Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - Svenska cupen   
   
         
Karlstads BK       Östersunds FK
3 - 2
(1) (1)
Lör 23 Feb 2019 14:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 39 Dino Islamovic
1-1 45 Lindon Selman
2-1 77 Victor Edvardsson
3-1 80 Lindon Sellman
3-2 82 Jamie Hopcutt

Så spelade Karlstads BK:
Jonsson - Rojas Diaz, Bellander, Alvers - Selmani, Omar, Stenberg, Zurmati, Bellander - Zarkovic, Edvardsen.
Ersättare
2. Stefan Jadnert
3. Benjamin Muminovic
9. Agon Beqiri
11. Linus Lamu
15. Sherwan Baderkhan
19. Adrian Johansson
22. Axel Edström

Så spelade Östersunds FK:
Keita - Pettersson, Bergqvist, Sonko Sundberg -Amin, Kpozo, Tekie, Colkett, Edwards - Hopcutt, Islamovic.

Ersättare
16. Sixten Mohlin (MV)
4. Thomas Poppler Isherwood
9. Francis Jno Baptiste
11. Henrik Bellman
15. Ravel Ryan Morrison
23. Samuel Laryea Mensiro
36. Robin Wikberg

Varningar Karlstads BK Utvisningar Karlstads BK
Sherwan Baderkhan

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Douglas Bergqvist
Arena:
Tingvalla
 
Publik:
420
 
Domare:
Domare:
Victor Wolf
Ass. domare 1:
Ajdin Mlivic, Växjö
Ass. domare 2:
Martin Köpberg, Örebro
Fjärdedomare:
Richard Sundell
 
Väder och vind:
Temperatur + 3 grader, vind 4 m/sek., luftfuktighet 98%
 
 

ÖFK ute ur cupen

 

VS


Karlstad - ÖFK 3-2 (1-1) Mål av Dino Islamovic och Jamie Hopcitt.

Nu med referat av Martin Nylander. Krönika uppdateras i eftermiddag

 

ÖFK förlorade rättvist dagens match mot Karlstad BK med 3-2 (1-1). Förutsättningarna var annars att ÖFK var tvungna att ta tre poäng för att kunna vinna gruppen och samtidigt helst göra många mål. Dagens startelva var heller ingen direkt överraskning förutom att Sellars och Aiesh inte fanns med i truppen. ÖFK mönstrade en 3-5-2 uppställning med Keita – Tom, Douglas och Noa – Rewan, Kpozo, Tekie, Charlie och Curtis Edwards och på topp Islamovic och Hopcut.

Hemmalaget ställde upp med en mer offensiv laguppställning än mot IK Sirius. Man satte också en hög press mot ÖFK backlinje. Inledningsvis hade ÖFK bra fart på bollen dock blev det som oftast en passning för mycket i sida eller bakåt vilket gav hemmalaget möjlighet att samla sitt försvar.

Första riktigt heta chansen gick till Karlstad i 12 minuten. Edvardsson möter ett inspel från höger, efter passivt försvarsspel från Douglas får han skjuta, bollen går strax utanför Keitas högra stolpe. Efter detta nedgår tempot i matchen något som var till hemmalagets fördel. ÖFK gör en del postionsbyten främst mellan Kpozo och Edwards men detta gav ingen fördel för bortalaget.

I den 28 matchminuten kommer ÖFK bästa chans så långt, en boll slås ut från Karlstads målområde och landar hos Colkett som drog till, målvakten räddade bollen till hörna. Colkett skulle vara inblandad i nästa heta situation för ÖFK då han fälldes strax innanför straffområdeslinjen. Då hade vi hunnit fram till den 39 minuten och straffen slog Islamovic fint in till höger om målvakten och 0-1 till ÖFK.

Med endast en handfull sekunder kvar av första halvlek som löper så en Karlstadspelare på en långboll. I kamp med ÖFK försvarare tillåts han lobba in kvitteringen 1-1. Sett till första halvlek var kvitteringen rättvis.

I andra flyttar ÖFK upp Noa på mittfältet och man skapar också inledningsvis en del halvchanser med detta. Men Karlstad står emot bra och ligger tätt på ÖFK spelarna. Efter 15 minuter tycks kraften börja gå ur hemmalaget och ÖFK trycker på för ett ledningsmål. Istället kommer en snabb omställning och där bollen tycks rinna iväg från Karlstads anfallare. Keita ska egentligen bra gå ut och slå bort bollen men tycks istället bara hoppa över den vilket leder till friläge och 2-1 till hemmalaget. Situationen såg märklig ut och frågan man ställer sig är vad Keita gjorde där? ÖFK fortsätter trycka på men det är hemmalaget som fortsatt är farligast i sina omställningar. Heta chanser noteras såväl i 73 och 78 matchminuten men Keita revanscherar sig med två bra räddningar. I den 79 matchminuten kommer så spiken i kistan 3-1. Amin lyckas inte täcka ut en hemmaspelare som från höger får slå ett fint inlägg och som nickas i mål av fristående hemmaspelare. ÖFK trycker såklart på desperat efter detta och man lyckas forcera in en reducering till 3-2 genom Hopcutt i den 87 minuten.

Detta var inte ÖFK dag och som åskådare måste man nog erkänna att man efter oavgjort mot Halmstad och förlust mot Karlstad är orolig, vart står ÖFK i år. Laget som skulle vinna cupen är nu utslaget, för Halmstad missar inte chansen till gruppseger nästa helg. ÖFK saknar såväl tempo som kreativitet, man är pinsamt tama sista tredjedelen. Viljan sades finnas att spela ett rakare spel för att kunna hota hemmalaget, av detta såg vi inget. Återigen slår ÖFK alltför många passningar i fel riktning på planen för att kunna hota istället skapar man möjlighet för motståndarna att rättvänt kunna möta ÖFK anfall. Här måste ÖFK tränarteam tänka till.

Samtidigt som ÖFK visat en pinsam låg nivå måste man lyfta på hatten för ett viljestarkt Karlstad som gör en mycket stark insats, man kämpar för varandra, man ligger tätt på ÖFK spelarna och ger dom inte chansen att spela sitt spel, man ställer om snabbt genom bollar på djupet. Man vinner denna match fullt rättvist.

 
Text av: Martin Nylander
 
 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Curva Middle skrev | 24 Feb 2019 - 09:03
Utan att vara kritisk till Aly så var det hans tabbe som till stor del avgjorde matchen? ÖFK hade då tagit greppet och jobbade för ett mål. 2-1 i baken då blev för cket.
Gäst: Ulf E skrev | 23 Feb 2019 - 22:32
Öfk är för dåligt tränade, har inte orken.

Dogge varför var han ens uttagen till truppen idag? Han platsar inte i IFKs div 2 gäng som han spelade idag och visade verkligen dålig attityd
Gäst: MrBradley skrev | 23 Feb 2019 - 22:24
Det behövs inga domedagsprofeter i dag, jag bara konstaterar att dagens insats är nog den sämsta jag någonsin sett ett ÖFK lag göra. Viljan och inställningen och även kunnandet var i dag under all kritik. Skönt att det ännu är ett tag tills allsvenskan börjar, för sämre än så här kan det inte bli.
Gäst: Svennis skrev | 23 Feb 2019 - 21:57
Jag tycker vi tar några djupa andetag nu allihop, ÖFK:s trupp är bredare än någonsin, och kvalite saknas inte, omöjligt för Ian att på bara några matcher se vilka som är Flipp el. Flopp, skit i Cupen, fortsätt exprimentera ända fram till Allsvenska premiären, tror att 3/4 st redan då gått till utlåning, de som är kvar tror jag tar oss ÖFK.fans till himlen.
Gäst: värmlänning skrev | 23 Feb 2019 - 21:31
11,00 i odds på Karlstadseger. det satt fint! tröste sig jämtlänningar. De kan knappest gå sämre:)
Gäst: Öfare skrev | 23 Feb 2019 - 21:14
ÖFk är inte värda en allsvenskan plats.
Jag tror det blir e tufft i år i allsenskan. Sånt e livet.. MFF vinner allsvenskan och cupen i år=)=)..
Gäst: P skrev | 23 Feb 2019 - 20:16
Som vanligt en lång rad av domedagsprofetior i kommentarsfältet vid ett misslyckande.
Spelet idag var under all kritik men är inte första eller sista gången ett lag stöter på motgång, tur att inte folk här i kommentarsfältet är involverad i ÖFK, viktigaste är att hantera detta på ett bra sätt och fokusera mot den allsvenska premiären.
Trist bara att när man väl var på plats på en bortamatch så spelar de så dåligt.
Pman skrev | 23 Feb 2019 - 19:01
Idag är en dag då det är omöjligt att inte vara kritisk. Har hållit på och följt ÖFK sedan 1996 och enligt mina minnen och känslor har ett ÖFK-lag inte spelat så dålig fotboll sedan vi åkte ur division 1 för länge sen! Långsamt - håglöst - viljelöst - utan en tanke - utan genomtänkt strategi och taktik - bedrövligt helt enkelt. Besviken är bara förnamnet.

Borde man sett detta komma redan förra helgen mot ett decimerat och ännu sämre, icke fotbollspelande Halmstad. Är drömmen över nu? Vad har hänt? Är ni osams med varandra? Strejkar ni? Mot vad? För vad i så fall? Så här dåliga är ni ju inte i normala fall.

Både ledarna och spelarna får ställa sig i skamvrån ett tag och fundera igenom hur de ska ändra på detta för att i år inte bli degraderade från allsvenskan. Det här spelet, det här uppträdande duger helt enkelt inte alls på denna nivå!

En eloge dock till Karlstads tappra kämpar. De visade mod, fantasi, framåtanda och kämpaglöd. Allt som ÖFK numera saknar helt.
Gäst: Sämst när det gäller skrev | 23 Feb 2019 - 18:40
När man inte trodde att det kunde bli sämre än mot Halmstad, så kommer detta...

Totalt utspelade av ett Div.1-lag, ÖFK visade ingen vilja att anfalla, gåfotboll med alibi-passningar i sidled från alla mittfältare, anfallare som inte kan ta emot bollen när det vid några få tillfällen kom en passning.

ÖFK behöver en plan-B: ett varierat anfallsspel när inte det långsamma sidledsrullandet fungerar,
När såg vi en maxlöpning offensivt från någon ÖFK-spelare?

Nu har väl Dogge, Sonko och Kpozo förhoppningsvis spelat sin sista match för ÖFK?

Dags att göra en nystart och spela in de nya: Isherwood, Ssewankambo, Weymans i backlinjen!
Gäst: GILLAN skrev | 23 Feb 2019 - 18:18
Kindbergate, och dubbelmötet mot Arsenal (det är historia)är det klubbens sorti från toppfotbollen?Vi kan ej leva i det förflutna,jag tror att ÖFK ej är detsamma som det har varit varken på spelarfronten ,ej heller på ledarsidan,ödmjukhet och hårt arbete från spelarna saknas på planen, inte bara i dag utan även mot Halmstad,"vi ger oss aldrig"står det på tröjan,men visa då lite djävlaranamma,,kärlek till klubben o märket o fansen ,jag tycker att Ian B o Webb tillsammans är ansvariga till detta cupmisslyckande,Ian har fått bygga sitt lag med spelare utifrån, Webb har sett till att dessa spelare har tillkommit.betyg underkänt.Min spelarkritik denna match kommer nedan;
Keita: kraftigt underkänd trots bra räddningar,hans miss dödade matchen(inte första gången)
Bergkvist-Sonko: underkänt,håller inte allsvensk klass
Tom P;lagkapten,har gjort bättre insatser
Edwards;underkänt,bitvis riktig dålig
Kpoozo:underkänt..ingen startspelare
Tekie:underkänt,kladd på boll
Colkett;underkänt.kladd på boll..strykrädd..långsam,dålig uppspelsfot
Rewan::underkänt.kladd på boll.långsam
Dino:underkänt.långsam samt går för långt ner i planen'
Hopcutt:godkänt för sin inställning och målet
Ang Baptiste:Varför värva in en junior?både till storlek och rörelse
Ledarsidan:Ian:kraftigt underkänt,du ansvarar för inställning till match och matchplan.

Varför är jag då så engagerad i detta::klubben och märket ÖFK betyder mycket för mig.har följt denna klubb sedan 1996 då på Hofvallen,så hjärtat är kvar .men spelare och ledare måste för mig bevisa att ni vill ha engagerande fans som lägger ner mycket tid o pengar,om inte tycker som jag kan gå vidare i era karriärer/










Gäst: Lodur skrev | 23 Feb 2019 - 17:18
Taktiken 3-5-2 är förödande om mittfältet fallerar som de gjorde idag. Vi åkte dit på varenda kontring Karlstad gjorde och den stackars trebackslinjen ställdes gång på gång i två mot två.
Colkett var den ende som får godkänt på mittfältet. Edwards kämpade och slet men hade verkligen inte sin bästa dag, liksom Kpozo. Amin och Tekie gjorde knappt ett rätt under hela matchen.
Våra forwards visade inget spelsinne under hela matchen bortsett från Hopcutts sista minuter. Inte ens Keita visade total trygghet!
Colkett får godkänt liksom R.Morrison som inte gjorde ett enda fel i den här matchen heller. Orkar han inte mer än 30 min?
Gäst: Lars Larsson, Sthlm skrev | 23 Feb 2019 - 17:10
Om jag var spelbolagsansvarig skulle jag nog dra tillbaka spelet på denna match. Keitas insats på andra målet, som också gjorde att KBK tog ledningen i matchen synes synnerligen märklig. Visserligen gjorde han en del bra insatser efter detta, men KBK var då i ledning. Jag hoppas att mina misstankar är obefogade, men vissa varningsklockor blinkar rött.
Gäst: K skrev | 23 Feb 2019 - 17:02
Planlöst, tempolöst, energilöst, utan hjärta, tamt, uddlöst, utan kreativitet. Överkörda av Karlstad... Man pratar om att man ska till Europa men spelar som man vill till Superettan. Skäms!!!
Och sen ta djupa andetag och spela för hedern mot Sirius och nyttja mars till att hitta ett lag bland alla dessa spelare i truppen.
AIK borta känns hur läskigt som helst just nu...
Heja Karlstad i ettan - fortsätt våga där! Ni såg mycket mer allsvenska ut än ÖFK.
Gäst: Olle skrev | 23 Feb 2019 - 16:52
Nylander
Laget som skulle vinna cupen är nu utslaget, för Halmstad missar inte chansen till gruppseger nästa helg
Vinner inte Halmstad gruppen så gör Karlstad eller Sirius det
ÖFK är dom enda som inte kan vinna gruppen
Så spelare ingen roll hur resultaten blir nästa omgång
Gäst: Curva Middle skrev | 23 Feb 2019 - 16:51
Helt klart ska Edwards vara på mitten. Han bekövs med sitt slit och framspelningar och skott
Gäst: Bengan skrev | 23 Feb 2019 - 16:49
Vart är tempot o löp viljan i ÖFK
Gäst: Jj skrev | 23 Feb 2019 - 16:42
Burchnall Out
Gäst: Lasse J skrev | 23 Feb 2019 - 16:36
Respektlöst med så dålig inställning när man ändå hade fått med sig en ”hop” Falkare!

Sedan måste Curtis få tillbaka sin centrala mittfältsroll.
Gäst: supporter skrev | 23 Feb 2019 - 16:24
god natt öfk.
Gäst: JJ skrev | 23 Feb 2019 - 16:16
Förökte Keita klacka? Då är det lång tid på bänken
Gäst: Fifaboy skrev | 23 Feb 2019 - 16:08
Kanske kolla om keita får en insättning på kontot efter den där tabben??
Inte ens div 6 spelare gör sånna misstag.
Gäst: K skrev | 23 Feb 2019 - 15:57
Tur man hade skämskudde hemma i soffan. Blir jobbigt att släpa sig till JKA nästa helg...
Gäst: Fifaboy skrev | 23 Feb 2019 - 15:45
EXTREMT! pinsamt.
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook