meny  
 
 
- Start
- Nyheter/Information
 
- Spelprogram/Referat
- Spelartruppen
- Statistik
- Hemmaarena
- Återblick -23
- Återblick -22
- Återblick -21
- Återblick -20
- Återblick -19
- Återblick -18
- Återblick -17
- Återblick -16
- Återblick -15
- Återblick -14
- Återblick -13
- Återblick -12
- Återblick -11
- Återblick -10
- Återblick -09
- Återblick -08
- Återblick -07
- Återblick -06
- Intervjuer
- Länkar
- Forum
 
- Kontakta oss
 
tabell Aktuell tabell   skytteliga Skytteliga
 
- Allsvenskan  Tabell
 
 
 
     
   
     
 

SÅ HÄR VAR GRAHAM POTTERS TID I ÖFK
av Haldo Jonsson
Publicerad 8 Sep 2022 - 21:14 

Potters karriär är makalös. Han har gjort det med metodiskt arbete, en otrolig energi, med stort ledarskap och fotbollskunnande. Han har varit den engelske gentlemannen både på planen och utanför

Bilden är när Graham Potter blev utsedd till Sveriges bäste tränare.

Graham Potter imponerar var han än kommer. Han gjorde det i ÖFK, i Swansea och Brighton och nu står Chelsea på tur.

Alla vi som bor här i Östersund och är intresserade av fotboll, är stolta över att Graham Potter ägnat sina tjänster åt vårt ÖFK. Han har nått framgångar med ÖFK som igen trodde fanns möjlighet att göra. Fortfarande känns det nästan overkligt när han gav sig ut i Europa, och vi såg att ÖFK kunde mäta sig med och vara bättre än de stora lagen ute i Europa. Tack för att vi fick uppleva denna underbara fotbollsresa!

Potters karriär är makalös. Han har gjort det med metodiskt arbete, en otrolig energi, med stort ledarskap och fotbollskunnande. Han har varit den engelske gentlemannen både på planen och utanför.

Första tiden i ÖFK så spelade oavgjort mot Sollefteå i sin första träningsmatch. Han var då lite modlös. Han tyckte inte att vissa inte gav honom sitt stöd. Han tog kontakt med mig under en träning och frågade mig varför så många i stan var negativa till ÖFK.

Det var då jag hörde honom säga och det var inte bara en gång, - Jag jobbar stenhårt för att göra något bra av det här. Det går åt många timmar av dygnet. Jag tänker på ÖFK nästan dygnet runt.

Potter åkte med stor energi runt halva Sverige och tittade på spelare och värvade dem han tyckte höll måttet. - "Fortsätter jag så här blir det skilsmässa. Jag är aldrig hemma", sa han en gång. Efter ett tag fick han hjälp av Björn, Billy och Kyle och han kunde ägna sig mera åt sin roll som tränare. Det underlättade mycket för honom.

De inflyttade skottarna Billy och Kyle var båda fina och mycket trevliga människor och mycket kunniga. Billy hade stor respekt i Skottland för sitt kunnande som han förde över till ÖFK. Kyle var suverän på att hitta passande spelare som han sedan presenterade för Potter. Sedan Potter pratat med spelaren så var de sålda. De ville komma till ÖFK. Potter hade en speciell personlig förmåga att göra intryck.

Framgångna för laget började komma och Potter och började mer och mer anpassa sig till Östersund och det betydde mycket att hans fru flyttade hit.

Jag var på nästan alla av hans träningar. Jag började lära känna Potter. Jag minns med lite stolthet när jag ibland mötte honom utanför omklädningsrummet och vi gjorde high five med varandra och han ropade glatt hej Haldo. Det betydde att han började trivas bra och vi gladdes båda över de framgångar som ÖFK hade.

Många minns ÖFK:s första match i allsvenskan. ÖFK chockade nästan hela fotbollssverige med sitt fina spel. - Var det Barcelona jag såg, uttryckte en erfaren fotbollsskribent. Det var efter det som ÖFK beundrades i hela Sverige. Det var klubben som dansade balett och ägnade sig åt kultur som ingen hade gjort tidigare.

Lite kuriosa: Potter ville lära sig prata svenska och lyckade ganska snabbt att göra det, men han hade ett bekymmer. Han sa ibland: - Du är den ende jag kan prata svenska med så är det du, Haldo. Alla andra pratar engelska med mig. Jag lär mig inget då. Skönt att veta att man gjorde någon nytta för Potter.

Nu ska han träna en av Englands största klubbar och Billy, Björn och Kyle är med. Potter skall vill fortsätta att arbete ihop med dem. Det är stort inte bara för Graham Potter och hans team. Det är stort även för ÖFK och för Östersund.

Deras framgångar stänker över på staden Östersund och på ÖFK, som åter kommit i rampljuset på ett positivt sätt. Det är stort reklamvärde i det.

Jag tänker på den kloke, kunnige ock logiske Frösögrabben Björn Hamberg som tagit steget från IK Björnen och som tränare i Frösö IF till Chelsea. Han är den ende svenske tränare som gjort det. Alla som skriver om att Graham blir huvudtränare, så nämner man ÖFK, Östersund och även Björn Hamberg. Han har gjort en storstilad insats och han har alltid haft fullt förtroende av Potter.

Graham Potter sa vemodigt när han var i färd med att flytta från Östersund:

– Vi hade en unik grupp, en fantastisk grupp med briljanta killar. När jag tänker tillbaka på min tid i Östersund är det bara kärlek. Jag älskar människorna där, hur vi jobbade och vad vi åstadkom.

– Östersund var mitt hem. Det var verkligen traumatiskt att lämna Sverige, ett ställe vi älskade. Mina tvillingar är födda där. Min äldsta är född i England. Han var sju när vi lämnade, han pratade flytande i svenska och är ett svenskt barn. Vi älskade det verkligen.

Graham Potter uppskattade fotbollz.se. Han skrev för "inför matchen" före varje match i Superettan. Han slutade när det blev allsvenskan. Arbetsbelastningen blev för stor. Även Björn Hamberg skrev i fotbollz.se under sin tid i Björnen och Frösön.

Kanske är degs att efterkomma medarbetaren i fotbollz.se Kim Sundings förslag om att resa en staty på Potter utanför Jämtkraft Arena, i varje fall en byst

 
 
 
Sök på fotbollz.se
   
  Två allsvenska toppklubbar scoutat mittbacken Philip Bonde?  
  av Haldo Jonsson | Igår - 17:06  
 

Foto. Haldo Jonsson

 
  Läs mer...  
 


 
  Nu återstår det att spela om tolv viktiga poäng  
  av Lars Larsson Stockholm  | Igår - 15:15  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Kanske något för ÖFK?  
  av Haldo Jonsson | 7 Okt 2024 - 15:32  
 

 
  Läs mer...  
 


 
  Yannick Adjoumani mångas favorit - Trissvinnare igen  
  av Haldo Jonsson | 7 Okt 2024 - 15:04  
 

Yannick Adjoumani Foto: Haldo Jonsson

Yannick Adjoumani leder den sammanlagda Trissen

Hasse Thor och Magnus. E, delar på ledningen i Hos Andreas Tipset

 
  Läs mer...  
     
 
Nyhetsarkiv
6 Okt 2024 - 22:26 Simon Marklund bäste ÖFK-are mot Sandvikens IF
6 Okt 2024 - 10:48 Imponerande debut av Samman Ghoddos i sin nya klubb
6 Okt 2024 - 09:52 Komplettering av Triss
5 Okt 2024 - 17:05 Matchreferat ÖFK var bra i första halvlek,men i andra tog Sandviken över
5 Okt 2024 - 15:34 Matchens överraskning
5 Okt 2024 - 15:32 Matchens prestation
5 Okt 2024 - 12:13 Startelvan mot Sandvikens IF
5 Okt 2024 - 07:36 Inför matchen: Sandvikens IF - ÖFK
4 Okt 2024 - 10:27 Följ Sandvikens IF - ÖFK via fotbollz.se
3 Okt 2024 - 22:25 Rapport från dagens träning - man kommer igen och kommer ige
3 Okt 2024 - 21:18 När andreas eriksson griper in då händer det - . ordnar grat
3 Okt 2024 - 17:14 Yannick Adjoumani - bäst av ÖFK:s spelare i matchen mot Odde
2 Okt 2024 - 20:13 Enhälligt beslut om att fortsätta driften av bolaget vid den
2 Okt 2024 - 15:08 Albin Sporrong ville mest - blev Trissvinnare mot Oddevold
1 Okt 2024 - 17:47 Nytt tränaruppdrag för Magnus Powell
1 Okt 2024 - 17:23 Åsikter om ÖFK:s insats mot Oddevold
1 Okt 2024 - 12:58 Matchens prestation
30 Sep 2024 - 23:45 Bilder ÖFK - Oddevold 0-2
30 Sep 2024 - 23:10 Matchreferat Tung förlust för ÖFK - Nere nedflyttningsplats
30 Sep 2024 - 22:22 Jag trodde botten var nådd...