Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #7240    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarVägrar...

Vägrar  (14 svar)   9 Maj 2011 - 16:47  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Bullen
ÖFK vägrar spela mot Junsele om de inte har med alla sina spelare.säger kindberg. Kan man vägra? Blir det inte WO då? Verkar ju korkat att ge bort tre poäng.
 
Svar av:
  Gäst: AB
9 Maj 2011 - 17:05
Det är väl bara SvFF och domaren som kan ställa in matchen. ÖFK får i så fall lämna W.O. vilket ju vore dumt då de andra lagen i serien verkar tacka och ta emot de tre gratis poängen.
 
 
  Gäst: Bullen
9 Maj 2011 - 17:31
Ja man undrar ju om Kindberg verkligen tänkt igenom det där. Var nog lite snabb att ringa tidningen den här gången.
 
 
  Gäst: AB
9 Maj 2011 - 18:07
Fast det kanske går att flytta matchen om bägge lagen är överens, precis som Sollefteå mot ÖFK blev flyttad pga inget av lagen ville spela på en grusplan.
 
 
  Gäst: UGN
9 Maj 2011 - 18:09
Kindberg försöker att flytta på matchen. Lyckas inte det kommer självklart matchen att spelas ändå.
 
 
  Gäst: Martin Nylander
9 Maj 2011 - 18:25
Visst är det rätt att alla borde spela på samma villkor, i vart fall så länge alla resonerar på samma sätt?!

Hittills har Junsele mött två lag och fått storstyrk. Det innebär att man mött två lag som inte resonerar som ÖFK och Kindberg. Det innebär också att två lag skaffat sig "en extra poäng" i form av bra målskillnad.

Frågan är vad som är viktigast, att skjuta upp matchen tills Junsele har ett starkt lag som kanske kan matcha ÖFK eller spela av matchen enligt programmet och kanske vinna med 10 mål och skaffa sig en "bonuspoäng" i form av bra målskillnad. Jag är egoist och anser att ÖFK skall spela nu till helgen oavsett vilket Junsele man möter!
 
 
  GF
11 Maj 2011 - 11:37
Kul att det i denna värld, där det verkar som att bara pengar betyder något och är avgörande, finns ledare som Daniel Kindberg, som hävdar att det sportsliga också är viktigt. Viktigt att det i en sport där dåliga förebilder genom filmningar, fusk, mm på allra högsta nivå (läs vissa spelare i Barcelona, italiensk fotboll bland annat) finns någon ledare som fortfarande är så "omodern" att ställa det sportsliga i främsta rummet.

Om vi ser denna säsong som en förberedelse för ÖFK's återinträde i div.1 då är det ju en fördel om laget får möta bra lag och inte bara korpgäng, eller lag som bara tränar två tre gånger i veckan. Ju bättre lag motståndarna kan ställa på benen, desto mera tvång att ÖFK måste vara på tårna, desto bättre förutsättningar för att ÖFK måste visa sig från sin allra bästa sida i varenda match.

Själv tror jag att de lag som drar nytta av Junseles nuvarande brist på bra spelare först måste vinna alla övriga matcher också för att komma före ÖFK i tabellen när serien är slut.

I övrigt ser jag fram mot morgondagens begivenhet på arenan. Hoppas på bra väder, mycket folk och bra fotboll, helst många mål också.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
11 Maj 2011 - 16:54
Jo det har ju varit jättesportsligt med Junsele de senaste åren. Att om man mött dom i de 3 första omgångarna, har man 3 säkra pinnar och sisådär 5-8 plusmål, undrar om det inte var så ett år också att man hade 6 säkra poäng av den anledning att "proffsen" åkt hem innan seriens slut. Mera sånt i sportslighetens tecken.
 
 
  GF
12 Maj 2011 - 11:33
Jag försöker se det ur ÖFK's synvinkel. ÖFK har inget att vinna på att möta svaga lag som knappt gör något motstånd och ro hem lättvunna poäng. De behöver hela tiden något att kämpa för, så att de måste hålla tempot på topp.

I övrigt tror jag att problematiken är självreglerande i långa loppet. Föreningar med små resurser kan inte hålla på hur länge som helst på de viset som Junsele gör. De har tydligen ganska klen administration också, annars skulle de nog klarat regelverket bättre.

Alla föreningar gör nog så gött de kan med att skaffa sig en bra trupp för att vinna framgångar allt efter deras resurser, jämför med ÖFK. De som har ännu större publikunderlag och penningstarka sponsorer i sin närhet samt många betalande medlemmar har ännu större resurser och klarar därför sådant bättre än en liten förening i en by ute i bushen.

Därför, Claes, kan du ju roa dig med att läsa igenom namnen i GAIS trupp (observera att Wanderson och några till inte finns upptagna där). Det kallar jag främlingslegion! Vill du kalla dem för osportsligt också?

Jag ser dock fram till matchen i kväll i alla fall. Huvudsaken är, att det blir bra fotboll.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
12 Maj 2011 - 11:55
Bara för man man heter Gais om får med några spelare efter några omgåmgar, behöver för mej inte förändra synen på vad jag anser vara galet eller ej, osportsligt el ej. Jag tycker det är fel att beroende på NÄR man möter Junesele, så har man gratispoäng och en massa gratisplusmål... ja GF jag tycker det är fel....fortfarande efter flera år.

Jag får väl ställa en motfråga till dej då GF, tycker du att som det varit de senaste åren med Junsele att det är helt OK, inte med utgångspunkt från regler och bestämmelser, utan rent sportsligt ?

Men det kommer kanske att självsaneras så småningom, som du säger GF.

P.s Har heller inget emot att se bra fotboll i kväll.
 
 
  GF
12 Maj 2011 - 13:04
Claes, Ok eller inte Ok. Själv har jag ingen anknytning till Junsele och inga hatkänslor mot någon där heller. De försöker göra olika saker för att sätta sin by på kartan. För att överleva? För att visa att de finns till? Vad vet jag.

Vissa byar gör något, vissa andra gör inget alls. Jag tycker dom har all rätt att försöka. En del saker har de ju i alla fall lyckats med. Fin djurpark, vita tigrar, en del lyckade sommararrangemang mm. Om inte annat så vet vi att Junsele finns. Tittar jag på kartan ser jag många namn på byar jag aldrig ens hört talas om. Att Junsele IF blir motarbetade av övernitiska byråkrater på olika håll gör inte saken bättre.

Tyvärr har de därför än så länge misslyckats med sitt A-lag. Dom ville ju, som många andra lag, med import av spelare öka och hålla intresset uppe och även stimulera egna ungdomar att satsa (antar jag). Det var säkert inte meningen att vara osportsliga. Intentionerna var nog goda. Få se om de nu ger upp efter att de tycks skaffat sig så många ovänner. Men kanske ändå inte ... Det skulle förvåna mig i så fall.

Jag har i övrigt varken hört eller läst om några klagomål om osportslighet från lagen i fjolårets division 1 att vissa lag skulle fått gratispoäng och gratismål i mötena med ÖFK, bara därför att fjolårets värvningar var mindre lyckade. Nu lägger vi denna trista och hopplösa diskussion på hyllan, tycker jag och ser fram mot kvällens höjdpunkt istället.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
12 Maj 2011 - 14:17
Å min fråga kvarstår, tycker du det är ok som det varit med Junsele och de första omgångarna, de senaste åren ?
 
 
  GF
12 Maj 2011 - 15:15
Det mesta jag tycker, har jag redan uttryckt här och jag har inget behov av att få rätt i alla stycken. Att kunna vara tolerant är ett bra rättesnöre tycker jag. Många (nästan alla?) föreningar jobbar på samma sätt. Alla lyckas inte, vissa gör det.

Kolla Friska Viljor FC till exempel. De spelade en mycket bra match med sina utländska förstärkningar mot Frösön häromveckan, trots att det var tidigt på säsongen. Junsele själva genomförde förra säsongen också en sevärd match mot Frösön på Lövsta.

Det jag mest är intresserad av, är att se bra, offensiv fotboll, ofta och helst ute på en vettig idrottsplan eller arena. Föredrar och tycker det är roligt när våra lokala lag vinner, såklart. Men jag är ingen fanatiker och uppskattar därför även andra lag som kommer hit och spelar bra.

Vi får hoppas att Junsele får bättre resurser framöver att få igång sina förstärkningar i tid och får möjligheter att behålla dem säsongen ut i fortsättningen så att man slipper ifrån sådana diskussioner. Jag känner inte Kindberg, men tycker han uppträder just i detta fall.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
12 Maj 2011 - 15:40
Ok då lägger jag ner försöken på vad du egentiligen tycker. Ses i kväll !
 
 
  GF
12 Maj 2011 - 16:52
Ja, vi ses.
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
6
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | Igår - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook