Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4068    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumDamerKöttmarknaden är i gång på damsidan...

Köttmarknaden är i gång på damsidan  (5 svar)   16 Okt 2008 - 16:01  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Anonym
köttmarknaden är i full gång
Dessa 15-17 åringar går hit och går dit.Det är telefonsamtal och provspelningar
Föräldrarna Ringer och står i så att deras barn får bästa möjliga förutsättningar
Tränare lockar med det ena och det andra . Klubbar splittras,Vad är egentligen meningen med idrott.Är det lagkänsla och samanhållning som är viktigast eller är det resultat och ära som gäller.Dessa ungdomar står mitt i smeten och hoppas att föräldrarna tar de bästa besluten.Det är få damspelare som kan leva på fotbollen.
Så därför är livet utanför planen mycket viktigt för en långsiktig satsning(Dvs efter 18 års ålder)Den spelare och lag där man får en harmoni och trygghet kommer att lyckas bäst.de lag och spelare som själva kan se 3-5 år framåt och inte bry sig i andras beslut och verksamhet utan man har hela tiden en röd tråd som man håller hårt på
Många av tränare .ledare och föräldrar gör alldeles för kortsiktiga beslut
Jag säger bara det Stackars många av dessa ungdomar när de får faciet om några år och de själva börjar att tänka till
byt och slit gå hit gå dit de e bara skit och nu år det slut ifrån mig
 
Svar av:
  Gäst: Dynamo
16 Okt 2008 - 16:32
Jag garanterar att jag inte är samma person som Anonym, och att jag inte vet vem det är, men jag blir oerhört glad för att ngn vågar hävda detta självklara. Jag hoppas att de flesta tjejer (och killar) och deras föräldrar allt mer börjar inse det viktiga i att stanna och utveckla sig och den förening man redan finns i. Om man får chansen. De som flyttar vart o vartannat år och har spelat i kanske tre-fyra-fem föreningar innan dom gått ur gymnasiet tycker jag lite synd om. Inte heller har vår damfotboll blivit bättre efter att detta tillstånd blivit rådande. Jag har berömt Frösön för sina framgångar och räknade nu med att det var dags för deras egna förmågor att lyftas upp, men tyvärr verkar det som om 20 spelare från andra klubbar ska gå före. KD har gjort en strålande säsong med i huvudsak egna spelare. Fortsätt den satsningen. Gör inte om misstaget från tidigare år, då KD blev en främlingslegion. Ope fick många spelare utifrån inför detta år, men ryktet säger att de flesta av dom finns i andra klubbar nästa år. Det kanske är bra för Ope, på sikt. ÖDFF vill jag inte kommentera.
 
 
  Gäst: Läsare
16 Okt 2008 - 19:23
Visst är det konstigt.

Om en spelare själv vill gå till en annan förening, t ex ÖDFF el Frösön då är det för tidigt, man skall växa i sin egen takt etc.

Men om Ope som misslyckades att ta steget upp i serie-systemet då gråter man en skvätt över detta och säger att vi får försöka igen nästa år.

Hade Ope lyckats, hade det då varit OK för tjejerna att spela i 2an eller hade man tackat nej till detta för att tjejerna fortfarande är för unga? Det tror jag knappats. Då hade man slagit på stora trumman för att visa alla andra.

Många trodde ju att i år var det Ope som skulle gå upp, allt annat var ju egentligen en sensation, och man kan ju förstå att flera av tjejerna stannade kvar eller gick dit för att utveckla sig mera för att året därpå spela i 2an.

När nu Ope inte lyckades med detta, med samma tränare som försökt år efter år, samma tränare som misslyckades i ÖDFF, då gör tjejerna fel som vill gå vidare.

Låt tjejerna själva göra som de vill, det är de tillräckligt mogna för. För hade de varit i Ope hade ni ju inte stöttat dem att vänta med att spela i 2an, antar jag, utan de hade såklart fått chansen. Och jag antar att ni inte tackat nej till ev nyförvärv som önskat komma dit.

Stötta istället tjejerna som vill prova på spel i 2an, de kan ju alltid komma tillbaka, om de får och känner sig välkomna.

Div 3 nästa år blir ju inte direkt utvecklande med Åzö, Strömsund, Sveg etc?
 
 
  Gäst: Misslyckande?
16 Okt 2008 - 20:03
Intressant att läsa åsikten att Opes tränare misslyckades i ÖDFF när Robban W faktiskt är den ende tränare (i par med Anneli A) som varit med och lett den föreningen till serieseger i tvåan och spel i division 1. Vad var det som var misslyckat med det? Då vet jag inte vad man ska kalla de resultat som ÖDFF presterat under ledning av Peter S och Roland O? Det är ju inte direkt så att serien har blivit bättre! Det är väl bäst att säga att det här inte är tänkt som någon kritik mot de två sistnämnda utan mer en reaktion på den lite konstiga synen på den insats Robban W gjorde i ÖDFF. Det luktar lite avundsjuka och historieförfalskning.
 
 
  Gäst: Online
17 Okt 2008 - 00:48
Jag tycker att man hellre ska diskutera varför alla tjejer slutar alldeles för tidigt med fotbollen. Detta beror ofta på att kompisarna slutar man har inte fått möjligheten att klara av att kunna spela med andra. Så jag tycker hellre att dom ska byta klubb än att sluta.Sedan tycker jag inte att det är så konstigt att unga lovande ungdommar väljer att ibland titta på andra alternativsom ofta leder till bättre utveckling. Många byter idag skola för sina barn varför? Var inte avundsjuk på ungdommar som får förfrågningar från högre divisioner. tro inte att alla dessa mår dåligt av att få träna i bättre miljöer. Ofta har barnen en dröm!!! Vissa föräldrar stödjer sina barn och försöker ta vara på möjligheter som finns, är det konstigt? Nej lyckönska istället ungdommar som tar chansen. Förstår att man själv troligtvis har gjort misstag med sina egna barn när man hela tiden försöker klanka ner på ledare, tränare, föreningar,föräldrarsom kanske lever i harmoni med barnen och tittar på de bästa möjligherna för stunden, eftersom ingen säsong är den andra lik.
 
 
  Gäst: Per Lagerbäck
17 Okt 2008 - 00:59
Usch, nu är jag igång och svarar på inlägg igen, fast jag tänkt ligga lågt. Men en del skrivna ord är svårt att låta bli att kommentera. Och långt blir det oxå.

Jag vet inte vem "Läsare" försöker citera i sitt inlägg. Det finns ingen hänvisning, men det är lätt att få för sig att det på ngt sätt anses att någon inom Ope IF skulle stå för åsikterna som kritiseras.

Personligen tycker jag att det är självklart att spelare ska gå till annan förening om spelaren vill, men jag delar tidigare åsikter om att ständiga byten av förening knappast skapar trygghet vare sig för den enskilde spelaren eller för de aktuella lagen. Det tror jag att alltfler lag kommer att komma underfund om. ÖDFF:s tränare anger t ex att huvudskälet till att hans lag inte lyckades under våren var att det var så många nya spelare i laget.

Jag tycker inte heller att någon spelare ska pressas att gå till någon förening. Men inte heller ska någon spelare stanna kvar i en förening där man inte trivs, eller inte tycker att man utvecklas. Fotboll ska vara kul!!

Jag känner inte till någon i Ope IF som anser att det inte skulle vara ok för en mogen tjej att spela i tvåan, eller t o m i ettan. Ja, varför inte i Allsvenskan. Tvåan är ju egentligen oxå en tämligen låg nivå. Det har ju tidigare kommit ganska många spelare från Jämtland som gjort bra ifrån sig i Allsvenskan. Äsch, nu tänkte jag skriva något som inte är politiskt korrekt inom delar av Jämtländsk damfotboll igen.

Jag undrar sedan om Läsare försöker säga att Ope borde lägga ner sin verksamhet för att man inte vann trean?? Eller i vart fall bör sluta att försöka att vinna trean. Mkt udda åsikt i så fall.

Åsikten om att Robban Wassdahl skulle ha misslyckats i ÖDFF är som påpekats i föregående inlägg ännu mer galet. Han är den enda tränare som lyckats få laget placerat högre än trea i serien. De övriga fem åren har alltså ingen annan tränare lyckats med det. Året före och året efter Robban W så placerade sig laget som fyra. Han är dessutom den enda, på de åtta år kvalet till ettan ser ut som det gör idag, som fört ett lag från södra norrlandstvåan till seger i kvalserien!! Allt detta naturligtvis tillsammans med Anneli Andersen, som kompletterade på ett utmärkt sätt. Men Robban kan ju inte passa alla, han heller. Uppenbart passar han inte "Läsare".

Och att dagens tränare i Ope skulle ha "försökt år efter år" att vinna trean är oxå en direkt felaktighet, då det var första året i år som det var det uttalade målet. Jag kan inte heller se det som ett misslyckande att Frösön inte vann tvåan i år. Som jämförelse.

Ngt av det roligaste med fotboll är dock att det finns så många olika åsikter om hur den bör bedrivas. Jag tycker att detta ska bejakas så långt som möjligt. Därför hoppas jag att olika föreningar fortsätter att driva det dom tror på. Då kommer det nog åter att produceras allsvenska damspelare från Jämtland igen. Och vi kommer åter att ha lag i div 1. Det känns redan som om Frösön fått lite extra fart på ÖDFF inför nästa år.

Jadu Läsare; Jag gissar att du har lite svårt att smälta att Ope IF är en förening som tror på utveckling genom bl a kontinuitet, och inte rättar sig efter tillfälliga åsikter. Och är en förening som dessutom har mage att fortsätta att spela fotboll även nästa år, med målsättning att göra så bra resultat som möjligt med de resurser som för tillfället står till buds. Samtidigt som solens alla strålar riktar sig mot ngn annan förening.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook