Nilsson - Westerberg, Liverstam, Berntsson, Bengtsson - Henningsson, Mathisen, Svedberg, Haksabanovic - Olsson, Kinoshit

Andreas Andersson, Fran Gonzalez, André Bikey (60), Dennis Widgren, Christian Marquez (60), Ludvig Fritzson, Sebastian Lundbäck, Darijan Bojanic, Gabriel Somi (27), Alhaji Gero, Bobo Sollander.
Ersättare: Hosam Aiesh, Brwa Nouri (60), Johan Bertilsson (60), Curtis Edwards (60), Aly Keita, Daniel Lopez (in 27, ut 60), Gael Etock, Alex Trabalon, Bilal Nafid.

Kraftig vind, sol

ÖFK fortfarande obesegrade i skakig match

1 - 1
(1) (0)

Halmstad ledde länge med 1-0 men ÖFK reducerade i sent skede till 1-1. Det var spanske mittbacken Fran Gonzales som gjords mål på hörna.

Fotbollskanalen: Höjdpunkter här

Matchen mellan Halmstad och ÖFK blev ingen bra match i den hårda vinden i planens längdriktning som säkert förstörde mycket av passningsspelet. Det var en typisk träningsmatch tidigt på säsongen och inte lik den mot Malmö FF.

Fotbollz.se hissade en varningsflagg för Halmstad före matchen. Det var inte obefogat, trots att Halmstad hade, enligt uppgift, satt in hela åtta nya spelare sedan matchen mot Elfsborg så stod laget upp bra. Nykomlingen i allsvenskan tog för sig ordentligt och var det bättre laget denna afton. De rörde sig bättre, satte till mera i närkamperna och skapade flera målchanser. ÖFK hade svårt att komma in i positionerna och hade tidvis svårt skapa något eget bra spel. Det var nye målvakten Andreas Andersson som räddade ÖFK från förlust.

Kanske inte att undra på att det inte klaffade perfekt. ÖFK ställde upp med ett lag där fyra spelare inte kände någon i ÖFK och ett hel nykomponerat lag bestånde av många nyförvärv som aldrig tidigare spelat med varandra.

ÖFK släppte alltså fram sina nyförvärv och sina spanska spelare som ÖFk även hade intresse att kollan om det var någon av dem som skulle passa in i ÖFK.

Inte så ovanlig så startade ÖFK med trebackslinje med två spanska spelare och Dennis Widgren. Som forwards fanns Bobo Sollander och Alhaji Gero. Sollander och Sebastian Lundbäck gjorde sin första match för i år.

I matchinledningen var det dålig struktur på spelet Det blev lite hafsigt och många felpassningar. Halmstad hade hög press som gjorde det svårt för ÖFK. Lite längre in i matchen blev spelet bättre, men tempot var ganska lågt.

ÖFK spelade i kraftig motvind och hade svårt att komma upp i anfall och behålla bollen i anfallsläge.

I 27:e minuten blev tyvärr Gabriel Somi skadad. Han ersattes av Daniel Lopez.

Första chansen i matchen hade japanen Kochita i Halmstad. Han kom ensam med målvakten med Andersson täckte skottet.

ÖFK skapade sin första målchans i 23:e minuten. Fritzon gjord en bra framryckning, passade och fick bollen åter, men skottet gick över.

I den 38:e minuten tog Halmstad ledningen. Planens kanske bäste spelare Haksabanovic slog en bra passning till Fredrik Olsson, tidigare Jönköpings Södras skyttekung. På sedvanlig sätt tog han med sig bollen ett par steg och sköt in 1-0 i det bortre hörnet

Det blev inga ÖFK- byten i paus.

Andra halvlek blev den första tämligen lik. Halmstad fortsatte pressade högt, skapade mera framåt och hade längre anfall. Halmstad hade förvånansvärt lätt att erövra bollen.

Strax efter att andra halvlek startat skapade Halmstad två farliga chanser. Det var ett hårt långskott strax utanför stolpen och ett friläge där det blev en passning för mycket.

I 60:e minuten byttes Bikey, Lopez och Marues ut. In kom Noui, Bertilsson, och Edwards. Bobo gick ner som mittback. Även Halmstad bytte friskt i andra halvlek.

ÖFK:s spel blev i och med bytena något mer strukturerat.

Trots det skapades det inte så värst många fler målchanser. Visst hade Gero ett skott men målvakten klarade lätt och det var ett par chanser till.

Halmstad däremot hade kunnat avgöra matchen med ett par- tre utmärkta chanser. Ett skott gick över och det andra räddade Andreas Andersson.

Matchen skulle dock sluta oavgjort. På en hörna i 84:e minuten gjorde Fran Gonzales mål på en snygg nick.

I slutet av matchen blev spelet öppnare och Bojanic fick tillfälle att visa att han har fin teknik och kunnande. Han kom fram bra ett par gånger och sköt, men skottet gick utanför. Även Gero hade en bra chans efter en passning från Bojanic. Gero sköt men målvakten täckte bra.

Det är inte stor mening att ge sig in på någon spelarkritik med detta hopplock av spelare, utan bara konstatera att ÖFK kan bättre. Det märktes att mittbacken André Bikey spelat högre uppi divisionerna.

Text av: Haldo Jonsson