Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Europa League   
   
         
Östersunds FK       Athletic Bilbao
2 - 2
(0) (1)
Tor 19 Okt 2017 19:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 14 Aritz Aduriz
1-1 52 Alhaji Gero
2-1 64 Curtis Edwards
2-2 89 Inaki Williams

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Ronald Mukiibi, Sotirios Papagiannopoulus, Tom Petterson, Curtis Edwards, Brwa Nouri (88), Fouad Bachirou, Dennis Widgren , Saman Ghoddos, Alhaji Gero, Ken Sema
Ersättare: Tim Björkström, Gabriel Somi, Sam Mensiro (88), Jamie Hopcutt, Ludvig Fritzon, Frank Arhin, Andreas Andersson (mv)




Så spelade Athletic Bilbao:
Herrein, Lekue, Etxeita, Laporte, Balenziaga (46), Iturraspe, Vesga (77), Susaeta, Garcia, Cordoba (65), Aduriz
Ersättare: Boveda (46), Etxebarria (77), Williams (65), Merino, Aketxe, Nunez, Arrizabalaga (mv)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ronald Mukiibi, Ken Sema, Alhaji Gero

Varningar Athletic Bilbao Utvisningar Athletic Bilbao
Inigo Cordoba,
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
7870
 
Domare:
Istvan Kovacs, Rou Ass1: Vasile Marinescu, ROU Ass 2: Ovidiu Artene, Rou Add.ass: Marius Avram, ROU Horatiu Fesnic, ROU
 
Väder och vind:
Temperatur: 3 grader
Vind: 2m/sek öst/sydöst
Luftfuktighet: 76%
 
 

ÖFK - Athletic Club Bilbao 2-2 (0-1)

 

VS

Bästa matchen hittills, det har blivit ett antal sådana påståenden genom åren rörande ÖFK. Torsdagskvällens euroleage match mot gästande Athletic Bilbao (2-2) slår då enligt min mening det mesta. Ett enda fel dock, resultatet. Det här var det för kvällen helvita hemmalagets tillställning sett både till bollinnehav och målchanser.

Nu med referat av Hasse Thor och en kvalkad av 40 bilder av Sune Elmroth

Bilden: Curtis Edwards gör 2-1. Foto: Sune Elmroth

Fotbollskanalen: Se målen här

P4 Jämtland: Intervju med Aly Keita

SVT Jämtland och SVT Sport: Intervju med Saman Ghoddos

SVT Jämtland och SVT Sport: Se målen här

SVT Jämtland: Siffrorna visar ÖFK:s dominans

 


Inför varje tillfälle mot europamotståndet den här säsongen har man tänkt: hur länge skall det hålla? Hur länge klarar ÖFK att match efter match stå upp mot lag med både dyrare trupp och tunga traditioner?

Svaret blir, förmodligen hela det här gruppspelet i första hand. Athletic Club de Bilbao inledde visserligen som det anstår ett lag som på hemmaplan fightas med FC Barcelona och Real Madrid. Snabba passningar och rörlighet men redan efter fyra minuter stack ÖFK upp och en stekhet Ken Sema serverade Saman Ghoddos en bra möjlighet och Dennis Widgren med ett skott utsidan burgaveln.

Efter varning på en taggad Ronald Mukiibi sköt Curtis Edwards mitt på målvakten återigen efter fint förspel av Sema. Detta i nionde minuten. Minuten senare Fouad Bachirou tätt över och den stora publiken börjar trivas rejält. Bilbao ligger och lurpassar väl medvetna om att ÖFK spelar man tydligen inte ut hur som helst och Mikel Belenziaga drar till från långt håll men bra ingripande av Aly Keita.

Efter 14 minuter dock en olycklig ÖFK-keeper. Keita, normalt säker med fötterna driver bollen för ett pass men halkar, får den för långt ifrån sig och friställer Artiz Aduriz och 0-1. En rejäl kalldusch för Graham Potter och gänget. ÖFK tuggar emellertid på och Sema, Ghoddos och Edwards trollar snyggt framför mål men bra ingripande av Iago Herrerin i den spanska buren.

Mycket handlar om Curtis Edwards, för kvällen i sin favoritposition, släpande strax bakom forwards. En bra möjlighet för engelsmannen men fri med målvakten överlistas han av denne. Stark period av ÖFK men en farlig nick tätt utom från Athletic Club de Bilbao. Nya möjligheter för ÖFK mot slutet av halvleken men bolluschlingen vill inte in.

Andra halvlek och då den rättvisa kvitteringen i 52:a minuten. En mycket pigg och bolldrivande Dennis Widgren skjuter, målvakten tappar lädret och efter några turer hit och dit 1-1 genom Alhaji Gero. Nya fina möjligheter för hemmalaget, skott från Sema, nick av Tom Pettersson och över huvud taget ett pasningstempo där man undrade vilket lag som kommer från “La Liga”.

Så i den 64:e minuten exploderar Jämtkraft Arena. Växelspel Bachirou-Sema-Ghoddos och in till Edwards som drar till på volley med vänsterfoten och bollen smiter in vid stolpen. En vit “TV-puckshög” nere vid ena hörnflaggan. Nya möjligheter att “döda” matchen men Ghoddos, Sema och Bachirou får bita i konstgräset.

Fantastiskt spel, utspelning ser jag i mina anteckningar och det är väl lätt för en genuin ÖFK-supporter att segla i väg. Men varför inte glädjas när det finns anledning. Inga träd växer dock till himlen och dom spanska gästerna trycker på sista tio och efter en strålande benparad av Keita i 85:e minuten, en klar revansch för 0-1, sitter så kvitteringen i 89:e. Inhopparen Inaki Williams dunkar upp lädret i nättaket efter inspel från vänsterkanten.

Dock ett obesegrat ÖFK och sju poäng efter tre omgångar i Europa League och vem hade trott det på förhand? Samtliga hemmaspelare tycker jag låg på toppen av sin förmåga med extra plus för Curtis Edwards, det påstods att hans tempo inte skulle räcka till på den här nivån, vad säger man, “bullshit”. Oerhört nyttig genom hela matchen.

Tom Pettersson en gigant i dom bakre leden, måste kännas tufft för ansvariga i IFK Göteborg att så gravt missbedömt den förmågan. Fouad Bachirou, bläckfisken, överallt med sin enorma energi. Det går att räkna upp hela laget men jag sticker ut hakan och lägger till Dennis Widgren, måste erkänna att jag tillhör urjämtens fanskara och det känns fint när talangen får blomma ut. Huruvida nya blomsterkvastar föräras ÖFK får vi väl avvakta med. Men det är väl egentligen bara att köra på, man verkar inte vara rädd för nån!.

Text: Hasse Thor

Foto Sune Elmroth



Alhaji Geri nickar utanför stolpen




Saman Ghoddos trollar


Målglädje







 
Text av: Hasse Thor
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Gammelsosse skrev | 20 Okt 2017 - 18:26
Ja, Sigge du har delvis en poäng, men inget av de lagen du pratar om har gjort en resa som ÖFK som för inte så länge sedan spelade mot lag som nu ligger i Div 5. Det är det i kombination med framgångarna och det publikvänliga spelet som har gett eko i hela världen.
Gäst: Sigge skrev | 20 Okt 2017 - 15:58
Helt klart en mycket, mycket bra match av ÖFK men för att få lite distans och sans till brösttonerna föreslår jag läsning på SvFF:s hemsida, "Svenska lag i de europeiska cuperna".............. Ett och annat europeiskt storlag som besegrats genom årens lopp, även i modern tid. Och ännu fler som det kryssats mot.
Gäst: CC skrev | 20 Okt 2017 - 10:02
Fantastiska bilder i en historisk match mot ett La Ligalag
Pman skrev | 20 Okt 2017 - 08:51
Roligt (tycker jag i alla fall) klipp från ÖFK-forumet på svenskafans.com

