Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #10004    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÖkad samarbete inom länsfotbollen bär frukt...

Ökad samarbete inom länsfotbollen bär frukt  (3 svar)   8 Aug 2013 - 11:26  
Svara
  Inlagt av:
Pman
Kul det här med samarbetet mellan klubbarna som börjar bli allt mer synbar och fungerande. Man ser till att duktiga spelare flyttar dit där de får regelbunden speltid i ordinarie tävlingsmatcher. Det är ju där det gäller i alla fall! Vi är säkert fler som hoppas att IFK lyckas med steget upp till div.2. Då förbättras situationen ytterligare.

Varför inte sedan satsa på att få upp även Brunflo nästa säsong. Kanske denna satsning redan har börjat i och med senaste utlån av spelare från IFK till Brunflo. Det finns säkert en hel del talanger i flera andra länslag som nog också känner sig sugna på att öka träningsdosen och för att visa framfötterna. Vem vet?

Frösön upp till 3:an är också ganska närliggande eller till och med förestående och Alsen ser ut att vilja hänga på (eller om det blir tvärtom?). Spännande att se vems tur det blir nästa säsong och så får vi hoppas på att alla bibehåller sina positioner eller blir ännu bättre.

Det är i alla fall helt klart att nivån på fotbollen höjts betydligt inom länet under senare tid. Hoppas ingen helt ensamt vill ta på sig äran. Även om det är klart att det är ÖFK som är motorn som "drar" så vill jag se det som resultat av gemensamma ansträngningar. Hoppas det fortsätter i samma stil. När man besöker olika matcharenor, cuppar mm ser man klart att det finns en hel del talanger i vardande som kan "fylla" på uppåt.
 
Svar av:
  Gäst: Anders T
9 Aug 2013 - 10:15
Nivån på fotbollen generellt i länet har knappast höjts. Toppen (förutsatt att ÖFK håller sig kvar) har höjts men bredden är ganska bedrövlig. I början på 80-talet fanns 45 klubbar med A-lagsfotboll i länet, i år är det 24 (!). Landsbygden har avfolkats och färre ungdomar börjar idrotta.

Så att fylla ett superettanlag med merparten lokala förmågor kan vi glömma, vi får nog tyvärr leva med importer och stor spelaromsättning.
 
 
  Pman
9 Aug 2013 - 12:26
Det är inte främst kvantiteten i form av bylag jag tänker på utan kvaliteten. Avfolkning av landsbygden kan väl vara en av orsakerna. De yngre flyttar till städerna. Har man sen passerat trettiofem/fyrtio tar väl lusten och orken att spela tävlingsfotboll slut, och då finns det inget lag där plötsligt. Så enkelt är det.

Nu har vi antagligen fler lag i högre divisioner eller på väg dit än förr. Dessutom spelas det för det mesta en betydligt mera underhållande fotboll här och inte bara "sparka långt och spring" hela tiden som det var ofta förr. I övrigt kan även de matcher som t.ex. Frösön, IFK Östersund, Brunflo och Alsen spelar vara sevärda i deras bästa stunder. Och bättre har det blivit under senare år, så att man för det mesta tycker att det var värt entréslantarna.

Å andra sidan vill man tala om kvantitet så tror jag att det aldrig förr har funnits så många ungdomslag och tränare, föräldrar, funktionärer etc. överhuvudtaget som är engagerade i ungdomsfotbollen som nuförtiden. Fotbollsskolor finns nu på alla håll och kanter, Storsjöcupen och ÖP-liret gör väl sitt till också. OCH ... det hela bara ökar som det verkar nu oupphörligt. Så här har vi bredden som så småningom skapar kvalitet.
Jag tycker i alla fall att det går åt rätt håll nu!
 
 
  Gäst: Robbannn
9 Aug 2013 - 12:38
Jag tror att en hög topp skapar bredd, då det är fler som får fler idoler som man kan se.
Sen att skapa spelare handlar om att utbilda så många som möjligt och få upp träningsdosen en bit, man måste börja träna på vintern tidigare, om man skall hänga med andra. Om man ska bli riktigt bra då menar jag, man ska inte behöva sluta för man inte vill träna på vintern. men man måste kanske ha träningsgrupper som tränar året runt?

det funkar tills man blir 13-14 sen slutar man för man är inte tillräckligt bra och torskar
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook