Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3671    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÅrets show...

Årets show  (22 svar)   11 Jun 2008 - 21:18  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Åskådare
Ni som inte såg Frösön-IFK idag (1-1) missade show Eneberg !
 
Svar av:
  Gäst: Åskådare
11 Jun 2008 - 22:03
Eneberg skulle som vanligt ha huvudrollen, när ska han sluta få alla derbyn?!!?!
 
 
  Gäst: Åskådare
11 Jun 2008 - 22:07
som filmar, glömde det
 
 
  Gäst: Ät mer gröt!
11 Jun 2008 - 22:28
Hade han nu inte kastat sig så våldsamt som han gjorde hade han kanske pyttsat?
 
 
  Gäst: tänk om
11 Jun 2008 - 22:30
hur svårt ska de va och skicka hit en domartrio från sundsvall eller nåt liknande. Kan verkligen inte fatta varför eneberg alltid ska få dömma flera derbyn. Han har ju redan en uppfattning om alla på plan innan match. Är ju bestämt innan vilka som får kort och vilka som ska få en frispark! snälla låt nån utifrån dömma derbyna.
 
 
  Gäst: Oxå åskådare
11 Jun 2008 - 23:54
Som vanligt Eneberg i centrum. Men Frösön har en del spelare också som borde vara nåt för ÖFK att titta på. IFK då ja dom har Petter Magnusson, en riktigt duktig spelare.
 
 
  Gäst: Påhitt Eneberg
12 Jun 2008 - 00:22
Läste precis LT, ordet Wrangel skrek hördes tydligen ända till F4. Ändå uppfattade ingen av de ca 50 som stog vid omklädningsrummet vad som sas el vad som hände. Ännu mer ofattbart då, att han måste rådgöra med linjemannen. Eneberg ville helt enkelt kompensera utvisningen av Svärd. Precis avd alla sa på läktaren....-lugn frösöbor det kommer en kompensation snart !...och det gjorde det, både med ett rött kort och en tveksamt dömd straff.
 
 
  Gäst: Är Enebergs facit en slump?
12 Jun 2008 - 01:34
Match 1 5 gula
Match 2: 8 gula varav två renderade i 2 röda
Match 3: 7 gula varav två renderade i 2 röda plus en straff
Match 4: 2 gula (!?!?!)
Match 5: 6 gula
Match 6: 6 gula varav 1 renderade i 1 rött plus ett till rött plus en straff

 
 
  Gäst: Är Enebergs facit en slump?
12 Jun 2008 - 01:34
Match 1 5 gulaMatch 2: 8 gula varav två renderade i 2 rödaMatch 3: 7 gula varav två renderade i 2 röda plus en straffMatch 4: 2 gula (!?!?!)Match 5: 6 gulaMatch 6: 6 gula varav 1 renderade i 1 rött plus ett till rött plus en straff
 
 
  Gäst: Byråkrat
12 Jun 2008 - 09:16
Ovårdat språk och filmningar SKA bestraffas. Heja Eneberg!
 
 
  Gäst: Nästa match Frösön!
12 Jun 2008 - 09:55
Vet ni vem som är domare?
Börjar på E å slutar på G......
 
 
  gäst
12 Jun 2008 - 16:33
Prova och döm en match grabbar. Det är fan inte så enkelt som det ser ut.

 
 
  M
12 Jun 2008 - 16:44
Eneberg är ändå bättre än Segersten och Korhonen och de ska föreställa framtiden. Så fort det blir en närkamp viftar de två framtidsmännen med korten. Ett tips, kolla på internationell fotboll!!! Gärna engelsk.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
12 Jun 2008 - 17:05
Va trevligt med lite poesi,Batistuta ! Dessutom sa det rätt mycket om hur man kan vara. F.övr har jag en favoritdomare i länet, kommer inte på namnet just nu, Peter nåt, i alla fall han som är innebandytränare. Sett honom 3 matcher i år, han skapar bra stämmning, han kan le och han kan prata med spelarna. I många situationer jag sett honom har han tagit till sig spelarna i stället för att gömma sig bakom gula och röda kort. Ändå har det inte spårat ur, så ska en domare vara, tycker jag.
 
 
  Berra
12 Jun 2008 - 17:07
Problemet med dom herrarna som du nämner är att de också tycker Eneberg är en bra domare. Detta eftersom förbundet stödjer hans agerande och vill av någon outrundlig anledning fostra nya domare till kort-viftande arroganta typer som närmast får skäll om de låter spelet flyta.

Lyft istället fram en som t ex Peter Boije som har glimten i ögat, har spelat olika idrotter på relativt hög nivå och där igenom har en bra spelförståelse!

Om vi dessutom tittar på han som dömt högst upp av alla de senaste åren, Mårlind så var han även känd för en bra spelförståelse och vågade att släppa på spelet.

Och, ja, jag har dömt själv... men jag ogillar arroganta typer som tror att dom är där för att själv glänsa och inte förstår vad spelet handlar om...
 
 
  Gäst: Gästförälder
12 Jun 2008 - 17:17
Eneberg följer bara Svenska fotbollsförbundets direktiv. Vilket inte många domare gör.
Från läktaren hör man tydligt att målvakten skriker könsord. Vilket inte ska höra hemma på en fotbollsplan när man har barn och ungdomar som kollar på matchen.

Lite fundersam på denna punkt:
Personliga angrepp, hot mot och förtal av enskilda personer samt inlägg som är skrivna på ett sätt som inte passar för allmän beskådan plockas ovillkorligt bort.

Vem sköter denna sida?


 
 
  Berra
12 Jun 2008 - 17:44
Vad jag ser så innehåller inga av inläggen varken hot eller förtal. Det som står är kritik mot en deltagare i fotbollsspelet och sist jag kollade så var det i Sverige tillåtet att framföra synpunkter och åsikter på ett fritt sätt.

Detta om att Eneberg kastar upp fler kort än många andra är ett faktum, det är bara att kontrollera dom matcher han dömt och antalet kort.

Sen påstår inte jag heller att allt är hans fel, utan det kan mer vara ett problem i det lokala/regionala utbildningssytemet som främjar domare som hellre fäller än friar. Och när jag själv spelar så är det värsta jag vet en domare som bara springer runt och viftar med korten istället för att ta en kort diskussion och med kommunikation samt konsekvens inge respekt och autoriktet.

Ta en mall av Boije och forma de yngre domarna i den mallen, det är min sista synpunkt i den här frågan (om ingen vill hoppa på mig nu förstås.. =))
 
 
  Gäst: Låt dom spela
12 Jun 2008 - 17:56
"Om spelarna själva kunde behärska sig". Såg du matchen ? Jag personligen tyckte inte alls det var fult spel. Skrika könsord är inget jag förespråkar och det ställer jag mig inte bakom. Men att Eneberg gång på gång ska visa att han är där och att han bestämmer är något som inte passar in i min bild av sport. De 6 matcher som han dömt, som ovan är nerskrivet, snittar han 5,6666 gula kort per match. Han vet innan han åker till matchen att det är derby, det kommer vara tufft spel, om han har lite känsla så släpper han till lite, både för spelarna och publikens skull. Att gå in och bokstavligt förstöra matchen bara för att visa sin närvaro är inget annat än brist på självförtroende och osäkerthet, och precis som någon skrev i denna tråd, resulterar denna osäkerhet i att han gömmer sig bakom korten. Någon som håller med ?
 
 
  gäst
12 Jun 2008 - 17:57
Peter B är nog den bästa dommaren vi har i jämtland så håller med dig helt Berra!
 
 
  Gäst: Coachmiss
12 Jun 2008 - 19:45
Boije va namnet ja...tack !
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
12 Jun 2008 - 21:23
Ja men nu vet jag vad han heter, kom inte på namnet när jag skrev. Tydligen är det fler än jag som gillar honom som domare. Att vara en bra domare handlar inte bara om att följa regelboken, regler kan vem som helst lära sig, det gäller att ha känsla för det man håller på med också, det har Boije i de matcher jag sett honom. Jag tror att de domare som slänger ut kort till höger och vänster är de som egentligen är ganska osäkra, rädd för att tappa kontroll. Boije-typen däremot tror jag dömer bra och skapar en bra atmosfär just därför att de är trygga i sig själv och vågar ta en ev konflikt. Nu menar jag domare i allmänhet, inte bara gårdagens domare el boije, utan överhuvudtaget.
 
 
  Gäst: men!
12 Jun 2008 - 22:54
Men egentligen skall vi väl vara ganska stolta över våran egen domarkår, me tanke på att vi har va ja har förstått ett par stycken som dömer i trean, sen en hel del som vad jag förstått är på väg upp, om dom nu får rätt vägledning!
 
 
  Gäst: Batistuta
13 Jun 2008 - 10:58
Tack Cleas J...det är härligt med lite poesi, trots att jag försökte linda in min ilska i bomull och undvika personligt påhopp så verkar det som om man blev censurerad. Tycket säger mig att det många ggr är låg standard på domare sett över helheten, men det som trycker mig mest är att de domare som du själv nämner inte höjs till skyarna. De domare jag själv haft äran att ha under mina snart 100 år på planen :) är just de som kan "känna" av läget. Ofta de riktig tuffa och många brutala tacklingar, glidtacklingar, efterslängar you namne it....är kontentan av dåliga första bedömningar. Det jag menar på är att domarna likt Eneberg försöker styra matcher och som i slutändan blir katastrof. Spelarna vet inte riktigt vilken nivå som gäller när besluten blir ogenomtänkta varav reaktionen i andra läget ofta blir hårdare. Nä, fram med domare som kan kommunicera och ta till sig och förstå att "könsord", svordomar nästan alltid kommer i stridens hetta och inte syftar på att sträva efter gult eller i Enebergs fall rött kort. Sen är det så att har man inte känslan och förståelsen för spelet och spelarna kan man helt enkelt välja att uppfatta allt man hör och ser som en företeelse som är medveten och därav är värt ett gult eller rött kort.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook