Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4069    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarInhemska spelare...

Inhemska spelare  (13 svar)   16 Okt 2008 - 23:12  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Claes Jönsson
Här kommer lite gamla siffror, nja gamla och gamla. I alla fall kan det ge en och annan fundering. För 9 år sedan, alltså säsongen 1999. Bestod ÖFK: A-trupp av 25 spelare.
I truppen fanns bl.a Paul Reed, Diego Navarro, och Pär Ekholm. Å vad vad det för speciellt med dom då ? Jo, dessa 3 var de enda som inte var Jämtar. Man spelade i MITT tycke en underbar fotboll och dessutom effektiv, blev ju serieseger.

Jag sitter inte här och är nostalgisk, utan reflekterade mest på antalet inhemska spelare.
 
Svar av:
  Gäst: koll noll
17 Okt 2008 - 06:57
Svaret är väldigt enkelt 99 års lag var fostrade i en tid där jämtland fortfarande kunde träna ungdommar. Detta med dugliga tränare och med bra resurser, därefter började dekadensen med satsningar på mediokra div 3-4 spelare med alldeles för mycket svarta pengar som urgröpte ekonomin för förenigarna att satsa på sin ungdomssida. Detta fortlöper än i dag. En total annan syn måste till.
 
 
  Gäst: ja
17 Okt 2008 - 08:38
intressant det där m 99. varför det blivt svårare att få många ungdomar härifrån att urtvecklas efter 90talet, ngt för vetenskapen
 
 
  Gäst: Absolut inte noll koll
17 Okt 2008 - 10:27
Det var väl snarare så att det var 1999 som ÖFK "tog över" ansvaret för att utveckla unga spelare (U-19 "satsningen")
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Okt 2008 - 10:34
Jo men de som ingick i A-truppen 99, va ju inga spelare som kom från ÖFK led. De var Opeiter, IFK are , Frösöiter m.fl klubbar.De var fostrade i dessa klubbar.
 
 
  teo
17 Okt 2008 - 10:39
Var det inte då Patrik Johansson var så grymt bra?


Som sagt var det en annan generation som utgjorde 99-laget. Ett gäng 70-talister som växte upp i det som Fredrik och Filip kallar lyfta på arslet-kulturen. En tid utan dvd, internet, sms, world of worcraft och så vidare.

Idag har fotbollen betydligt fler konkurenter om ungdomars intressen. Det gör att ledare och klubbar måste göra ett bättre jobb.

 
Uppdaterad: 17 Okt 2008 - 10:41
 
  Gäst: Absolut inte noll koll
17 Okt 2008 - 11:29
Jo det var liksom det som var min poäng, innan 99 så hade väl alla övriga klubbar ett U-19-lag som mer eller mindre genererade spelare till ÖFK och efter 99 så är det väl bara ÖFK som har haft ett U-19 och det har väl inte genererat så värst många spelare till ÖFK-A
 
 
  Gäst: Div 5
17 Okt 2008 - 11:33
Div 5 Norra - 3 st U19 lag
Div 5 Södra - 2 st U19 lag
Div 4 - 1 st U19 lag

Så några fler finns det.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
17 Okt 2008 - 11:43
Ja men då e ja me, "Absolut inte noll koll " . Stämmer teo, Putte Johansson var bra där under några år. Åkeby gav honom förtroende , match efter match, han var spelmotor på mitten. Men det som sitter mest fast på min näthinna var den frejdiga, offensiva fotboll man spelade. Ytterbackarsom kom kom gång på gång i offensiva löpningar. Såg även på den tiden en hel del träningar och Åkeby gnuggade väldigt mycket passningsträning.
Nu blev jag nog en smula nostalgisk ändå. Men då kontrar jag med vad Tage Danielsson sa : -Den som inte tittar bakåt och inte vill se framåt....han får se upp !
 
 
  Gäst: Anonym
17 Okt 2008 - 12:23
Nä just det och dom flesta som kommer/kommit med i ÖFK:s a-trupp (som valt att ej gå via ÖFK-U ) kommer väl från seniorlag, Blixt, Bladh, Kvarnlöf, Skaaret, Olsson, Lindestig, Emil A, Viktor H, Bobbo, Pihlström, Ante B, (div3 Ope) med flera, snart kanske även Löfgren, Perman etc (även D Andersson i div3 -07). Plus då alla yngre "söderkillar" som kom via seniorlag i andra distrikt. Jag vet inte men säger inte det ngt?? T.o.m spel i seniorlag i div4 har visat sig vara bättre utveckling än juniorlag. Därav har man svårt att förstå taktiken med j-lag i ÖFK som förutom att det ger begränsat resultat av spelare till a-laget även gör det svårt för övr. lag att ha kvar både senior o juniorlag. När dessutom spelarna i ÖFK-J ej i någon omfattning fortsätter med fotboll överhuvudtaget efter sejouren där så..?? Både historikt och dagsläge säger ju att den bästa utvecklingen får spelarna i seniorlag i 16-19års ålder.
Spelarna som var med i Claes -99 lag (och även i tidigare årgångar Ope/IFK )hade ju alla (möjligen ngt undantag) varit tidigt uppe i seniorlag och på så sätt nått bra kapacitet. Dom idag elitspelare som finns från J/H (Olsson-Lundmark) kan jag också tänka mig var uppe i seniorlag i tidig ålder och ej i juniorlag. Då skall man även ha i åtanke att j-lagen "förr" ej var sämre än dagens ÖFK-J, snarare tvärtom. För jämtländsk fotboll och i synnerhet för ÖFK:s skull borde tänkas om i detta upplägg. Förutom bättre/fler spelare till ÖFK så skulle det säkert även utmynna i fler spelare till Ås o andra lag, fler juniorer/lag etc.
 
 
  Gäst: Tjalle M
17 Okt 2008 - 15:22
Håller med dig anonym till stora delar och skulle kunna lägga till ett antal spelare till i samma genre. Har även en övertygelse om att om spelare varit kvar i sina seniorlag (istället för att gå till ÖFK-R ) mellan 16-22 år så hade utfallet till ÖFK:s a-lag varit betydligt fler spelare.
 
 
  Gäst: just det
17 Okt 2008 - 19:28
Håller med anonym å Tjalle. Jag tror också på fler å bättre fotbollsspelare om man låter moderklubbarna ta hand om "sina egna". Naturligtvis med ÖFK som elitsatsande klubb samt att de hjälper klubbarna med utveckling av spelare/ledare. Precis som hela fotbollsjämtland ville.....förutom några få........Men den här historien kan ni ju..........skulle bara hålla den vid liv.....ha ha ha ha en bra helg.

Håller också med Teo. Den nya generationen är ju helt bombad av diverse teknologisk smörja. Fattar de inte att fotboll är allt !!........suck.....
 
 
  Gäst: Orvar
18 Okt 2008 - 19:33
Undrar bara varför dom väljer ÖFK u19 dom kan väl knappast bli tvingade utan det är väl bara så att modereklubben inte har tillräcklig dragningskraft och för dåliga ledare
 
 
  Gäst: ?
18 Okt 2008 - 20:46
För dåliga ledare ? Varifrån kommer ledarna i ÖFK J då ?
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
5
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook