Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3725    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarDomherrar...

Domherrar  (18 svar)   29 Jun 2008 - 18:46  
Svara
  Inlagt av:
Mrs Goofy
Den assisterande domherren på bortre långsidan behöver refresha begreppet "offside". Annars kan man lätt börja fundera på vem/vilka han egentligen assisterar...

Dessutom är det fantastiskt att Smylie blir påhoppad bakifrån - i en situation som han alltså inte själv är medveten om att han går in i eftersom han har ryggen emot - så att han får ett jack i huvudet och utifrån det får ett gult kort.

Nog för att jag kan ha färgade glasögon på mig, men den här domarinsatsen idag var så extremt undermålig att jag tappat lusten att gå på ÖFK:s matcher eftersom lagen inte ges samma förutsättningar. FRUKTANSVÄRT uselt!
 
Svar av:
  Gäst: `´
29 Jun 2008 - 18:56
Visst kan domaren diskuteras, men det känns inte relevant till det ÖFK prestrerade idag.
 
 
  Mrs Goofy
29 Jun 2008 - 19:01
Matcher skall avgöras utifrån lagens prestationer. Låt vara att ÖFK underpresterade, men när domarna spelar en så betydande roll som idag så är det svårt att säga att det bara var lagets prestation som var avgörande.
 
 
  Gäst: Mr Goofy
29 Jun 2008 - 19:27
Det var väl inget större fel på ÖFKs prestation idag. Lagen hade varsin halvlek och jag hade inte tyckt att det varit det minsta konstigt om ÖFK fått med sig alla tre poängen idag.

Domarnas "insats" påverkade definitivt matchen, ett korrekt mål bortdömt och hörnan som föregick Valstas andra mål friades av den assisterande domaren som stod några centimeter från händelsen och ändå går domaren in och korrigerar den assisterandes beslut när han står 30 meter därifrån. Visserligen kan det ha varit hörna, det var svårt att se därifrån jag satt men om det nu var det borde inte den assisterande ha se det då?

Dessutom vinkades Lasse av helt felaktigt, han var 1,5-2 meter onside när passningen slogs och han var fortfarande onside när han tog emot passningen. Hur den assisterande fick det till offside är en gåta, han var ju precis som jag precis i linje. Till råga på allt skulle Jacob haft en frispark (minst) när han blev fälld precis på straffområdeslinjen i andra halvlek men domaren valde att fria. Smylies gula kort påverkade inte matchutgågen men frisparken borde varit ÖFKs.
 
 
  Jazz_devil
29 Jun 2008 - 19:32
Smylies gula kort påverkar nästa match då han blir avstängd. Än en gång känns det som han får kort bara för att han heter Smylie.
 
 
  teo
29 Jun 2008 - 19:32
Visst vi kan förvänta oss mer av ÖFK.

Men viktigt att komma ihåg är att den här matchen var jämn. ÖFK får ett tveksamt mål bortdömt, Vallsta avgör på fasta situationer. En sån här match hade ÖFK lika gärna kunna vinna med 1-0. Desto sorgligare då att man inte har de marginalerna med sig. Å andra sidan fick man med sig vinsten mot Brage efter att ha rensat på mållinjen i slutet.

Spelmässigt var saknaden av Martin Johansson enorm. Defensivt fungerade inte ÖFK:s innermittfält alls. Vallsta fick långa stunder rent av promenera fram med bollen.

ÖFK spelar också för svårt. Man försöker kortpassa sig fram från egen planhalva. Gång efter gång förlorade man bollar till Vallstas spelare. ÖFK har inte råd att försöka spela över sin egen förmåga en sådan här match.

Det ser ut att bli en dramatisk bottenstrid i år igen. Utan räddningsplankor alà Timrå, Kiruna och Robertsfors.
 
 
  Gäst: ´`
29 Jun 2008 - 20:03
Inget större fel på ÖFK:s insats idag. Goofy, har du inte större krav på vad spelare ska kunna prestera i div 1 ??? Sedan Sedan hade ju Valsta ett friläge också som blev avblåst för offside plus ett mål som domaren blåste av för halvtid. Man måste vara realistisk om man ser till båda lagen och chanser. Att Valsta till slut vinner beror på att de har överlag bättre fotbollsspelare, bänk inräknat, idag räckte det inte med ett kollektiv. Tyvärr !
 
 
  Jazz_devil
29 Jun 2008 - 23:13

Efter att ha tittat lite på webbtv sändingen så känns domarinsatsen än mer tveksam. Jakob Widgren var absolut inte offside när han gör mål. Att ge varning till Smylie när bägge spelarna går på bollen är helt felaktigt, det skulle ju inte ens varit frispark ens om Valstaspelaren skulle ha brutit alla ben i kroppen.
Vid Valstas första mål är det en klar ruff/klättring på Patrik Henriksson. Vid andra målet ska det inte vara hörna.
Att säga att domarna påverkade resultatet är en underdrift.

 
 
  teo
29 Jun 2008 - 23:38
första hörnan var också tveksam, det kunde mycket väl ha blivit frispark till ÖFK då Tim knuffades.
 
 
  Gäst: knicken
29 Jun 2008 - 23:53
Domarna var dom överläset sämst på planen. Hafstad lär dig offside regeln om du inte kan det så lägg av att dömma !!!!!!!!!!! Domarna ALLA TRE var en JÄTTE SKANDAL!!!!
 
 
  teo
30 Jun 2008 - 00:51
efter ha sett web-tv vill jag dock säga att det var rätt att varna Smylie, han går in väldigt hänsynslöst i den duellen.
 
 
  Gäst: Goofy at work
30 Jun 2008 - 10:25
Jo, jag tycker att ÖFK gör en helt godkänd match, framför allt med tanke på att vi saknade Martin, Bobo, Paul och Darryl (under stordelen av matchen). Dessutom spelade Lee skadad. Trots detta tycker jag att laget var värt minst oavgjort och de kunde mycket väl ha vunnit om domarna inte haft en sådan dålig dag.

Offsideavvinkningarna mot Jacob och Lasse var helt åt skogen, vilket jag kan säga eftersom jag satt precis i linje vid båda tillfällena. Att Lasse inte var offside borde man till och med ha sett om man suttit vid andra målet. Troligtvis var det endast linjemannen av alla som var på JA igår som såg den offsiden. I Jacobs fall så var han ju nästan i linje när han tog emot bollen så där är det kanske svårare att se, linjemannen kanske hade solen i ögonen eller någonting... :)
 
 
  Gäst: `´
30 Jun 2008 - 10:32
Godkänd ok då ! När man har 3-4 borta, då är man ett klart sämre lag. Det är där som jag ser problemet, man har inte tillräckligt bra trupp. Skador och avstängningar kommer det att bli kanske ännu mer under hösten. Ser man till det, kan jag inte låta bli att känna oro för det där nedflyttningsstrecket. Vill inte verka negativ, men oron finns där måste jag tillstå.
 
 
  Gäst: Trallallallla
30 Jun 2008 - 10:40
Men vare sig truppen inte är tillräckligt bred och skador och avstängningar påverkar eller inte så ska DOMARNA inte avgöra matcher på det sätt som de gjorde igår!
 
 
  Gäst: `´
30 Jun 2008 - 11:21
Men för f*n, vilket lågvatten att skylla på domaren. Om ÖFK gjort mål på sina 3-4 chanser, så skulle det ju vara helt betydelselöst att Jacob Widgren blev avvinkad. Dessutom blev Valsta OCKSÅ tveksamt avvinkad vid ett friläge. Valsta gjorde dessutom ett mål precis vid halvtidsvilan och jag tycker dock att det borde ha varit mycket mera tillägg för huvudskadan, så där hade nog domaren missat tiden. Va det inte ifjol vid en match att det var så upprört inom ÖFK som ansåg att domaren hade lagt på för mycket och motståndarlaget kvitterade. Då var man förbannad över domarens klocka, precis som Valsta borde ha blivit nu. Låter som det alltid är ÖFK som har domarna emot sig, låter som i Öp-liret när man skyller en förlust på domaren, nä lite mer proffsighet....tack !
 
 
  teo
30 Jun 2008 - 11:43
Jag tycker faktiskt att det avvinkade målet i det närmaste var på Luca Toni mot Rumänien-nivå, dvs ett horribelt domslut. Nio av tio gånger hade ÖFK fått mål i det läget.

Domarna var en slumpfaktor i gårdagens match som gick emot ÖFK. När det är så jämnt är det direkt avgörande. ÖFK har inte sådana marginaler att man kan vinna ändå.
 
 
  Gäst: GaW
30 Jun 2008 - 13:20
Det går inte att spekulera över hur det skulle ha gått om inte domaren blåst för halvtid när han gjorde. Visslan ljöd, ÖFKarna slutade spela, Sandahl försökte inte ens gå ut och avvärja inlägget. Det kan mycket väl ha varit offside, det var väldigt nära om inte annat. Hur som helst går det inte att döma mål, var det inte likadant i en hockeymatch i SM-slutspelet mellan Färjestad och Frölunda?

Matchen hade uppehåll mellan den 16:e och 20:e matchminuten för skadan på Valstaspelaren och Smylie, hur mycket domaren lagt till har jag ingen koll på. Det borde ha varit minst fyra minuters tillägg, kanske fem med tanke på de två byten som gjordes.
 
 
  Gäst: Fru Goofy (som inte orkar logga in)
30 Jun 2008 - 14:15
Ingen säger att det är domarnas fel att ÖFK underpresterade eller att matchen gick som den gick.

Dock anser många att domarnas agerande hade betydelse för matchutgången och det är helt förkastligt. Eftersom vi aldrig kommer att få veta hur det gått om domarna agerat professionellt i samtliga underliga situationer så kommer vi heller aldrig att få "facit" till vad som borde ha varit ett korrekt utfall av denna match. Spekulera står dock var och en fritt och jag för min del är övertygad om att domarnas mystiska agerande definitivt påverkade matchens utfall negativt för ÖFK.
 
 
  teo
30 Jun 2008 - 14:22
det går inte att förneka att fotbollsmatcher avgörs av enskilda situationer, även om ÖFK kanske var snäppet sämre än Vallsta hade man kunnat vinna matchen.

Om man ser till målchansfördelning så kanske till och med ÖFK borde ha vunnit
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook