Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #6717    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarAgne Svärds Krönika....

Agne Svärds Krönika.  (18 svar)   23 Okt 2010 - 10:05  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Örjan S
Har ni läst Agne Svärds kröninka? Om inte gör de, det är en krönika som i de flesta stycken träffar alldeles rätt. I morron har ÖFK en ny ödesmatch som måste vinnas om ÖFK ska bli kvar i norrettan, laget kan mycket väl lyckas med bedriften men skulle ÖFK åka ur faller ansvaret tungt på ÖFK-ledningen som inte lyckas klara av att skapa ett lag som håller. Såg tidigare i veckan att Rolf Loshe ansåg att serien är för bra för ÖFK, jag håller inte med, det är ÖFK som är för dåliga och de beror på ÖFK- ledningens sätt att arbeta. En million till trodde han skulle göra ÖFK till ett mittenlag, två millioner till då skulle man kunna vara däruppe om jag minns rätt. Ja om de vore så enkelt, jag tycker ÖFK ska titta på och rannsaka sig själva hur man använt de resurser man har.

Två till tre milloner till är ingen som helst garanti för att de skulle gå bättre, pengar är viktiga men det är inte allt.

Mer pengar måste nog till men framförallt måste de in en långsiktig strategi, de måste in kompetens, de måste in kontinutet för att driva föreningen framåt. Värvningarna eller spelarlånen är ingen framkomlig väg vilket jag hävdat ett flertal gånger och det visar sig återigen ÖFK är ännu en gång inblandat i bottenstriden. Vad ÖFK konceptet behöver för att bli trovärdigt är att bygga ett lag.
 
Svar av:
  Gäst: tarzan
23 Okt 2010 - 10:41
Finns det exempel på föreningar som lyckats etablera sig i superettan med en omsättning i ÖFK:s storleksordning? För att kunna göra det du är ute efter Örjan, att satsa på långsiktighet, att skriva långtidskontrakt med bra spelare som behövs för att lägga grunden till ett superettalag så krävs just pengar. Tror du på fullaste allvar att ÖFK:s ledning anser att det absolut bästa är att jobba med kortsiktiga förstärkningar?
En bra svensk spelare på långtidskontrakt kostar pengar, pengar som inte finns
 
 
  Gäst: Örjan S
23 Okt 2010 - 11:17
Alltsedan 1997 har ÖFK ledningen pratat om superettan ,ÖFK är inte där än, nu är det tydligen 2011 som steget ska tas. Man måste ju förutsätta att ÖFK ledningen har klart för sig att de kostar att ta sig till superettan och att de finns täckning för de när man säger att man ska upp till superettan! Men de krävs så ofantligt mycket mera för att ÖFK ska utvecklas, bla de som jag nämner i mitt tidigare inlägg, föreningen har stått still sedan ÖFK kom till norrettan. Jag säger så här, jag tror att styrelser och sportchefer i de föreningar i norrettan är så mycket bättre än vad ÖFK har!
 
 
  Gäst: Kassören
23 Okt 2010 - 11:21
Örjan, du kan jämföra div 1 föreningars ekonomi från 2007 som finns på Svffs hemsida:
http://svenskfotboll.se/ImageVault/Images/id_9853/ImageVaultHandler.aspx
 
 
  Gäst: Örjan S
23 Okt 2010 - 11:32
Kassören, ÖFK ska till superettan har vi hört sen 1997, finns de inte pengar till en superettasatsning? Då undrar jag hur kan man då kan gå ut och säga att man ska till superettan om de inte finns kostnadstäckning? Är det något man kommit underfund med nu? Har vi blivit lurade? Har de lovat för mycket?
 
 
  Gäst: ÖFK-are
23 Okt 2010 - 11:48
Underbart att man får höra de djuplodande och kristallklara analyserna igen.Jag har verkligen saknat de genialiska inläggen från Hackås.Vad vore jämtlandsfotbollen utan de kunskaper och den erfarenhet som denne man så välvilligt delar med sig av.
 
 
  Gäst: tarzan
23 Okt 2010 - 14:05
Ja, visst skulle man kunna säga att man lovat för mycket. Du hänvisar ju själv till Lohses intervju i tidningen
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
23 Okt 2010 - 16:56
Men lovat har man väl ändå inte gjort, lova kan väl ingen göra. Det finns ju motståndare i vägen också. Sedan gillar jag att man ändå går ut med detta och gör ett försök. Jag gillar optimister, att alltid vara så snusförnuftig tycker jag är så trist.
Kul med människor som sticker ut hakan lite, sedan får man stå ut med att det finns folk som får sin lilla julafton om det misslyckats, låt dom ha det lilla nöjet.
 
 
  Gäst: tarzan
23 Okt 2010 - 17:33
Nä, så är det och jag håller med dig Claes.
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
23 Okt 2010 - 18:43
Kalle var väl "Örjans pojke" och det gick ju inte direkt strålande i hans regi, eller hur? Man ska inte bara kasta skit på ledningen. Klubben hade ju bara råd med en kombinerad spelare/tränare i Makel.
 
 
  GF
23 Okt 2010 - 21:05
Det är ganska tröttsamt att varenda kotte jämt hackar på Örjan. Gör ni det av gammal vana, för att ni absolut måste opponera er eller för att ni verkligen inte vill förstå vad han menar? Jag tycker, även om man inte alltid behöver hålla med om exakt allt han skriver (eller det andra ibland skriver i hans namn), att han ofta framför åsikter, vilka i det stora hela är rätt sunda och värda att pröva.
 
 
  Gäst: fegis
23 Okt 2010 - 22:08
Det är lätt för Örjan att hela tiden sparka på dem som redan ligger.
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
23 Okt 2010 - 22:11
Hackar och hackar, jo, jo. Jag tycker att han själlv hackar som en gammal repad LP skiva. Ungefär som att höra Gulli Gullan Ko-Ko gång efter gång.
 
 
  Gäst: tarzan
23 Okt 2010 - 22:20
GF, förstår inte riktigt hur du menar. Hålla med om allt han skriver? Han har som jag tidigare sagt skrivit en sak, kopierat den och sen skickar han in det med jämna mellanrum
 
 
  Gäst: ÖFK-are
23 Okt 2010 - 23:04
jag har en stilla undran;det finns några hundra fotbollsföreningar i norrland.Tre är bättre än ÖFK.Är det så jättekatastrofalt dåligt som herr Agne Svärd säger?Är vi i ÖFK så kassa ?Om ja vad jämför vi med då ?
 
 
  Gäst: Abbe
23 Okt 2010 - 23:14
Dom föreningarna har inte sagt att dom skall vara i Superattan 2011.ÖFK har sagt det ända sedan starten. Det är skillnaden. men helt plötsligt verkar ettan vara för bra för ÖFK. Märkligt. Vilket är målöet nu. Någon som vet?
 
 
  Gäst: tarzan
23 Okt 2010 - 23:35
Nej, ok Abbe. Så man har inte nåt sin målsättning. Är alla som inte når sim målsättning helt värdelösa? Som ÖFK-are säger så är man ju ändå jämförelsevis ganska bra. Jag säger inte att det är omöjligt att nå superettan, men nästintill. Möjligtvis att man skulle träffa precis rätt nåt år samtidigt som serien är lite svag att man skulle kunna nå dit, för att sedan åka ur. Lite som Ope i gamla ettan. Vi måste ju ändå inse var vi bor, vårt upptagningsområde och förutsättningar. Tyvärr ligger Östersund riktigt uselt till, med 20 mil till närmaste kvalificerat motstånd, vilket gör det svårt för ungdomslagen att matcha bra till ett någorlunda pris. Jämför med Stockholm där det räcker att åka tunnelbana ett par stationer för en bra match.
 
 
  teo
24 Okt 2010 - 10:47
Ni skriver att det är helt omöjligt att nå superettan.

ÖFK är i skrivande stund 14 poäng från en kvalplats till nämnda serie. Lite bättre organisation och strategi inför den här säsongen, så hade inte det varit fullständigt omöjligt ens i år.

Man kan i alla fall inte se det som en omöjlighet att börja gå uppemot 45-50 poäng i stället för de 30 poäng som ÖFK brukar hamna på.
 
 
  Gäst: tarzan
24 Okt 2010 - 12:41
Inte omöjligt Teo, men väldigt väldigt svårt. Ett kval är inte heller helt enkelt och man skulle nog få finna sig i att vara åtminstonde 30-70 underdog i ett sånt kval.
ÖFK är 14 p från kval, däremellan har du en mängd lag som är mellan 13-bara ett par p från kval. Jag tycker att man först och främst måste se till att vara ett stabilt div.1 lag innan man kan börja snacka om att gå upp
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook