få till avslutet men på AFC spelare och ut.

Kontring AFC i minut 28 av Maarouf som så när kom igenom men Keita ut och kan täcka undan skottet och Hudu skjuter högt över i andra läget.

Maarouf igenom igen i minut 32 och då får Keita jobba igen och jätterädda ett skott på nära håll från Coffey. Keita håller ÖFK kvar i matchen och gruff efter räddningen men ingen åtgärd från domaren.

10 minuter kvar av första halvlek och AFC är helt klart med i matchen och har mycket boll nu och matar in bollar i ÖFK försvaret och har haft chanser till ledningsmål.

Maarouf varnad i minut 37 efter att ha rivit ned Weilid i ÖFK.

En av de bättre spelarna i första halvlek och som hart haft flera farliga chanser, Maarouf i AFC kommer återigen upp på sin kant och testar skott som Keita får rädda till hörna.

Länge sedan ÖFK hade någon farlig chans men Weilid får så när tån på en boll i AFC:s straffområde från Karlsson Grach men bollen strax utanför målstolpen.

Adjoumani varnad i minut 42 efter hårt spel och sista minuterna av halvleken inga fler farliga chanser för nåt av lagen.

Synd att inte ÖFK kunde utnyttja inledningen av halvleken som borde ha gett dem en ledning men efterhand som halvleken led så kom AFC in i matchen mer och mer. Många försök från ÖFK att spela igenom AFC försvaret via bollar på Karlsson Grach men ingen lycka med passningarna hittills i matchen. Keita har varit bra och gjort flera kvalificerade räddningar i första halvlek. Bättre precision i passningar och nickar efterlyses till andra halvlek. Man måste få stopp på Maarouf i AFC i andra halvlek annars så gör han ett mål om han får lika många chanser som i första.

Andra halvlek
Andra halvlek börjar med att ÖFK kommer upp i första minuten och får till en hörna som Novak tyvärr nickar över.

AFC får också en hörna direkt i inledningen av andra och har börjat piggare än ÖFK och ligger på hårt i ÖFK:s planhalva.

I minut 50 provar Karlsson Grach skott efter ett fint pass av Sinyan men skottet på AFC målvakten som startar en snabb kontring som ÖFK försvaret hinner tillbaks på.

AFC får en resultatlös hörna i minut 52 och skott över i minut 55.
ÖFK är inte med i spelet nu utan får försvara sig.

Bra spel av Bellman som tunnlar en AFC spelare och får till ett fint pass till Karlsson Grach som tyvärr får bollen för långt ifrån sig och tappar ut den i minut 57.

Bellman kommer upp i minut 61 och kommer fri och provar skott som går strax utanför högra stolpen och lite mer ÖFK nu när det är 30 minuter kvar av matchen.

Amatkarijo har inte synts till så mycket i andra men han kommer fram fint på vänster kanten och kan gå på avslut men på målvakt och till hörna som blir resultatlös i minut 65.

Mazur blir liggande i minut 67 och tar sig åt ryggslutet men kommer upp i spel efter lite omplåstring.

Fint spel av AFC kring ÖFK försvaret som inte hinner organisera sig och Mamman slår enkelt bollen i bortre burgaveln och chanslöst för Keita i målet i minut 68 och
0–1 till AFC.

I minut 71 gör AFC 2 byten allt för att säkra resultatet och nu försöker AFC hålla i bollen och spela av matchen och ÖFK får jaga boll.

Farlig chans för AFC i minut 74 men skottet utanför. ÖFK gör ett byte och förre Eskilstuna spelaren Zekovic kommer in i stället för Bellman i minut 75.

10 minuter kvar av matchen och ÖFK har svårt att få till något organiserat spel och borde lyfta fler bollar in i AFC:s målområde.
Powell gör ett dubbelbyte i minut 81 då Mensiro och Amatkarijo byts ut.

AFC göra samma sak i minut 83 och gör ett dubbelbyte.
Nära kvittering i minut 84 då Zekovic slår på ett skott som går mot stolproten men målvakten kan rädda till hörna som blir resultatlös.

De anfall som AFC gör nu är kontringar och 0–2 målet kom på ett sådan kontring när inte ÖFK försvaret hinner samla ihop sig så kan inhopparen Yakubu komma loss och göra mål och ridån ned för ÖFK i denna match. 5 minuters tillägg hjälper inte ÖFK utan slutresultatet blir 0–2 och ännu en tung förlust som gör fortsättningen av säsongen ännu svårare att kunna spela fotboll i superettan även nästa når.

Sammanfattning
Man måste göra mål på sina chanser om man vill vinna matcher och det var inte riktigt varit ÖFK:s melodi i denna match. Mål i början av första halvlek hade kunnat gett ett annat resultat i matchen. Mycket slarv i ÖFK med dåliga passningar och missförstånd mellan spelarna. Fler nickar och skott borde kunna gå inom målramen kan man tycka. Var det nån av ÖFK spelarna som borde få beröm? Ja, Keita gjorde det bra mellan stolparna och gjorde några kanonräddningar i första halvlek, Brendon fortsatt bra med sin passningsfot och Weilid vill jag även ge ett omnämnande för ett bra jobb under matchen.