Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3906    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÄntligen ...

Äntligen   (32 svar)   5 Sep 2008 - 08:28  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Örjan S
Har just läst Haldos intervju med Kalle Björklund, jag tycker ni som förespråkar värvningar från utlandet kan ta och läsa och begrunda vad Kalle Björklund säger. De håller inte att värva som ÖFK, de finns talanger i länet och östersund.

Det är precis de jag förespråkar, de finns talanger, bygga på sikt, de kommer ta lite tid, men de kommer att lyckas säger Kalle Björklund. Jag konstaterar med glädje att Kalle Björklund ser de här. Vi har fått precis den kraft som behövs i ÖFK, jag ber till högre makter att Kalle Björklund stannar länge i ÖFK och att hans ideer och tankar verkligen får de utrymme de faktiskt förtjänar, då har vi ÖFK i superettan om några år! Kalle Björklund är ingen dumskalle, han har en strategi och en plan hur de ska gå till, sen gör de absolut ingenting att de råkar vara samma filosofi som min.

Jag säger som Fylking, Äntligen.
 
Svar av:
  Gäst: Jalla
5 Sep 2008 - 10:23
Men Örjan vad fint. Jag satt här och funderade....kanske du är en av dessa lokala talanger?? Skulle vara jävligt skönt att se dig som spelfördelare på mitten.

Jag tror absolut att det finns talanger här i jämtland, men de är få. Sen går det absolut inte bygga ett elitlag med bara inhemska spelare, tyvärr Örjan, vi lever inte på 30-talet längre. Se dig omkring, öpnna ögonen! Ett par värvningar ger ju det hela spets! Jag säger bara Lee Makel!!! Sen att du har personliga aggressioner mot de som varit här är ju tråkigt. kanske för att dom bänkade dig?
 
 
  Gäst: jompa
5 Sep 2008 - 10:24
Ja, örjan. Det har väl många sagt också, att för att bygga ett lag på lång sikt så måste "våra" spelare vara tillräckligt bra och är dom inte det så får vi finna oss i att spela i en lägre serie och bygga därifrån. Helt rätt så långt. Men därifrån till det du håller på att ältar så att man börjar tro att du är en seriefigur, är vägen rätt lång
 
 
  Gäst: Örjan S
5 Sep 2008 - 11:16
Jalla och jompa, snacka om seriefigurer, de finns många fina talanger i distriktet, men de gäller ju att någon ser dem också, klart att det är som Kalle Björklund säger, vi måste bygga ett lag på egna inhemska talanger, varför går inte de? Hur kan du påstå att," de finns talager i jämtland men de är inte många". Skitsnack så klart, men det är väl de enda ni klarar av, ni gillar ju att agera förespråkare för dåligt tränade heltidsproffs i ÖFK som fan inte orkar springa en meter när de kommer hit! Har ni ingen röd matta att rulla ut? Lee Makel är bra visst är han de. Men de finns säkert några Lee Makel talanger i distriktet bara någon ser och satsar på dem.
 
 
  Berra
5 Sep 2008 - 11:39
KGB kan säga allt han vill om spelarutveckling, men tills den dagen kommer då ÖFK anställer en välrenommerad spelarutvecklare så tror jag inte att så många lokala talanger kommer att blomma ut. Dessutom så är en annan stöttesten bristerna i samarbetet med de övriga klubbarna i länet...

ÖFK måste skaka fram pengar till att anställa en spelarutvecklare snarast om man ska ha en chans att nå Superettan i de närmsta 5 åren. Jag ser hellre att klubben lägger pengar på det än utlandsvärvningar.

Ska det värvas spelare utifrån så hävdar jag att de ska vara här längre än 6 mån för att kunna göra riktig nytta.

Tänk hur bra både :) och Skölden kunnat prestera om de fått komma i januari/feb istället för dagen innan match... lägg därtill Makel som är väldigt bra nu, men inte startade så starkt... hur bra hade han varit från början om han fått ett par månader med laget innan seriestart?
 
 
  Gäst: JK
5 Sep 2008 - 13:27
Örjan: jag tror det var dig han menade igår i tidningen, clownen!
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
5 Sep 2008 - 18:18
Man får själklart tycka vad man vill om Örjan. Jag tycker dock han har vettiga åsikter om fotboll.
 
 
  Gäst: Brolin
5 Sep 2008 - 20:15
Vill oxå plussa lite för Örjan, flera av dom som ger han mothugg när Shields å Smylie kommer på tal har förmodligen varit med å tagit hit dom å saklig kritik kan va känsligt om den träffar på fel tå!
 
 
  Gäst: heja
6 Sep 2008 - 22:37
Stå på dej Örjan
 
 
  Gäst: Tjöta
8 Sep 2008 - 15:54
Tjat
 
 
  Gäst: Örjan S
12 Sep 2008 - 14:26
Jag tycker det är diskriminerande och fult att få stämpeln clown av en anonym, jag menar är du så feg så du inte vågar stå med ditt riktiga namn då är det illa. Jag vill kräver att vi träffas för en diskution om du vågar, eller har du dålig självkänsla?
 
 
  Gäst: M.
12 Sep 2008 - 14:28
Hahaha levar du i bubbla Öjje?

Trevlig helg bubble boy!
 
 
  Gäst: Jalla
12 Sep 2008 - 16:19
kom igen nu boys. nu pratar vi fotboll istället och hejar fram ÖFK till en underbar avslutning på hösten. Clown, seriefigurer, whatever ta det hela med en nypa salt. Jag har en fråga till dig Örjan, som verkar ha varit med rätt så länge, just på tal om spelare utifrån.

Vi har ju haft flera utländska spelare här tidigare. Vad är din bedömning av spelare som Mark Nangle och Paul Sheerin?? bu eller bä?
 
 
  Gäst: den tålmodige
12 Sep 2008 - 18:24
Örjan Sundvisson har blivit en fotbollsikon på denna sida.Jag tillåter mig att le.Men jag gör det ödmjukt och konstaterar ännu en gång att fotboll är något fantastiskt med plats för alla.
 
 
  Gäst: Jalla
12 Sep 2008 - 20:54
Whatever, vad säger ni andra om Sherrin och Mark?? jag har bara vaga minnen, var ung då. Men Sherrin har jag för mig var en riktig lirare på mitten. Mark satte bra många kassar. Vad kommer ni andra ihåg??

 
 
  Gäst: C
18 Sep 2008 - 08:55
Jag tycker att alla utländska värvningar till Öfk har varit lyckade. Jag kan inte komma ihåg nån som varit riktigt kass. Det är lite speciellt när det kommer en utlänning
 
 
  Gäst: Kent Brockman
18 Sep 2008 - 09:10
Mest lyckosam har nog Paul Read varit. 18 mål på 25 matcher. Säsongerna 1999 och 2000 (?)
 
 
  Gäst: D
18 Sep 2008 - 09:27
Men du har inte höga krav du C. va tusan har du varit i ide i 10 år ? Spelare som varit här, haft full lön, bostad m.m. De är räknade på en hand de som tillfört något.

Jag funderar på om du skrev detta med ironi C, i så fall gick jag på det.
 
 
  Gäst: GG
18 Sep 2008 - 09:31
Eller så är C en person som inte känner att han/hon behöver leta anledningar till att gnälla hela tiden.
 
 
  Gäst: C
18 Sep 2008 - 10:55
Det var en kille från Brasilien som inte var så bra. Jag minns inte hans namn. Han var väl den sämste dom värvat. Bäst är Shields. Annars är det bara lyckade värvningar.
 
 
  Gäst: GG
18 Sep 2008 - 12:22
Alyson eller Elvis kanske, ingen av dem var väl jättelyckade. Var det inte någon Pinto med samtidigt som Elvis också, han var kanske den minst lyckade av alla. Men ingen har varit direkt dålig.
 
 
  Gäst: Kent Brockman
18 Sep 2008 - 15:10
Bina Ajuwa (nigerian?) var väl inte direkt någon succé heller, för att uttrycka sig milt.
 
 
  Gäst: GG
18 Sep 2008 - 16:02
Nej, han blev aldrig någon favorit hos puliken. Jag tycker att han var rätt bra, lite tunn och ojämn visserligen men han hade bra teknik och var riktigt bra en del matcher.
 
 
  Gäst: D
18 Sep 2008 - 16:26
Misslyckade värvningar, men hejsan hoppsan. Tycker ni att följande har varit lyckade värvningar.

Allysson, Bina, Scott Wilson, Jamie Hughes, Brodecki , Piotr Bajddziak, Craig Dean, Kerry Morgan, Suat Sari, Elvis, Scott Evans, Marco Mincella, Laendro Pinto.

Alla dessa hade man kunnat ersatt med inhemska spelare och till en kostnad som inte är i närheten av vad dessa kostade, 13 st.
 
 
  Gäst: D
18 Sep 2008 - 16:33
Är det att klaga GG att man har åsikter, om man inte tycker dessa spelare tillfört något, ska man bara hålla med då, även om man egentligen inte håller med. Va fasen, man måste väl få tycka, hur ska annars något utvecklas, du tycker det är gnäll, som för andra är sanningen.
 
 
  Gäst: GG
18 Sep 2008 - 23:40
Det är en väldigt skillnad på konstruktiv kritik och gnällande. Jag har innerligt svårt för amatörtyckare som dyker upp överallt och vill tala om för alla som orkar lyssna hur j-a dåliga spelarna i det egna laget är. Det kritiseras än hit och än dit, hur kan man ta ut den spelaren i laget, Zlatan är så kass, Shields är dålig osv. Det är fruktansvärt tröttsamt att höra på (eller läsa om i olika forum), det är väl klart att det inte spelar några dåliga spelare i landslaget. Men gnällas skall det göras, hela tiden och om samma sak om och om igen. Menar du D, att du tycker att sånt är kul ätt läsa?
 
 
  Gäst: D
19 Sep 2008 - 00:22
Då måste jag fråga dej GG. Vad är definition på gnäll eller konstruktiv kritik. Beskriv skillnade för mej å säg att du sitter inne med svaret. Tala om det för mej är du snäll !Är väldigt nyfiken på det. Har du svaret på det så måste jag betrakta dej som unik. Det är väl väldigt upp till var och en. Ge exempel, jag kräver det av dej !

Sedan kallar du en del för amatörtyckare. Nästa fråga är du PROFFSTYCKARE ? Vad har gett dej befogaenheten avv vara det ?

Du frågar mej kul att läsa. Till skillnad från dej kan jag läsa det utan att spy. kan läsa det och acceptera att man tycker olika. Mår inte ett dugg dåligt av det och kommer fortsätta att läsa.

Väntar på ditt självgoda svar, där du säger att det du tycker är rätt !
 
 
  Gäst: Örjan S
19 Sep 2008 - 07:23
Håller med sign D, de spelare du räknat upp var inga bra värvningar, Jamie H ex var inte mycket, höll kanske div4 nivå. Det är ju märkligt att man tar hit spelare från England och betalar dem som håller div4 klass?! Men det är historia nu, nu är jag rätt så säker på att de för framtiden kommer att satsas i huvudsak på spelare från regionen, och de kommer nog upp några från U18 laget kan jag tänka mig. Daniel Andersson 21 mål i år! En sådan kille som gör så många mål måste givetvis få chansen. Men det är ju div 4 invänder ni förstås?! Men de spelar ingen roll, han ska upp i A truppen och få rejält med chanser.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
19 Sep 2008 - 07:46
Daniel brukar vara uppe och träna med a-laget. Att han spelat i div 4 är som du säger Örjan, har inget med saken att göra. Har man talang, något som sticker ut så handlar det om att komma in och göra samma saker men i ett högre tempo, bland a-lagsspelare, man kanske inte gör det på en gång, men det kommer.

Vet inte hur många matcher jag sett i sommar men det är många, finns spelare i länet också som har "det", vi skulle ha ett div 2 lag bakom ÖFK tycker jag, för utvecklingens skull. Jag tycker det finns killar i länet som skulle kunna ingå i en bra div 2 trupp och skulle göra bra ifrån sig. Jag tror ingen av de jag sett är äldre än 22 år. Killar som skulle kunna vara intressanta för öFK. Sen är det ju förstårs MITT synsätt på bra spelare andra kanske inte alls håller med. Rätt och med bra träning hör ju också hit att de skulle ha.
 
 
  Gäst: M.
19 Sep 2008 - 08:25
Daniel Andersson kommer bli riktigt bra i framtiden. Han har bra speed, bra teknik, känsla för målet dvs goda förutsättningar för att anpassa sig till ett högre tempo. Han är lång och hyffsat stark i kroppen trots att han är väldigt tunn. Lite mer muskler så kommer det bli riktigt bra!

