Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4592    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarHandligsförlamning....

Handligsförlamning.  (16 svar)   20 Apr 2009 - 07:41  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Örjan S
Har sett att Kalle Björklund är väldigt kritisk mot laget efter Carlstad matchen i varje fall om man får tro tidningarna. Jag tycker att första halvlek är fullt godkänd, de var väldigt chansfattigt för båda lagen. Jag tycker Kalle tar till övertoner i sin kritik mot spelarna inte minst som första halvan såg ut. Jag måste säga att jag är kritisk till tränaren Kalle Björklund och lagledningen hur man hanterade situationen, vad man skulle gjort från bänken är att beordrat Gassan T och A Sippuri att värma upp under pausen och direkt satt in dem på varsin kant, detta för att få in spelare som kan utmana göra de oväntade, de pratas hela tiden om att spelarna ska våga, men varför vågar man ingenting från bänken?

Med dessa två kvicksilver på kanterna fanns ju chansen att få till en annan matchbild och bryta mönstret som var i första halvlek. Jag är rätt säker på att man fått ett överaskningsmoment om man gjort som jag förväntade mig, dessa två är ju lite andra spelartyper än de som spelade i första halvlek, jag vill understryka att de var inte dåliga men man borde med hänsyn till hur de såg ut sett att något måste till för att skapa mer framåt.

Jag är oerhört besviken på Kalle och lagledningen att man försatte den här möjligheten, mycket dåligt. Självklart vet ingen om de blivit annorlunda, ingen har svaret, men man borde gjort ett försök. Nu kom ju Gassan in i andra, men Andreas Sippuri kom inte in alls. Det är en gåta hur man kan utelämna en spelare som gjorde två mål i senaste matchen? visserligen mot ett kanske sämre lag, men ändå.

ÖFK hade en klockren defensiv i 60 min, Kalle Björklund kalvade bort möjligheten att försöka skapa en bättre offensiv när man hade 0-0 i paus, jag måste ge Kalle och lagledningen underkänt.

Jag har inte åkt 52 mil enkel resa för att se en handlingsförlamad bänk.
 
Svar av:
  Gäst: Kattem
20 Apr 2009 - 08:26
Kalle är mycket kritisk till att spelarna inte visade någon vilja. Dom var tvåa och trea på bollen säger han. Hur kan han tro att spelarna som tränat hela året medvetet skulle vara slöa. Istället kan det vara så att spelarna inte hann med i det tempo som Carlstad hade.
Kalle hade valt bort alla spelare med speed. ÖFK:s mittf. var alldeles för trögt. Alternativ två var att spelarna inte fått vila tillräckligt för match och därför inte orkade och var två eller trea, men att spelarna skulle medvetet vara slöa köper jag inte.
 
 
  Gäst: Örjan S
20 Apr 2009 - 08:42
Sippuri fanns inte med på på bänken åtminstone inte bland dem som räknas upp, men de ändrar i sak ingenting, han skulle ju så klart varit tillgänglig, och därmed har man kunnat gjort nödvändiga förändringar genom att sätta in Gassan och Andreas S i andra halvlek.
 
 
  Gäst: Bent
20 Apr 2009 - 08:50
Kalle Björklund har ju inte direkt visat sig framgångsrik under sin tränarkarriär och det kanske märks i och med detta. Under sina många år i klubbar har det ju inte gått direkt bra - gäller även ÖFK:s A-lag?

Tror man kanske har för höga krav på honom? Kalle är ingen Gud - finns säkert tränare i länet som kan matcha hans laguttagningar bättre. Däremot att utveckla spelare tycker jag han är bra på.
 
 
  teo
20 Apr 2009 - 09:05
Den enda man kan säga har lyckats bättre med ÖFK var Sören Åkerby och möjligen McDonald. Regebros ÖFK var på väg att ramla ur ettan när han fick gå.

Jag tycker Kalle har gjort ett bra jobb, framförallt med att matcha ungdomar.
 
 
  Gäst: Snälla, snälla
20 Apr 2009 - 09:37
Att släppa fram unga spelare är ju en sak. men snälla Bent, jag är inte så insatt i vad det är Kalle har utvecklat. Kan du tala om det för mej vore jag tacksam. Jag vet inte helt enkelt.
 
