Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3376    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarSamarbete...

Samarbete  (16 svar)   31 Jan 2008 - 10:17  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Ulf Olsson
När vi startade ÖFK för drygt 11 år sedan så var det min mening att samarbetsföreningarna skulle känna att ÖFK är vår förening dit vi ska skicka våra ungdomar när dom börjar att blomma . I ÖFK skulle dom ha möjlighet att utvecklas och kanske kunna gå vidare i sin fotbollskarriär.
Faktiskt så har vi lyckats att ta hand om några ungdomar som vissa i ÖFK:s styrelse menade att dom blir alldrig några fotbollsspelare.
Jonas Lundmark och Fredrik Olsson är två exempel som visade sig vara bra talanger som inte skulle bli någonting. Det visar sig ofta att man ska inte dra förutfattade meningar. Vill ungdomarna och får rätt skolning så måste man vänta med ombömet tills dom åtminstone har lämnat junioråldern.
När det gäller sanmarbetet inom föreningarna så har det väl aldrig varit så dåligt som nu mellan ÖFK på ena siddan och övriga på andra sidan. Det finns ju ändå en positiv effekt. Frösön, OPe och IFK har väl aldrig haft så bra samarbete som nu.
Hoppas att ÖFK:s Styrelse (Rolf & Daniel) förstår att dom måste räcka ut handen och se möjlighetena med samarbete istället för att kalla alla som inte ställer upp för idioter mm.
 
Svar av:
  Gäst: Fassbinder
31 Jan 2008 - 10:22
Håller med. Utan samarbete kommer man ingen vart.
 
 
  Gäst: Dynamo
31 Jan 2008 - 12:54
Visst kan man komma nånvart utan samarbete, men det är mkt svårare. Däremot tror jag att det är omöjligt att diktera villkor för andra, och samtidigt förvänta sig att detta med glädje ska utföras............
 
 
  Gäst: Nicknamn
31 Jan 2008 - 14:19
Det är ju bl.a därför som vi inte skall jobba som ÖFK nu gör med U-sidan. Spelare som du nämner Ulf + många andra med hög kapacitet (om än lite senare utv. än andra) kommer aldrig att hamna i ÖFK för dom har då redan lämnat fotbollen pga okunnuga vuxna människor.
Säger bara: Vad vet ÖFK:s "experter" som inte SvFF, forskare, större föreningar, kunniga personer inom svensk fotboll m.fl vet??
Vore kul om det redogjordes för resten av omvärlden så kunde bl.a Svensk fotboll ta efter och bli världsmästare alla dar i veckan.
 
 
  Jimmy
31 Jan 2008 - 14:44
Men varför är ni så himla negativa till att det satsas på Ungdommar? Jo, just för att det inte alltid gynnar egna föreningen. Men påstår ni att spelare som inte kommer att spela med ÖFK ungdom kommer att sluta spela fotboll? Är det inte så att den egna föreningen har lite ansvar att stötta spelare och leda dom till vad som är bäst för just dom?
Ingen kommer väl att tvinga nån att spela med ÖFK, och ingen kommer väl strunta i spelare som inte kommer att spela med ÖFK. Känns som om det är många ledare bakom de övriga stadsklubbarna som sitter och är bittra för att deras bästa unga kanske satsar och vill träna med ÖFK, där förutsättningarna kommer att vara bättre.
Låt spelarna spela så mycket dom kan, och hamnar dom inte i ÖFKs satsning för att dom utvecklas sent, så är det väl fortfarande inget dåligt alternativ att spela i sin moderklubb.
Sluta gnäll, gläds istället åt engagemanget kring ungdommarna!
 
 
  Gäst: Kalle
31 Jan 2008 - 14:51
Absolut Jimmy, helt rätt.
 
 
  Gäst: nobody
31 Jan 2008 - 17:29
Tyvärr tror jag du har fel J men jag kan ha fel. Det är mest synd för ÖFK med den "satsning" man gör, inte för övriga föreningar dom kommer alltid att överleva på sin nivå. Problemet är att vi har för få spelare i J/H men även i landet i stort. Det är därför SvFF med flera grinar illa när man ser/hör om dessa "satsningar". Ju fler spelare som håller på med fotboll ju fler talanger ( duktiga fotbolssspelare som vuxna ) får vi fram. Det är inte så lätt att säga att "dom kan väl fortsätta i sin moderförening". Hallå kom in i matchen.
- Om ex.vis Ås IF har 15spelare och 3-5 spelare ( kan räcka med 2 ) plockas till ÖFK, vad tror du då blir kvar.
- Om ex.vis IFK har ett bra lag med 18st 13 åringar och 5-7st plockas till ÖFK, hur många tror du är kvar sedan av resterande och hur får dom till ett lag.
- Om i ovan nämnda lag även 2-3 ledare plockas till ÖFK, vad tror du då???
- Om du plockar ut 18st spelar till ÖFK som 12-13 åring ( dom bästa i stada ), hur många av dom tror du överhuvudtaget spelare fotboll som vuxen??
- Hur många av ovan nämnda tror du på vägen..... har flyttat, valt musik, valde annan idrott, dricker öl på stan, satsade på skolan, ledsnade m.m???
- Hur lätt är det att behålla engagemang, spelare, ledare i moderförening om inte kompisarna är kvar, ledarna ev. försvunnit etc.
Det är en mängd spelare som idag ej ligger allra längst framme ( mariginalspelarna som hamnar utanför dylika satsningar, om det nu hade blivit som man tänkt sig o fått dom bästa spelarna nu är falletr ej så) som i slutändan är viktiga och som med stor risk försvinner på detta ÖFK-sätt.
Ovan + en mängd andra anledningar gör att framförallt ÖFK missgynnas av sin egen "satsning" ( vill eg inte kalla det satsning för det är det absolut inte eller i alla fall helt fel tänk ) och gräver sin egen grav. Som tur för ÖFK så har det inte alls blivit som man tänkt sig - hela deras syfte och andemening är ju kaputt. Bl.a för att man ej fått bra ledare och ej dom bästa spelarna, det gör att man fortfarande kan tro på jämtländsk fotboll och att det möjligen kan lösa sig för ÖFK i en framtid.

Heja ÖFK...men tänk om för f..
 
 
  Gäst: Kalle
31 Jan 2008 - 17:42
för det första så har inte ÖFK plockat några ungdomar utan alla som spelar med ÖFK har sökt sig dit själva. För det andra så är du nog felinformerad för det har blivit ganska så precis så som de inblandade hade tänkt sig eller ville ha det och för det tredje så kan väl t ex IFK åldersblanda precis som ÖFK för att "få till det". Konstigt att de inte gjort det redan med -93:orna som är kvar (på allvar alltså). Få se om -93:orna måste söka sig till någon annan klubb eller om IFK kommer att skapa förutsättningar för dem. För det kan väl inte vara så att man inte vill ha -93:orna i laget? Det skulle ju i såna fall rimma illa med kritiken mot ÖFK.
 
 
  Gäst: Reidar Eriksson
31 Jan 2008 - 19:13
Håller med dig Ulf fullständigt. Vissa bär en storebrorskostym på sig utan att kunna fylla ut den. Den som kallar någon annan för idiot är oftast den största själv.
Kunniga och duktiga ledare är alltid A och O för utveckling. Som det nu har blivit känns det mer som att inveckling är prio nummer 1.
Personligen har jag inga högre tankar om de två styrelse medlemmar du nämner vid förnamn. Men det är ju min högst personliga åsikt. Det är ju inte utan att man börjar undra vilken uppgift Kindberg egenrligen har inom föreningen. Läser man ÖP eller LT så verkar det vara han som har totalgreppet om allt. One man show. Vilket är livsfarligt i en frisk och levande idrottsförening.

Reidar Eriksson
 
 
  Gäst: Papi
2 Feb 2008 - 10:29
Öfk är nu som vilken jämtländsk klubb som helst - inget något övriga klubbar samlas kring. Så det är bara att erbjuda bättre verksamhet än ÖFK så kommer övriga klubbar att överleva. Men idèn att Öfk skulle vara navet - att nå alla ungdomar och föreningar med kvalitè, vidareutbildning mm går ju i stöpet..........få klubbar kommer orka med detta..........vilket gör att bredden inte skulle kunna bli lika bra som med ÖFK som "NAV". Sen att också ÖFK fick en arena med de bästa förutsättningarna av Jens å Ann-Sofie kan man väl tycka vad man vill om.........lite snedvriden konkurrensförutsättning......eller??
Solna AIKs modell där man har samarbete med en mängd klubbar tror jag på. Där når man ut till alla spelare i samarbetskubbarna.............Lycka till ÖFK.
 
 
  Gäst: Papi
3 Feb 2008 - 16:26
Jamen Kalle (B ??).......det är ju det ÖFK gjort sedan länge !!..........kört sitt eget race.......just nu ett 2-manna race.............det är ju där skon klämmer................ett smart å effektivt ledarskap är att få stöd och förankra ideèr......inte sandlåde "KAN SJÄLV"-mentalitet.........................det är nog tur att Kalle Björklund är stark........väl??
En annan sak.....truppen.....??.......ett nytt jamtland basket??
 
 
  Gäst: Samarbete???
5 Feb 2008 - 08:51
Problemet med det kindberg å loose kallar samarbete är ungefär samma problematik som G.Bush råkat ut för nämligen att kategoriskt anse se sig själv kunna och veta allt om allt, bäst! och de som inte tycker lika/samma som allvetaren är terrorister fast kindberg å loose använder givetvis inte det uttrycket utan idioter, jante, etc etc är populära uttryck för dessa allvetare. SÅ klart är inte det någon bra plattform att bygga ett samarbete kring.
 
 
  Gäst: Milenko
5 Feb 2008 - 10:29
Det är mycket negativt snack om Kindberg och sidekick nu men det kan ju inte bara vara negativt... ibland krävs det faktiskt att någon kliver fram tar tag i saker och ting och står för det även om det blåser snålt .

I de flesta framgångsrika föreningar finns det en stark man som gör sig obekväm och har visioner. Det är ju inte direkt så att ÖFK har nåt till skyhöga höjder hittils, så varför inte prova detta... jag tycker i alla fall att dom ska få denna säsong på sig att visa vad dom går för..
 
 
  Gäst: XX
5 Feb 2008 - 11:33
Klart det behövs starka krafter. Problemet är väl att man inte inser sina begränsningar, inser att andra kan vissa områden bättre,delegera är en styrka, inse sina begränsningar en annan. Vet bäst, kan allt är en svaghet, dessa är inga starka ledare. Delegera ha tilltro är däremot en styrka.
 
 
  Gäst: Milenko
5 Feb 2008 - 13:40
En fundering ang XX:s senaste inlägg, Jag antar att du står båda dessa herrar väldigt nära eftersom du är så insatt i dera tilkorttakommanden, Jag känner ingen av herrarna personligen, Men antog att eftersom båda har ett ett väl fungerande yrkesliv i ansvarsfulla positioner, så kan dom ju inte vara helt värdelösa på allt dom gör
 
 
  Gäst: XX
5 Feb 2008 - 13:56
Både Loose och Kindberg har starka sidor och är bra krafter utan tvekan.....men inte i allt ! Därför delegera t.ex det rent fotbollsmässiga till de som kan den biten bättre, har erfarenhet och fotbollsbakgrund, då kan jag börja tro på ÖFK som förening, då börjar det likna den proffsighet som man ibland får höra att klubben besitter.
 
 
  Gäst: CC
11 Feb 2008 - 18:36
Lugn smart, jag tror med all säkerhet att Kindberg kommer att ta hit en 3-4 spelare från Britanien, mest troligt Swansea sen 1 el 2 polacker, så att man säkrar att inte åka ur.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook