Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #3986    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarÖFK:s unga stormar fram....

ÖFK:s unga stormar fram.  (23 svar)   21 Sep 2008 - 20:27  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Örjan S
Ungdomarna stormar fram och gör bra matcher i ÖFK, Gassan, Jakob W, Tim, mfl. Jakob Widgren och Gassan målskyttar. ÖFK gör en bra match tycker jag, särskilt andra halvlek är mycket bra. ÖFK får ju en bra start i andra när Jakob Widgren smekte in I-0 målet. Gassans kanonskott och 2-0 är ett faktum. I övrigt att notera från den här omgången är att BBK gör en habil insats mot topplaget VSK då man förlorar med 0-7.
 
Svar av:
  Gäst: Milenko
22 Sep 2008 - 10:27
Och hur menar du nu då örjan ?
På vilket sätt menar du att Boden gör en habil insats då de förlorar med 0-7?
sifrorna har kunnit varit mycket större än så menar du då eller?
 
 
  Gäst: Örjan S
22 Sep 2008 - 11:35
Ja men BBK skulle ju enligt alla förhandstips från sportchefer och inte minst många på den här sidan tillhöra toppen. Boden har ju så bra trupp sa man ju och dessutom värvade man Erik Lanto som enligt många ska vara väldigt bra, jag tycker inte han var speciellt bra ,men det var ju så man sa. 0-7 mot VSK säger allt om vad BBK:s spelartrupp förmår, en av seriens absolut dyraste spelartrupper, löner och omsättning som ett lag i superettan, spelare som enligt många självutnämnda experter är av superettakvalite, och som kryddades med nyförvärvet Erik Lanto som av ÖP och LT mfl smått helgonförklarades! Man ska också komma ihåg att det är många heltidsproffs i Boden, vårsäsongen hade man ÅTTA heltidsproffs, det lär inte vara färre nu. Det luktar alltmer div2, men än finns chansen!
 
 
  Berra
22 Sep 2008 - 14:26
Har fått för mig att jag svarat på det här tidigare i en annan tråd. Så Örjan, leta upp den då du sågade heltidsbetalade spelare sist och läs mitt svar igen, så slipper jag, likt dig, repetera mig.


 
Uppdaterad: 22 Sep 2008 - 14:26
 
  Gäst: JK
22 Sep 2008 - 14:36
Habil insats??? Ironi??
Habil står ju för något dugligt, det skulle man kunna säga om ÖFKs insats mot Falun. En habil laginsats. Förlorar man med 7-0 är man inte habil på något sätt, snarare instabil.
 
 
  Gäst: Markus
22 Sep 2008 - 17:21
Men Örjan. Erik Lantto var också en grymt duktig spelare, om det sen har gått sämre för han nu är en annan femma. Men att påstå att han inte var särskilt bra i ÖFK, det är ju bara sjukt...
 
 
  teo
22 Sep 2008 - 18:06
Erik Lantto var en mycket duktig spelare helt klart, trots det tror jag att det till viss del var bra att han lämnade. Lantto spelade väldigt invidualistisk fotboll, han satte egentligen inte sina medspelare i bättre lägen. Makel passar bättre som stjärna i laget då han hela tiden lyfter sina medspelare med sina öppnande passningar.
 
 
  Gäst: Örjan S
23 Sep 2008 - 09:06
Hä, Hä, man kan väl få vara lite ironisk, vissa förstår tydligen inte de. Att jämföra Makel och Lantto är som dag och natt, Lee Makel är flera klasser bättre. Bodens spelartrupp har helt klart floppat, återigen det är inte bara att värva.
 
 
  Gäst: Yo
23 Sep 2008 - 09:13
Hur många i ÖFK:s trupp är värvade?
 
 
  Gäst: Örjan S
23 Sep 2008 - 09:15
Nog är det konstigt att du tycker att de gått sämre för Erik L i Boden än i ÖFK fast Boden har en på papperet betydligt bättre trupp än ÖFK. Bodens spelartrupp höjdes ju till skyarna och höll ju enligt många av er och sportjournalisterna superettaklass. Jag tycker det är hög tid att de börjar visa klassen Lantto och de övriga om de ska hänga kvar, chansen finns.
 
 
  Gäst: Ronaldo
23 Sep 2008 - 09:23
Nu är det så att jag i alla fall inte bryr mig om vad Boden eller nåt annat lag gör, problemet i Jämtland är som med nästan alla lag norrut, det finns för lite folk att ta av.
Där måste man värva ett par eller fler spelare för att överhuvudtaget kunna ha en realistisk målsättning mot Superettan.
Vi tycker nu att ÖFK gör en hyfsad säsong & det ser inte lika mörkt ut som tidigare säsonger, MEN, man är ju för fan 24p. efter Syrianska & 15 poäng efter platsen för kval.
Vad ÖFK måste göra är att skaffa en ordentlig sportchef som har bra "ögon" för spelare att ta till Ö-sund.
I dagsläget klarar ju ingen av det, så det blir ju lätt att klaga på spelaren som kommer hit, jag har ännu inte läst att nån ifrågasätter vem som är ansvarig för dessa värvningar.

Till sist: det går inte att värva ett lag, hmm...undrar varför svensk fotboll aldrig nuförtiden tar sig till Champions League, det finns inte PENGAR i Sverige...
 
 
  Berra
23 Sep 2008 - 10:19
Ligger en hel del i det Ronaldo säger. Tror också Örjan är enig i att det måste till mer kompetens på sportchefsrollen för att locka spelare upp till Östersund som kan vara här över en längre period och således växa in i staden och gruppen.

Skulle gärna se att man la ner mer kraft för att få upp unga lovande spelare som är hungriga på att lyckas och som håller div 1 klass. Eftersom det inte finns pengar så måste man väl locka med bra deltidsjobb, utbildningsmöjligheter och bra (läs: gratis) boende. Det kräver ett samarbete med näringslivet. Men av egen erfarenhet så vet jag att som spelare så uppskattar du att ha ett jobb att gå till 4 timmar om dagen när du kommer till ett nytt ställe. Annars blir du ofta väldigt isolerad och mår dåligt (kanske en grund till BBK's problem?) när du flyttat långt för att lira boll.
 
 
  teo
23 Sep 2008 - 10:19
Å andra sidan Ronaldo så är den här nivån betydligt högre än vad ÖFK haft på länge. Division1-serien håller en betydligt högre kvalitet i år jämfört med för två säsonger sedan då ÖFK kom före Anundsjö, Robertsfors och Kiruna. Den säsongen slog inte ÖFK ett enda lag utanför Norrland.

Kritisera gärna ÖFK, men vi måste också erkänna de framsteg som gjorts.
 
 
  teo
23 Sep 2008 - 10:22
Transfermarknaden inför nästa säsong kan bli väldigt intressant, klarar man av att behålla unga utvecklingsbara spelare som Björn, Gazzan, Tim och Kristian? Lyckas man inspirera de lokala förmågorna att satsa ännu hårdare?Kan man behålla Lee Makel?

Om Kalle får jobba vidare ytterligare ett år med den här truppen tror jag att det kan bli riktigt bra. Han har ju hittils beviserligen haft förmågan att få unga spelare att utvecklas.
 
 
  Gäst: Bara B Örjan
23 Sep 2008 - 10:53
Ja du blev väl nöjd nu Örjan, att vi har en ung spelare i skytteligatoppen (div 3), men som mest betraktar sig som framspelare. Ung och dessutom Jämte.
 
 
  Gäst: Eje
23 Sep 2008 - 10:54
Låt oss nu hoppas att organisationen kring laget i ett TIDIGT stadium börjar se över truppen inför nästa säsong (förutsättning förstås att en div 1 plats nästa år är säkrad). Har ett minne av att det förra säsongen dröjde en bit in på vårkanten innan truppen började formas.
Så när div 1 platsen är klar, se till att vara proaktiva både gällande befintlig trupp och eventuella nyförvärv (vare sig det avser intressanta lokala/närområdes spelare eller mer långväga förvärv).

 
 
  Gäst: M.
23 Sep 2008 - 10:57
Jaså vilken jämtländsk klubb kommer han från?
 
 
  Gäst: buskul
23 Sep 2008 - 11:50
Ronaldo är lite ostrukturerad i sitt resonemang, om pengar styr och betyder så mycket ska inte Öfk då satsa på någon som kan dra in pengar, kallas marknadschef? Sport chef tar hit spelare och styr den sportsliga verksamheten såsom Calle och ungdomsledarna, vad är det för fel på den sportsliga utvecklingen och inriktningen på A-lag och ungdomslag? Vad är det för fel på de värvningar utifrån, Svenska som utländska ( Tim, Gassan, Björn, Ek, Smily, Shilds, Makel, Meijer, Bergius, Sandal,)? Detta utan några stora pengar, se årsredovisningar avseende Öfk omsättning. Ska en sportchef anställas så blir det mycket dyrt och vem i länet skulle vara det när ingen lokal förmåga har visat kvalite och kompetens, nej det blir till att importera det med.
 
 
  Berra
23 Sep 2008 - 12:06
Jag överlåter till Örjan att diskutera klassen på värvningarna :)

Men organisatoriskt sätt så har ju du 'buskul' exakt lika mycket rätt som 'ronaldo'. Prio 1 måste vara att få in deg till bakeriet. Prio 2 bör vara att få på plats en spelarutvecklare och sen bör man få antingen en sportchef med kompetens eller ge tränaren befogenhet att värva dom spelare han vill ha (alá engelsk fotboll).

ÖFK borde redan nu ha säkrat nyckelspelarna till nästa år, oavsett om man åker ner eller blir kvar. Vet inte hur kontraktssituationen är för alla spelare, men de som har presterat iår bör senast nu få förlängt kontrakt. Helst ska detta arbete påbörjas redan under sommaren.

Alla tjänar på att truppen är mer eller mindre spikad när första träningen i januari inleds.
 
 
  Gäst: Bara B Örjan
23 Sep 2008 - 12:58
Rödvita kamraterna, M
 
 
  Gäst: M.
23 Sep 2008 - 13:47
När gick han från dom? Har aldrig hört talas om pojken!
 
 
  Gäst: .
23 Sep 2008 - 14:14
http://www.op.se/parser.php?level1=3&level2=54&id=953510

 
 
  Gäst: Sonic
23 Sep 2008 - 21:32
Vaddå gick från dom M, vad menar du ? Gick från dom, vilka dom, han har väl inte gått från dom ? Vad pratar du om. Gått från dom ? Vad har du fått ifrån att han gått från dom ? Om vilka dom snackar du om ?
 
 
  Gäst: Sonic
23 Sep 2008 - 21:32
Vad då gick från dom M, vad menar du ? Gick från dom, vilka dom, han har väl inte gått från dom ? Vad pratar du om. Gått från dom ? Vad har du fått ifrån att han gått från dom ? Om vilka dom snackar du om ?
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
5
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook