Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3466    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarUnga spelare......

Unga spelare...  (4 svar)   30 Mar 2008 - 10:13  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Z
Jag brukar läsa det jag kan och försöker hänga med hur det går med fotbollen hemma. Läser ÖP på nätet och nu också fotbollZ. Kul att det skrivs så mycket om fotbollen, det är viktigt att fotbollen syns mycket för att öka intresset.

Något som jag dock reagerar på är att väldigt ofta är det viktigaste att tala om att laget var yngre än motståndarna. I rapporten från Frösöns match mot nått norskt lag var det lika mycket om att frösön haft ett yngre lag. UFC - ÖFK samma sak. Först talar man om hur ungt lag man hade och sen kommer det om matchen. Jag upplever det som ett försök att bortförklara mindre bra resultat. Om man sa att ex ÖFK släppte in en 16 åring som gjorde det bra kan jag förstå att det är av intresse men att påpeka att medelådern var si och så....

Det är ju seniorfotboll vi pratar om. På seniornivå tävlar alla på samma villkor vilken ålder man än har. Man spelar med det bästa lag som föreningen kan ställa på banan den dagen. Ålder är INTE av intresse... tycker jag i alla fall.
 
Svar av:
  Gäst: Ann
30 Mar 2008 - 11:26
Nää håller med, men ett mer rutineratlag på plan vinner ju i längden eller? Att bara ställa ut ett lag med nykomlingar tror jag straffar sig i längden. En mix med bra spelare unga som äldre tror jag kan ge resultat. Nu ska jag nog tänka lite innan jag pratar ... fniss
 
 
  teo
30 Mar 2008 - 13:59
Kan inte göra annat än att instämma med Z i denna fråga. Denna fixering vid ungdomar är smått pinsam.

Kanske är det ändå ett symptom på ett samhällsklimat vi har i Sverige där det ungdomliga framstår som norm. Där 60-åringar försöker klä sig som 18-åringar.


Tvärtom tyckert jag att jämtklubbarna borde skryta när de har många gamla spelare på planen. Ett gott tecken på att många spelare finner det värdefullt att fortsätta att satsa i sin klubb.

 
 
  Gäst: Adam Mattiasson Tränare Frösö IF
31 Mar 2008 - 00:18
Hej Z! om det nu är den Zetterström jag bildade fruktat anfallspar med i ÖBS (Lång-bandy) på den tiden det begav sig.
Kul att du engagerar dig i Jämtländsk fotboll igen! Om än på distans.
Jag brukar inte delta i liknande debatter/forum etc. men blev varskodd om ditt inlägg och gör ett undantag då jag tror att en del av våra yngre spelare läser detta forum.

Jag vill nyansera ditt inlägg vad gäller vår ambition med matcher.

Kuriosa:
För ca. 7år sedan började ett gäng kloka Frösöledare, föräldrar etc. resonera kring syftet med verksamheten för Frösö IF fotboll och kom fram till bland annat att, Frösö IF hade avtalat bort "tävlandet" med sitt seniorlag (herr) i och med samarbetsavtalet med ÖFK som är Frösö IFs representationslag på seniornivå (herr).
Vad som då bland annat bestämdes var att i stället "tävla" i att bli en så bra ungdomsförening som möjligt, därav satsning på konstgräs, ledarutb. etc.etc.
En lyckad sådan satsning är inget man lyckas med på kort tid utan det tar år av hårt arbete mot tydliga mål för att lyckas och det vi upplever nu är att vi börjar kunna se resultat i vårt arbete med detta. Därför Z är det med stolthet jag/vi pratar om vårt arbete med de barn/ungdomar som spelar fotboll i Frösö IF. Jag kan däremot hålla med om att det blivit lite hysteri med ungdomssatsningar etc.

Träningsmatcher för oss innebär bland annat en bra möjlighet att utveckla/testa/utbilda yngre spelare till att bli seniorspelare.
Tävlingsmatcher spelar vi för att underhålla publik och vinna men även för att mäta resultatet på vår utveckling.

ÖP ställde frågan: "varför 1-1 i 1:a halvlek och 1-5 i 2:a" ett av mina svar var att vi spelade med ett yngre lag 2:a halvlek eftersom vi prioriterat utb. före slutresultatet i denna halvlek. Att sedan ÖP skriver vad de gör är inget jag varken vill eller kan påverka.
Varför Z skulle jag vilja bortförklara en bra prestation? för i matchen mot Steinkjer upplevde jag två halvlekar med bra prestationer, att Steinkjer gjorde 5mål på oss i andra tar inte bort prestationen.

 
 
  Gäst: Z
31 Mar 2008 - 07:50
Om vi var så fruktade eller inte på den gamla ÖBS tiden vet jag inte men kul hade vi i alla fall... Först vill jag ge dig Adam beröm för det jobb som ni gjort i Frösön då jag hört att ni tagit stora steg i talangutvecklingen och att ni tydligen växt er starkare med att få fram en viss topp ur den stora bredd som alltid funnits på ön.

När det gäller det jag skrev tidigare så förstår jag att du som tränare inte kan påverka vad som skrivs i tidningen och jag har egen erfarenhet av att reportrarna ibland vinklar till det lite som dom vill och det var inte något enskillt tillfälle som jag var ute för att "hacka" på utan jag tycker det mer är en tendens att man skyller mindre bra resultat på olika saker.

Ex hur många ggr har man inte läst om lag som efter en förlust talar om hur svårspelad planen var, att vinden påverkade mm. Planen och vinden borde väl varit lika svår även för det laget som vann matchen... Jag håller fast vid att förlorar man på seniornivå så ska man i första hand se på sitt lags prestation och inte hitta massa ursäkter. Jag tränade ju ett lag i dam allsvenskan ifjol som inte vann så värst många matcher... I vissa matcher kunde jag tycka synd om oss själva när det gick tungt men jag aktade mig väldigt noga för att hitta ursäkter utan förökte analysera vår egen insatts hela tiden och förbättra de saker som inte fungerade istället. Hur kul är det för spelarna att först förlora och sedan få läsa i tidningen att förlusten berodde på att den eller den spelaren var med.

En annan bit i det här kring att "skylla" på unga spelare är också den syn jag tycker man har på unga spelare hemma. Både du och jag känner ju Micke Månsson väl han var ju talang tills han fyllde 28... För mig är det inget märkvärdigt att ett lag har 5-6 spelare som är under 20 år. Från det år man fyller 19 (födda 1989 i år) så är man senior enligt SVFF och ska betraktas som en sådan tycker jag. Att ett lag som består av de bästa spelarna i jämtland möter ett annat div 1 lag med ett rent seniorlag kryddat med en eller två av länets bästa juniorer borde bara vara naturligt. När man tar steget in i seniorspel så ska man vara med på samma villkor som den som är 30 år. Sluta "dalta" med spelarna.

Den stora punkten för mig är mest synen på unga spelare. Jag tror att man behöver ställa större krav på de yngre spelarna för att få fram bättre spelare tidigare. Ge dom tuffare matchning tidigare men sluta använd deras ålder som ett försvar när resultaten går emot. Jag såg BP möta assyriska för några veckor sedan. BP hade fyra spelare från start födda 1990 och 1991 samt två på bänken som fick göra inhopp. Visst är det skillnad på BP:s verksamhet och ÖFK:s men det är också skillnad på motstånd.

Jag hoppas inte du blev för mycket trampad på tårna för det var inte min mening utan ville använda er match som ett färskt ex på något som jag tycker mig läsa allt för ofta efter matcher hemmifrån. Kör hårt ute på ön och fortsätt på den linje som ni är på. Av det jag fått höra så är ni på rätt väg.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook