Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3740    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarFörslagslåda till ÖFK. Hur kan vi hjälpa ...

Förslagslåda till ÖFK. Hur kan vi hjälpa klubb  (8 svar)   2 Jul 2008 - 04:25  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: #1
Hej!

Nu tycker jag att alla vi som är så smarta på detta forum (oavsett åsikter i övrigt, för vi är ju annars väldigt smarta eller hur) slår våra hjärnor ihop och börjar spåna och lämna in förslag och idéer på hur ÖFK ska kunna:

- Hur skapa en större budget (få in mer kapital på olika sätt, fler sponsorer, större sponsorer, men framför allt nytänkande och vidarutveckling av gamla idéer. Allt kan alltid bli bättre och måste ständigt bli bättre. För den som slutar att bli bättre slutar ju att vara bra). Daniel säger budgeten är för liten. Både kortsiktiga och långsiktiga lösningar. Vräk in idéer. I mängder. Alla oavsett om de är bra eller dåliga. Förkastas eller kanske ses av någon berörd och tas upp och blir succéer. Sedan kan ju många idéer små ge mycket pengar i slutändan (precis som många bäckar små blir en stor å)

- Hur få ut mer av den budget de har?
- Hur få mer för pengarna?
- Hur locka hit spelare på andra sätt än bara pengar?
- Hur behålla så många och så bra spelare som möjligt?
- Hur få mer publik på alla matcher? (mål borde vara: att ha Sveriges största publik i förhållande till antalet som bor inom 5mils radie eller stad)
- Hur få mer publicitet för klubben?
- Hur få hit de spelare som behövs för höstsäsongen (kanske prio ett just nu) och hur få ihop det som krävs för att få hit dem (kapital mm)?

Självklart är detta redan frågor som de dagligen funderar på. Men ju mer hjärnkapacitet desto fortare och bättre går det. Se bara på utvecklingen i världen. 80% av alla forskare som någonsin existerat i världshistorien verkar just nu. Dessutom får vi ju synergieffekter när vi bollar mot varandra i denna förslagslåda. När du läser andras idéer så lär det ju bli så att du får ännu fler idéer o.s.v.

Om hundra människor lämnar en ide var så har vi ju 100 idéer. Hur lång tid skulle det inte kanske ta för t.ex. Daniel att komma på 100idéer, och ni har säkert känt någon gång hur mycket bättre och snabbare hjärnan jobbar när man är en grupp som ska lösa en sak istället för att man är ensam.

Bara man har klara och tydligt definierade mål om vad som ska uppnås, och det har vi ju här.

Se detta som en förslagslåda att göra ÖFK konstant bättre på alla dess sätt så att vi alla får det vi vill (hoppas jag). Se bästa möjliga fotbollsunderhållning på vår arena.
 
Svar av:
  Gäst: #1
2 Jul 2008 - 06:18
Självklart gäller detta all fotboll. Vi måste hjälpa varandra att få upp hela den svenska fotbollen på alla sätt. Även de andra lagen i länet och landet kan ju ta del av dessa idéer om de tycker om dem.7
 
 
  Gäst: Martin
2 Jul 2008 - 07:49
Några funderingar, högt och lågt!

När jag förra året föreslog att ÖFK skulle sända Web-tv från sina matcher ansåg jag att man skulle ta ut en kostnad för detta exempelvis 50 kr. Ser man lag som VSK, Syrianska med många fans skulle detta helt säkert inbringa ett par hundra tusen kronor. Frågan är förstås vad den tekniska lösningen bakom kostar.

Kan man låta ÖFK mer tongivande spelare delta mer i olika reklamgippon för olika företag, företagen får uppmärksamhet av en "känd" person och ÖFK borde rimligen kunna få något tillbaka (sponsring).

Kommer säkert på något mer...

Bra spelare är viktigt och behövs just nu

- Vad gör Edib Kurtovic? Han har potential och borde numer inte kosta en förmögenhet att värva.

- Vart tog samarbetet/utbytet av spelare med Giffarna vägen?

- Hur ser de bästa brassarna i Hogdal på att spela med ÖFK, borde inte detta vara en sporre för dom och bra utveckling? Borde dessutom vara en billig sådan.

- Hur ser läget ut i Div 2 N, är det någon som utvecklats och spelat mycket bra, är det någon som gör många mål? Kanske dags att värva för detta år och som sparkapital för framtiden.

Till sist några funderingar;

- Varför försöker sig inte ÖFK på att spela mer djupledsbollar, saknas spelarna för detta? De lag som spelar så gör många mål och är hela tiden giftiga. ÖFK har flera spelare som (i mitt tycke) borde passa för detta och som vill löpa med eller utan boll, Blad exvis.

- Varför inte spela Makel högre upp i banan, med sin fina teknik och passningar borde han därmed bli ett stor hot mot motståndarna och som gör att dom inte vågar anfalla lika friskt som idag.

Några spontana tankar, kommer säkert mer.
 
 
  Gäst: #1
2 Jul 2008 - 09:09
Ragga hos miljardärer och miljonärer runt om i världen. Det finnsmånga med för mycket pengar som de knappt vet var de ska göra av. Vet att Jemtland Republicans gjorde det och på bara ett fåtal tillfrågade fick de bra resultat. Fråga de ansvariga hos Jemtland Republicans för mer info.

Få en dollarmiljonär/miljardär att bli kär i Östersund eller någon by runt om och vilja slå sig ned och sedan sattsa på ÖFK (helst en som älskar fotboll och därmed vill hjälpa sitt lokala lag).
 
 
  Gäst: Tjo
2 Jul 2008 - 09:42
En bra början till mer pengar i kassan är väl att den snåla jämtländska publiken börjar stå upp för sitt lag och går på matcherna även när det inte är gratis. Senaste matchen var det väl ca 700 i publiken, medan "gratis matcherna" drar ca 2 000 personer.

Enkel huvudräkning, 1 300 personer som var och en betalar 80 kr ger ytterligare 100 000 kr i ÖFKs kassa. Därtill kommer merförsäljning i kiosker etc. Antar att kostnaderna är rätt fasta oavsett publikantal. På tio hemmamatcher ger det alltså 1 miljon extra intäkter för föreningen.

Så ut ur stugorna nu kära jämtar!! Förutom ovanstående skäl är jag övertygad om att en större publik även leder till större sportsliga framgångar...
 
 
  Gäst: gäsp
2 Jul 2008 - 10:04
Tre konkreta förslag som inbringar skön klirr i kassan:
1. Ösd kommun ger ännu ett ränte- & amorteringsfritt lån på 25 miljoner kronor till ÖFK.
2. Ösd kommun ger Peab ännu mer jobb inom Stads norr. Nya vägar, parkeringar etc. Pengar som dedan förs vidare till ÖFK genom sponsring.
3. Ösd kommun ökar driftsbidraget till Arenan från 1,5 milj till 15 milj årligen.

 
 
  Gäst: Angle
2 Jul 2008 - 14:38
Det kanske är så "TJO" att den jämtländska publiken står upp för sitt lag och att på "gratismatcherna" så går de även på ÖFK:s matcher
 
 
  Gäst: MEN
2 Jul 2008 - 15:45
Nu skulle inte de övriga klubbarna kunna dra tvåtusen personer för att se en div. 3 match hur gratis det än var. kanske om man betalade?
 
 
  Gäst: Berra oinloggad
3 Jul 2008 - 03:16
Ok, jag tycker att dom som svarat hittils kan gå o lägga sig.

Svar på följande frågor:
- Hur få ut mer av den budget de har? - Värvar smart och genom BRA kontakter. Det betyder att inga fler chansvärvningar, utan scouta ordentligt. Ta nytta av dom kontakter som redan finns ( tex Z, o kanske även Berra=)) plus att låta tränaren bestämma, inte den s k fotbollsansvariga.... Sen gäller det att träna mer, överlåta mer ansvar på den kunniga tränaren man har och ge spelarna möjlighet att kunna fokusera på spelarjobbet genom att friställa dom från jobb (Semi-professionell)
- Hur få mer för pengarna? - Se ovan
- Hur locka hit spelare på andra sätt än bara pengar? - Promotera klubben som en klubb som vet vart man ska och ge möjligheter inom utbildning både på den civila sidan och fotolls sidan. Om spelare vet att de kommer till en klubb som har en klar målbild så är det enklare att ta ett sånt beslut
- Hur behålla så många och så bra spelare som möjligt? - Skriv långtidskontrakt med nyckelspelare, minst 3 år i stötet för att behålla en kärna. Skaffa tränare som kan utveckla spelaren, prata om den klara långsiktiga målsättnigen. Få spelare att involvera sig i klubbens nivåer (ungdomstränaing, media osv)
- Hur få mer publik på alla matcher? (mål borde vara: att ha Sveriges största publik i förhållande till antalet som bor inom 5mils radie eller stad) - Publiciet och prestation. Även här hjälper det med en klar målbild och rätt typ av publicetet i tidningar och tv. Man måste även se till att alla ungdomar kommer och ser länets stolthet genom gratis ingång eller billigare ingång.
- Hur få mer publicitet för klubben? - Prestation / Värvningar / Spelarutveckling. Har du en klar bild för klubben så är det inga problem att få ut den i lokal massmedia. Därmot kan det bli problem på landsnivå. Det löser du genom att släppa "rätt" saker på rätt tidpunkt osv...
- Hur få hit de spelare som behövs för höstsäsongen (kanske prio ett just nu) och hur få ihop det som krävs för att få hit dem (kapital mm)? - När det gäller kapital så måste ÖFK med hjälp av marknadslivet i stan skapa ett externt bolag som värvar spelare åt klubben. Dessutom måste man sluta se kortsiktigt och endast enligt min mening ägna sig åt spelarutveckling och värvningar som är långsiktiga. Inga fler årsvärvningar. Ska det hit spelare så ska dom stanna i 2-3 år för att ge kontinuitet. Jag skiter fullständigt i artistskatt osv, har man inte råd med det så får man fokuskera lokalt eller nationalt. Kortsiktiga lösningar (se Shilds, o alla andra) ger inte ett skit i längden. Få plats en klar idé och följ den!!


 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook