Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4326    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarBra jobbat ÖFK!...

Bra jobbat ÖFK!  (32 svar)   16 Feb 2009 - 10:10  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Ronaldo
Det skrivs av Haldo i artikeln inför matchen mot Ranheim att Tobias Blad inte vill satsa i år, att det brister i motivationen...well, vad heter det, sanning med modifikation...
Jag har varit nära insatt i ÖFK & vet att det inte beror på detta. Vad det beror på är havererad förhandling om kontrakt i år & utebliven lön från förra säsongen.
Jag tycker att ÖFK kan vara lite mer rädda om sina talanger än vad de är i dagsläget.
Det finns lite pengar, det vet jag men vad dessa spelare begär är småsaker, småsummor för att känna att man verkligen kan satsa & vara kvar.
Motivationen blir ju inte bättre heller av att inte få ut pengar från en tidigare säsong.

Hoppas Blad inte slutar med fotboll, han hade ju mycket problem i fjol med infektioner & småskador men i de matcher han var 100% så ser man att han är en jättetalang som i dagens fotbolls-Jämtland saknar motstycke.
 
Svar av:
  teo
16 Feb 2009 - 11:16
Vore tragiskt om han slutade. Han har en enorm kapacitet.

Sedan hade han ju väldiga problem med sjukdomar ifjol. Jag vet inte hur de har inverkat.
 
 
  Gäst: Truppen
16 Feb 2009 - 15:23
Hoppas du verkligen vet säkert om det du påstår när det gäller Blads förehavanden.
 
 
  Gäst: Ronaldo
16 Feb 2009 - 16:10
Ja du "Truppen"...det vet jag, jag garanterar. Är sanningen jobbig?
 
 
  Gäst: Cathrine
16 Feb 2009 - 16:17
Sanningen är alltid jobbig att höra.
Ibland lever man fast i en lögn, man lurar sig själv.
Man vill så gärna, så man skiter i alla varningslampor.
 
 
  Gäst: Truppen
17 Feb 2009 - 00:46
Sanningen på detta forum är väl ofta ett tyckande, så jag tycker min fråga är befogad eftersom du så självsäkert påstår detta om Blad. Det skulle ju kännas mycket bätte om detta kom från källan och inte från en pseudonym.
Ett påstående som som uttalas tillräckligt många gånger brukar till slut betraktas som en sanning, som bekant.
Undrar om Blad uppskattar dina sanningar, som han kanske berättat till dig i förtroende eller till någon som du fått höra det av. Vet inte om sådant "skvaller" gör saker och ting bättre för någon part.
Vad tycker du vi ska göra med denna "sanning"
 
 
  Gäst: Ronaldo
17 Feb 2009 - 08:27
Tja...det enklaste sättet är väl att gå direkt till källan, dvs. Tobias Blad.
Ur de avhoppade spelarnas synvinkel är detta ingen hemlighet, det är väl snarare så att ledningen för ÖFK inte vill att sånt här skall komma ut.

Skulle du själv göra ett jobb, inte få betalt för det & sen fortsätta att göra samma jobb & samtidigt tycka att det är en ok behandling?

Om du är så insatt som du vill få det till att verka så är jag FÖRVÅNAD över att du inte vet detta...
 
 
  Gäst: Truppen
17 Feb 2009 - 13:15
Jag tycker inte du ska sitta och vara talesman för de "avhoppade spelarna", låt dom själv föra fram detta. Vilka avhoppade spelare pratar du om igentligen. Tycker inte du verkar så insatt i det hela och därför borde du inte mässa om detta på forumet i någon form av eget syfte.
 
 
  Gäst: Ronaldo
17 Feb 2009 - 15:06
Detta var tydligen en väldigt öm tå för dig "Truppen". Då var sanningen alltså jobbig att höra.
Jag har inget som helst eget syfte med detta. Vill bara att alla ska få veta varför ÖFK tappar sina spelare.
 
 
  teo
17 Feb 2009 - 15:13
det är givetvis många saker som inverkar, det är väl klart att den ekonomiska ersättningen inte är i paritet med den tid spelarna lägger ner. Hade alla spelare haft 20000 i månaden hade det givetvis varit lättare att behålla dem. Men ÖFK har inte råd med det, så är det bara.

Man kan inte trissa upp lönerna för att behålla spelare, man måste kunna erbjuda andra saker. Om spelarna har fotbollsmässiga ambitioner faller det inte på pengar.
 
 
  Gäst: Truppen
17 Feb 2009 - 16:40
Jag betvivlar stark de sanningar du kommer med.
Vilka spelare har ÖFK tappat enligt dina teorier.
 
 
  Gäst: Martin
17 Feb 2009 - 19:13
Se det positivt, med så många avhopp som det är inför denna säsong torde ÖFK ha mycket lönemedel över till utlänska spelare.
 
 
  Gäst: Ronaldo
17 Feb 2009 - 20:31
Men kära nån...LÄS för guds skull vad jag skriver!
Spelare som lämnat har ju inte ens fått betalt för FÖRRA säsongen & här talas det om utländska nyförvärv.
"Truppen"...du behöver inte för en enda sekund tvivla på det jag skriver, det är tyvärr den bistra sanningen...

 
 
  Gäst: Truppen
17 Feb 2009 - 22:12
Precis, jag läser vad du skriver och tror inte att detta är sanningen oavsett vad du påstår, för du verkar var för negativt färgad av någon anledning. Jag är mest nyfiken på vad du vill uppnå med det hela. Det är den bittra verkligheten.
 
 
  Gäst: Ronaldo
17 Feb 2009 - 22:56
Detta är sanningen men DU verkar vara otroligt färgad som inte kan acceptera den, ersättningen var mycket sämre än förra året samt att många spelare inte ännu fått betalt som de blivit lovade, ändå så tycker ÖFK att man skall skriva på för ytterligare ett år...
Jag personligen vill inte uppnå nåt men, jag skriver detta eftersom många på detta forum undrar varför spelare hoppar av & ingen vill erkänna var skon klämmer.

Jag skulle ju inte ljuga om en sån här sak fattar du väl, min tid är alldeles för värdefull för att sitta & skriva strunt.
Än en gång, du spär verkligen på det som jag trodde, detta vill ÖFK-ledningen mörka.

Tack för mig
 
 
  Gäst: Rådström
17 Feb 2009 - 23:04
Ekonomi i all ära men att tappa Blad är och kommer att bli tungt, en spelare med de naturliga egenskaperna, löpsteget, tekniken och en bra blick är inte bra för vilken klubb som helst att tappa.

Jag sitter själv och funderar på träningsupplägget i Svensk fotboll (jag ska absolut inte ge mig ut i diskussioner som där jag inte har en erfarenhet värd något i gämförelse med en etablerad tränare utan det är mer en fundering och ett påståeende).
Att träna så länge och hårt utan att finna glädje till fotbollen kan inte vara bra, en gladare fotbollspelare är en bättre och mer motiverad fotbollspelare. När fjolåret inte hinner starta innan nästa fotbollsår tar vid är inte motiverande för någon Alla behöver vila ifrån sitt jobb och hobby för att senare återuppta det och finna glädje. En kortare träningsperiod innan träningsmatcher och seriespel kommer skapa att glädjen finns där under hela spelåret i stället. Jag vet många fotbollspelare som helt enkelt ledsnar på fotbollen då det blir för mycket. I andra länder i Europa så har de bara en liten del av den träningen vi har i Sverige men det ser inte ut att gå så dåligt för dem heller.

Du kommer att vara saknad Blad, hoppas fönstret för att komma tillbaka inte är helt stängt.
 
 
  Taggen
17 Feb 2009 - 23:28
I andra länder i Europa så har de bara en liten del av den träningen vi har i Sverige men det ser inte ut att gå så dåligt för dem heller.

Menar du när de är ungdomar, eller etablerade?
Fotbollsproffs på en hög nivå tränar väl ett par pass om dagen, sen har de givetvis semester som i alla yrken, men inte är den lång det tror jag inte.
Vill man komma till att ha fotboll som yrke så måste man nog ligga i jäkligt hårt och träna mycket, samt att vilja utvecklas och vilja vara bäst på varje träning.

Hänger inte riktigt med på den där jämförelsen med träning Sverige kontra övriga Europa. Vilka tränar mindre? Spelarna på samma nivå som Öfk, i övriga Europa? Och vilka går det bra för, landslagen? Klubblagen på hög nivå? Klubblagen på samma nivå som Öfk?

Tror det gäller generellt för unga spelare med ambition att komma ännu högre upp i seriesystemet att träna, träna, träna.

Sen hoppas man ju att spelare finner glädje i att träna länge och hårt, och hela tiden känner att man utvecklas.

Vad det gäller ungdomsfotbollen, så tror jag att det viktigt med varierande träning och några roliga uppbrott i säsongen såsom cuper, någon lekfull övning då och då etc. för att hålla glädjen vid liv.
Av egna erfarenheter tror jag detta också kan behövas på seniornivå också, men att det ofta glöms bort.
Nu har jag ingen aning om hur det är i fallet öfk eller generellt i svensk fotboll.

Men det är helt rätt Erik en glad fotbollsspelare är en bra fotbollsspelare, hoppas vi kan få dem att bli glad av att träna!


 
 
  Gäst: Truppen
18 Feb 2009 - 11:23
Ronaldo blev din tid så värdefull helt plötsligt. Men jag håller med om att du inte ska sitta och skriva strunt, precis det jag försökt påpeka för dig.
Jag känner bara till en som inte förlängt sitt kontrakt pga av ekonomiska skäl. Sen om det skulle blivit några förseningar av utbetalningar av ersättningar beror väl på den krassa ekonomiska verkligheten som vi lever i. Förutsätter att detta isåfall kommer regleras i slutändan.

Vad jag förstår har föreningen ett annat upplägg i år där den fasta ersättningen är lägre men att man har en prestationsersättning istället. Känns väl sunt tycker jag, går det braför laget är det lättare att få in pengar. Detta tror jag man gjort bl.a av erfarenhet där man tagit hit spelare som kostat en hel del men inte presterat något av värde.

Sen är väl ÖFK alternativet i länet om man vill satsa på fotbollen och få möta kvalificerat motsånd på gamla klassiska arenor, få chansen att bli uppmärksammad ute i fotbollssverige. Det är väl det man strävar efter som hängiven fotbollsspelare. Men om det är några tusenlappar som ska sätta stopp för detta så är det ju upp till var och en. Tror inte någon spelar pga pengar i länet.
Som jämförelse att spela med något av våra div3 lag är ju inte tiden som läggs ned någon jättestor skillnad. Men man får alltid tillgång till bra träningstider. Finns med i en bra organisation som försöker jobba seriöst. Man får förmodligen betydligt bättre ersättning i snitt.
 
 
  Gäst: En som undrar
18 Feb 2009 - 11:58
Tråkigt att Ronaldo verkar ha tackat för sig i just den här frågan, har följt med i eran
disskution.
ÖFK talar ju om att man vill satsa mot Superettan, även fast Kalle sagt att det inte gör nåt att åka ner i tvåan ett år.
Men hur ska det gå till om det inte får kosta pengar? Jag har väldigt svårt att tro att man kommer kunna komma dit om det hela tiden ska sparas & tycka att spelarna ska nöja sig med att få visa upp sig för andra klubbar ute i fotbollslandet.
Vad händer då om en annan klubb helt plötsligt vill ha en spelare från ÖFK & samtidigt erbjuder en mycket bättre "deal".
Då faller ju hela satsningen med att komma upp sig i seriesystemet för ÖFK.
Man kan ju inte ställas inför denna situation varje år.

Håller med dig Rådström, väldigt tungt att tappa Blad.
 
 
  Gäst: MMDT
18 Feb 2009 - 13:50
Lokala klubbar ska ju inte erbjuda mer pengar än ÖFK. Det är ju poängen med att ÖFK finns. De bästa spelarna ska spela där. Kommer "pengakriget" tillbaka är det bara att lägga ner ÖFK, och så kör vi IFK mot OPE igen. Det blir jävligt spännande att följa ett trött div.3 derby som bäst varje sommar....

 
 
  gäst
18 Feb 2009 - 16:25
Nu måste jag skriva.
Tyvärr så måste jag medge att Ronaldo har rätt i alla sina påståenden. Fortsätt skriva!
Intressant läsning.

Att alla här inte tycker det är väl för att det bränns.

Det är synd för det borde komma fram mer saker men man måste ju oxå skydda spelarna.

Att lokala klubbar inte ska erbjuda mer pengar för spelare kan ju diskuteras. Jag håller fullständigt med om att ÖFK borde vara den ledande klubben i länet, men hur sköts den. NU fattas inte ens sanden i lådan.

Jag har följt ÖFK en hel del när de har haft matcher nere i Stockholm och förvånas över att det skrivs att klubben har dåligt med pengar. Man kanske ska minska staben som hänger med, alla ni är ju inte med på plan. Tror knappast att ÖFK behöver den "hejaklacken" om man vet att det slår tillbaka på min "lön" som spelare.
Bara ett tips!

Vad har spelarrådet haft för funktion och vad har de fått säga till om..en del av spelare har ju blivit kallade för "gnällspikar".

Nu är det ju så många som hoppat av så nu bör det väl ligga lite pengar på kistbotten. Ni kan ju "glömma bort" och betala de som ni är skyldiga, de spelare, som hoppat av.
Det vore ju inte första gången som ett löfte/löften bryts, eller hur?

Nä, nu hoppas jag på Div3 och att någon av dessa klubbar kan axla mantel som ÖFK tror sig bära idag. Det måste ska gå och få fram ett bra lag med en bra stab.
Vart tog alla de styrelsemedlemmar vägen, som hoppade av ÖFK?



 
 
  Gäst: Hur?
18 Feb 2009 - 19:31
Hur kommer det sig att inte flera spelare tackar för sig om utebliven ersättning/dålig ersättning/sena utbetalningar etc etc är skälen till avhoppen?
Vissa i laget kanske t o m känner sig priviligerade som får betalt för att göra något som de tycker är "ROLIGT"!?
Om motivationen inte finns för att spela fotboll tror jag knappst 1-2 tusenlappar extra höjer den så drastiskt, det är iaf mitt synsätt.
Och jag tror om jag vore arbetsledare hellre skulle belöna någon som tycker sitt jobb är roligt än en som säger sig ha dålig motivation pga dåligt betalt.
Men smaken är som baken!
 
 
  gäst
18 Feb 2009 - 20:15
tycker du inte att nog många har tackat för sig?
 
 
  Gäst: Truppen
18 Feb 2009 - 21:46
Vilka är alla dessa som påstås hoppat av ????
 
 
  Gäst: Truppen
18 Feb 2009 - 21:54
Snart har det blivit en sanning av allt deta tjat om alla avhoppade spelare.
Ni som påstår detta tala om vilka som hoppat av pga ekonomiska ersättningar.
 
 
  Gäst: Hasse Nilsson
18 Feb 2009 - 22:10
Truppen: Läser du ens vad som skrivs i inläggen? Att ÖFK ligger efter i utbetalningarna av löner och bonus är allmänt känt av alla som känner någon som spelar i laget. Vissa har tröttnat på denna återkommande fars medan andra väljer att fortsätta spela med förhoppningar om att ÖFK ska uppfylla sin del av kontraktet.
För många på detta forum finns det enbart svart eller vitt. Vissa gnäller på ÖFK oavsett och andra försvarar klubben med taggarna utåt i varje situation. Denna gång är det ett faktum att ÖFK inte uppfyllt utbetalningarna gentemot spelarna. Till de som försvarar och opponerar sig mot detta; är det möjligtvis så att det är Bagdad Bob (propagandaministern i Irak) som letat sig hit på detta forum?
 
 
  Gäst: No pay, no game
18 Feb 2009 - 22:26
Men snälla..
Det är ju inga stora summor vi pratar om , eller hur ? Tycker att de spelare som gnäller har fått storhetsvansinne (knepigt nog) , De ska vara glada över att få chansen att spela på en såpass hög nivå och i en klubb som ÖFK.

Brist på motivitation och ambition är det frågan om helt enkelt !
 
 
  Gäst: Truppen
18 Feb 2009 - 22:34
Hasse Nilsson vad tror du att det beror på, ifall det stämmer, du verkar ju vara insatt.

 
 
  Gäst: Truppen
18 Feb 2009 - 23:02
Jag efterlyser ändå alla dessa avhopp, jag känner till ett.
Det finns ju ingen anledning att svartmåla allt om inte det finns fog för det !
 
 
  teo
18 Feb 2009 - 23:02
Får hålla med No pay no game

Om det är en eller annan tusenlapp man bråkar om, då vet jag inte om berörda spelare är så mycket att ha ändå.

En viktig grundförutsättning vi skall ha klart för oss är att ÖFK inte sitter på någon jättekassa med pengar. I synnerhet inte under vintermånaderna. En storm i ett vattenglas är den här diskussionen.
 
 
  Gäst: Mattias Blad Elmstedt
18 Feb 2009 - 23:22
Om det inte behövs pengar till spelare/löner så säger jag lycka till med elitsatsningen ÖFK.
Fin arena har ni i alla fall fått i Östersund. Perfekt för Jämtlandsderbyn nästa år.
 
 
  Gäst: Jan A
20 Feb 2009 - 11:03
Jag har länge iaktagit denna disskution på håll och blir ju rädd när man läser hur alla ser detta antingen svart eller vitt. Den ena säger att de är fel av spelare att inte skriva på för små saker men om de sker många små saker hela tiden så är de klart att spelarna tappar motivationen. De handlar ju inte bara om egen inställning utan även hur man blir bemött och behandlad. Tänk er själva att ni jobbar för en arbetsgivare som låter er vänta poå er ersättning lite nu och då osv. Ne jag tykcer de är bra att allt kommer upp till ytan så att alla kan ta åt sig och bättra sig. Efterlysar även öfk ledning. Vad fyller de sina dagar med. De är alldelles för inaktiva utåt sett. Vi är ju så må+ngha som undrar vad som händer eller va de ser i framtiden. Väl mött
 
 
  Gäst: Truppen
20 Feb 2009 - 12:16
Förhoppningsvis ute och jagar pengar till sina "anställda" vid sidan av sina egna jobb.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
5
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook