Temperatur13 grader, vind 6/m sek., luftfuktighet 75%, soligt

Båda lagen förlorare i måstematchen - ÖFK bestulen på klar straff

Dalkurd - ÖFK 1-1 (1-1)

Nu med referat av Niclas Sundström , krönika av Per Lagerbäck och bilder av Sune Elmroth och ev. av Thord-Eric Nilsson kommer senare

Både Dalkurd och Östersunds FK var i desperat behov av tre poäng i jakten på kvalplatserna och då slutade det som det ofta gör i såna situationer. Krampaktigt spel, ett oavgjort resultat och två missnöjda lag efter slutsignalen.

ÖFK fick matchens första möjlighet i den 7:e minuten. Sam Mensiro skickade iväg en långboll på högerkanten mot Sebastian Karlsson Grach som tog sig förbi sin försvarare och avslutade, men bollen styrdes till hörna

Aly Keita stod för en strålande räddning när Dalkurd spelade sig igenom till ett friläge i den 13:e minuten. Därefter följde en bra period av hemmalaget som tog över matchen efter en jämn inledning.

I den 31:a minuten misslyckades ÖFK med sin höga press och Dalkurd kunde kontra in ledningsmålet. Anfallaren Zurmati chippade snyggt bollen över en utrusande Keita och satte 1-0 för Dalkurd.

Några minuter senare stod Fritzson för en fin prestation på vänsterkanten när han ryckte förbi två spelare och blev fälld i straffområdet. Solklar straff och Erick Brendon satte kvitteringen kyligt. 1-1.

Hemmalaget fick en möjlighet till att ta ledningen strax innan halvtidsvilan då Keita kom på mellanhand vid ett inlägg, men Abdulla nickade över det tomma målet och 1-1 stod sig till paus.

45: Sam Mensiro ut - Andre Österholm in.

Dalkurd startade andra halvleken bäst och skapade ett gäng hörnor men de farliga chanserna uteblev. ÖFK hade en del boll men hade väldigt svårt att skapa chanser. Det märktes att bägge lagen kände av matchens betydelse.

I den 74:e minuten drog Cesar Weilid på sig sitt andra gula kort och ÖFK blev tvungna att avsluta matchen med tio man. Powell blev tvungen att säkra upp bakåt så han bytte ut Henrik Bellman ut och satte in Ziad Ghanoum.

81: Erick Brendon ut - Mansour Sinyan in.

Dalkurd jagade segermålet och var ytterst nära att lyckas i den 82:a minuten men långskottet några centimeter utanför Keitas vänstra kryss.

Tre minuter senare borde ÖFK fått straff och det kan väl egentligen inte kallas något annat än en domarskandal. Ett inlägg från Österholm som väldigt tydligt plockas ned av försvararen med en fladdrande hand i straffområdet, men ingen åtgärd från domaren som var bra positionerad. Bedrövligt. Som en slags kompensation så lät han bli att visa ut Ghanoum i anfallet som följde.

Sista chansen fick Dalkurd i den 91:a minuten efter ett inlägg, men nicken just utanför stolpen.

93: Karlsson Grach ut - Sadmir Zekovic in.

ÖFK skapade egentligen inga farliga chanser på hela matchen men hade med två straffar ändå kunnat ta tre poäng. Dalkurd var det bättre laget och med en man mindre får vi vara glada att jakten på kvalplatsen fortfarande lever. Tre omgångar återstår nu.

Trissen.

3p - Fritzson - Skapade på egen hand målet som gör att serien fortfarande lever.