Namn: Kung Hopcutt
Sänt: 2017-10-19 23:22
Vi fjällbönder är rätt nöjda trots tappad poäng idag. Europaspelet har gett oss här uppe 6 segrar 2 oavgjorda och endast 1 förlust! Jag personligen tycker det är rätt bra med tanke på att vi mött lag som Galatasaray, PAOK. Hertha Berlin Och Athletic Bilbao mfl. Tänk att vi som inte har ett skit att göra i fotbollens värld enligt så många, ändå kan vara så framgångsrika.Hoppas ÖFK går vidare från gruppen, för då bnlir det hemmamatch i Februari i -30 grader.! Vilken syn med 8000" skoterraggare" på läktaren, och Kanske ett Milan eller nåt annat storlag som måste spela med pälsmössa och broddar! Forza ÖFK!
Pman skrev | 19 Okt 2017 - 23:59
Bra skrivet Hasse Thor. Finns inte mycket att tillägga.

ÖFK's bästa match hittills. Den överskuggar allt jag hittills sett detta sagolika lag göra. Och som signaturen Suck skriver: ännu en stor fotbollsupplevelse att minnas för alltid!

Kommer det mera av detta slag? Jag tror det.
Gäst: Suck skrev | 19 Okt 2017 - 23:41
Saknar ord efter denna match, vi spelade skjortan av ett topplag från la-liga. Lite snöpligt slut blev det dock men jag kan inte se att ÖFK missar avancemang. Tänk vilka magiska föreställningar vi har fått uppleva denna säsong, jag tror att många med mig kommer att bära med sig dessa upplevelser resten av livet.
Gäst: Putte skrev | 19 Okt 2017 - 23:30
Nån som vet vart man kan se sändningen på kanal 9 igen?
Gäst: curva middle skrev | 19 Okt 2017 - 23:30
Mycket tråkigt för grabbarna att de inte fick vinna efter den utomordentliga insatsen som det gjorde. ÖFK är jämbördiga eller bättre än lag i Bundesliga och La Liga. Otroligt!
Gäst: Gammelsosse skrev | 19 Okt 2017 - 22:29
Instämmer helt med kommentarerna. Vilken otrolig uppvisning och helt respektlöst mot ett La Liga lag!! Den här matchen måste jag se igen.

Nu kommer både Hertha och Bilbao att satsa 110% på sina returmatcher, men vem vet, som ÖFK spelar kan de vinna eller minst kryssa mot Bilbao i returen.
Gäst: Alrik8 skrev | 19 Okt 2017 - 22:21
Håller med. Detta var bästa matchen som spelats av ett svenskt lag i Europa- sammanhang
Gäst: Realist skrev | 19 Okt 2017 - 22:14
Förmodligen ÖFK:s bästa match någonsin. Riktigt imponerande.
Gäst: Tapas skrev | 19 Okt 2017 - 21:48
Bästa insatsen ett svenskt klubblag genomfört i europaspel? Levde inte när Göteborg vann UEFA men kan inte tänka mig att de spelade så här bra.
Elektrisk stämning idag på arenan.

Avancemanget lever!
Gäst: Vitt? skrev | 19 Okt 2017 - 21:39
Nån som vet varför dom spela i de stället?
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
5
kommentarer
Skön poäng
av Per Lagerbäck | 28 Apr 2024 - 15:16
Trots en hel del individuella mis
4
kommentarer
Spelomgång 1 div.4 Jämtland/Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | 29 Apr 2024 - 10:08
Dags för start för v&arin
3
kommentarer
Startelvan
av Haldo Jonsson | 28 Apr 2024 - 12:04
Aly Keita, Jakob Hedenquist, Ziad G
3
kommentarer
Snabba beslut - Mittfältaren Albin Winbo klar för
av Haldo Jonsson | 27 Apr 2024 - 17:52
Klar för att spela mot Helsing
2
kommentarer
Tips div 2 Norrland
av Haldo Jonsson | 26 Apr 2024 - 10:15
IFK Östersund på negativ
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook