Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4166    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarEmil...

Emil  (43 svar)   26 Nov 2008 - 17:14  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Snickarboa
Förstår att Alriksson lämnar, han som betraktades som räddare i fjol, har knappt spelat i år. Sen kan det ju inte kännas speciellt uppmuntrande eller att man är spec önskvärd, när man läse r-Är Du förlorad för ÖFK nu? -Jag har inte hört något från dem så jag vet inget ??? Ät man inte mer rädd om sina spelare ? Proffsigt ÖFK!

Lycka till Emil i ditt fortsatta fotbollsspelande.
 
Svar av:
  teo
26 Nov 2008 - 18:15
Om Alriksson skall vara kvar skall han spela regelbundet, det håller inte att han skall vara med och lyfta en hyfsad lön?! utan att spela någonting.
 
 
  Gäst: ? !
26 Nov 2008 - 18:22
Ja men då kan väl åtminstonde klubben kontakta honom och säga det då ! Emil är vad jag hört en ambitiös kille, som alltid tränar. Då ska man inte bli behandlad som luft ! Svagt !
 
 
  Gäst: Suck
26 Nov 2008 - 18:33
Vad jag hört så har alla spelare fått reda på spelreglerna inför nästa säsong. Sen finns det ALLTID vissa som är besvikna, och så är det i alla klubbar, utan undantag.
 
 
  Gäst: .
26 Nov 2008 - 18:55
Jag har hört att man kommer att ha 3 nivåer på ersättning. Det har npg spelarna hört. Men vilken nivå den enskilde spelaren hamnar på kan de ju knappast veta. T.ex hur ska Emil veta, när klubben inte ens har pratat med honom ?
 
 
  Gäst: Kung Bore
27 Nov 2008 - 04:53
Trist att hamna i frysboxen...

 
 
  Gäst: jan
27 Nov 2008 - 07:51
Det kanske känns tufft för emil att inte vara önskvärd längre, det skulle jag tycka. Kanske också är jobbigt att tala om det för allmänheten, och då säger man nog inte hela sanningen. Han vet att lagledningen inte vill fortsätta samarbetet...punkt!
 
 
  Gäst: Ej Blatte
27 Nov 2008 - 08:08
Emil är i nuläget ingenting för ÖFK, han tar inte en Tröja i ÖFK, det är för tuff konkurens, Emils inhopp visade inget av värde, Emil Alriksson har inte den potensial som krävs i ÖFK.
 
 
  Gäst: Emil
27 Nov 2008 - 08:24
Potiential har han nog. I fjol skrevs det här om vilken räddare han varit för ÖFK. Kan hellre vara så att han inte passar in i Kalles spelidé. Det kan ju inte vara en slump att han spelat i j-landslaget...eller ?
 
 
  Gäst: Robinho
27 Nov 2008 - 08:41
Ni skulle alla på detta forum skratta brallorna av er om ni hörde vilken "deal" spelarna fått till nästa säsong, horribelt dålig med tanke på hur mycket tid som krävs av alla...

 
 
  Gäst: Jodå !
27 Nov 2008 - 09:18
Inte konstigt att det blir dåliga kontrakt. ÖFK har ju flera pojklag, ett juniorlag, ett div 4 lag, det kostar pengar. ÖFK har blivit en breddklubb. Vilka spelare kommer att lägga ner 5-6 pass i veckan, leva på ett speciellt sätt, för en spottstyver. Nä bli en elit klubb igen ÖFK, breddklubbar finns redan här.
 
 
  Gäst: vadå?
27 Nov 2008 - 09:39
Vadå breddklubb?? Kallar du alla lag med mer en ett lag för breddklubbar? förklara gärna..
 
 
  Gäst: Ej Blatte
27 Nov 2008 - 10:02
Spelat i ungdomslandslaget? Ja men det säger inte så mycket, han måste upp flera klasser, han räcker inte till i ÖFK så är de bara. Emil har stannat i utvecklingen, de gick inget vidare i Lunds BK heller, tränaren där bänkade ju Emil. Samma sak i ÖFK, bänken, skulle han få ett kontrakt med Jönköping vilket jag inte tror blir det bänken där också om inte Emil utvecklas några snäpp. Bottenlaget Jönköping behöver spelare av helt annan kaliber.
 
 
  Gäst: Jodå
27 Nov 2008 - 11:59
Bredd och bredd, fel uttryckt kanske. I alla fall det jag menar är att ÖFK ska ha ett lag. Ett A-lag, som det ska satsas på, elitmässigt, utan krussiduller och bra kontrakt till spelarna.
 
 
  Gäst: Budda
27 Nov 2008 - 16:14
Enligt en av spelarna så är de erbjudna 2000-2500 kr per månad i 11 månader. Efter skatt blir det inte mycket kvar. Skulle tro att många gör av med mer pengar i bensin och andra extra utgifter för fotbollen än vad de skulle tjäna. ÖFK torde vara ett av de lag i div 1 som erbjuder sina spelare sämst avtal. Superettan känns längre bort än någonsin när man får höra sånt här.
 
 
  Gäst: Örjan S
27 Nov 2008 - 16:32
Ja Boden hade säkert bra mycket högre ersättningar till spelarna än de du nämner som ÖFK spelarna har blivit erbjudna, hur det stämmer vet jag inte och tänker inte forska i de heller. Jag tycker nog Boden befinner sig avsevärt längre från Superettan än ÖFK. Ersättningarna är en sak mellan spelarna och klubben. Det är tillgången på pengar som styr i slutändan. Höga ersättningar är ingen garanti för framgångar de har man sett många exempel på. Brassen Qurinnio( res för stavningen) är till salu för 2,5 millioner! inköpspris 14 millioner plus allt de han kostat Djurgården under kontraktstiden! Huvva! Ingen lysande affär för Dif.
 
 
  Gäst: Jodå 1
27 Nov 2008 - 16:55
Tänk själv Örjan, lägga ner all sin fritid för 2000 i månaden minus skatt 30 %, kvar 1400 kronor, jag vill inte säga att spelarna är dum som ställer upp på det, men skulle bli väldigt förvånad om nån gjorde det. Tänk all denna tid. En dragspelare som åker runt kanske 3-4 gånger i månaden och spelar/roar pensionärer, tjänar mer. fotbollen är också till för att roa oss på läktaren. man kan inte heller enbart skylla på penningbrist. Det handlar om versamhetsidé också, med ETT elitlag/A-lag skulle spelarna kunna ha betydligt mer i ersättning. Ta hjälp eller erbjud i stället hjälp till de andra klubbarna för att utveckla fotbollen. det måste ju koka bland spelarna !

vad har spelarna i div 1 bland Stockholmslagen ? Nån som vet ? Z kanske !
 
 
  Gäst: Ehh
27 Nov 2008 - 17:24
Ja, men tror du att dom som spelar fotboll här i Jämtland gör det för att kunna leva på det? Det är ju stor skillnad på att spela högre upp i serien, dom slipper dessutom sälja bingolotter eller sätta plant, + att dom får ersättning. Även om dom inte kan leva på fotbollen i ÖFK så är det fortfarande så att dom som spelar gör det för att dom gillar sporten. Eller? Dom som spelar dragspel gör nog också det för att det är kul iof.
 
 
  Gäst: Jodå
27 Nov 2008 - 17:47
Nu kan jag inte låta bli tt reagera.Men snälla eeh !!! Du måste väl ändå tycka att spelarna ska ha en rejäl slant för alla dessa timmar de lägger ner. Det var som nån skrev, hur mycket blir kvar när man dragit bort bensinkostnad m.m, till och från träning. Sedan tillkommer förlorade arbetsinkomster säkert också. Om man bor i Odensala, tränar 5 ggr i veckan, 10 resor fram och åter, nu får du väl ge dej. Jag försvarar spelarna och tycker dom ska göra sig en hygglig slant, för att roa oss på läktaren.
Å tror du nån dragspelare åker runt gratis och spelar. Spelarna idag tycker säkert det är lika roligt som man gjort i alla tider, MEN vi lever inte på 50 talet. De ska ha sig en bra slant, punkt slut. Pengarna betyder, vad du än säger.

Å sen en annan fråga, hur har man tänkt sig att nå Superettan. Minns Lohse sa i nån intervju, att utan pengar går det inte. men för f-n, prioritera hela verksamheten då !
 
 
  Gäst: Jodå
27 Nov 2008 - 21:00
prioritera a-laget ska det vara .
 
 
  Gäst: Robinho
27 Nov 2008 - 21:32
Jag vet exakt vad erbjudandet är, 8000kr för ett år, en säsong är tydligen ett år för ÖFK, 250kr/match man är uttagen till truppen.
Jag vet inte, roligt med fotboll eller ej, men inte f*n är det väl värt att lägga ner all den tid som krävs av klubben för denna skämtersättning...
Sen att försäsongsträningen redan börjat är också helt sinnessjukt...
 
 
  Gäst: Dalla
27 Nov 2008 - 21:41
Pengar & pengar..... vad tjänar skidåkare eller skidskyttar som tränar betydligt mer än fotbollsspelare?
Är fotbollsspelare bortskämda?
 
 
  Gäst: bosse
27 Nov 2008 - 22:08
Men är det tiden man lägger ner som ska styra hur mycket man ska ha betalt? Som sagt, skulle dom göra så pass bra ifrån sig och glädja publiken som nån sa så skulle ju publiksiffran vara betydligt bättre vilket skulle kunna innebära bättre betalt. Är ju lite som att jämföra herr/damfotboll, varför har inte damer lika bra betalt som herrar? För att intresset är betydligt mindre vilket innebär att damerna inte drar in en massa pengar. Om jag la ner 100 timmar i veckan på att måla tavlor, men inte lyckades sälja en enda så skulle jag inte tjäna en krona
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Nov 2008 - 22:33
Men Robonho, vet du det, det var vad jag hade I Häggenås, 1983 i div 3 (gamla 3:an ), å då kostade väl bensinen kanske 5-6 kronor, minns inte riktigt. jag tror du driver med oss, kan inte stämma.
 
 
  Gäst: Masen
27 Nov 2008 - 22:37
CJ: Var det svart?
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Nov 2008 - 22:41
Tigerrandigt, svart och gult, det minns jag inte faktiskt. Om det var före eller efter skatt.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Nov 2008 - 22:42
Det var ju snart 26 år sedan !
 
 
  Gäst: Mörk hårig sjuk sköterska
27 Nov 2008 - 22:48
Måste kännas tryggt för dig att få lite mer i börsen den dagen du går i pension.
Tack vare att HSK betalat in arbetsgivaravgifter & sociala avgifter.
Det är häftigt att betala skatt!
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Nov 2008 - 22:51
Jo tack det känns bra. Sedan har jag ju haft samma jobb i 28 år också .
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
27 Nov 2008 - 22:56
Det är ju också tack vare HSK pengarna, som jag kan vara med och träna 2 lag för tillfället........Gratis !
 
 
  Gäst: Z
28 Nov 2008 - 00:10
Inte vet jag exakt vad alla spelarna tjänar men de jag vet tjänar betydligt bättre än de 800-2500 i månaden som det skrivs om här. Jag tycker det är svårt att säga vad spelare är värda men så länge det finns andra föreningar på samma eller lägre nivå som kan betala bättre så får nog ÖFK det svårt att värva bra spelare.

Visst har Örjan en poäng i att det inte alltid är de som betalar bäst som når mest framgång men samtidigt tycker jag att det är naivt att tro att man 2008/09 ska prata om att fotboll på den här nivån ska vara en hobby som gärna folk betalar för att vara med i. Man kan tycka vad man vill om det men så fungerar det inte i dag.

OM siffrorna stämmer så undrar jag varför ÖFK betalar så dåligt. Det pratas om att man drar in flera miljoner i sponsor pengar varje år plus att man ligger i topp i publikligan. Man behöver inte vara någon större expert för att inse att om ÖFK ska nå sitt mål med spel i superettan 2010, 2011? så behöver man bättre spelare än de man har idag och de flesta av dessa kostar mer än vad man verkar kunna erbjuda i dag.

Min förhoppning är att ÖFK får ihop ett starkare lag 2009 då jag tror att både publik och sponsorer vill se att ÖFK tar steg i rätt riktning och lämnar bottenträsket i serien.
 
 
  Gäst: Örjan S
28 Nov 2008 - 06:31
Nu är det så här, vi bor där vi bor, långa och dyra resor till bortamatcherna, inför 2007 hade man ju också fler kring laget också mental coach mfl. Fler frygresor, sponsringen är begränsad här, skulle tro att man inte kommer över 3 millioners strecket i år, under rådande läge så blir de nog svårare. Alltså, får man prioritera, ju högre ersättningar till spelarna ju mer får man dra in på annat. ÖFK hade ju tre proffs som nog kostade föreningen mycket pengar, och som vi såg så var det endast ett av tre som var bra, Smylie försvann ju till Ljungskile när han började komma igång, den minnesgode kommer säkert ihåg att ÖFK låg sist när uppehållet kom. Den gångna säsongen blev alldeles för dyr i förhållande till vad man fick ut.
 
 
  Gäst: Z
28 Nov 2008 - 07:22
Visst är det så att inte pengarna räcker till allt utan man får prioritera och det kanske är så att det bara är vi här på forumet som har åsikter om ersättningen. Kanske är spelarna nöjda och då finns ju inget problem.

Förutsättningarna är olika för olika föreningar men jag kan fortfarande inte se att ÖFK skulle ha så dåliga förutsättningar. Man har: En fantastisk arena där man dels kan träna nästan hur mycket som helst på vilka tider man vill. Man kan dessutom ordna med marknader och konserter för att dra in extra pengar där. Man närmar sig 3 mille i sponsorpengar och drar mest publik i serien. Dessutom bor man i en region där man i princip är största lagsporten. Jag vet att korgbollen lever i stan fortfarande men ÖFK är i alla fall i sämsta fall god tvåa.

Skulle tro att ex BK Forward, Gröndal, Vasalund eller Syrianska botkyrka skulle vara väldigt lyckliga om man kunde skryta med något av det jag skrev ovan. Sen är det inget snack om att ÖFK har längre resor än t.e.x Gröndal men om Gröndal kan åka buss till Östersund så borde ju ÖFK kunna göra det åt andra hållet. Väljer man att lägga pengar på att flyga så är ju det en prioritering och inget som är påtvingat.

Vad gäller proffsen så kan jag till viss del hålla med Örjan i att ÖFK varit dåliga i sin rekrytering då de flesta proffsen inte levererat och kostar Martin Johansson 2500:- i månaden så känns det som 10 martin är bättre för laget än ett proffs som säkert kostar minst 25000:- i månaden.

Hur ser det ut bakom dagens a-lag? Vad skulle hända om Per Magnusson, Martin Johansson och några till av de bättre spelarna försvinner? Vilken utdelning har man fått från B-laget i div 4?
 
 
  Gäst: Örjan S
28 Nov 2008 - 08:15
Precis, är spelarna nöjda så är det inget problem, det här är ju en sak mellan spelarna och klubben som jag nämnt tidigare och jag har inte en aning om vilken ersättning de har, och det är heller ingenting som jag behöver veta. Det är en prioritering, ex högre ersättning till spelarna, då blir det buss och en sämre komfort till bortamatcherna, jag tror att spelarna på bekostnad av en sämre ersättning väljer flyg och de innebär ju också att restiden förkortas avsevärt, dessutom, de viktigaste de sliter mindre på spelarna än att sitta och skaka på en buss.
 
 
  Gäst: Robinho
28 Nov 2008 - 08:44
Jo, jag vet det Claes, det är inget skämt tyvärr. Men spelarna tycker kanske att det är värt det, det är ju ändå så roligt att spela boll...
 
 
  Gäst: GG
28 Nov 2008 - 08:55
...och vart hittar man 10 Martin Johansson som vill spela för ÖFK för 2500:- i månaden?
 
 
  Gäst: Pelle Pluring
28 Nov 2008 - 10:30
Vad kostar div 4 laget per år ?
 
 
  Gäst: Z:as nyckelspelare
28 Nov 2008 - 10:33
Per Magnussons kontrakt har redan gått ut med ÖFK, vad jag hört !
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
29 Nov 2008 - 10:40
Enligt vad jag har hört har inga spelare skrivit på nya kontrakt, de har enbart fått kontraktsförslag. Varför löser aldrig ÖFK:s ledning denna fråga tidigare under året (exempelvis under slutet av höstomgången)? I min värld är det bättre att veta vilka spelare som går att räkna med till kommande säsong så tidigt som möjligt. Dessutom kan det inte vara särskilt kul att träna med en klubb som man ännu inte har något kontrakt med. Att skriva kontrakt vore därför det bästa både för enskilda spelare och klubben. Agerandet från ÖFK har varit detsamma under alla år i denna fråga vilket måste tyda på inkompetens i ledningen. De två aktuella Ersboda-spelarna kan nog också intyga om detta.
 
 
  Gäst: ???
29 Nov 2008 - 11:31
Inte kontaktat spelarna Hasse ! Kan ju inte stämma. Så här sa ju Kindberg redan den 10 nov....När kommer Ni att kontakta spelarna?
-Det har vi redan börjat med ? ? ?

Vidare Hasse skriver du ! Agerandet från ÖFK har varit detsamma under alla år i denna fråga vilket måste tyda på inkompetens i ledningen.

Medan Kindberg säger i samma intervju...-Det som vidare var bra var att vi lyckades med satsningen med ledare RUNT laget. Där har vi nått hög proffsighet och höjt oss flera nivåer ! ! !

Vad är rätt,vad är fel ? vad är sant och inte ???



 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
29 Nov 2008 - 16:39
Jag har aldrig nämnt något om att ingen kontakt ägt rum utan jag skrev KONTRAKT. Men som vanligt är det vissa som hugger så fort kritik riktas mot ÖFK utan att läsa igenom vad skrivs.

Tyvärr har det hänt under flera säsonger att en del spelare inte haft något påskrivet kontrakt förrän efter årsskiftet och i vissa enstaka fall har till och med träningsmatcher genomförts utan påskrivet kontrakt.

Vad gäller då vid skador osv? Det skulle jag vilja veta...
 
 
  Gäst: ???
29 Nov 2008 - 17:37
Vi tänker nog i grunden lika, Ingen kontakt = inga kontrakt. I övrigt tycker jag ÖFK är väldigt oproffsiga i sitt agerande, man har ju faktiskt pratat om Superettan i flera år. Som man agerar ser det ut att man så småningom är i div 2
 
 
  teo
29 Nov 2008 - 18:19
ÖFK är i alla fall proffsiga i jämförelse med Genoas klubbledning, som smugglade in ett kontrakt för påskrift en minut efter att transferfönstret stängdes när man värvade Diego Milito
 
 
  Gäst: scholes
1 Dec 2008 - 12:26
ja men teo det är väl mer regel än undantag i italien, att mygla, fuska, korrumpera etc.
;-)
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook