Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
IF Brommapojkarna       Östersunds FK
0 - 4
(0) (1)
Mån 30 Apr 2018 16:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 27 Brwa Nouri
0-2 52 Dino Islamovic
0-3 69 Saman Ghoddos
0-4 56 Dino Islamovic

Så spelade IF Brommapojkarna:
Nikola Petric - Fritiof Björkén, David Ochieng, Martin Rauschenberg, Mohanad Jeahze - Markus Gustafsson (Moustafa Zeidan 75), Gustav Sandberg Magnusson, Maikel - Eric Johana Omondi (Rasmus Alm 75), Bajram Ajeti, Petar Petrovic (Tim Söderström 40)

Tim Soderstrom (Petar Petrovic), Rasmus Alm (Eric Johana Omondi, Moustafa Zeidan (Markus Gustafsson

Så spelade Östersunds FK:
Andreas Andersson - Curtis Edwards, Sotirios Papagiannopoulos, Tom Pettersson, Dennis Widgren (Noah Sonko Sundberg 81) - Ken Sema, Ronald Mukiibi (Smajl Suljevic 66), Brwa Nouri, Saman Ghoddos - Dino Islamovic, Ludvig Fritzson (Frank Arhin 72)

Smajl Suljevic (Ronald Mukiibi), Frank Arhin (Ludvig Fritzson), Noah Sonko Sundberg (Dennis Widgren

Varningar IF Brommapojkarna Utvisningar IF Brommapojkarna
Mohanad Jeahze, Gustav Sandberg Magnusson , Markus Gustafsson

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Ken Sema, Dino Islamovic, Ronald Mukiibi
Arena:
Grimsta IP 1
 
Publik:
1670
 
Domare:
Domare:
Stefan Johannesson
Ass. domare 1:
Fredrik Nilsson
Ass. domare 2:
Daniel Ekman
Fjärdedomare:
Adam Ladebäck
 
Väder och vind:
Temperatur 10,1 grader, vind 4,9 syd, luftfuktighet 62%
 
 

ÖFK glänste igen - Uppvisning mot Brommapojkarna

 

VS

BP - ÖFK 0-4 (0-1)

Nu med referat av Niclas Lidström, bilder av Sune Elmroth och krönika av Agne Svärd

Bilden: Tristvåan Ludvig Fritzon: Foto: Sune Elmroth

Fler bilder kommer i morgon.

 

.Nykomlingen BP på bortaplan kändes på förhand som ett läge för ÖFK att vända den negativa trenden och börja klättringen uppåt i tabellen. Och mycket riktigt, 4-0 på Grimsta och ÖFK såg riktigt bra ut.

Två lag med ångest. Två lag som båda jagade mål och poäng. Två lag som återfanns i slutet av tabellen inför matchen.
Ja, kan man beskriva förutsättningarna inför matchen mellan ÖFK och BP på något annat sätt?
Med Tesfaldet Tekie, Hosam Aiesh, Sam Mensiro och Jamie Hopcut kvar hemma i Östersund på grund av skador kändes det extra ångestladdat för ÖFK. Det här är fyra spelare som just nu skulle behövas i truppen för att få in lite friskt blod i truppen. Men dessa fyra är alltså borta och skadeläget är lite osäkert på dem alla fyra.
Och frågan som alla ställde sig när det var dags för inmarsch, varför var ÖFK inte på planen när lagen presenterade sig? Någonting gjorde att ÖFK inte var med på inmarschen eller med när lagen presenterade sig före matchen. ÖFK kommer troligen att få böter för det inträffade eftersom det finns klara regler för vad som gäller före och under en match när det gäller tider och rutiner.
- Normalt brukar domaren knacka på vår dörr och stå kvar tills vi går ut men den här gången knackade domaren på och vi missförstod det. Vi ber om ursäkt för detta förstås, sa Björn Hamberg, efter matchen.