 
  Gäst: Örjan S
20 Apr 2009 - 11:25
Jag vill understryka att Kalle Björklund är stor kraft och behövs i Jämtlandsfotbollen, han har precis som alla andra tränare lyckats bra och mindre bra, det är inget konstigt med de. Sören Åkeby som lyckades så bra här och senare i Djurgården har de inte gått någonting för sen han lämnade DIF. Misslyckades i Århus, misslyckades i Malmö FF, samt nu senast i Ålesund. Kritiken mot hur Kalle B matchade laget innebär inte att jag dömer ut Kalle, jag har den största respekt för Kalle Björklund, han har varit med länge på Elitnivå både som spelare och tränare. Han har mycket att lära oss både fotbollsmässigt och om hur en klubb ska organiseras och drivas. Titta ex på vad han gjorde med Ante Björkebaum, Ante var utdömd och fick rådet att sluta med fotboll, Kalle Björklund kontaktade läkaren Leif Svärd som opererade Ante. Nu är Ante B kraftigt på gång! Hur hade de varit om inte Kalle kommit?

Hur som helst de finns ingen tränare i Jämtland och Östersund med samma erfarenhet och kunnande som Kalle Björklund, det ser mycket tunt ut för att inte säga obefintligt med tränarämnen bland de egna förmågorna. Då ser de betydligt bättre ut på spelarsidan, och det är mycket Kalle Björklunds arbete samt förstås John Bauer har ju stor betydelse i detta.

 
 
  gäst
20 Apr 2009 - 11:37
åsså har vi ju dem han inte tyckte om..som blev ratade.
 
 
  Gäst: Amatörpsykolen
20 Apr 2009 - 13:27
"- Det finns inget kurage alls i laget. Jag är oerhört besviken, dundrade den irriterade ÖFK-tränaren"
Så talar en "bra" ledare som vill gjuta mod i spelare med redan dåligt självförtroende!
Det han gör är att trycka ned dem ännu mer i skoskaften!
 
 
  Gäst: Bent
20 Apr 2009 - 14:15
Det är ju det jag säger - att karln inte nått framgång på speciellt många håll! Kanske dags att se över vad som händer egentligen med Björklund även om jag tycker han är en frisk fläkt.

På nåt vis känns det ändå inte som Kalle har alla hästar hemma...det känns bara så. Man måste kunde hantera spelare också och inte trycka ner dem.
 
 
  teo
20 Apr 2009 - 15:42
min uppfattning är inte att han trycker ner spelare. Om jag tolkade Öp:s repotage från John Bauer så verkade det som att de flesta ungdomar var väldigt nöjda med honom. Han har lyckats inspirera flera av dem att träna 9 gånger i veckan, det är positivt.

Sedan är det säkert så att det finns bänkade missnöjda spelare. På ett sätt blir man ju nedtryckt om man inte får spela. Men det är inte ett fenomen isolerat till Kalle.
 
 
  Gäst: Bent
20 Apr 2009 - 15:59
Det var någon tidigare som ville att jag skulle förklara att Kalle är bra på att utveckla spelare. Precis som du säger teo tror jag väldigt många unga spelare är nöjda med honom (såg det i JB-inslaget om inte annat) och man kan se en tydlig tendens att just unga killar blir bra utvecklade och där tror jag Björklund har sin bästa sida - att utbilda ynglingar och peppa dem.

Däremot finns det mkt övrigt att önska vad gäller andra bitar helt klart. Tror nog han ska rikta in sig på ungdomar, det är där han är bäst. Det är vad jag tror i alla fall. A-lag funkar inte för honom, det är min åsikt!
 
 
  teo
20 Apr 2009 - 16:25
Om han ändå är här och jobbar på John Bauer tycker jag lika gärna han kan ta A-laget också. Det finns i alla fall inga givna alternativ av de jämtländska tränarna, möjligen Peter Andersson på sikt.

De ekonomiska resurserna att ta hit en meriterad tränare utifrån lär inte heller finnas.

Nu tycker jag att vi fick se ett bra ÖFK förra året. Framförallt i passningsspelet tycker jag man tog flera steg framåt. Det var faktiskt så att man dominerade och styrde flera matcher på hemmaplan. De hade man inte gjort tidigare år i ettan. Återstår att se hur det kommer se ut i år. Jag har en känsla att de kommer ta några omgångar att få igång spelet.
 
 
  Gäst: ja
20 Apr 2009 - 18:40
Jag tror att Kalle B är väldigt duktig på att instruera och entusiasmera spelare på träning. Särskilt tonåringar. Samtidigt tror jag att många andra tränare/ledare i vårt eget distrikt skulle vara bättre som matchcoacher och att bedöma vad som behövs taktiskt inför och under en match. Punkt.
 
 
  Gäst: Truppen
21 Apr 2009 - 21:53
Som exempelvis ???
 
 
  Gäst: !
21 Apr 2009 - 22:02
Peter Andersson !
 
 
  Gäst: Truppen
22 Apr 2009 - 22:29
Håller med dig !
Tur att ÖFK har Peter som medverkar då och då på A-lagsträningarna.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook