En bra dag på jobbet.
Och tre nya poäng för ÖFK
5-0 seger för ÖFK i en på förhand svår bortamatch mot Sirius imponerar.

En match som på förhand kändes riktigt jobbig för ÖFK.
En match som kändes oviss med tanke på segermatchen mot Zorya Luhandsk. Skulle ÖFK orka ladda om? Skulle ÖFK verkligen orka stå emot ett tungt Sirius?
Svaret på båda frågorna blev ett tydligt JA!
Jämfört med matchen i Ukraina i torsdags hade Graham Potter och ÖFK sex nya spelare i startuppställningen. Men vilken fullständig urladdning vi fick se av ÖFK i första halvleken, ledning med 3-0 och en effektivitet som skulle göra vem som helst avundsjuk.
Samtidigt hade Sirius en jobbig eftermiddag, dålig effektivitet framåt och faktum är att Sirius skapade två halvchanser och hade ett skott strax över ribban första 45. Annars totalt uddlöst!

1-0 till ÖFK kom efter tre minuters spel genom Ken Sema. Redan då samlades Siriusspelarna i en grupp och pratade igenom det som hänt och vad som skulle hända sedan.
Men det blev ingen förändring i hemmaspelet, Saman Ghoddos nådde högst i en nickduell och fixade 2-0 efter 32 minuters spel och strax efteråt fick ÖFK straff och Ghoddos ökade på ledningen till 3-0.
ÖFK:s effektivitet visste inga gränser och det var underbart att se hur de vitklädda (för dagen) ÖFK-spelarna kunde hantera och agera i den här matchen.
4-0 kom efter 72 minuters spel genom Johan Bertilsson och då gick luften ur hemmalaget helt och hållet.
Bertilsson gjorde sitt femte mål för säsongen i slutet av matchen och det var en mycket nöjd Johan som konstaterade att ÖFK är otroligt starka just nu.
Vi får en bra start i matchen och kan sedan kontrollera den. När vi får ledningsmålet kan vi sedan försvara ledningen på ett bra sätt. Jag brände några lägen i första halvleken men behövde det för att göra två i andra halvleken, menade en mycket nöjd Bertilsson efter matchen.
ÖFK har nu fem raka matcher utan tappade poäng. Fem tävlingsmatcher med mängder av mål och nu väntar regerande svenska mästarna Malmö FF i nästa match hemma på Jämtkraft Arena på onsdag.
Niclas Lidström

3
Ken Sema.
Vilken lirare han är. Så otroligt spelsugen och vilken explosivitet. Skapade otroligt mycket på sin högerkant och visade att han är i kalasform just nu.

2
Samuel Mensiro
Oj, så han sliter. Oj så duktig han är med boll. Han kanske inte är snabbast av alla men han vårdar bollen så otroligt bra och imponerar.

1
Tim Björkström
Otroligt kul att se hur trygg Tim var i sin roll i den här matchen. Rätt beslut hela tiden och kul att se vilka steg han tar framåt när han får chansen i startelva.

Text av: Niclas Lidström