Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Träningsmatch   
   
         
GIF Sundsvall       Östersunds FK
1 - 0
(1) (0)
Ons 24 Jan 2018 13:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
1-0 36 Roman Gall

Så spelade GIF Sundsvall:

Så spelade Östersunds FK:
3. Tom Pettersson (K)
6. Douglas Bergqvist
11. Johan Bertilsson
13. Ludvig Fritzson
17. Curtis Edwards
18. Andreas Andersson
23. Samuel Laryea Mensah
32. Patrick Kpozo
Ersättare
1. Aly Keita
7. Frank Arhin
8. Jamie Ryan Hopcutt
10. Hosam Aiesh
12. Ken Sema
22. Brwa Hekmat Nouri
93. Saman Ghoddos

Arena:
Nordichallen
 
Publik:
350
 
Domare:
Domare:
Adam Ladebäck
Ass. domare 1:
Martin Palm, Själevad
Ass. domare 2:
Anton Sjöberg, Sundsvall
 
Väder och vind:
Temperatur - 3.9, vind 1 m/sek ostlig, luftfuktighet 97%
 
 

GIF Sundsvall vassare i jämn match

 

VS

GIF Sundsvall - ÖFK 1-0 (1-0)

Nu med referat av Niclas Sundström

 


Bild: Dagens skribent Niclas Sundström


GIF Sundsvall – Östersunds FK 1-0 (1-0)

Ett tidigt Norrlandsderby i Nordichallen, innan Östersunds FK reser till Spanien senare under kvällen för ett andra träningsläger. Ronald Mukiibi och Noah Sonko Sundberg är förkylda och deltog inte i matchen. Dennis Widgren och Alhaji Gero dras med småskador, medan Sotte är i Stockholm och funderar över livet. Hosam Aiesh var inte heller med i dagens match, oklart varför.
ÖFK ställde upp med följande lag:

Andersson
Mensiro – Bergqvist – Pettersson – Kpozo
Fritzson – Tekie – Suljevic – Edwards
Bertilsson – Islamovic

Curtis Edwards ordnade matchens första målchans efter fyra minuter. Han snurrade upp två försvarare på högerkanten och slog ett bra inlägg till Dino Islamovic, som inte fick någon bra träff och målvakten William Eskelinen räddade.

Före detta Giffaren Smajl Suljevic startade på innermittfältet tillsammans med Tesfaldet Tekie och båda spelarna ser ut att passa bra in i ÖFK:s spelsätt, även om bägge kommer att behöva mer speltid innan Potters teorier sitter i ryggmärgen. Att Tekie är tänkt ska ersätta Bachirou känns ganska självklart, han har liknande egenskaper och spelade t.o.m. i tröja nummer 21.
Edwards fick lite yta att avlossa ett skott i den elfte minuten, men bollen utanför stolpen. Efter 23 minuter bjöd Curtis på en kvick tvåfotare och passning till Tekie som avancerade framåt och blev fälld just utanför straffområdet. Curtan slog frisparken rakt i muren och returen plockade Islamovic ned på bröstet och sköt, men bollen rakt i famnen på målvakten.

I den 27:e minuten skapade ÖFK sitt bästa anfall i matchen. Genom snabba kortpassningar spelade gästerna sig igenom den kompakta backlinjen. Ludvig Fritzson släppte fram bollen perfekt till Dino Islamovic som satte bollen i nät, men målet blev tyvärr bortdömt för offside.

I den 31:a minuten kontrade Giffarna och då blev det farligt. Forwarden Omeje upptäckte att Andreas Andersson stod långt ut och försökte chippa bollen i mål, men missade. De pressade ofta ÖFK:s backlinje och målvakt i den första halvleken, och det höll på att ge resultat när Andersson blev stressad i den 33:e minuten och passade fel. Douglas Bergqvist räddade upp situationen.

Fem minuter senare kom ledningsmålet för Giffarna, efter ytterligare en kontring. Ett väggspel på mittlinjen gjorde att Tom Pettersson hamnade på efterkälken och Romain Gall utmanade Bergqvist. En dragning och skott mellan benen på Douglas, gjorde att Andersson inte hann reagera och 1-0 till hemmalaget.

Potter gjorde tre planerade byten i halvtid: Andersson – Mills, Arhin – Suljevic, Hopcutt - Tekie

Frank Arhin stal bollen från Sundsvallsförsvaret i den 51:a minuten och ordnade en straff på egen hand. Han är otroligt snabb och teknisk, och det ska bli spännande att se vad han kan göra kommande säsong. Dino Islamovic tog hand om straffen, men han blev läst av målvakten Eskelinen som enkelt räddade.

I den 56:e minuten tog sig Hopcutt in från vänsterkanten och sköt, men avslutet blev för tamt. ÖFK hade mycket mer boll i andra halvlek men lyckades sällan, eller aldrig, spela sig igenom försvaret.
Potter gjorde två byten i den 65:e minuten. Sema & Ghoddos in – Islamovic & Bertilsson ut.
Ghoddos gjorde avtryck direkt genom att klacka fram bollen till Hopcutt i ett farligt läge, men försvaret rensade undan. Brwa Nouri bytte av Curtis Edwards som tillsammans med Douglas Bergqvist var ÖFK:s bästa spelare i matchen.

En hård passning från Ghoddos in till Fritzson några minuter senare skapade oreda i straffområdet. Bollen spelades ut till Ken Sema som passade tillbaka till Fritzson, men försvaret täckte undan avslutsförsöket. Giffarnas farligaste målchans i den andra halvleken kom i den 75:e minuten, sedan Linus Hallenius friställt Romain Gall som sköt klockrent i stolpen. I den 82:a minuten fixade Ghoddos kvicka fötter en frispark som Sema tog hand om. Bollen styrdes via muren till en hörna.

Tom Pettersson byttes ut i den 83:e minuten och en provspelare från IFK Östersund, Anton Rapp byttes in. Tiden får utvisa om det är tänkt att Douglas och Tom ska bli vårt nya mittlås denna säsong om Sotte lämnar. ÖFK hade förvånansvärt svårt att skapa chanser idag och Potter lät inte helt nöjd i intervjun efter matchen. Skönt att se Kapten Nouri på planen igen. Tiden är knapp om han ska vara i spelbart skick i mitten på februari.

 
Text av: Niclas Sundström
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook