Startelva: Andrew Mills, Ziad Ghanoum, Kristian Novak, Myroslav Mazur, Yannick Adjoumani, Erick Brendon, Ludvig Fritzon, Chovanie Amatkarijo, (87), André Österholm, Simon Kroon, (63), Sebastian Karlsson Grach (82)

Ersättare: Anton Berg, Jacob Johnson, Sadmir Zekovic, (82), Haris Avdiu, Mansour Sinian, (87),Sam Mensiro, Malcolm Stolt (63)

Kasper Kristiansen, Anton Tideman, (46), Mouhammed-Ali Dhaini, Isak Jonsson, Bödvar Bödvardsson, Mohammed Khalid Saeid, Johan BlomBerg, Fritjof Björkén, Henry Offia, Nocolas Mårtensen, Felix Hörberg, (46,

Ersettare Lian Olausson, (76) Abel Ogwuche, (46) Andtreas Larssoen, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Minter Wettergren, Loke Mattson

Jämtkraft Arena

2391

Fredrik Oppong, ass1: Fredrik Hammarström, ass 2: Admira Spahic, fjärde domare: Håkan Modigh

Temperatur 4 grader
Luftfuktighet: 72%
vind NV 3m/sek
Växlande molnighet

ÖFK-Trelleborgs FF 2-0 (1-0)

Första delen av "trestegsraketen" avklarad. ÖFK tog tre blytunga poäng för fortsatt spel i Superettan via 2-0 (1-0) mot gästande Trelleborg på lördagseftermiddagen. Hemmalaget hade full huggning men hjälptes av ett rött kort för gästerna i den 67:e minuten.

Amatkarijo får beröm av manager Magnus Powell efter sitt matchavgörande mål. Foto: Haldo Jonsson. Mobilbild från läktaren.
Läs referat av Hasse Thor

En seger mer eller mindre ett måste för att inte bli alltför utlämnade åt slumpen i avslutningen. Och seger blev det efter en match som till stora delar dominerades av Trelleborg men där ÖFK emellanåt stack upp och oroade en hel del. Ziad Ghanoum på högerbacken i stället för Sam Mensiro och André Österholm på högerflanken i avstängde Cesar Weilids ställe. Andrew Mills i buren efter likaledes avstängde aly Keita.

Inledning i högt tempo med bra passningsspel från båda håll men ingen riktig udd förrän efter 11 minuter då ett misstag från i övrigt supersäkre Andrew Mills i ÖFK buren ställde till det. Chovanie Amatkarijo tätt över ett par minuter senare på nickpass från Sebastian Karlsson Grach. Efterhand rejält tryck från skåningarna där dom rödsvarta fick ligga i för att skydda sitt straffområde.

Istället 1-0 efter 17 minuter. En underbar passning från Ludvig Fritzon hittar Simon Kroon som avancerar i en lucka och smäller in bollen via ribban med ett av dom största jublen för året på “Arenan” som följd. TFF:s dominans fortsätter dock innan ÖFK kontrar genom Amatkarijo som direktskjuter på volley utanför ramen efter inlägg av Österholm.

Andra halvlek enligt samma mönster, ett bollhållande Trelleborg men disciplinerad hemmadefensiv och stundtals viss giftighet framåt. Snabbe Henry Offia hos gästerna i bra läge men tätt utom. ÖFK jämnar ut efter inledningskvarten och Amatkarijo med inspel till Kroon men rakt på Kasper Kristensen i bortaburen.

En bejublad Kroon byts ut efter 63 minuter och efterlängtad come back av Malcolm Stolt. Myroslav Mazur med en bra frispark tätt över krysset. Så en för matchen betydelsefull händelse, Mouhammed Al-Dhahini drar på sig två varningar på några minuter och en man mindre hos gästerna. ÖFK med en farlig frispark direkt men Kristian Novak rakt på målvakten.

Loke Mattsson i Trelleborg tätt utom efter 74 minuter och gästerna trillar boll snyggt efter förutsättningarna och Isak Jönsson med en bra nick. Karlsson Grach ut efter 82 minuter och Sodmir Zekovic, höstförvärvet med ytterligare några minuter. Stolt på målvakten i bra läge och matchen har öppnat upp sig rejält. Den så kallade spiken i den så kallade kistan så efter 86 minuter och 2-0. Lite oreda i gästernas straffområde och Amatkarijo i nät via stolpen.

Ludvig Fritzon har efter många år i den rödsvarta dressen fått sitt genombrott i höst och är en verkligt bärande kraft på mittfältet. Simon Kroon är en klasspelare och en viktig pusselbit i säsongavslutningen. Andrew Mills säker i målet. Starkt att efter en radda matcher på bänken stänga igen i en så viktig match.

“Ryktet om min död är betydligt överdrivet” skrev någon en gång och Östersunds FK har i alla fall gett sig en möjlighet att leva vidare i elitfotbollen. Skadesituationen ser ljusare ut och Utsiktens BK och Norrby IF låter väl som ett överkomligt motstånd eller………

Text av: Hasse Thor