Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4024    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarHuliganbråket i Södertälje...

Huliganbråket i Södertälje  (26 svar)   30 Sep 2008 - 20:46  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Martin
Alla dessa återkommande huliganbråk, AIK, Djurgården, Hammarby, Göteborg, Assyriska, Syrianska och kanske några lag till har fans som såklart inte är fans, det är bara bråkstakar som klubbarna inte lyckas hålla borta från arenorna.

Jag anser att SvFF borde överväga att bestraffa klubbarna avsevärt hårdare än vad som sker idag (idag böter, spel inför tomma läktare osv).

Ställ krav på klubbarna att hålla dessa sk. supportar borta från både hemma och bortamatcher. Misslyckas man blir det degradering till en lägre serie. Med ett så hårt straff kommer såväl klubb som riktiga fans att tillse att problemfansen omedelbart rensas bort, eller så kommer dom straffas så hårt av de egna att man alldrig vågar bete sig felaktigt någon fler gång.
 
Svar av:
  Gäst: Pop
30 Sep 2008 - 21:36
Du menar alltså att tex. Hammarby som har i snitt ca 10 000 fans på varje match, ska hålla koll på varje person som går in, personuppgifter osv. Och sedan hålla koll på när den personen gör något olämpligt. Det behövs isåfall nästan en vakt på varje fans för att ha koll på det. Låter orimligt för mig. Först och främst tycker jag att SvFF ska ge alla klubbar, oavsett om dom heter Hammarby eller Djurgården, samma straff.

Hammarby har blivit utpekade av massmedia som "huliganernas lag". Den som är insatt vet givetvis att detta är fel. Dom är varken sämre eller bättre än tex. AIK. Och därmed anser jag att SvFF inte alls är insatta, utan verkar ha blivit lurade av det som aftonbladet bankar in i så många andra "halvt fotbollsintresserade folket", och ger därför hårdare straff för samma sak som händer på Råsunda.

Jag tycker att "huliganismen" är i god, positiv, utveckling. Det hade gått relativt lång tid från förra skandalen tills den senast mellan Bajen-AIK. (Bajen fansen har bojkottat nästan varje bortamatch denna säsong och gjort ett jättejobb). Den som såg matchen såg reaktionerna när raketerna smällde på läktaren och på planen. De 2 personerna som slängt in rakterna fick rejält med spö, och det är så man måste stävja detta. Genom att fansen själva säger ifrån. Olyckligt dock att det var domaren som utlöste det hela genom att blåsa en helt felaktig straff till AIK. (Alla som såg situationen kan inte annat än att hålla med mig på den punkten)

Nu ska jag sluta skriva, hoppas någon orkar läsa igenom det. Men som sagt, det är fansen själva som måste vända sig mot de sk. "fans" som förstör vår fina läktarkultur som vi faktiskt har i allsvenskan.
 
 
  teo
1 Okt 2008 - 08:29
Martin


Jag tror man avfärdar frågan lite väl enkelt när man bara säger att de som är huliganer inte är fans. Tvärtom har de visat sig att de ofta är väldigt fotbollsintresserade och hängivna sitt lag.

Detta säger oss att det är i våra egna led huliganerna finns, det är inga märkliga outsiders som smyger in på läktarna.
 
 
  Gäst: GG
1 Okt 2008 - 08:35
"Domaren som utlöste det hela"

Vad är det för snack? Det ska väl inte spela någon roll, om så domaren visar ut hela laget får man väl inte börja "huliganisera"? Har man så svag självbehärskning får man vackert stanna hemma. Jämför med folk med dåligt ölsinne, har man det måste man inse att man inte kan hålla på med att dricka. Man blir ju en fara för sin omgivning ju.
 
 
  Gäst: Z
1 Okt 2008 - 09:53
Beslut om bestraffning kommer tydligen på fredag. Kan bli allt från bara böter, böter + förlorad match, poäng avdrag och/eller spel för tomma läktare.
 
 
  teo
1 Okt 2008 - 10:05
Syrianska-Östersund kommer i vilket fall spelas inför tomma läktare. Detta är dock ett beslut som Syrianska själva har fattat.
 
 
  Gäst: Z
1 Okt 2008 - 11:06
Såg att dom sa det, OM dom skulle bli frikända så får vi se om dom verkligen står fast vid det. Det är mycket som står på spel och normalt har dom ett väldigt bra stöd av sin publik.

Att dom gick ut och sa så kan vara ett sätt att försöka påverka fredagens beslut... att försöka visa sin vilja att agera. Precis så har bajen och aik gjort tidigare när dom är aktuella för bestraffningar.
 
 
  Berra
1 Okt 2008 - 11:14
Om man letar efter någon typ av prejudikat i frågan så är det väl HIF-DIF för nått år sen som avbröts när DIF ledde. Att det blev DIF seger minns jag, men tog man ställningen som var eller blev det en "WO" ?

Sen internationellt så är det väl Köpenhamn som är närmast prejudicerande. Oavgjort, stopptid och tilldömt 0-3.

Så om SvFF går efter FIFAs linje så bör det sluta med VSK seger. Dock så har ju SvFF gjort sig kända för att vara veliga och veka i sånna här frågor. Blir jävligt intressant att se domen...
 
 
  teo
1 Okt 2008 - 11:33
Jag hoppas i alla fall att det inte blir något strul så att Syrianska missar avancemanget, en klubb som kan dra 6000 på vissa hemmamatcher förtjänar att hålla till i superettan.
 
 
  Gäst: Nick
1 Okt 2008 - 12:14
"Domaren som utlöste det hela"

Vilken skrämmande inställning. Du tycker alltså att det räcker med ett feldomslut för att rättfärdiga ett upplopp?
 
 
  Berra
1 Okt 2008 - 12:53
Gå in på www.vlt.se och läs kommentarer kring saken. Där är även ett uttalande från SFC's ordförande som tyckte att man kunde spela klart matchen...


 
 
  Gäst: Pop
1 Okt 2008 - 14:58
Nog trodde jag att ni kunde tänkte längre bakom än bara det jag skriver. Givetvis förespråkar jag INTE huliganism om dommaren visar ut hela laget osv. Det jag försöker säga är att JAG, som Bajensupporter, tycker de är olyckligt att domaren ska utlösa det hela. Personligen tror jag inte att det hade smällt någon raket osv om domaren dömt rätt.
 
 
  Gäst: GG
1 Okt 2008 - 15:18
Jaha...och? Fortfarande förstår jag inte hur domarens beteende skall kunna utlösa ett upplopp mot huliganernas vilja. Kan man inte kontrollera sin ilska borde man uppsöka hjälp istället för att gå på fotboll.
 
 
  Berra
1 Okt 2008 - 16:14
"Dömt rätt" ??? Nu måste du börja zooma in i den verkliga världen Pop. Du tycker alltså att det är helt okay för folk att misshandla andra människor och begå våldsamt upplopp för att ett domslut faller mot ditt lag??

Det enda som du projicerar ut till oss på forumet är att du, som Bajensupporter saknar verklighetsuppfattning och stödjer supportrarnas aktion.

Plus ett litet tips när det gäller foruminlägg och övrig skriftlig kommunikation: Det du skriver är det som läses. Inte det som står "bakom".... så jävla svårt att pilla av det översta lagret på skärmen...


 
Uppdaterad: 1 Okt 2008 - 16:14
 
  Gäst: C
2 Okt 2008 - 10:11
Jag såg fd öfkaren Åkeby skall träna Giffarna i höst. N¨ågot för Öfk kanske? Han förde ju upp Öfk i serien. Han är en suverän tränare.
 
 
  Gäst: .
2 Okt 2008 - 17:11
Dream on.
 
 
  Gäst: Pop
2 Okt 2008 - 21:36
Läs det jag skrivit och tänk. Har jag på någon punkt förespråkat sk. "huliganism"?
 
 
  Gäst: GG
3 Okt 2008 - 08:54
Du fokuserar på fel saker (precis som huliganerna också gör), fokus på domaren och inte på det som är problemet, dvs huliganerna.

Om inte domaren dömt så illa hade Hammarby vunnit och då hade det inte blivit något upplopp. Hur vet du det? Då hade väl AIK-arna tyckt att domaren var kass då och dragit igång något.
 
 
  Gäst: Pop
3 Okt 2008 - 14:08
Jag har varken sagt att hammarby hade vunnit eller att de blivit någon skandal på läktaren. Jag sa att JAG TROR inte att de skulle smällt raketer. Har absolut inte nämnt något om att hammarby hade vunnit. Har jag inte fokuserat på problemet i mina texer?
Jag har skrivit att det är fansen själva som måste ta hand om problemet. Det tycker jag att dom börjat gjort och är därmed i god utveckling. Att dom sedan slår/misshandlar folk står jag inte bakom. Men att dom kan ge dom en knuff och ge dom en rejäl utskällning, de tycker jag att man kan göra. Håller du inte med mig om det?
Sedan att vissa reagerar så starkt och använder våld kan väl bero på att dom kämpat med bojkottningen osv. och sedan händer den sak som dom absolut INTE vill och bojkottningen sjunker till botten, de lär kännas som 10 knivhugg i ryggen för dom som kämpat för det. Men det vet inte jag själv. Men jag kan tänka mig in i den situationen, visst hade jag blivit förbannad. Vad tycker du själv GG, att man ska göra ? Jag tror att den enda, och effektivaste sättet att gå tillväga på, är att fansen forsätter på en inslagna vägen och att dom själva reagerar på när andra fans beter sig idiotiskt.
 
 
  Gäst: Jalla
3 Okt 2008 - 16:23
tittar man på de stora matcherna, ffa derbyn på Råsunda, så är det ju ett problem inne på arenan att en klick beter sig som småbarn. Men de STORA problemen utspelar sig ju utanför arenan. Är själv nere på många derbyn och det är rena rama slagfältet oftast.

SvFF måste straffa hårdare. Och sen vet jag, att Justitie Departementet, jobbar med detta. Runt årsskiftet hoppas de kunna ta upp detta till riksdagen "Ytterligare åtgärder för att motverka ordningsstörningar i samband med idrottsarrangemang, Ds 2008:20". Har vi tur ligger ett beslut om detta på bordet innan nästa säsong drar igång. Senast juli 2008 ska det nog vara klart. Då blir det tuffare tuffare åtgärder mot de "så kallade" supporters som beter sig illa.

Något som skulle ta bort mycket problem, tror jag, är att SvFF straffar betydligt hårdare. Att fansen själv ska "rensa" upp håller inte i längden. SvFF skulle ju kunna säga att det blir 6-poängsavdrag om det bränns av bengaler. Ingen skulle då ens våga tända en cigg inne på Råsunda. Eller avbryts en match så förlorar man automatiskt med 3-0. Klubbarna måste ju rensa upp själva också om reglerna är hårdare. De vet ju vilka som missköter sig. Men släpper ändå in dem på arenorna.

När jag var nere på Bajen-Råttorna så avbröts matchen då någon mindre smart person kastade in smällare mot gnagets keeper. Trots att jag är Bajare så anser jag att aik skulle tilldelats segern.
 
 
  Berra
3 Okt 2008 - 16:33
Skärpta regler på arenan och i samhället är ett måste.

Se på england som infört videoövervakning på läktaren och hårda straff, där försvann mer eller mindre alla problem från läktarna.

Sen är det också som du säger Jalla, att de riktigt stora problemen är utanför arenan. Fokusera först och främst att få bort allt stök kring arrangemanget så vanligt folk med barn törs gå på matcherna. Sen får man slå ner på de uppgjorda slagsmålen, de tenderar ju att inte påverka allmänheten till lika stor grad även om de är i ökning och i en skrämmande utveckling...
 
 
  Gäst: Jalla
3 Okt 2008 - 17:35
Visst är det så Berra. Och som du säger så är det mycket bråk vi inte märker av. Men har man otur så hamnar man mitt i det. När jag tittade på Bajen - aijk mötte jag flera oroliga småbarnsföräldrar som fick ta skydd bakom polisen innan matchen (jag gömde mig också där). För precis då brakade supportrar samman utanför södra läktare, typ 30 minuter innan matchstart. Obehagligt. Och vilken tråkig upplevelse för Kalle 10 år som ska se sina idoler.

Nu i det senaste derbyt mellan gnaget o dif greps/omhändertogs/avlägsnades minst 150 pers. Jag törs lova att detta är saker som hände utanför arenan. 150 pers låter ju inte mycket men det är precis vad det är. Brukar även vara på bandyfinalerna i Uppsala, där är det också runt 20-22 000 pers. Under alla mina 10-12 finaler har jag inte sett ett enda bråk. Dock lite bengaler och en streakare ett år. Men ändå.

Jag håller med Berra! HÅRDARE STRAFF!
Sen undrar jag över dessa matchvärdar som finns. Den visitering som utförs är innan man går in på Råsunda är ju ett skämt. Det vore inga problem att smuggla in 50 bengaler per person. Sätt dit riktiga vakter eller poliser, inte matchvärdar som är kompis med bråkstakarna. Det är alldeles för lamt och tamt!

 
 
  Gäst: steven
3 Okt 2008 - 19:32
50 bengaler..so? Hade du sagt knogjärn, basebollträn eller knivar hade jag reagerat.
Bengaler är ju bara en jävligt bra stämningshöjare.
 
 
  Gäst: Pelle
3 Okt 2008 - 20:04
Berra: Vet att det redan finns kameror på råsunda, de är så pass bra att man kan räkna fräknar i folks ansikte, troligtvis finns det på de flesta arenor!?

Visst sitter det kameror på JK arena?


 
 
  Berra
3 Okt 2008 - 20:32
Ja, det finns kameror på alla nya arenor, men poängen är att dom inte får användas enligt svensk lag.

Om de varit i bruk så tror du inte att färre sånna här saker skett? Dessutom så bör man införa maskeringsförbud på arenan (som i england..)

Tyvärr så är vårt kära rättssamhälle lite snedvridet, staten får inte använda kameror för att identifiera brottslingar, men gärna rota i Svenssons elektroniska kommunikation....
 
 
  Gäst: Jalla
3 Okt 2008 - 20:52
Steve: Jag håller med, bengaler höjer stämningen. Men SO WHAT? Det är ändå förbjudet och då är det ett problem att folk tar med sig bengaler in och bränner av dem. Dessutom utgör de, trots allt, en fara för övriga i närheten och ibland ser vi ju även dessa bengaler kastas in på planen. Vart ligger stämmningshöjningen i det???? Absolut ingenstans.

På tal om kameror så får nog polisen använda sig av kameror för identifiering. Däremot får inte enskilda klubbar filma. Är du på Råsunda står det poliser lite överallt och filmar bråkstakar och upp mot läktarna. Så jag är nästan helt säker på att polisen använder sig av denna teknik. Men jag kan ju ha fel??
 
 
  Gäst: steven
4 Okt 2008 - 14:51
Dom kastas ju in för att det är just förbjudet, och då är det som du säger jävligt trist. Men om man organiserat skulle få använda dessa bengaler som för många supportrar är viktiga. Ja då är det i mina ögon helt jävla ofarligt att använda dessa, farligt blir det när man måste tissla o tassla o släpper ner dessa på marken osv pga att vakterna jagar dessa individer. Men svff vägrar ju att föra en debatt med supportrarna, och så länge man vägrar så kommer det se ut såhär... de fattar t o m en 3 åring.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook