Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
   
Matchreferat - SvFF seriematch   
   
         
Östersunds FK       AIK
1 - 3
(0) (0)
Sön 25 Aug 2019 15:00
 
   
Målskyttar
Mål Tid Målgörare
0-1 47 Anton Saletros
1-1 60 Blair Turgott
1-2 89 Rasmus Lindqvist
1-3 93 Heradi Rashidi

Så spelade Östersunds FK:
Aly Keita, Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Thomas Isherwood,Tom Pettersson, Felix Hörberg (61), Rewan Amin, Alex Purver (61), Charlie Colkett, Dino Islamovic, Blair Turgott (83)

Ersättare: Nebiyou Perry, Jamie Hopcutt Ludvig Fritzson (83), Jordan Attah (61), Simon Kroon (61), Jerell Sellars, Andrew Mills

Så spelade AIK:
Oscar Linnér, Daniel Granli, Per Karlsson, Katol Mets, Heradi Rashidi, Bilal Hussein, Kofi Adu, Tarik Elyounoussi (30), Anton Saletros (81), Chinedu Obasi, Henrik Goiton (74)

Ersättare: Panajotis Dimitriadis, Rasmus Lindqvist (30), Nabil Bahoui (74), Felix Michel, Robert Lundström, Budimir Janosevic, Kolbein Sigthorsson (81)

Varningar Östersunds FK Utvisningar Östersunds FK
Noah Sonko Sundberg, Eirik Haugan, Tom Pettersson Eirik Haugan

Varningar AIK Utvisningar AIK
Daniel Granli, Chinedu Obasi,
Arena:
Jämtkraft Arena
 
Publik:
5107
 
Domare:
Domare: Kaspar Sjöberg, ass 1: Niclas Ivarsson, ass 2: Mark Josef, fjärde domare: Magnus Römo Mella
 
Väder och vind:
Temperatur: 20 grader
Luftfuktighet 64%
Vind: Norväst 4m/sek
Mulet
 
 

ÖFK - AIK 1-3 (0-0)

 

En klubb och en spelartrupp i spillror? Många domedagsprofeter har uttalat sig och visst har det inte känts helt övertygande både här och där gällande Östersunds Fotbollklubb. Söndagens hemmamöte mot i toppstriden varande AIK från Solna måste dock betraktas som ett så kallat “klart fall framåt” trots 1-3 (0-0) i baken

 
Fina yttre förutsättningar med en temperatur runt 20 grader lagom vind och en helt okej publiktillströmning på dryga femtusen. Dock en liten orolig känsla i magen rörande vart det här skulle ta vägen. AIK visserligen tufft prövat i europaspel men med rejäl kvalité över hela linjen.


Ett defensivt inriktat hemmalag också inledningsvis med en rejält isolerad Dino Islamovic på topp. Fyra innerbackar i backlinjen och Alex Purver tillbaka i startuppställningen på mitten. Bra fart på dom för dagen helvita “kolsäckarna” och Henok Goitom och Daniel Granli testar Aly Keita inledningsvis


Ett jagande ÖFK och ett bollhållande AIK och det hela verkar utvecklas som förväntat. Efter knappa 20 dock en liten scenförändring. Dom rödsvarta lyfter upp spelet men har förtvivlat svårt att få fast bollen på offensiv tredjedel. Inte mycket att skriva hem om totalt från båda lagen. Trist och tråkigt helt enkelt.


Duktige mittfältaren Torik Elyounoussi ut skadad efter en halvtimme och in med bekante Rasmus Lindqvist. Chinedu Obasi nära att förlänga en frispark efter 41 minuter och i det läget inte ett ordnat anfall från hemmaleden. En dittills osynlig Blair Turgott dock nära i första halvlekens övertid fint framspelad av Islamovic.


Om första rundan går under benämningen sömnpiller så hände desto mer i andra. 0-1 efter 47 minuter genom Anton Saletros efter ett fint AIK anfall på vänsterkanten. Eirik Haugan varnad strax efter sedan han stoppat en fri Goitom. En allt piggare Turgott sedan Oscar Linnér mellan Solna-stolparna fumlat med bollen. Revansch för Linnér strax efter sedan Turgott frestat med ett kombinerat skott/inlägg.


Jämtkraft Arena börjar vakna till och ett rejält crescendo efter 60 minuter när Charlie Colkett skarvar en långboll till Turgott som från vänsterkanten vinklar upp bollen i krysset, ett klassmål! Ian Burchnalll byter in teknik i form av Jordan Attah Kadiri och Simon Kroon och helt plötsligt har matchen ett nytt liv.


Tempo i passningsspelet och fantasi och ideér som vi inte sett på länge hos de rödsvarta.
Ständigt oroande Henok Goitom i en kontringsattack och firma Turgott-Kadiri nära efter 72 minuter.
Säg dock den glädje som varar beständigt. Sedan tidigare varnade Haugan får syna det röda kortet efter en kapning strax utanför straffområdet och ny matchbild igen. Frisparken via ribban och över från Saletros.


Stor AIK dominans sista kvarten och 1-2 genom Lindqvist i 89:e och 1-3 genom Heradi Rashidi, en boll som snurrade runt i trävirket innan den letade sig i nät, snyggt. Men summa summarum, sällan har en förlust ingivit så mycket hopp som den här. ÖFK:s andra halvlek tar vi med oss och drömmer sköna drömmar om dom poäng som behövs för en ny allsvensk säsong 2020.


ÖFK behöver profiler, folket på läktarna likaså. Blair Turgott kan bli en sån, lite självförtroende och en kickstart från matchminut ett så alla gånger. Rewan Amin steg fram som lite av den mittfältsgeneral som behövs i det här läget, betydligt jämnare prestation den här gången. Charlie Colkett har mycket boll i sig och tog för sig rent fysiskt på ett sätt han inte visat upp tidigare.


Sen har ÖFK fina sparkapital i Simon Kroon och Jordan Attah Kadiri som gjorde mycket nytta i sina inhopp. Helsingborg borta på fredag. En ångestmatch för en gammal nordvästskåning men samtidigt idrott när den är som allra bäst. Nio omgångar kvar, många poäng att spela om, spännande!
 
Text av: Hasse Thor
 
 

ÖFKs matcher

Trissen mot
Östersunds FK
Trissen
sammanlagt
  1. Blair Turgott
  2. Rewan Amin
  3. Charlie Colkett

 
 
Kommentarer: Skriv kommentar
Gäst: Aiesh skrev | 26 Aug 2019 - 15:55
Aiesh sågar tidigare klubb, lag och tränare:

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/a/OpqPok/jag-hade-blivit-tvaa-bland-svenskarna-bakom-zlatan
Gäst: Ö.s. skrev | 26 Aug 2019 - 13:36
Försvarsspelet vid 0-1 och Aiks tredje mål bar inte bra, och anfallsspelet och presspelet var obefintligt! Men det såg bättre ut än mot Elfsborg men Öfk måste flytta upp och bli mer kompakta. Så en hygglig prestation inte mer.
Gäst: Alrik8 skrev | 25 Aug 2019 - 21:58
Tack Isherwood för att du visade vägen i dag med din styrka vilja och frenisi. I dag såg jag en ljusning. Mitt hopp ökade. Det här laget har många spelare som kan bli så bra som helst.
Gäst: Tommy Lundberg skrev | 25 Aug 2019 - 19:34
Det var länge sedan jag såg ÖFK på Arenan men idag var jag där o blev mycket positivt överraskad. Det gav mig hopp inför framtiden. Nu ska vi supportrar göra vår del o stötta laget.
Gäst: ÖFK;are skrev | 25 Aug 2019 - 18:39
Granqvist och Moro avstängda mot ÖFK. Enligt svenskan!
Gäst: Tipsextra skrev | 25 Aug 2019 - 18:09
Väntat resultat
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 25 Aug 2019 - 17:23
Jag vet att Perry inte spelade idag.
Gäst: Per Lagerbäck skrev | 25 Aug 2019 - 17:22
Nu hoppas jag att dom flesta såg de positiva tecken som kom fram i denna match. Jag såg flera. Och de brister som fortfarande finns kommer att kunna slipas bort. Första halvlek kanske vi mest såg en disciplinerad defensiv. Och en riktig härlig inställning hos nye Felix Hörberg. Men i andra kom ännu fler positiva tecken. Kroon riktigt bra. Tidvis lite mer varierat spel än vi sett den senaste tiden. Vi kanske har hittat en juvel i nye Kadiri. Perry kan bli riktigt bra. Amin gör en av sina bästa matcher. Men främst inställningen var riktigt bra. Jag hoppas att samma inställning kan infinna sig även mot sämre motstånd.
Jag köper helt gnetspel nu ett tag för att fixa poäng. Och sedan att alla jobbar för laget. Att hänga kvar är enda målet för mig. Finns det dom som vill lämna, se till att möjligheten ges. Nu ska det skapas ett nytt lag som om två år krigar i toppen igen.
Och jag måste medge att i motgång stärks mitt supporterskap, vilket tyvärr inte tycks gälla alla.....
Heja ÖFK!
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook