Startsidan...
  Forum
  Krönika
   
  Videoklipp
   
   
  Kommande matcher
  Länkar
   
  Medarbetare
   
  Kontaktformulär
   
  Sökning
  Skriv en nyhet
   
  Bli medlem
  Om FotbollZ.se
   
  Vill du skriva på fotbollz.se?
  Gör fotbollz.se till din startsida
OFK Supporters
tabell Tabell SvFF Min fotboll 
besök Space2u
 
         
fotbollz.seForum - Inlägg #8264    
 
Välkommen till fotbollz.se:s forum

Forumet är utvecklat av fotbollz.se.


Bra att Du visar ditt intresse att läsa vad som händer och sker på vårt forum.

Tillbaka
 

Du är här: ForumHerrarKindberg...

Kindberg  (25 svar)   23 Apr 2012 - 23:18  
Svara
  Inlagt av:
Gäst: Hannes Andersson
Vasalund har som vanligt bra spelare men sämre ledare, sa Daniel Kindberg.

Väldigt oproffsigt av Kindberg att sjunka så lågt.

Vad tror han folk ska säga om ÖFK med alla sina utlänningar. Väx upp Kindberg.
 
Svar av:
  Gäst: tarzan
23 Apr 2012 - 23:48
Vad menar du? Varför ska folk snacka skit om ÖFK för att de har många utlänningar? Jag fattar ärligt inte det här med denna främlingsfientlighet? Vad spelar det för roll var människor är ifrån??
 
 
  Gäst: tarzan
23 Apr 2012 - 23:52
Framförallt ska väl Vasalunds tränare fullständigt strunta i var ÖFK:s spelare kommer ifrån?
Vad har han för anledning att efter matchen kalla ÖFK för främlingslegion? Lika osmakligt som att Ulf Ohlsson gjorde det häromdagen
 
 
  Gäst: Lasse (ÖFK) Jonsson
24 Apr 2012 - 08:57
Det känns ganska "mossigt" att prata om främlingslegioner hit och främlingslegioner dit. I princip alla satsande klubbar är i någon mening hopplock av spelare från olika geografiskt håll. Det är tveksamt om Vasalunds tränare hade månat lika mycket om den jämtländska fotbollsutvecklingen om ÖFKs "främlingar" exempelvis hade kommit från Sundsvall. Det blir mycket av "surt sa räven...." över hans uttalande. De för tillfället bästa tillgängliga spelarna ska alltid spela, det tror jag även gäller i Vasalund.
 
 
  Gäst: Sven Andersson
24 Apr 2012 - 11:18
Så om jag skulle tycka att ÖFK har för få inhemska spelare för att jag ska kunna känna samhörighet med laget så blir jag då per automatik "främlingsfientlig"?
 
 
  Gäst: Lasse (ÖFK) Jonsson
24 Apr 2012 - 13:04
Nej Sven, det tycker jag inte.
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
24 Apr 2012 - 16:26
Att "känna samhörighet " som Sven uttryckte det kan komma till ett pris. IFK Luleå har väl mycket hemvävt och lokalt i sin trupp, men deras säsong har börjat i moll. Visst kan deras fans som bor i Luleå "känna samhörighet " med dem även om de flyttas ner till Div 2, men hur främjar det fotbollen? Sven, vi har ju lokala grabbar som Bobo, Martin och Tom som du kan "känna samhörighet " med och heja på. Tom har ju dessutom blivit ett stort utropstecken!!
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Apr 2012 - 17:16
Undrar varför det är om det är, att det ofta pratas om att "folk" inte känner för ÖFK, om det nu är så eller om det är bara några enstaka, som hörs men desto mer.
På 70 talet spelade jag själv i Ope J. Ope A var ett nästan rakt igenom ett ihopvärvat lag, även då pratades det ofta om att egna spelare inte fick chansen. En ungdomprofil då i Ope, Nisse Wikén gick t.o.m ut i Öp och kritiserade sin egna klubb.

Diskussionerna om ihopvärvat, kan man sätta ett likhetstecken mellan, då Ope, nu ÖFK.
Det som dock verkar skilja var att Ope var verkligen var jämtarnas stolthet, folk vallfärdade till Torvallen. Ofta tog man cykeln till matchen för att slippa alla bilköer. Efter matcherna, fanns polis på plats och dirigerade trafiken. Det var rejäla och högljuda hejarklackar.

Var folk annorlunda då ? Är ÖFK fortfarande en alltför ny klubb så att inte det rätta hjärtat finns ännu ? Eller vad är problemet ? Eller är det som jag inledde, det finns ett genuint ÖFKhjärta hos de flesta MEN de som hörs är om man så uttrycker det "anti" ÖFK:are ? Så redan på 70 talet fanns ett nästan rent ihopvärvat lag inom stadsgränsen.Vad är skillnade ? Kan ju inte vara vilket språk man talar ?

 
 
  Gäst: Torvallen på 70-talet
24 Apr 2012 - 19:38
Opes gäng som avancerade till nästhögsta serien innehöll dessa jämtar Ove Holm , Janken Holm, Bertil Danielsson, Gunnar Danielsson, Åke Sahlin, Göran Bengtsson, Janne Håkansson dvs mest hemmaprodukter.
 
 
  Gäst: Frillen
24 Apr 2012 - 19:43
Om andra har rätt att kalla ÖFK för främlingslegion är väl tveksamt men att ordförande i en seriös klubb går ut och säger som han gjorde är verkligen inte okey. Där tappade du mycket i respekt Daniel.
 
 
  Gäst: Örjan Be
24 Apr 2012 - 20:19
För att göra en lång historia kort och med all respekt för tidigare inlägg, det ÖFK-lag jag såg mot Sirius är enda uppställningen sen ÖFK:s tillkomst som jag tycker det luktat lite "Superettan" om.

 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Apr 2012 - 20:34
Jo, fast dom jag minns var. Odd Lindberg, Kay Wiestål, Lellen Johansson, Torbjörn Svensson, Lasse Hällerydan Carlsson, Lars Sjödin, Ingemar Mårs, ingen av dessa var jämtar, 7 spelare, inte så långt ifrån dagens ÖFK, ganska marginell skillnad, eller hur !
 
 
  Gäst: curva middle
24 Apr 2012 - 20:45
Det Ope som gick upp i näst högsta serien, jämfört nästan med nuvarande Superettan, jag tror det var 1994 var alla inhemska produkter utom en back från Kramfors. Kommer ni inte ihåg det? Konstigt. Serieupptakten på Torvallen mot Hammarby vann Ope med 1-0 Målskytt var Håkan Hedberg.
 
 
  Gäst: tarzan
24 Apr 2012 - 21:10
93 var det och målskytt var fimpen? Oavsett om man en gång gått upp i näst högsta serien med mestadels hämvävt så var det ju onekligen så att man åkte ur med buller och bång och var inte i närheten av att kunna hålla sig kvar. Nu finns det ju en tanke (tror och hoppas jag) att man så småningom ska bli ett stabilt elitlag, vilket är en ganska stor skillnad jämfört med Ope 93!
Att tycka att ÖFK har för få inhemska spelare och att gå ut i media och hävda att det är en främlingslegion tycker du Sven Andersson är samma sak?
Claes, tyvärr verkar det vara så att det är just som du säger vilket land man kommer från som har betydelse.
 
 
  Gäst: Sten Sture den äldre
24 Apr 2012 - 21:13
Jag ska berätta en rolig historia ang. Lellen. En gång kom han hem till oss för att sälja ngt. Tror det kan ha varit en dammsugare. Kommer inte ihåg om mor köpte ngt, men det var verkligen kul att se honom hemma. Det var nog runt 1974-75. Detta leder mig till ett förslag till ordförande Kindberg. Varför inte skicka de importerade spelarna till stadens skolor och låt dem prata om sina länder och fotboll? Bästa möjliga PR och vad kul det skulle bli för ungdomarna.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
24 Apr 2012 - 21:23
Jag hoppas det inte är så tarzan. Hur som haver, så kärnfrågan i denna tråd är ändå. Varför smälter inte ÖFK in i folks hjärtan, varför sånt motstånd. I slutänden så är det ju så att Kindberg och co vill skapa ett elitlag i Jämtland, å för mej skulle det betyda mycket, vilken nivå av fotboll som erbjuds mej. Jag ser hellre på superettan och ett ÖFK med 7-8 värvningar än div 2 med enbart inhemska spelare. Vill Kindberg erbjuda mej det, så är jag mer än nöjd. Superettan är det hög klass på, om ÖFK kommer dit med 3-4 inhemska i startelvan (ungefär som idag) så tycker jag det är bra gjort av ett så litet distrikt som vi ändå är.
 
 
  Gäst: Neal
24 Apr 2012 - 22:41
I have noticed a distinct difference in the attitude of those writing here. A few months ago, very few spoke about the team's chances to advance a division, but now most seem to think this could be possible perhaps even this year. I agree it would be nice to do that mostly with your own products, but in reality this would take a very long time and since other teams also import class players it would probably be nearly impossible.
 
 
  Gäst: Peman
24 Apr 2012 - 23:28
Rätt Claes, mål nummer ett måste va' att skapa ett elitlag så vi får uppleva fotboll på högre nivå än div.2 här. Samtidigt skapas, av framsynta och starkt engagerade personer, en stimulerande miljö på elitnivå för egna talanger härifrån Jämtland. Allt detta lockar mera folk till matcherna. Det hela är ju i rullning nu. Och nog känner jag att det kan vara på gång med mera "tycke" bland folk för ÖFK nu.

Sten Stures fina idé med att skolorna bjuder in våra spelare från andra länder är ypperligt bra och kan komma ge positiv respons. Varför inte i samband med lektioner i språk t.ex. och naturligtvis idrott. Det hjälper samtidigt spelarna att komma in i vårt samhälle och ger dem fler tillfällen att knyta egna kontakter så att de kan känna sig mera hemma här. Kör på bara!
 
 
  Gäst: Kring
25 Apr 2012 - 08:17
Att Öfk inte är och kommer att bli populära beror på att förre ordföranden har kört över alla fotbollsföreningar som kommit i deras väg.
Likadant är det nu. Den nya skall ha sin vilja igenom annars blir han arg och skäller. Se bara vad nedlåtande han är mot förbundet för att de har en annan uppfattning. Är det någon som har en annan uppfattning än han så blir han arg. Han borde ut i landet och bekanta sig med ledningen i allsvenska klubbar. Där är man trevliga och positiva mot andra föreningar. Östersund är en håla där bästa laget Öfk ligger i tredje divisionen. Kola ner lite så blir ni mera trovärdig.
 
 
  Gäst: Skolan
25 Apr 2012 - 08:44
Konstigt att förbundet inte bemöter kritiken i påståendet från Kindberg att de endast jobbar för egen sak.

Man kanske håller med?
 
 
  Gäst: Lars
25 Apr 2012 - 08:45
Visst kan man göra liknelser med Ope och ÖFK men ändå inte. Dagens spelare är proffs och gör inte mycket annat än spelar fotboll. Ope på den tiden det begav sig hade ofta "vanliga " jobb och på så sätt syntes mer i mängden och träffade andra människor än fotbollsfolk. Idén med att de ska ut i skolorna är lysande och kolla på basketen, de frå många intesserade tack vare det.
Sen en fråga till Claes, tror du att det är/var skillnad på ledningen i Ope då och ÖFK nu, kan det vara den stora skillnaden?
 
 
  Gäst: SE
25 Apr 2012 - 09:33
Nog luktade det "superettan" om säsongerna -98 -99 med tanke på att man då kvalade till motsvarande superettan, man kan väl inte komma närmare än så?
 
 
  Gäst: LG
25 Apr 2012 - 16:29
Claes Jönsson skrev:"Det som dock verkar skilja var att Ope var verkligen var jämtarnas stolthet, folk vallfärdade till Torvallen. Ofta tog man cykeln till matchen för att slippa alla bilköer. Efter matcherna, fanns polis på plats och dirigerade trafiken."

Ja, jag vet inte jag Claes. Det var 1500 på matchen i lördags och ÖFK har ett publikrekord på drygt 3000. Tror inte Ope hade så mycket mer publik än så, vad jag minns.
 
 
  Gäst: Claes Jönsson
25 Apr 2012 - 16:42
Lars, nu hade inte jag så mycket kontakt med de i styrelsen eller de som jobbade åt Ope då, å som junior. De jag minns så var det "Kajan" och Stig Bergström. Kay var som jag upplevde det, väldigt drivande och viljestark människa, ungefär som Kindberg idag i ÖFK. Kay var ju dessutom heltidsanställd och tränare. Som junior hade man stor respekt för honom. Minns t.o.m att han på sin mörkblåa Fiat 128, lyckats få regnr BAS :) som emellanåt stod bredvid nån plan när man spelade juniormatch eller vid någon träning, då skärpte man sig lite extra.

Stig Bergström var den som skötte mycket av den sociala biten gentemot spelarna, om jag inte minns fel så var han lite av den som skötte kontakten med ev nya spelare som skulle till klubben.

 
 
  Gäst: Claes Jönsson
25 Apr 2012 - 16:52
Nä LG, å det har jag aldrig påstått heller, att Ope skulle ha haft mer publik, MEN, det var en helt annan stämning på matcherna, å det är väl den stämningen jag önskar man skulle få uppleva med ÖFK idag, å kanske än mer, om nu ÖFK drar mer folk än vad Ope gjorde på 70 talet. Det är därför jag ställde de frågorna jag gjorde...Om folk här var annorlunda då, eller om ÖFK fortfarande är för ung som klubb ?

Nu kommer säkert nån tycka att jag kan jobba för att få igång den stämningen på ÖFK:s matcher, så därför ger jag svar i förväg...Jag är inte den typen av person, som passar för det uppdraget.
 
 
  Gäst: Anders Thelin
25 Apr 2012 - 21:43
Dels tror jag att ÖFK fortfarande är för ung som klubb, de flesta över 30 som går och tittar på ÖFK har nog egentligen hjärtat i nå'n av dom andra stadsklubbarna. Jag tror också att rivaliteten med en annan klubb saknas. Det är mycket lättare att älska ett lag om det finns ett annat någorlunda jämnbördigt lag att tycka illa om.
Finns det se'n som på 70- och 80-talet frispråkiga ledare som Bosse Pettersson och Janne Holmberg som slänger ur sig fräna kommentarer i pressen så är det klart att det eldar på och blir mer spännande.
När det gäller främlingslegionsdebatten så har det inte ett dugg med främlingsfientlighet att göra att det är lättare att ta till sig ett mer hemvävt lag än ett lag med importer. Alla var inte positiva till Opes satsning på 70-talet, det var lite älska eller hata ...
 
 
 
Herrar
av: Clement | 14 Apr 2024 - 03:48
HejJag vill bara hälsa att det finn
7
kommentarer
Helt klart är att ÖFK är bättre än vad tabelläget
av Haldo Jonsson | 25 Apr 2024 - 14:58
I Formtabellen ligger ÖFK och
1
kommentar
Extra attraktion mot Helsingborg- Vi får se två av
av Haldo Jonsson | 24 Apr 2024 - 17:02
Foto Haldo Jonsson
1
kommentar
ÖFK- ett inte alls oävet bortalag
av Haldo Jonsson | 23 Apr 2024 - 10:14
På söndag spelar ÖF
 
 Skrivet den Lör 30 Mar 22:25
 
 Skrivet den Lör 6 Apr 23:07
 
 Skrivet den Lör 23 Mar 14:17
fotbollz.se på Facebook