Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4228    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarJävla svammel!!!...

Jävla svammel!!!  (21 svar)   5 Jan 2009 - 09:03  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Milenko
Alltså är det någon som tror att ÖFK har haft en seriös målsättning att etablera sig i en högre division inom en överskådlig framtid? Det känns mer som att vi fallit offer för Kindbergs oförmåga att skilja på vision och målsättning .. ..( ja han har nu gjort sig till språkrör för klubben, så jag sparkar lämpligen på honom)

Hade det varit en målsättning så borde det väl rimligtvis funnits en långsiktighet vad gäller spelarköp, samt ekonomi för detta. Bara en sådan sak som att göra klart med spelare inför kommande sässong verkar ju vara ÖFK totalt övermäktigt.. Jag är otroligt förvånad att det är en liknande situation i år igen .

Som sagt vad är klubbens målsättning? och hur skiljer den sig från den vision som Kinberg förmedlar? som rubriken säger i klartext.... För mig så börjar det kännas som ett jävla svammel det vi hört senaste åren...
 
Svar av:
  teo
5 Jan 2009 - 11:58
ÖFK har inte mycket sämre ekonomiska förutsättningar än många andra klubbar. Se på lilleputtlaget Gröndal som kunde ta sig till toppen.

Möjligheterna finns på lång sikt, men det hänger också på den allmäna fotbollsutvecklingen i Jämtland. Ungdomssatsningarna som görs i flera klubbar måste få mer frukt. Samtidigt som ÖFK lyckas med värvningarna.
 
 
  Gäst: Hannes Andersson
5 Jan 2009 - 13:56
Håller med dig om att det finns vissa likheter mellan ÖFK och Gröndal. Skillnaden mellan klubbarnal är att Gröndal har ett sammarbete med BP och att man dessutom kan värva spelare från hela Stockholms området. ÖFK har inget bakom, inget att fylla på med. Ska ÖFK värva utifrån så ska man fixa med bostad och jobb vilket är svårt. Om Gröndal tar en kille som spelat i ex Djurgårdens juniorlag så finns han ju redan i stan och klubben behöver inte fixa något.

Titta nu när målvakten verkar sluta. Vad ska ÖFK göra då? Värva Björnens målvakt?
 
 
  Gäst: Bart
5 Jan 2009 - 16:55
ok hannes, du är sur för att det inte finns någon mv i samarbetsföreningarna och visst det ser väl kanske inte så jättebra ut men nog finns ett par duktiga och lovande målvakter.
Du är tydlig i din kritik till övriga andra föreningar men var är din självkritik till att ÖFKs U-satsning under tiden 99-08 inte genererat en enda ordinarie senior-målvakt.
 
 
  Gäst: Målis?
5 Jan 2009 - 16:59
Vilka målvakter har funnit i ÖFK A och U? Någon som vet denna statistik? Haldo?
 
 
  Gäst: Haldo
5 Jan 2009 - 17:37
Målvakter i ÖFK A under alla år som jag kommer ihåg och jag tror ganska säkert att det är alla: Jens Bergius, Edsbyn, -Ingemar Eriksson, IFK Östersund, -Robert Hedman, Frösön, -Tomas Meijer, Lysekil, -Martin Lajsik, Frösön, -Lennart Sandahl, IFK Sundsvall, -Jon Persson, IFK Östersund, -Kjell Jönsson, GIF Sundsvall, -Göran Madsén, IFK Östersund, -Per Ekholm, Kramfors?,- Anders Swartling IFK Östersund, -Jimmy Carlsson, IFK Östersund, -Rickard Wrangel, IFK Östersund. -Viktor Hansson, Tandsbyns IF. Alla har inte spelat seriematch, men har funnits med i truppen.
Någon annan får summera ÖFK U. Claes Jönsson?
 
 
  Jazz_devil
5 Jan 2009 - 18:31
Kristoffer Block spelade några matcher under 2007 också.
 
 
  Gäst: svammel pelle
5 Jan 2009 - 20:47
Milenko, ännu en i den fåtaliga raden av svammelpellar som väljer att spy oseriös galla runt omkring sig. Vad är vision och målsättning? Vad är då skillnaden? Har du pratat med Kindberg om detta? Hur vet du något av hans oförmåga eller förmåga avseende någonting? Din tidsuppfattning avseende målsättning , vision och långsiktighet vittnar om att du själv inte har någon som helst aning om vad de vedertagna tolkningarna av vad som skiljer vision och mål åt är. Du vet väl inget om kontraktsläget i ÖFK kontra hur det ser ur i övriga lag i sverige på denna nivå( div 1). Vad jag känner till så har Öfk varje år sen de började sin versamhet haft kontrakterade spelare. Jag och ingen jag talat med har hört Kindberg förmedlat någon vision. Däremot har Rolf varit väldigt tydlig i föreningens målsättning att gå upp till super ettan 2010 och spela där 2011. Ditt jävla svammel, Milenko, tillsamans med din visade okunnighet gör dig till årets första svammel pelle, eget grepp du vet.
 
 
  Gäst: Haldo
5 Jan 2009 - 23:01
Bernt Johansson, Frösön, meddelade mycket riktigt att Lars Nordin, Ösön, också har tillhört ÖFK:s trupp som målvakt. Det är lätt att glömma någon.

 
 
  Gäst: Claes Jönsson
5 Jan 2009 - 23:34
Man kan ju inte säga att ÖFK och talesman Kindberg gjort något fel. Man har helt enkelt gjort ett vägval om hur klubben ska bedrivas.
 
 
  Gäst: Hans
5 Jan 2009 - 23:50
Kan tycka att målsättningen har varit rätt tydligt sedan starten för 11-12år sedan nämligen superettan, det är väl bara de olika tidsintervallen för när detta ska ske som ändrats allteftersom det inte lyckats. Vad jag saknat under dessa år är svaret på HUR denna målsättning ska uppnås.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
6 Jan 2009 - 00:02
Jo men så är det Hans. I dagsläget är det prioritet på ungdomslag, juniorlag etc. Allt kostar, resor ledararvoden m.m. I den smala stad vi lever i då det gäller sponsorer kan man inte få allt, ett Superettanlag och ungdomar som tar över superettanplatsen, det går bara inte.Ekonomi för det går inte att skapa.
 
 
  Gäst: B Grip
6 Jan 2009 - 00:32
Nån nämnde Bernt Johansson...varför involveras inte en sån på nåt sätt inom ÖFK, enl min uppfattning en av länets bästa tränare/ledare, ödmjuk och kunnig, besitter väldigt stor erfarenhet dessutom.
 
 
  Gäst: Curva middle
14 Jan 2009 - 10:07
ÖFK har fått för stor kapsäck med alla ungdomssastningar man gör. Det verkar som om man inte längre har råd med A-laget längre. För att dom skall gå upp i Superettan krävs en hårdsatning. Helst tre utlänningar. Utan dom har man ingen chans.
 
 
  teo
14 Jan 2009 - 10:10
Hur många division ett-lag har råd att värva tre etablerade utlänninga?

Vi måste vara realistiska, resurserna finns inte på kort sikt att köpa sig till eliten. Vad är alternativet? Att lägga sig ner och dö(satsa på käbblande med de andra jämtländska lagen)? Eller att försöka göra något på lång sikt?
 
 
  Gäst: grått
14 Jan 2009 - 12:48
Du har delvis rätt teo, men nu hade man ju 2 Mariehemspelare på kroken, kanske de fastnat om man hade kunnat erbjuda ett fördelaktigt kontrakt, det är den ena saken, det andra problemet man har är att de redan nu etablerade spelana, alltså de som var med 08, lämnar också, de kanske också stannat om man kunnat erbjuda bra kontrakt.
Curva har rätt, kostymen har blivit för kostsam för att göra en 100% ig a-lags satsning. Fortsätter det så här så kan man visst ha något som kommer underifrån, på sikt som det så fint låter, men även där, när de är seniorspelare, så gäller det ju att behålla dessa då ! Vad har vi för fotboll kvar OM ÖFK skulle degraderas till 2:an. Jo då har du,teo, det där käbblet du nämner. Vilket seniorlag som är nr 1 osv.
Nä tyvärr får man känslan att snart är seniorfotbollen en enda grå massa, varken eller !
 
 
  Gäst: Truppen
17 Jan 2009 - 16:18
Vad är det som säger att dessa Mariehemspelare skulle vara värda ett bättre kontrakt än dom erbjöds. Man ska komma ihåg att dom spelat i div 3 och ÖFK har kanske erbjudit vad dom tyckte var skäligt. Om dom sedan fiskar efter pengar så är det ju en annan sak.
 
 
  Gäst: 19 år
18 Jan 2009 - 03:34
Jag gör här mitt första inlägg på fotbollz hemsida, har tidigare varit inne och läst lite grann, dock ingen flitig besökare. Först och främst kan man ju glädjas åt att det faktiskt finns så pass många som bryr sig om fotbollen inom Jämtland.

Om vi börjar med situationen i ÖFK så kan man ju snabbt konstatera att den satsning som startade -96 inte gett någon större sportslig framgång. Men dock har det gett så mycket mer, en arena, som inte bara ÖFK har nytta av, utan hela länet. Dessutom har det gett staden Östersund ett "eget" lag. Med största respekt för IFK, Ope m.fl. så är det svårt för folk i t.ex. Sthlm att veta vilka Ope är. Östersund har helt enkelt fått sig ett lag att bygga framgångar kring.

Men det är där som det tydligen gått snett. Min filosofi är helt klart att så länge det inte finns någon/några större finansiärer inom ÖFK blir det otroligt svårt att nå elitfotboll med medelmåttiga nyförvärv. Därför bör man så fort som möjligt börja bygga laget kring länets talanger. Och det finns absolut förutsättningar för det. Det finns spelare med fantastisk potential, det gäller bara att de får chansen, och det illa kvickt. Just nu tränar en handfull talanger med ÖFKs A-lag men ingen har än så länge fått något kontraktserbjudande. Jag menar, vad väntar dom på? Ska dom bli less, lämna ÖFK och sedan slösa bort sin talang i ett dåligt div. 4 lag. Ne satsa på ungdomen, Daniel Andersson har förutsättningarna för att bli en fantastisk spelare, ge han chansen. Likaså Anton Landgren, Anton Regnell m.fl. Alla dessa spelade förra säsongen med ÖFK u-19. Tanken är att det ska vara vägen till A-laget, men tydligen är det något som är fel.

En annan spelare som lirade i u-19 förra året var Rasmus Wahlborg. Som faktiskt är en av väldigt få spelare i Jämtland som blivit uttagen till att träna i ett ungdomslandslag. Den talangen slösades bort redan i Ope, där han inte fick chansen riktigt och därmed blev less och lämnade för ÖFK-u19 förra säsongen. Väl där fick han inte spela pga att Kalle B ville ha ner 5-6 A-lagsspelare varje match. Spelare som blivit värvade för att sedan vara pinsamt dåliga, t.o.m när de fått chansen i u-19 laget. Ta t.ex. Vedat Shala som kom från Värnamo (?) och förmodligen fick iaf 5000 kr i månaden för att representera ÖFK men som på en hel säsong inte fick spela en enda minut i A-laget. Utan istället, trots att han var sämre, tog platsen där möjligtvis Rasmus skulle ha spelat och utvecklats till en A-lagsspelare i år eller nästa. Sedan en lirare som Oscar Strandeberg, som också besökt landslaget. K/D har gett han en stabil grund att bygga vidare på, är det inte i detta läge ÖFK ska kliva in och ta vara på talangen undrar jag? Ne, ÖFK måste snarast ta tag i situation och börja se långsiktigt. Bygg laget från grunden, satsa på egna förmågor så kan vi med dom förutsättningar som finns förhoppningsvis få se elitfotboll i länet inom 10 år. Självklart kan man inte bygga ett lag på enbart ungtuppar utan det måste finnas en del rutinerade kvar som kan hjälpa dessa yngre att utvecklas och samtidigt hålla balansen inom laget.
 
 
  Gäst: :)
18 Jan 2009 - 08:45
2 fel. Folk i sthlm har nog mer koll på Ope än på ÖFK efter tiden som norrlands rikaste klubb. Sen fick Wahlborg massor med chanser i Ope. Han spelade från start i div 3 som 16 åring X antal ggr och det är inte vanligt i det här länet.
Se ledsnade han på att träna och saknade kanske sina kompisar också för han gick över till att bara köra med P16 laget efter sommaruppehållet.
Året efter gick han till ÖFK men är nu åter i Ope.
 
 
  Gäst: 19 år
18 Jan 2009 - 15:59
Ja det är mycket möjligt, men med tanke på att det var på stenåldern så var ett bildande av ÖFK nödvändigt. Och det där med Wahlborg, där har du fel. Han startade för Ope 2 gånger under hela vårsäsongen och sedan ville han pga att stöttningen hos det äldre spelarna i Ope inte var den bästa, istället spela i pojkallsvenskan där han visste att han fick fullt stöd från både tränare och spelare. Jag förstår han, det kan inte vara kul att gå och träna 5 gånger i veckan och när man väl är där bli utfryst. Så på så sätt kan man säga att man inte tog vara på hans potential och talang. Han gick sedan till ÖFK eftersom problemet fortfarande var detsamma och Ope inte visade något intresse varken för att behålla honom eller Daniel A. Sedan ska vi inte säga att han är åter i Ope eftersom inget än så länge är klart.
 
 
  Gäst: 18 år
18 Jan 2009 - 17:27
spelarna såg honom med de ögonen och inte som en ung utvecklingsbar talang. Jag håller med om att han inte fick den stöttning han borde fått av spelarna, jag tycker att där har Ope haft problem ett tag nu. Vissa "äldre" spelare har haft fruktansvärt svårt att acceptera de yngre spelarna om dom inte direkt går in och visar att dom är lika bra som de "äldre. Sen var ju en avgörande faktor att Rasmus själv inte var beredd att "offra" något för fotbollen. Resor, fiske och annat var ju vissa ggr intressantare än att spela fotboll och så går det ju naturligtvis inte ha det i a-laget, inte om man som i Opes fall siktar uppåt iaf. Jag hoppas och tror att det kommer att gå bra för Rasmus och jag tror att om han skulle välja Ope i år blir lite lättare för honom, med ett lite bättre klimat i laget. Även om det fortfarande finns några gamla gnällspikar kvar
 
 
  Gäst: 18 år
18 Jan 2009 - 17:29
Kom bort en del av texten där men jag skrev att Ope såg honom som en startspelare och han inledde ju som det vilket i mitt tycke var lite fel och ledde till att spelarna............bla bla bla
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook