Byten Sandvikens IF
64In: James Joseph Kirby Ut: Mohammed Mahammed
64 In: Ludwig Malachowski Thorell Ut: Amin Al-Hamawi
73 In: Kasper Harletun Ut: Jonathan Karlsson
81´ In: Yannick Mukunzi Ut: Martin Springfeldt
81´ In: ohammed Sadat Abubakari Ut: Calvin Kabuye

ÖFK – Sandvikens IF
"Rödvästarna" eller "Stålmännen" från Sandviken på plats på Jämtkraft Arena idag. Ett lag som har haft det svårt att vinna på bortaplan utan vinner hemma och kan spela oavgjort borta. Bra chans för ÖFK att ta tre nya poäng och ta ytterligare kliv upp i tabellen. Sandviken nykomlingar i Superettan men ska inte underskattas då dem fått en bra start på årets serie. Saknar tre spelare som står på skadelistan.
F.d. ÖFK spelaren Kabuye med i startelvan för Sandviken.
ÖFK har tränat bra under veckan och kommer bra förbereda till denna match. Fortfarande osäkert på några spelare om dem kommer till start till dagens match.
Saknas gör Kroon. Hopcutt finns inte på bänken som det står i programbladet utan ersattes i sista stund då dem väntar tillökning i familjen. Norrby in istället för honom.

Första halvlek
Bra första anfall av Sandviken i första minuten. Får också en hörna i minut tre efter ett bra anfall men hörnan kan rensas undan av ÖFK försvaret.
Mycket Sandviken i inledningen av halvleken med bl.a. en hörna till i minut sju. Kort variant som ÖFK kan slå undan. ÖFK har inte fått låna så mycket boll första nio men kunnat försvara sig bra.

Kabuye så när igenom och Mills får går ut och slå undan bollen. Samma igen i minuten efter med en benparad då Jonathan Karlsson så när kom fri.
Många bolltapp för ÖFK men ett långskott i minut 12 från Musolitin som Felix Jakobson i Sandviken målet har koll på. Fint pass från Suljic innan skottet.
Kvart in i matchen och den står och väger. Inget skönspel från nåt av lagen och lite mer bollinnehav för Sandviken.
Minuten är 17 och ÖFK har en hörna som Brendon tar som vanligt och Suljic kommer högst och nickar tyvärr över.
Efter en frispark i minut 23 kommer Karlsson-Grach så när igenom. Bra pass från Brendon som N´sa inte når. Mycket kamp och lite finlir i matchen.
Slarv i ÖFK försvaret som höll på att ställa Mills helt i målet och Jonathan Karlsson i Sandviken helt fri och Hedenqvist avvärjer men slår bollen mot eget mål men Mills var med på noterna.
Adjoumani kommer upp i bra anfallsförsök i minut 29 men Sandvikens målvakt kan plocka ned skottet. Adjoumani framme igen i minut 31 efter en bra slagen frispark av Brendon. ÖFK bästa chans hittills i matchen.
Längre avbrott i minut 36 då Felix Jakobsson i Sandviken målet plåstras om i handen. Lagen passar på att dricka.
Fem minuter kvar av första halvlek och det är ett lågt tempo i matchen.
Al-Hamawi i Sandviken provar skott men utanför i minut 42.
Sandvikens bästa chans i första halvlek kom i minuten efter då Springfeldt springer ifrån Adjoumani men skottet utanför. Han var helt fri och ÖFK hade tur att det inte blev mål.
Fortsatt farligt när Sandviken kommer i anfall. Till hörna i minut 47 och då N´sa måste rensa framför mål. Där var halvleken slut. Inte så mycket att säga mer än att Sandviken haft bollinnehav och flera farliga chanser. Mills räddad vid några tillfällen.

Andra halvlek
Inga byten i halvtid och det händer inte så mycket i inledningen av andra halvlek.
ÖFK fick en hörna sex minuter in i andra halvlek. Bra slagen hörna av Brendon som blir till två halvchanser efter hörnan.
Många hörnor i matchen och Sandviken får en i minut 53 efter ett farligt anfall och kommer upp igen i minuten senare men ÖFK avvärjer. ÖFK har inte skapat något framåt ännu i matchen som skulle kunna resultera i mål och det är inte någon publikfriande match från något av lagen.
Mills plockar ned ett inlägg/skott från Sandviken i minut 56
Karlsson-Grach får till ett bra skott i ett jätteläge som Sandviken målvakten kan rädda i minut 59.
Publiken buar då N´sa fälls men domaren viftar avvärjande i minut 61.
Hörna till ÖFK i minut 62. Suljic får till en halvträff på bollen efter hörnan men Felix Jakobsson i Sandviken målet får slänga sig och rädda. Första bytet för Sandviken kom i minut 64 och ÖFK byter fem minuter senare då Perry kommer in istället för Musolitin.
I minut 72 slår inhopparen James Joseph Kirby till och gör 1 – 0 till Sandviken. Kommer fri på vänsterkanten och Mills bortgjord på målet och har ingen chans att ta den. Assist av Martin Springfield.
Fin cykelspark av Karlsson-Grach i minut 76 men över och kunde ha fått ett bättre öde.
Två minuter senare i minut 78 kommer spiken i kistan för ÖFK då Martin Springfield enkelt
kommer igenom och kan göra 2 – 0 till Sandviken. Tungt nu för ÖFK som hittills i halvleken inte fått till det anfallsmässigt.
Sandviken byter i minut 81 och går nog nu på att försvara sin ledning.
Tiden går och ÖFK är uddlösa i sina försök att få till kvittering och eventuell reducering. Inte haft mycket efter Sandvikens båda mål. Powell byter in Norrby istället för Sporrong i minut 90 och de sista övertidsminuterna spelas av utan att ÖFK kan komma till nåt mål i matchen

Sammanfattning
En match som direkt från start började med ett lågt tempo och där Sandviken var det piggare laget. ÖFK hade svårt att få till några längre anfall och fick försvara sig även om Sandviken inte hade så mycket farligheter i första halvlek. Ingen större förändring efter halvtidsvilan utan Sandviken var det lag som hade mest bollinnehav och följaktligen till slut får hål på ÖFK försvaret och kan göra två snabba mål. Svårt med spelarkritik då ingen riktigt kom upp i normal nivå men måste ta ut tre till trissen och då får det ändå bli: Mills som trots två insläppta mål gjorde några kvalificerade räddningar, Karlsson-Grach för några individuellt bra prestationer bl.a. en cykelspark och Brendon för fortsatt bra hörnor och frisparkar.