Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #4965    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarLedin o Forward är lika dåliga...

Ledin o Forward är lika dåliga  (21 svar)   22 Jun 2009 - 21:43  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Jörgen Årlin
Forward var liksom i fjol ett riktigt dåligt lag. Med Martin hade vi vunnit. OCH Landin aldrig mer, aldrig mer Ledin-låtar i paus.
 
Svar av:
  Gäst: Kal Tenberg
22 Jun 2009 - 22:25
Man blir bara deprimerad och uppgiven över hur illa det är. Fler tycker säkert samma, är väl därför det knappt finns några inlägg åt eländet.
 
 
  Gäst: Carl S. Berg
22 Jun 2009 - 23:03
Det gick då inte att se att ÖFK hade spelare som "varit med i fjol eller tidigare". En orgie i kostsamma missar.

Kvaliteter finns, möjligheter skapades, kyla och rutin saknades. Samtidigt är det genom sina misstag man lär sig. Hoppas ÖFK lär sig snabbt.

Fjolårets lag skapade sällan så här många lägen i en och samma match. Men då fanns en matchvinnare och pappa i Makel, som kunde ordna poäng på egen hand.

Sex poäng upp till strecket. Många poäng kvar att spela om, några segrar så går det fort. Men det ska göras också.

Ryktet säger förresten att vi kan få höra om ett tränarbyte i veckan.
 
 
  Gäst: Nej
22 Jun 2009 - 23:10
Det hoppas jag du har rätt i! Kalle kan få fortsätta lalla omkring på John Bauer.
 
 
  Gäst: Björn
23 Jun 2009 - 10:45
Nu lallar ju Kalle inte omkring,precis. Han är den mest kompetente tränaren som varit i ÖFK. Däremot ska vissa spelare som inte tar allvarligt på situationen bytas ut.
 
 
  Gäst: Nej
23 Jun 2009 - 21:47
Om han nu är så kompetent borde han väl redan bytt ut dom spelarna du syftar på? Samt använt som kompetens till att göra så att laget samlat fler än 6 poäng. Det är dessutom inte hans första säsong. Han har kunnat bygga detta lag över 1,5 säsonger och jag tycker man kan kräva mer!

Han står bara och skäller som en hund, han borde belysa det positiva mer under matcherna. Som det är nu så förvirrar han mer än bidrar + att han inte lyckats fått in en vinnarmentalitet i laget. Känns inte som truppen är det minsta stabil heller (med tanke på sandahl och talozis misskötanden) samt att tryggheten i grundspelet inte alls finns där. Så om Kalle är den mest kompetenta tränaren för ÖFK är jag mörkrädd.
Som sagt, han kan få fortsätta sin anställning på John Bauer och lalla på men ÖFk behöver en ny röst.
 
 
  Gäst: Bulle
23 Jun 2009 - 23:12
Kalles kompetens avgör inte vilken trupp ÖFK har. Truppen bestämmer Lohse och Kindberg över. Nu har vi också spelat tillräckligt många matcher för att se vilken tyngd Makel gav i fjol. Troligt är att årets upplaga legat betydligt bättre till med honom på mitten, men nu spelar men med det lag man har och pengarna styr.

Tryggheten i grundspelet hade Kalle kunnat lyckas klart bättre med, det köper jag rakt av. Han må skälla under matcherna, men är alltid sympatisk och trevlig innan och efter match. Sedan vet alla att en tränare i ÖFK inte får hålla i alla trådar, det finns personer högre upp i organisationen som ska ha skulden för exempelvis truppens utformning.

Visst, sparka honom, den tränare som kommer hit får jobba med samma spelare, samma resurser och samma tabelläge. Det blir även en ny kostnad för ÖFK:s redan röda ekonomi.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Jun 2009 - 08:30
Man gör det lite enkelt för sig att tro att tabelläget enbart beror på Kalle. Det är hela klubben och de som jobbar inom den som får ta ansvar, tycker jag.
Då jag tittade på senaste matchen så kommer 4 st från den juniorsatsning vi startade i ÖFK. Bröderna Fryklund, Alan och Jacob. Vi var 5 tränare som hade olika uppgifter, Leffe Widegren var huvudansvarig och valde de tränare han ville ha med sig. Under tiden vi jobbade med laget och efteråt, tycker vi att vi hade ytterligare 4-6 spelare som borde flyttats upp till a-laget, men så blev inte fallet. Idag så hade man i ÖFK kunnat haft en fin stomme på 8-10 spelare från egna led, enligt vårt sätt att se vad som är talang. Idag hade den äldsta bara varit 24 år Nu är ju skadan redan skedd. Hade det funnits en handlingsplan inom klubben så tror jag dessa varit kvar. Synd tycker jag. Har pratat mycket med Leffe och Robbie om detta, vi är eniga om att det var ett bra koncept. Synd att det bara försvann när vi trodde på det. Exempelvis har Robbie sagt vid flera tillfällen, att det var de bästa år han haft som tränare sedan han kom till Sverige. Nu var ju 4 med i första 11:an i helgen å det får väl ändå ses som godkänt.
Nu vill jag med detta inte säga att vi var så jäkla duktiga, men konceptet var bra, utarbetat framför allt av Leffe.
Så att man är i det prekära läget, kräva Kalles avgång, gör man det väldigt enkelt för sig. Det är många faktorer som spelar in.
 
 
  Gäst: Z
24 Jun 2009 - 09:34
Jag är inne på samma linje som Claes. I det läge vi har idag så måste klubbarna få fram egna spelare då det inte finns samma pengar att handla för. Hur ÖFK borde eller kan göra kan inte jag säga då jag har för dålig koll på fotbollen hemma. Så länge man inte kan ha en verksamhet som liknar Arsenals talangutveckling så finns det alltid saker som går att göra bättre men varje klubb måste jobba efter sina förutsättningar.

I VSK har vi ett upplägg som passar oss ganska bra. Av de spelare som inte spelar i a-laget kan vi låna ut två utespelare samt en målvakt till div 2 laget Västerås IK varje match. Detta har varit jättebra för oss då vi har väldigt många unga spelare som behöver skaffa sig erfarenhet av tuffa seniormatcher. Det har även hjälpt VIK att lyfta sig från ett bottenlag till att ligga strax under toppen i serien.

Vi har 6 st juniorer i a-truppen och dessa spelar i vårt juniorlag om de inte spelar i a-laget. Det laget spelar i junior elitserien som håller bra klass. Möjligheten att spela tuffa tävlingsmatcher tror jag är väldigt viktigt, jag är inget stort fan av reservlags serier. Inför hösten är jag öppen för att ev låna ut någon av våra spelare som behöver mer speltid. Jag ser dubbel vinning i detta. Dels får vi tillbaka en spelare som skaffat sig mer erfarenhet och kan vi dessutom hjälpa till att stärka den lokala fotbollen så kommer det på sikt ge VSK ett bättre upptagningsområde.

Det är väldigt viktigt att bestämma sig för vad som är viktigast, utveckling av spelare eller resultat på ungdomslagen. Ex har vi en ung kille född 1994 som spelar varje match i vårt juniorlag. Det finns andra äldre spelare i föreningen som kanske skulle vara minst lika bra i matchen men vi tror att den här killen har större möjlighet att bli en elitspelare och ges därför så mycket matchtid som möjligt.
 
 
  Gäst: .
24 Jun 2009 - 13:50
Det är alltid lätt att skylla på tränaren när det går dåligt. Men vad skulle Kalle ha gjort? Han kan inte trolla med knäna. Eller som det engelska uttrycket lyder: "you can't polish a turd".
 
 
  Gäst: UGN
24 Jun 2009 - 14:39
Varför startat inte ÖFK en ny förening som kan avancera som de vill i divisionerna där deras reserv/ungdomsspelare kan utvecklas? Även fast det har gått oväntat dåligt i år så har de dominerat 4:an förr. Det känns som att det vore ett stort steg i rätt riktning, frågan är ju bara varför de itne har gjort så ännu.
 
 
  Gäst: Pepsi
24 Jun 2009 - 14:54
UGN, frågan har varit uppe tidigare utan att något svar kommit från någon högre upp (iaf vad jag sett).

Vet inte vilken division en sådan förening skulle starta i, skulle det bli femman vore det kanske inte helt optimalt. Kan föreningen ta U19-lagets plats i fyran skulle det förstås vara bättre, för att sedan försöka klättra upp till trean.

Ett "Medskogsbron" i division 3 skulle vara ett stort plus för ÖFK, sett till spelarutvecklingen. Mer stimulerande motstånd för de yngre, och spelare som Lövet, Kvarnlöf, Elis och Perman, som inte tar en tröja i ettan, får lika bra motstånd som om de spelat i ett annat lag i trean. Vid sidan om det laget finns fortfarande juniorallsvenskan som ett rent ungdomslag.

Samtidigt har jag en känsla av att övriga stadslag skulle känna sig betydligt svagare om det här hände, vilket de bevisligen inte alls gillar. Och ÖFK lär ändå få bekosta satsningen i slutändan, med sin redan ansträngda ekonomi.
 
 
  Gäst: Varför uppfinna hjulet igen.
24 Jun 2009 - 15:03
Vad menar du med: "Och ÖFK lär ändå få bekosta satsningen i slutändan, med sin redan ansträngda ekonomi"

Vem skall annars bekosta en satsning som ÖFK gör?

'Duger' det inte att spela i de befintliga lagen utan man 'måste' starta en ny förening för att få spela i 3an tycker jag att man skall betala detta själv.

Sedan kan man ju inte springa mellan lagen lika enkelt bara för att man skall spela i ÖFKs Medskogens-lag. Licenser gäller som vanligt och professionella licenser har ju sina fönster.
 
 
  Gäst: Pepsi
24 Jun 2009 - 16:25
Lite otydligt formulerat kanske. Gör så här då - byt ut "lär" mot "ska" i den sista meningen, och stryk "få" därefter. Vi tycker nog egentligen samma sak i den frågan. Klart de ska betala.

Problem finns med en "Medskogs"-lösning, precis som det finns fördelar. Utvecklingsmässigt finns det helt klart fördelar.

Sedan vet du kanske bättre än mig hur regelverken är utformade, men i fallen Bergman/Ek verkar det ju väldigt enkelt att springa mellan lagen.
 
 
  Gäst: Regler?
24 Jun 2009 - 16:32
Tror man endast får ha ett fåtal som totalt kan 'springa' mellan, 5-6 st plus målvakt och de måste vara under 23 år eller något liknande... Men det är kanske inte aktuellt med flera och man tjatar ju om hur unga alla är så åldern lär inte heller vara ett problem...
 
 
  Gäst: Nej
24 Jun 2009 - 22:49
Claes - självklart ska det finnas en långsiktig plan med hur man vill bygga upp sitt lag. Det ska sättas upp en vision om vad man vill uppnå och lägga upp en plan för att nå dit - självklart. Det är en styrelses ansvar.

En tränares ansvar är att skapa trygghet, en plats att utvecklas i, en miljö att våga misslyckas, man ska känna sig som en del av en stor gemenskap där man tillsammans står och faller med varandra, man skapar en vinnarmentalitet utifrån en trygghet i sitt spel och en tro på att det man gör är det rätta, varje spelare skall bli sedd och laget skall fungera som en enhet. Då vinner man. Då tar man poäng. Där har inte Kalle lyckats. Det är facit.

Styrelsen (om det är som du säger) borde rannsaka sig själva. Kalle borde rannsaka sig själv i vad han som tränare kan göra annorlunda för att skapa ett vinnande lag. En kompetent tränare lyfter kapaciteten på laget (ni som säger att truppen inte är bra nog - truppen ska inte förstå detta själva, dom ska ha en sån stark tro på sig själva att dom kliver över dom hindren).
Sen skall spelarna givetvis rannsaka sig själva - vad kan dom ändra på för att bidra?

Jag hoppas på en nystart.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Jun 2009 - 22:57
Tack Nej, de orden värmde. Eftersom jag anser att klubben jobbat fel och att det finns så mycket att göra bättre. Tycker mycket är klumpigt skött, nu får Kalle bära hundhuvudet för något som fler borde ta del av om man har någon självrannsakan.
 
 
  Gäst: bosse
24 Jun 2009 - 23:10
till Nej, du säger att man inte kan säga att man inte har tillräckligt bra spelare för det är tränarens uppgift att skapa en tro. Ifall alla lag har en tränare som skapar den tron på sig själva så är det ju fortfarande nåt lag som står där och inte kan ta sig över sträcket eller hur? Om man ska vara ärlig, hur många spelare i ÖFK skulle kunna vara aktuell i något av lagen på säg den övre halvan?
 
 
  Gäst: Budda
24 Jun 2009 - 23:16
Jag tycker ÖFK skulle göra som VSK gjort med Z. Skaffa någon som kan bygga en röd tråd genom föreningen. Ha någon sportsligt ansvarig med fotbolls kunnande. Makel är säkert en bra lösning den här säsongen men sen behövs en långsiktig organisation där inte tvåmanna styrelsen bestämmer över det sportsliga.
 
 
  Gäst: Curva
25 Jun 2009 - 09:34
Ett bra förslag Budda
 
 
  Gäst: Nej
25 Jun 2009 - 10:36
Bosse - snälla du, ska man vara som du är det ju lika bra att lägga ner laget helt? Klart man ska kämpa och strida och jag tycker faktiskt att det här laget ska kunna vara kapabla att placera sig över strecket. Jag har inte snackat om att dom ska vara i topp.

Kanske kan ÖFK titta lite på Brage. Brage slogs med ÖFK i nedre regionerna förra året - i år är dom i topp...
 
 
  Gäst: bosse
25 Jun 2009 - 11:14
Nej, det jag menar är att jag tycker Kalle har fått ut mer ur det här laget än vad man kan förvänta sig. Ifjol på hösten så överpresterade man utan tvekan och då var det spelarna som gjorde det bra. Nu presterar man ungefär som man kan förvänta sig med den trupp man har och då är det tränarens fel. För tillfället tycker jag ändå att det är en bättre lösning med Makel eftersom han ska spela också vilket innebär en klar förstärkning. Kanske han kan plocka med sig lite brittiska stjärnor också efter uppehållet :-)
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
11
kommentarer
Spelomgång 2 div.4 Jämtland-Härjedalen 2024
av Lasse Granbacka | 4 Maj 2024 - 21:36
Då var första omgå
5
kommentarer
ÖFK - Örebro 1-1 (1-0)
av Hasse Thor | 5 Maj 2024 - 20:44
Östersunds FK noterade sin tre
5
kommentarer
Onödig poängförlust
av Per Lagerbäck | 5 Maj 2024 - 20:07
Sammanfattningsvis ges ÖFK k
4
kommentarer
Bra betyg till ÖFK:s spelare i matchen mot Örebro
av Haldo Jonsson | Idag - 10:09
Foto: Thord-Eric Nilsson Mikola Mu
4
kommentarer
När matchen var slut fick jag en déjà vu
av Haldo Jonsson | 6 Maj 2024 - 15:44
Förlustmatchen mot Väst
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet igår kl 16:25
fotbollz.se på Facebook