Graham Potter hade gjort en stor förändring nämligen den att Ludvig Fritzon startade på topp tillsammans med Saman Ghoddos, ett drag som visade sig riktigt lyckat.
ÖFK:s ledningsmål kom, som inte kom särskilt oväntat, i mitten av första halvleken när Gustav Sandberg Magnusson fick bollen på handen liggandes i kanten på straffområdet. Domaren xxxx gjorde det enda rätta och blåste straff.
Straffskytten Brwa Nouri stegade fram och hade inga problem alls att göra 1-0 till ÖFK i matchminut 27. Ett förlösande mål och fram till dess hade ÖFK haft de bästa möjligheterna. Bästa trycket och mest boll.
Känslan så långt var att Brommapojkarna inte hade styrkan att skapa ett eget spel och att skapa några målchanser. BP 2018 känns lite tama och sakna både spets och kompetens i vissa lagdelar.



2-0 kom i 52:a minuten av Dino Islamovic, han fick bollen inne i straffområdet snyggt av Ken Sema och när Dino får de där lägena så sitter bollen där snyggt och den här gången hade BP-målvakten Niola Petric högra hörn. Otagbart!
Men fram till den händelsen hade faktiskt inte Dino synts till i matchen. Med Ludvig Fritzon på topp tillsammans med Saman Ghoddos hamnade Dino i ett ingenmansland som han gjort så många gånger tidigare.
3-0 kom i 56:e minuten eftere en frispark cirka metern utanför straffområdet. Sotiros Papagiannopoulos revs ner tyckte domare Stefan Johannesson. Egentligen kändes det som om BP skulle ha frisparken, men domare Johannesson stod bra placerad och visste säkert vad han gjorde i det ögonblicket.



Både Ghoddos och Ken Sema stegade fram men känslan var att Ghoddos var mer sugen att lägga frisparken, det gyllene läget att göra 3-0, mer än vad Sema var. Och Ghoddos gjorde ingen besviken, upp i målvaktens högra hörn och 3-0 var ett faktum.
Ghoddos såg otroligt lättad ut, precis som hela ÖFK gjorde. Och det skulle komma mera. Dino Islamovic hade vaknat på rätt sida denna valborgsmässoafton och slog i 69:e minuten in 4-0 till ÖFK när han på högerkanten tryckte in 4-0 på ett riktigt snyggt sätt.
- Vi har bara vunnit en match nu, vi har en målsättning att vara i toppen och vi måste fortsätta att vinna matcher, sa en lättad Saman Ghoddos.
ÖFK hade bud på flera mål, Ghoddos, Sema och Fritzon visade gång på gång att de med rätt självförtroende och lite flyt faktiskt är ett riktigt bra fotbollslag.
- Vi är förstås väldigt glada, tuff match på förhand. BP har haft en bra inledning på säsongen även om resultaten inte gått deras väg. Målet gör det lite lättare för oss och vi får lite lugn. I andra halvleken kan vi bättre skapa lägen och 4-0 är vi fantastiskt nöjda med på bortaplan, förklarade Björn Hamberg, assisterande tränare för ÖFK.
Det här är en viktig vecka för ÖFK, ja det är väl alla veckor i allsvenskan för ett lag som är tippade som topp tre och som dessutom fått en tung start på säsongen? På lördag hemmamatch mot IFK Norrköping, ytterligare ett lag som förväntas tillhöra toppskiktet i allsvenskan. Tre ny poäng där och ÖFK tar ett stort steg uppåt och framför allt kanske det stukade självförtroendet vänt till något positivt.
- Processen vi har haft denna vecka är att vi måste höja oss i försvarsspelet, i anfall och jag tycker att vi visar i den här matchen att vi offrar oss hela tiden. I 85:e rensar vi undan och offrar oss för att inte släppa in något mål. En bra inställning tycker jag, sa en till synes lättad Björn Hamberg.

Niclas Lidström

Foto: Sune Elmroth























 
Text av: Niclas Lidström
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
IF Brommapojkarna
Trissen
sammanlagt
  1. Sotirios Papagiannopoulus 3
  2. Ludvig Fritzon 2
  3. Saman Ghoddos 1
Sotirios Papagiannopoulus 7 poäng
Tom Pettersson 6
Curtis Edwards 4
Brwa Nouri 3 poäng
Hosam Aiesh 3
Saman Ghoddos 3
Andreas Andersson 2
Ludvig Fritzon 2
Dennis Widgren 1 poäng
Jamie Hopcutt 1
Douglas Bergqvist 1
Saman Ghoddos 1
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Lägg ner! skrev | 3 Maj 2018 - 20:53
Det finns ingen annan spelare i ÖFK som har granskats på samma sätt som några här på fotbollz ägnar sig åt att göra när det gäller Dennis. För några år sedan var det en grupp äldre supportrar som uppmanades att skaffa sig ett liv. Samma uppmaning vill jag rikta till er gnällspikar och mobbare. Själv går jag på fotboll för att jag tycker att det är kul att titta på och inte för att sedan hacka på laget eller enskilda spelare.
Gäst: Tennis skrev | 3 Maj 2018 - 18:26
Konstaterar att det är inte det defensiva spelet, inte heller huvudspelet eller spelet en mot en.
Kvarstår en bra passningsfot eller att han är jämte.
Helt klart är han solklart bästa jämte och det räcker tydligen trots alla brister i spelet.
Bör helt klart bedömas granskas och jämföras med samma måttstock som dom andra i laget.
Gäst: Henrik J skrev | 3 Maj 2018 - 16:44
Det där är ett haltande resonemang Erik.
Med den logiken skulle exempelvis Grace Tanda och Sebastian Lundbäck fortfarande spela i klubben och dessutom vara givna startspelare.
Gäst: Erik skrev | 3 Maj 2018 - 15:49
Nä det hänger på att han är jämtlänning.
Gäst: Thomas71 skrev | 3 Maj 2018 - 15:22
@Erik
Är det Bobo?
skämt å sido tror faktiskt Dennis hade oerhört många andra assist i fjol men har tyvärr ej kommit upp i samma nivå som under fjolåret.
Kan bero på skadan som han drogs med under våren.

Om man går ett steg längre och funderar då, ÖFKs mindre bra form nu under inledningen kan den hänga ihop med att Dennis ej nått upp till sin vanliga form?

Bara en tanken och att Potter väljer Dennis 9 ggr av 10 är nog inte av sociala skäl.

Framåt ÖFK mot 3 nya poäng på lördag
Gäst: Erik skrev | 2 Maj 2018 - 22:12
Ja vem var det nu som låg bakom Malmös mål i cupen...
Eller Dalkurds 2-0, eller AIK borta ifjol...mfl mfl mål.
Vem är det som knappt kan ta emot en boll eller slå en passning längre.
Vem är det som driver upp bollen till mittplan 100 ggr match och sen stannar upp, trampar på bollen.
Och sen passar hem..
Vem är det som joggar hem när motståndarna kontrar/anfaller.

Behöver inte nämna nåt namn, men vissa här har pratat om landslaget för den spelaren.
Och då menar jag inte norska utan svenska..
Gäst: Hm skrev | 2 Maj 2018 - 21:56
Där håller jag däremot med dig. Väldigt ofta vi går ner på trebackslinje med boll och finns nog en poäng i att Dennis ofta kliver högre än mukiibii. Tror d hänger ihop lite med att sema oftare kliver in i banan än vad aiesh gör.

Men lika fullt blir ju då vårt vänsterförsvar med sårbart och när vi då har en vänsterback/wingback som ofta hamnar fel i positionering och slarvar mycket i passningsspelet så blir det ännu farligare.

Men att kolla matchen på lördag är nog orättvis mot Dennis för Norrköping lär spela mycket på DMK pga hans kvaliteter d gör dom oavsett motstånd.
Gäst: Henrik J skrev | 2 Maj 2018 - 21:40
...
Och på grund av det blir det större ytor bakåt till vänster.
Gäst: Henrik J skrev | 2 Maj 2018 - 21:37
@hm
Helt enig med Aiesh och bolltapp. Ska kolla extra på övergångar/kontringar närmare och se om man aktivt söker vår vänsterkant. Spontant är jag inte helt övertygad. Jag tycker att vi oftare kommer högre upp på Widgrens sida. Sällan man ser Mukiibi komma lika högt med inspel/inlägg in i straffområdet. Backlinjen ger liksom en "vinklad" linje där vä ligger högre än hö.
Gäst: Dennis skrev | 2 Maj 2018 - 21:21
Man mår ju hyfsat illa av tanken på att Norrköpings absolut bästa och farligaste spelare (DMK) är högerytter.

Känns som om det skulle vara bra att spela mensiro som vänterback istället på lördag. Tror inte Kpozo skulle vara helt lyckat heller.
Gäst: Hm skrev | 2 Maj 2018 - 21:17
Spontant skulle jag säga att aiesh tappar 3 ggr fler bollar än sema gör så din teori stämmer nog inte Henrik.

Kolla på BP igår och blåvitt som tydligast exempel. Varje omställning spelades ut mot vår vänsterkant oavsett var de vann bollen. Det är ingen slump. Det är bra scouting av motståndarlagen. MFF gjorde detsamma i svenska cupen.
Gäst: Hm skrev | 2 Maj 2018 - 21:14
Verkar inte direkt som om någon skiter i det. Det är ju öfks bästa och viktigaste spelare om man följer kommentarsfältet här.
Gäst: Lägg ner! skrev | 2 Maj 2018 - 20:06
Nu tycker jag att vi lägger ner det eviga gnällandet på Dennis. Jag håller fullständigt med dig Henrik J och litar på Potters omdöme och mina egna ögon. Vad du Hm och några till tycker om Dennis det vet vi sedan tidigare och det skiter jag i.
Gäst: Henrik J skrev | 2 Maj 2018 - 20:04
@hm
Ja så kan det ju vara. Kan det även bero på att bollen har en tendens att stanna på samma kant? Exempelvis att Sema tappar bollen på sin vä. kant och motståndarna tar automatiskt sin omställning på sin högra? Har du någon statistik på om det är någon kant ÖFK oftare släpper in mål?
Gäst: Hm skrev | 2 Maj 2018 - 17:59
Konstigt att Dennis är involverad mycket när alla motståndarlag tydligt identifierat öfks svaghet och konstant anfaller på den kanten?

Skulle tro att han är runt 10-11:e bästa vänsterback i serien
Inte så dåligt iofs.
Gäst: Henrik J skrev | 2 Maj 2018 - 17:08
Jag blir alltid lika förundrad över kritiken mot Dennis Widgren här. Jag tycker han är en av dom mer givna i startelvan. Han bidrar mycket i det offensiva med ofta öppnande passningar på yta och överlappande löpningar. Tycker han är allra bäst som "wingback" i en 5-backlinje. Defensivt är han betydligt bättre än ex Somi. Visst gör han misstag men undantaget centralt mittfält måste han vara en av dom som är mest involverad både i spelet med och utan boll? Dessutom tycker jag man i slutet av förra säsongen och i början av den här kommer högre och högre upp och börjar våga ta egna avslut. Summa summarum: Given startspelare!
Gäst: ÖFK2017 skrev | 2 Maj 2018 - 13:40
Vi ÖFK-fans kan tydligen sluta oroa oss för att Potter ska röra på sig. Helt uppenbart har vi en makalös fotbollskompetens i våra supporterled!
Gäst: ÖFK2017 skrev | 2 Maj 2018 - 13:40
Vi ÖFK-fans kan tydligen sluta oroa oss för att Potter ska röra på sig. Helt uppenbart har vi en makalös fotbollskompetens i våra supporterled!
Gäst: IG skrev | 2 Maj 2018 - 11:10
Ja ÖFK är bättre än det Norska landslaget.
Gäst: Erik skrev | 2 Maj 2018 - 10:58
Tror för övrigt inga fans till varken Djurgården eller Bajen vill byta sin vb mot Widgren.
Widgren har tyvärr stannat i utvecklingen, går snarare åt fel håll.
Gäst: Erik skrev | 2 Maj 2018 - 10:51
Japp för det defensiva är ju verkligen Dennis starka sida, har alltid koll på vad som händer bakom ryggen och springer alltid hem till 100% i hemjobbet.
Och det norska landslaget är också riktigt starkt nuförtiden, vimlar av storstjärnnor på varje position.
Gäst: Ironiska generationen. skrev | 2 Maj 2018 - 10:30
Sen att Lagerbäck vill ha Dennis i norska landslaget är ju en annan femma. Jag menar han är ju känd för att vilja ha ytterbackar som inte är bra på något. Speciellt inte det defensiva.
Gäst: Hm skrev | 2 Maj 2018 - 09:52
Att han får chansen om och om igen handlar ju i mångt och mycket om brist på alternativ. Kpozo har ju såhär långt varit en besvikelse.

Märkligare ifjol då somi var här. Somi överglänste Dennis fullständigt andra halvan av säsongen när han fick chansen och spelade också till sig en startplats.
Gäst: ÖFK2017 skrev | 2 Maj 2018 - 07:31
Tapas:
Ja, eller hur? Jag är inte alltid så imponerad av Dennis, men jag inser att folk som kan mycket mer fotboll bedömer honom bättre än jag. Han är startspelare sen många år tillbaka; är det verkligen troligt att Potter envist håller fast vid en spelare som inte håller måttet?
Gäst: Tapas skrev | 1 Maj 2018 - 23:39
Någonting måste han ha med tanke på att Potter lirat honom i sex år. Många sportjournalister som skriver upp honom och supportrar till andra lag som vill ha honom till sig, bland annat Djurgården och Hammarby.

Men någon som tillbringat livet med att se på div.3 fotboll i Jämtland vet säkert bättre.
Gäst: Tennis skrev | 1 Maj 2018 - 16:20
Varför spelar Dennis på allsvensk nivå?
Någon med insikt, vad är hans styrka som fotbollsspelare.
Är det hans passningsfot, hans defensiva kvaliteteter, hans förmåga att utmana en mot en, hans styrka i luftspelet, hans styrka att läsa spelet, hans ursprung, snälla förklara någon.
Gäst: Göran skrev | 1 Maj 2018 - 16:14
Saknaden efter Bachirou är enorm.
Trendbrott?
Gäst: Harry skrev | 1 Maj 2018 - 10:51
Vill gärna se sonko som högerback och Edwards bredvid Nouri istället. Mukibi kan bänkas han är för långsam. Ghoddos kommer inte sin rätt på mittfältet han ska vara anfallare.. Vill se Andersson. Sonko. Pettersson. Sotte. Widegren. Fritzon Edwards Nouri sema. Ghoddos dino på topp. Aiesh ska in på kanten när han är skadefri. Kul med många mål bättre rakare spel idag men fortfarande många felpass av widegren o Edwards.
Gäst: Suck skrev | 30 Apr 2018 - 23:20
Återigen är det någon som finner det roligt att använda samma "nick" som mig, själv tycker jag att det är ett ganska barnsligt och rent patetiskt beteende av en vuxen människa.
Angående Dennis så tycker jag att han i dag gjorde sin sämsta match hittills denna säsong, godkänd var hans insats men han kan betydligt bättre.
Och angående matchen så tycker jag att vi spelade minst lika bra mot Örebro men då ville inte bollen in, saknaden efter Hosam och Tekie är stor.
Gäst: Dennis skrev | 30 Apr 2018 - 23:09
Tror du missade halva matchen göran. Noori, sema, ghoddos, fritzon och dino kom alla till lägen inne i boxen idag.
Gäst: bull skrev | 30 Apr 2018 - 22:32
och Potter favorit att ta över Rangers...
enl. BBC sports...hoppas det är fel även denna gång
Gäst: Göran skrev | 30 Apr 2018 - 22:10
Såg mål på straff, frispark, skott utanför boxen. Kanske, kanske SÅG jag sista målet i boxen. I övrigt nästan NADA
Gäst: Dennis skrev | 30 Apr 2018 - 22:02
Vilket problem i boxen såg du idag Göran?
Gäst: Göran skrev | 30 Apr 2018 - 21:56
Potter delegerar tydligen, jättebra.
Bästa vore om han tog över hela klabbet, blir lixom trovärdigt på ett annat sätt.
Gäst: Göran skrev | 30 Apr 2018 - 21:50
Lätt att bli lyrisk, alltid värdera motståndets värde.
Problemet i boxen kvarstår, sen väntar än värre prövningar.
Gäst: Hm skrev | 30 Apr 2018 - 21:44
Det var absolut en del i det hela. Men även bolltempot på mitten med mukiibii istället för Dogge (succéartat) och islamovic styrka och teknik i mottagningarna felvänd gav oss möjligheten att få BPs försvar i snabba förflyttningar vilket i förlängningen också ger sema och ghoddos mer ytor. Och fritzon bidrog 100 procrntigt med vad jag tror potter ville få ut. Konstant i rörelse och löpte upp hål i försvaret. Kollektiv kanoninsats! Visserligen mot svagt motstånd men det tar ingrt från öfks insats. MFF hade problem med BP i 75 minuter.
Gäst: Suck skrev | 30 Apr 2018 - 21:16
Tycker han ska ta efter Dennnis mer.
Enligt mig är Dennis alltid bäst på plan.
Gäst: Lasse J skrev | 30 Apr 2018 - 21:11
Självklart "Hm", jag blir bara så innerligt glad när "nötare" tar chansen när de får den. Ovedersägligt är att Fritzon ständiga rörelse var det som fick vågskålen att väga över så att våra spetsspelare fick det utrymme de inte fått i tidigare matcher.
Gäst: Hm skrev | 30 Apr 2018 - 20:38
Fritzon gjorde det bra. Men 6 plus? Var har vi våra krav? Han löpte mycket och löpte bra men spelet med boll behöver förbättras!
Gäst: Lasse J skrev | 30 Apr 2018 - 20:31
Så fantastiskt häftigt och roligt att få se en som jag trott, sett som tidigare, vara en traditionell "vattenbärare" betyda så mycket i en match och för ett lag. Tack till dig Ludvig Fritzon!! Vilken skalle, vilja och förmåga! Sex plus av fem möjliga!!
Gäst: Hm skrev | 30 Apr 2018 - 18:46
Ordning på torpet och islossning för islamovic!
Grymt skönt och mycket viktig seger! 3 poäng upp till tredjeplatsen i skrivande stund!

Triss:
3p. Ghoddos
2p. Sotte
1p. Sema

Eloge till fritzon och islamovic som gör d bra utifrån deras förutsättningar.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
11
kommentarer
Spelomgång 2 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | 4 Maj 2024 - 21:36
Då var första omgå
5
kommentarer
ÖFK - Örebro 1-1 (1-0)
av Hasse Thor | 5 Maj 2024 - 20:44
Östersunds FK noterade sin tre
5
kommentarer
Onödig poängförlust
av Per Lagerbäck | 5 Maj 2024 - 20:07
Sammanfattningsvis ges ÖFK k
4
kommentarer
Bra betyg till ÖFK:s spelare i matchen mot Örebro
av Haldo Jonsson | Idag - 10:09
Foto: Thord-Eric Nilsson Mikola Mu
4
kommentarer
När matchen var slut fick jag en déjà vu
av Haldo Jonsson | 6 Maj 2024 - 15:44
Förlustmatchen mot Väst
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet igår kl 16:25
fotbollz.se på Facebook