- Allsvenskan  Tabell

FRÅN URUSELT TILL HALVDANT
av Per Lagerbäck
Publicerad 13 Apr 2024 - 16:51

Matchen mot Sundsvall var förhållandevis riktigt bra jämfört med denna, även om det blev en uppryckning i andra halvlek.

Jag hoppas att vi kan skylla på en hopplöst lång bussresa denna gång, för jag har inte på tio år sett en så dålig halvlek som den första idag av ÖFK. Nästan inget fungerade. När sedan en av de två bra spelarna, nämligen Perry, blir utbytt i halvlek undrade jag vad som pågick. Jag tycker att det fanns andra än honom och Musolitin att byta ut. Den förutom Perry som får mer än godkänt i första är Suljic. Jag tycker dock att det är rätt att ge Ordonez chansen och han kommer att bli intressant när han börjar förstå det svenska spelsättet.

Visst tar ÖFK över totalt i bollinnehav i andra, men det skapas inte mycket framåt, utan även i andra har Varberg de flesta farliga målchanserna och sätter till slut även 2- 0. Nä, jag känner mig djupt besviken på dagens insats, och i de kommande matcherna vill jag se försvarsspelet mot Sundsvall och det offensiva spelet från Trelleborgsmatchen. Når vi inte dit, så kommer ÖFK att få kämpa om kontraktet i år. Men det ska verkligen inte vara nödvändigt, utan nu gäller det att hitta vägar att få kollektivet att fungera.

Jag vill ha bättre rörelse offensivt, snabbare uppspel från egna målet, fler precisa längre bollar, snabbare inkast och frisparkar samt sist men inte minst ett större självförtroende.

Betygen idag:

Keita 3 - Tja, gör väl en ok instats med ett par räddningar.

Adjoumani 3 - Försöker skapa framåt och få allvarliga misstag, men res dig upp snabbare.

Jablinski 2 - En bättre tvåa än förra matchen, då misstagen var färre.

Suljic 3 - Gör det mesta rätt ändå. Nosar på en fyra.

Hedenqvist 3 - Hyfsat bra, men inte i närheten av de båda första seriematcherna.

Musolitin 3 - Tycker att han gör en ganska bra insats.

Norrby 2 - För segt och osäkert, samt tappar bollen farligt några gånger och mest ödesdigert inför första målet.

Perry 4 - Den enda som skapar något i första halvlek. Ingen solklar fyra, men dock.

Brendon 3 - En stark trea.

Hopcutt 2 - Gör ett par bra saker, men det behövs mer för att få fortsätta att starta.

Marklund 3 - Svag trea.

Ordonez 3 - Lite svajig, men det finns verkligen potential.

Nsa 3 - Ger verkligen liv i matchen och satsar ordentligt i alla lägen med bra bollkontroll. Men det där lilla sista infinner sig inte än.