Ser stora likheter i honom och Helsingborgs Rasmus Jönsson, både kroppsligt och spelmässigt. Han gjorde 2 mål i Allsvenskan för en vecka sen och jag såg honom när han var här med J18 landslaget, han var den som imponerade mest på mig.

Vad säger du Claes?
 
 
  Gäst: GG
19 Sep 2008 - 08:44
D: Då måste jag fråga dej GG. Vad är definition på gnäll eller konstruktiv kritik. Beskriv skillnade för mej å säg att du sitter inne med svaret. Tala om det för mej är du snäll !Är väldigt nyfiken på det. Har du svaret på det så måste jag betrakta dej som unik. Det är väl väldigt upp till var och en. Ge exempel, jag kräver det av dej !

GG: Det är väl inte särskilt svårt, gnäll gav jag exempel på i mitt förra inlägg, konstruktiv kritik kan vara lite olika saker. Om man bedömer en spelare i sitt eget lag skall man ändå ha en positiv grundsyn tycker jag. Att t ex skriva att Zlatan är så dålig som en del gör är ju bara löjligt, eftersom han är en av världens bästa spelare. Att skriva att Zlatan gör en mindre bra match idag, han var inte så rörlig som han brukar vara vilket gjorde att han inte kom med i spelet tillräckligt ofta skulle kunna vara prov på konstruktiv kritik. Jämför det med Zlatan är så j-a kass, låt Rosenberg spela istället.

D: Sedan kallar du en del för amatörtyckare. Nästa fråga är du PROFFSTYCKARE ? Vad har gett dej befogaenheten avv vara det ?

GG: Det var du som skrev det, jag gjorde det inte. Det finns ett ganska stort spann där. De jag benämnde som amatörtyckare är just sådana som har åsikter om hur landslaget eller klubblaget skall skötas fast de knappt sett mer än några landskamper på TV. Du måste ha träffat på några sådana i ditt liv. De brukar sitta kring fikabordet på jobbet eller stå bakom dig i kassakön på ICA. De vet alltid bäst men har bara idiotiska saker att säga.

D: Du frågar mej kul att läsa. Till skillnad från dej kan jag läsa det utan att spy. kan läsa det och acceptera att man tycker olika. Mår inte ett dugg dåligt av det och kommer fortsätta att läsa.

GG: Jag skrev inget om att spy och jag har absolut inget emot att man tycker olika, jag tycker bara inte om folk som bara gnäller.

D: Väntar på ditt självgoda svar, där du säger att det du tycker är rätt !

GG: Självgod kan du vara själv. Är jag självgod när jag skriver vad jag tycker är rätt och du är då saklig då när du skriver vad du tycker är rätt? Vad var det du skrev nyss? Du kunde acceptera att man tycker olika var det ja...
 
 
  Gäst: M.
19 Sep 2008 - 09:01
Konstruktiv kritik uppfattas som positiv genom att den innehåller förslag till förändring.

Kritik: Jag tycker inte att ÖFK var bra idag punkt slut.

Och så med lite kostruktivitet: Idag kommer inte ÖFK upp till sin normala kapacitet. Jag tycker att de ska jobba på de här sakerna (det som falerade under matchen) på veckans träning för att förbättra spelet till nästa match.

Det är alltid lätt att ge kritik, det kan vilken dumskalle som helst. Att tänka ett steg längre och presentera förbättringar och möjliga lösningar är lite svårare.
 
 
  Gäst: Örjan S
19 Sep 2008 - 09:19
Tror säkert du har rätt i din bedömning Claes, de finns talanger i distriktet så inte behöver ÖFK värva dyra och inte sällan dåliga spelare från England, Polen, mfl ställen. Sen finns ju granndistrikten, där finns säkert också spelare som kan tänka sig satsa i ÖFK. En annan sak som är viktig är långsiktigheten, den kan aldrig nog betonas, för att nå framgång krävs långsiktighet. Ett div 2 lag skulle behövas de har du också rätt i Claes, just för utvecklingens skull. Vidare i texten så blir det spännande avslut på Norrettan.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
5
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook