Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3683    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarJag skäms för att vara svensk & inställningen...

Jag skäms för att vara svensk & inställningen i sv  (21 svar)   14 Jun 2008 - 20:30  
Svara
  Inlagt av:
M
Jag skäms för att vara svensk & inställningen i svensk fotboll!!
Svenska fotboll suger ofta!!! Vi är aldeles för resultatinriktade och för lite underhållning. Vinna till varje pris, om vi ens tror att vi kan det. Vi har aldeles för mycket respekt för andra lag. Det är ju bara människor som står på 2 ben i andra laget också. Och är man i ett EM-slutspel så är det inte så mycket som skiljer.

Alla är toppspelare och bör därmed uppträda som sådana. Kreativ fotboll helt enkelt. Hellre 3 mål i baken bara man gör fler framåt en gnetspel där man hoppas på kontring.

I andra halvlek var det bara pinsamt att vara svensk. Faktum är att jag inte ville att Sverige skulle få vinna om man inte skärpte sig. Spelförstörande lag borde förbjudas.

Tacka vet jag Holland, Spannien och eventuellt Ryssland. De visar hur fotboll ska spelas (även om Ryssland än så länge kanske är numret för litet, men de försöker i alla fall att bjuda upp och sitter inte och försöker göra motståndaren sämre istället för själv försöka prestera bättre).
 
Svar av:
  Gäst: Z
14 Jun 2008 - 20:39
Nu får du väl ändå ge dig... Alla som såg matchen håller med dig att spanien var klart bättre och därmed värda segern men att snacka om att du skäms för att sverige inte kan prestera lika bra spel som spanien tycker i alla fall jag är löjligt.

Du räknar upp länder somsanien, ryssland och holland som säkert spelar bättre fotboll än sverige men faktum är att sverige ofta gör lika bra resultat som dessa i mästerskap. Alla skulle säkert tycka det vore jättekul om sverige kunde spela som brasilien men nu har vi inte så bra spelare och då är det resultatet som är viktigast.

Jag tycker insatsen var ungefär som man kunde vänta sig men att resultatet sånär blev betydligt bättre än vad jag hade vågat hoppas på.

Går vi vidare från gruppen tycker jag laget gjort det väldigt bra.
 
 
  Gäst: ZZZ
14 Jun 2008 - 22:40
Om du skäms över att vara svensk så byt då nationalitet så du slipper skämmas vidare!
Undrar hur grekerna skäms över att vara greker efter deras insats mot Sverige...
 
 
  M
15 Jun 2008 - 19:17
Ja nog skulle jag alltid skämmas över om jag vore Grek.

Vadan denna respekt för dessa andra länder? Hur vet man säkert att deras spelare är bäst för tillfället? Har själv varit med om flera gånger att spöa lag som påstått sig vara mycket bättre än mitt lag (gett dem rejäla tankeställare). Bland annat tog vi hem ett DM i ett visst distrikt av ett lag som spelar i högre serie (då, idag är det tvärtom efter att vi klättrat). Är man på denna nivå så är det inte så mycket skiljer lagen emellan. Dagsformen avgör. Det är väl ingen i landslaget som har dålig teknik egentligen? (däremot kanske dålig självkänsla som visar sig när resultaten går emot).

Man måste tro på sig själv!!! Att man hela tiden utvecklas (ibland i språngmässiga skutt, går ju inte linjärt jämt).
 
 
  Gäst: pajas
16 Jun 2008 - 22:29
Hur tror du M, att italien vann vm -06?
det var inte direkt med sprudlande hawaiifotboll, utan det var med 1 insläppt spelmål på alla match och det målet var ett självmål. RESULTATET är det viktigaste för de flesta tävlingsinriktade, t o m spanien vinner nog hellre på ett skitmål än förlorar med 5-4.
 
 
  M
17 Jun 2008 - 15:12
Vinna är inte alltid det viktigaste. Men Italienarna har väl inte varit kända för att vara roliga med skönfotboll. De fuskar ju på alla de sätt som bara går och maskar så fort de fått ledningen (backar även hem). Nej annat är det i Spanien där t.ex. Madrids förre tränare Fabio Capello fick sparken trots att de tog hem serien. Orsaken var att man tyckte han bjöd på för tråkig fotboll. Det ska vinnas med klass och stil. Fotboll är ju konst och underhållning. Capello är ju en typisk italienare. Totalt resultatinriktad. Det är väl därför jag rankar italiensk fotboll långt ned i underhållningsvärde jämfört med många andra ligor i världen.
 
 
  Gäst: Den riktiga M
17 Jun 2008 - 15:22
Ge fan i mitt nick!
 
 
  M
17 Jun 2008 - 15:35
Du e som ge faan i mitt nick. Jag har haft detta ända sedan förra forumet. Dock var det länge sedan jag skrev något. Så jag vet inte vad du är ute efter. Du får väl helt enkelt skaffa dig ett annat mer unikt då om duinte vill dela det med mig. Jag har då inget emot att du stulit mitt. För det hävdar jag att du gjort. Men du får gärna fortsätta att göra det. För det är ju inte speciellt unikt. Det finns en ganska klart orsak till varför jag har M som mitt signum. Det har jag jämt. När jag pratar även på chatt och med kompisar via mail. Så du får stå ut.
 
 
  M
17 Jun 2008 - 15:44
Sen kom jag på att du måste ljuga. För om du vore det så skulle det automatiskt vara du som har M, eftersom det finns cookies i din dators minne som gör att du direkt känns igen som M när du kommer in på denna sida. Ja nog nu om denna parentes.
 
 
  Gäst: Förvirrat
17 Jun 2008 - 16:12
Förvirrat läge vem är vem, inför obligatorisk registrering för att få posta.

Nicket M känns just nu lite avlägset, lite som någon strax utanför civilisationens gräns. Lite okänt, mystiskt och inte så lite skrämmande. Ungefär som Zlatan Ibrahimovics psyke. Kan vara spännande att studera på avstånd, men man vill för allt i världen inte in dit och rota.
 
 
  Klaus
17 Jun 2008 - 16:17
Jag tror vi får mindre inlägg genom obligatorisk registrering och tycker det är bättre att de som är 'rädda' om sina egna nicks registrerar dem själva.

Det är flera som gjort detta, 43 st...
 
 
  Klaus
18 Jun 2008 - 09:39
'M, kan du e-posta mig på klaus@fotbollz.se.
Du hade uppgivit felaktig e-post adress så det gick inte att skicka lösenordet till dig.
Eller försök igen för jag tog bort den felaktiga anmälan.
 
 
  teo
19 Jun 2008 - 09:01
M

Det görs lika många mål i Serie A som i La Primera, så de här gamla klyschorna om tråkig italiensk fotboll kan du lägga på hyllan.

Förövrigt spelade Italien inte bara defensivt i VM. Någon som minns att de faktiskt dominerade hela matchen mot Tyskland i semifinalen. De måste vara skapliga offensivt när de spelade bort det upphaussade tyska laget på deras egen hemmaplan.
 
 
  Gäst: Goofy at work
19 Jun 2008 - 09:15
Gillar man Serie A gillar man inte fotboll och tvärtom. Det finns inte så många moment i den italienska "fotbollen" som har beröringspunkter med PL som är den andra ytterligheten. Serie saknar kamp och vilja till och börja med vilket gör den trålig att titta på. Men vad värre är, den saknar också teknik i kampsituationer dvs. tvärtom mot vad deras förespråkare brukar anföra. När det uppstår en närkamp, istället för att försöka dribbla av sin motståndare lägger man sig bara ned och får frispark.

Italienare brukar försöka anamma denna metod även internationellt och de blir verkligen frustrerade när domarna inte ger dem frispark som de är vana vid hemifrån. Serie A är snarare brist på fotboll men eftersom ligan ändå har sina förespråkare finns det ju en hel del som föredrar denna form av sport som jag inte har någon förståelse för. Tyvärr börjar man att ta efter lite överallt i världen, men så länge som domarna inte blåser för solklara filmningar är det väl okej. I Serie A blåser domarna för allt vilket gör att spelarna inte behöver ens försöka. Trist.
 
 
  teo
19 Jun 2008 - 09:45
Goofy at work

Det du säger är alltså att man bara kan se fotboll på ett sätt. Väldigt trångsynt, varför inte nöja dig med att säga att du gillar den brittiska spelstilen bättre. Personligen tycker jag italiensk fotboll är mycket mer underhållande att se jämfört med den engelska, det betyder inte att jag inte har förståelse för att vissa också gillar brittisk fotboll.

Italiensk fotboll har helt klart lägre tempo en vissa andra fotbollsländer. Samtidigt är matcherna mindre förutsägbara, lagen kan promenera en kvart för att sedan blixtra till och spela hejdlöst offensivt nästa kvart. Passningskvaliten är generellt bättre, du ser betydligt fler individuella tekniska prestationer i en serie A-match. Fler snygga mål dessutom.

Sedan kan jag hålla med dig om att domarna ibland blåser för mycket, något italienska lag får lida för när de kommer ut i europa, och bedömningen är mer på en brittisk nivå.

Förövrigt tycker jag det är sorgligt att du underkänner en hel fotbollskultur bara för att det filmas ibland. Skall jag då underkänna hela den brittiska fotbollskulturen bara för att man ser livsfarliga vansinnestacklingar då och då?
 
 
  Gäst: Goofy at work
19 Jun 2008 - 10:13
Du får, liksom jag, tycka precis som du vill. Men jag är väldigt fotbolls galen, jag ser i snitt 12-14 matcher i veckan under säsongerna men om all fotboll såg ut som den i Serie A skulle jag nog ägna min tid åt något roligare. Om det filmades ibland som du skriver skulle jag ha överseende med det, men det filmas ju så fort det blir en närkamp. Det är tur att det finns fotboll för alla smaker, fortsätt att kolla på fusk- och filmarligan du så fortsätter jag att kolla på riktig fotboll i PL. :)

Cheers
 
 
  Berra
19 Jun 2008 - 11:07
Sorry, men kunde inte hålla mig...

"Samtidigt är matcherna mindre förutsägbara" (i serie A) - Tänker du då på alla uppgjorda matcher? Hehe...

Sorry Teo, men jag måste smasha på upplägg :)
 
 
  Gäst: Goofy at work
19 Jun 2008 - 13:11
Det där skulle stämma om jag fått höra av andra att det filmas mycket i Italien, men nu är det så att jag fått min uppfattning alldeles själv genom att titta på det som presteras på planen. Fotboll är underhållning, men om man som i mitt fall inte blir underhållen utan bara på dåligt humör av att titta på eländet faller det hela. Jag förstår kulturen, att vinna är viktigare än ärligt spel, men det köper inte jag. Åtminstone inte så länge det inte presteras något som jag gillar att se på.
 
 
  Gäst: Chefen
19 Jun 2008 - 13:39
Gör nåt vettigt nu grabbar!
 
 
  Gäst: GaW
19 Jun 2008 - 13:42
Haha

Förlåt...
 
 
  Berra
19 Jun 2008 - 14:00
Tänk vad tråkigt det skulle vara med fotboll om det inte fanns människor som teo och GaW som har två olika åsikter om vad som är bra och vad som är bäst!

Tycker det är friskt med åsikter och argumentering för sin sak. Kul att läsa blir det också!

Forza Fans!
 
 
  Gäst: pajas
19 Jun 2008 - 23:28
instämmer till fullo med berra, det är väl för detta forum finns till?
när det dessutom är två som kan argumenterar utan att det bara blir smutskastning blir det faktiskt riktigt intressant att läsa.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
11
kommentarer
Spelomgång 2 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | 4 Maj 2024 - 21:36
Då var första omgå
5
kommentarer
ÖFK - Örebro 1-1 (1-0)
av Hasse Thor | 5 Maj 2024 - 20:44
Östersunds FK noterade sin tre
5
kommentarer
Onödig poängförlust
av Per Lagerbäck | 5 Maj 2024 - 20:07
Sammanfattningsvis ges ÖFK k
4
kommentarer
Bra betyg till ÖFK:s spelare i matchen mot Örebro
av Haldo Jonsson | Idag - 10:09
Foto: Thord-Eric Nilsson Mikola Mu
4
kommentarer
När matchen var slut fick jag en déjà vu
av Haldo Jonsson | 6 Maj 2024 - 15:44
Förlustmatchen mot Väst
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet igår kl 16:25
fotbollz.se på Facebook